Adviseur informatievoorziening en ICT beheer

Ministerie van Defensie


Datum: 1 week geleden
Stad: Utrecht, Utrecht
Contract type: Voltijd
Ministerie van Defensie

Functieomschrijving

Word Adviseur informatievoorziening en ICT beheer.

Als je kiest voor een baan bij Defensie, dan kies je voor maatschappelijk relevant werk. Je draagt echt iets bij aan een veilig Nederland.
Naast 48.000 beroepsmilitairen werken er ook nog zo’n 21.000 burgers bij Defensie. Wil jij in je eigen vakgebied als burger bijdragen aan een professionele defensieorganisatie en daarmee aan vrede en veiligheid in binnen- en buitenland?

Wat ga je doen?

Als Adviseur informatievoorziening en ICT-beheer werk je binnen de dynamische sectie bedrijfsvoering van de Afdeling Ondersteuning Inkoop Defensie (AOID). Hier kom je terecht in een team met diverse taken en rollen. Samen met je collega's draag je bij aan het optimaliseren van inkoopprocessen. Dit omvat het opzetten, organiseren en beheren van informatiemanagement en -analyse voor inkoop, evenals het ondersteunen van de directeur/directie inkoop op het gebied van bedrijfsvoering. Je rol is cruciaal om ervoor te zorgen dat de inkoopactiviteiten van Defensie efficiënt en effectief verlopen.

Wat kun je zoal verwachten:

 • Je zorgt voor het onderhoud en de verbetering van onze informatiesystemen en applicaties binnen de Directie Inkoop, door te adviseren over ICT-middelen en verbeteringen voor te stellen en uit te voeren.
 • Je ondersteunt gebruikers bij het gebruik van geautomatiseerde systemen en werkplekapplicaties, vertaalt hun wensen naar functionele specificaties en coördineert wijzigingen met applicatiebeheer.
 • Je autoriseert functies en gebruikers binnen de bedrijfsvoeringsystemen, beheert de gebruikersdatabase en draagt bij aan de invoering van nieuwe applicaties.
 • Je draagt bij aan het gestructureerd verzamelen en uitwisselen van informatie voor interne en externe rapportages.
 • Je controleert de productie en betrouwbaarheid van informatie uit geautomatiseerde systemen, stelt overzichten samen en zorgt voor aanvullende gegevensverwerking voor kwaliteitsverbetering.

Functie-eisen


Wat vragen we?

Je hebt kennis van en inzicht in de ondersteunende processen binnen Defensie, en beschikt over sterke communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk. Daarnaast beheers je uitstekend de Nederlandse taal en ben je bedreven in het werken met MS Word en MS Excel. Ervaring met SAP is belangrijk, evenals aantoonbare ervaring in coördinerende taken en autorisatiebeheer. Een afgeronde MBO-opleiding of hoger is vereist, en je hebt goede contactuele vaardigheden en het vermogen om met tegenstrijdige belangen om te gaan.

Competenties:

 • Nauwkeurig
 • Netwerker
 • Creatief / Pro-actief
 • Probleemoplossend
 • Zelfstandig

Arbeidsvoorwaarden


 • Salarisniveau schaal 9
 • Salarisomschrijving Het genoemde salaris is gebaseerd op een volledige werkweek van 38 uur. Je inschaling wordt gebaseerd op je werkervaring en opleidingsachtergrond
 • Maandsalaris
  Min €3.583 – Max. €5.010 (bruto)
 • Dienstverband Tijdelijke aanstelling met uitzicht op vaste aanstelling
 • Contractduur Betreft een tijdelijke functie met uitzicht op vast
 • Minimaal aantal uren per week 38
 • Maximaal aantal uren per week 38

Overige arbeidsvoorwaarden


Defensie hecht sterk aan persoonlijke groei en kent goede studiefaciliteiten, hierdoor sta je nooit stil. Je krijgt alle ruimte om jezelf te ontwikkelen en door te groeien.

Buiten het salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering van 8,3%, de zogeheten dertiende maand. Naast een pensioenregeling bij het ABP ontvang je maandelijks een tegemoetkoming voor woon-werkverkeer of kun je onder gunstige voorwaarden kiezen voor een OV-abonnement met onbeperkt reizen door heel Nederland.

Hoe leuk het werken bij Defensie ook is, wij vinden het ook belangrijk dat je dit met jouw privéleven kunt combineren. Diverse verlofregelingen (bijvoorbeeld 75% betaald ouderschapsverlof) en flexibele werktijden dragen bij aan een goede balans. En als dat niet genoeg is, dan is het ook nog mogelijk je werktijd (tijdelijk) enkele uren per week te verkorten en extra verlofuren en/of ADV-uren op te bouwen.


Bijzonderheden


 • Het kan voorkomen dat gesprekken met externe kandidaten later of niet gepland worden aangezien de interne selectieronde eerst gehouden gaat worden.
 • Deze vacature is zowel in- als extern opengesteld. Bij geschiktheid hebben interne kandidaten de voorkeur.
 • Een veiligheidsonderzoek en referentiecheck maken deel uit van de selectieprocedure.
 • Een assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.
 • Om in aanmerking te komen voor deze functie moet je afkomstig zijn uit een land uit de Europese Economische Ruimte. Mocht dit niet het geval zijn dan beschik je over een gecombineerde vergunning voor verblijf en arbeid (GVVA).

COMMIT is van iedereen en voor iedereen, we zijn ervan overtuigd dat we met een diverse en inclusieve organisatie onze taak, verbinding maken tussen willen en kunnen, het beste kunnen uitvoeren wanneer ons personeel een afspiegeling is van de maatschappij. Wij nodigen je daarom graag uit om te solliciteren op deze functie!


Meer over jouw toekomstige afdeling

Waar ga je werken?

Bij directie Inkoop, onderdeel van COMMIT, draait het om het afsluiten van cruciale contracten voor de Krijgsmacht, van nieuwe wapensystemen tot IT en brandstof. Als lid van het Afdeling Ondersteuning Inkoop Defensie (AOID) team werk je binnen de sectie Bedrijfsvoering. Hier bieden we niet alleen ondersteuning aan de directie Inkoop COMMIT, maar ook aan inkopers door het hele defensieapparaat.
Jouw rol? Het optimaliseren van de bedrijfsvoering van de inkoopfunctie bij defensie. Je werkt nauw samen met verschillende afdelingen, zoals Planning & Control en JIVC (IT Defensie). Je thuisbasis is de Kromhout Kazerne in Utrecht, maar hybride werken behoort tot de mogelijkheden na overleg.

Commando Materieel en IT

Visie
Het Commando Materieel & IT (COMMIT) ondersteunt de transitie naar een informatiegestuurde en technologisch hoogwaardige krijgsmacht met het beste materieel en de beste IT. Ons COMMITment is groot om de cruciale rol te versterken als strategisch partner van de Commandant der Strijdkrachten, van de operationele onderdelen en van internationale partners. COMMIT vergroot de impact van de ondersteuning door een integrale en innovatieve aanpak van materieel- en IT-projecten, (wapen)systeemmanagement en ketenlogistiek.
Wij investeren in de kwaliteit van onze mensen en de flexibiliteit en diversiteit van het personeelsbestand. De belangrijkste capaciteiten van COMMIT zijn de kennis en ervaring van ons personeel. Om de krijgsmacht sneller te voorzien van materieel en IT zetten wij naast technologische innovatie in op proces- en sociale innovatie op het gebied van projectvoering, inkoop en afstoting van defensiematerieel en personele en logistieke ondersteuning.
Het uitvoeren van innovatieve projecten vraagt om meer samenwerking met het bedrijfsleven, kennisinstituten en andere overheidsorganisaties en maatschappelijke instanties. Onder de vlag van C-COMMIT als National Armaments Director (NAD) ontwikkelen en versterken wij ook de internationale samenwerking op het gebied van materieel en IT (NAVO, EU, multinationaal en bilateraal).

Missie
COMMIT levert de krijgsmacht het beste materieel en de beste IT.

Ministerie van Defensie

Defensie zet zich in voor de belangen, welvaart en vrijheid van Nederland. We zijn dagelijks actief in binnen- en buitenland. Onze wereldwijde inzet versterkt de internationale samenwerking en zorgt ervoor dat mensen zich in vrijheid kunnen ontplooien. Nu en in de toekomst.

Bij het ministerie van Defensie werken ongeveer 69.000 mensen direct en indirect aan vrede en veiligheid. Het ministerie bestaat uit het Commando Materieel & IT (COMMIT), de Bestuursstaf (het departement), de Koninklijke Marine, de Koninklijke Landmacht, de Koninklijke Luchtmacht, de Koninklijke Marechaussee, het Defensie Ondersteuningscommando (DOSCO)

Ministerie van Defensie

Contact

Voor meer informatie over deze vacature:

FJP van Leeuwen

[email protected] 06-47168063

Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure:

Sabine Peeters, Recruitment Adviseur

[email protected]

Hoe te solliciteren

Om op deze vacature te solliciteren, moet u machtigen op onze website. Als je nog geen account hebt, registreer je.

Plaats een CV

Vergelijkbare vacatures

Manager Product (Head of Product)

ZorgDomein, Utrecht, Utrecht
1 dag geleden
De zorg staat aan de vooravond van een transformatie: de toenemende druk op de sector vraagt om een andere aanpak en innovatieve productoplossingen om dit mogelijk te maken. Ook binnen ZorgDomein maken we een soortgelijke verandering mee: zowel qua het bedenken van deze productoplossingen als de manier waarop we deze realiseren. Geïnspireerd op het gedachtegoed van Marty Cagan veranderen wij...
ZorgDomein

Two temporary Lecturers in Cultural History

Universiteit Utrecht, Utrecht, Utrecht
€ 4.332 - € 5.929 per maand
5 dagen geleden
As a lecturer in the Cultural History section of the department of History and Art History, you will be responsible for teaching a wide range of courses at all levels of the BA Geschiedenis and the BA History. Wat ga je doen? You will teach mainly in the History BA programme, support in the coordination of courses in Cultural History,...
Universiteit Utrecht

Inkoopadviseur infraprojecten

Rijkswaterstaat, Utrecht, Utrecht
€ 4.278 - € 6.320 per maand
6 dagen geleden
Nederland staat voor een maatschappelijke opgave. Een veranderend klimaat, nieuwe technologieën, ontwikkelingen in mobiliteit, een grote vervangings- en renovatieopgave digitalisering en de energietransitie vragen om een verduurzaming van de infrastructuur. Dit vraagt om een optimalisatie in de marktdynamiek waarin overheid en markt nauw met elkaar samen werken. Een markt die vitaal, innovatief en productief is en zich als geheel richt...
Rijkswaterstaat