Preventieassistent

Dental Clinics


Datum: 1 week geleden
Stad: Zoetermeer, Zuid-Holland
Salaris: € 2.247,22 - € 2.923,77 per maand
Contract type: Voltijd
Dental Clinics

Introductie

Heb jij een afgeronde opleiding tot preventieassistent en wil jij patiënten ondersteunen bij de preventie van gingivitis en cariës? Zorg jij ervoor dat iedere patiënt zich veilig en gemakkelijk voelt in de stoel? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Dental Clinics Zoetermeer zoekt een enthousiaste en vriendelijke preventieassistent voor minimaal2 a 3 dagen per week. Meerdere dagen zijn bespreekbaar binnen de organisatie. In een monumentaal pand gevestigd aan de Eerste Stationsstraat in Zoetermeer werkt een jong en dynamisch team in een 6-kamerpraktijk. Het team bestaande uit tandartsen, mondhygiënisten, paro-preventieassistenten en (omloop)assistentes functioneert optimaal maar er mist nog één belangrijke schakel. Per direct zijn wij op zoek naar een enthousiaste Preventieassistent die het leuk vindt om veel kinderen te behandelen volgens het Gewoon Gaaf traject.

Organisatie

Wij zijn een jonge en vooruitstrevende organisatie van samenwerkende tandartsengroepspraktijken in heel Nederland. We lopen voorop op het gebied van tandheelkundige zorg en kwaliteit. Om dit te bereiken delen we kennis en kunde in een plezierige, veilige en inspirerende werkomgeving en werken we met alle tandheelkundige specialismen samen aan een schone en gezonde mond. Met als gewenst eindresultaat een onbezorgde en stralende lach voor onze patiënten. Kortom, een inspirerende en professionele werkomgeving.

Functie

Als preventieassistent voer je in opdracht van de tandarts of mondhygiënist preventiebehandelingen uit. Je geeft je patiënten informatie en adviezen over mondgezondheid en behandelt zowel jeugd (tot 18 jaar) als volwassenen.

Bij kinderen van 0 tot 18 jaar werken we bij Dental Clinics volgens de NOCTP-standaard en de Gewoon Gaaf systematiek. Dit is een cariëspreventiemethode voor ieder individueel kind van 0 tot 18 jaar en de ouders/verzorgers.

Bij volwassen patiënten richt je je vooral op de preventie van gingivitis en behandel je de PPS 1-patiënt met gingivitis en tandsteen of de PPS 2-patiënt met gingivitis zonder subgingivaal tandsteen. Bij de laatstgenoemde categorie leg je vooral het accent op interdentale adviezen.

Functie-eisen

Je bent representatief, stressbestendig en patiëntgericht. Zowel voor, tijdens als na de behandeling ben je een belangrijk gezicht voor de patiënt: je geeft uitleg en adviezen over het voorkomen van ontstoken tandvlees en cariës en tips en adviezen om de mondgezondheid te verbeteren. Jouw uitleg is helder en motiverend, waardoor patiënten zich gesteund en op hun gemak voelen.

Daarnaast heb je:

  • Een opleiding tot preventieassistent afgerond

  • Ervaring met softwaresysteem Exquise (pré)

  • Goede beheersing van de Nederlandse taal

Als je bent opgeleid met het GBT-protocol (Guided Biofilm Therapy) is dat een pré. Ben je dat niet? Dan leiden wij je hierin op!

Aanbod

Wij bieden een professionele werkomgeving waar ook ruimte is voor gezelligheid onderling. We hechten veel waarde aan een goede samenwerking en een open en veilige werksfeer. Deze positieve sfeer helpt ons on de beste zorg te bieden. Een tevreden patiënt én collega, dat is ons doel!

Bij Dental Clinics hechten we veel waarde aan het leveren van de hoogst haalbare kwaliteit, daarom werkt ons kwaliteitsteam structureel aan jouw ondersteuning in de kwaliteit van zorg die jij levert. Tijdens jouw introductieperiode zul je opgeleid worden in onze kwaliteitstandaarden. Ons team Preventie en Parodontologie geeft ondersteuning waar nodig en is er altijd om vragen te beantwoorden.

Daarnaast bieden wij:

  • Een salaris tussen de €2.247,22 en €2.923,77 op basis van 38 uur per week.

  • De mogelijkheid te werken met de nieuwste technieken en apparatuur. Zo werken we bij preventiebehandelingen onder andere met de airpolisher.

  • Verschillende leer- en ontwikkelmogelijkheden, zoals onze TopMondzorg Academy waar je kosteloos online modules kunt volgen ter bij- en nascholing.

In onderling overleg is het mogelijk om de werkzaamheden van preventieassistent en tandartsassistent te combineren.

Sollicitatie

Enthousiast? Solliciteer dan direct via de onderstaande button. Wil je meer weten? Neem dan contact op met praktijkmanager Ellen van Roon via 079 – 341 15 11.

Hoe te solliciteren

Om op deze vacature te solliciteren, moet u machtigen op onze website. Als je nog geen account hebt, registreer je.

Plaats een CV

Vergelijkbare vacatures

Verkoopmedewerker tankstation

TotalEnergies - Zoetermeer (Meerzicht), Zoetermeer, Zuid-Holland
€ 14,85 per uur
6 dagen geleden
Als verkoopmedewerker ben je hét gezicht van het TotalEnergies servicestation. Jouw gastvrijheid is bij ons onmisbaar. Je bent pas tevreden wanneer de klanten met een glimlach de winkel verlaten. In de functie verkoopmedewerker heb je te maken met veel verantwoordelijkheden. Zo ben je het ene moment bezig met het afrekenen van de brandstof van de klanten, maar ze kunnen ook...
TotalEnergies - Zoetermeer (Meerzicht)

Leerling Dierenverzorger

Gemeente Zoetermeer, Zoetermeer, Zuid-Holland
1 week geleden
Vrije Tijd Sluit op 18-4-2024 32 uur Word jij blij van het werken met dieren en mensen en wil je een betaalde opleiding tot dierenverzorger volgen? Dan hebben wij de leerarbeidsplek voor jou! Als leerling dierenverzorger ben je graag veel buiten. Je houdt van de groene natuur van Zoetermeer en hebt veel zin om te leren hoe je een goede...
Gemeente Zoetermeer

Teamleider

De Haan Tankstations, Zoetermeer, Zuid-Holland
2 weken geleden
Als teamleider bij haan Muzieklaan Zoetermeer ben je samen met je team eindverantwoordelijk voor alles wat er binnen (en buiten) het tankstation gebeurt. Terugkerende bezoekers maken jou blij en zorgen dat jij met plezier naar je werk gaat. Jouw functie is dynamisch en heeft enorm veel raakvlakken met een teamleider, retail- of horecamanager. Je stuurt het team aan, beheert de...
De Haan Tankstations