business controller

Rechtbank Midden-Nederland


Datum: 1 week geleden
Stad: Utrecht, Utrecht
Contract type: Voltijd
Rechtbank Midden-Nederland

Functieomschrijving

Ben jij (assistent of junior) business controller en op zoek naar een baan met maatschappelijke impact? En kun je omgaan met veel vrijheid, verantwoordelijkheid en ruimte voor eigen initiatief? Maak dan je interesse kenbaar en laat je verrassen door de informele werksfeer binnen onze rechtbank!

Bij rechtbank Midden-Nederland behandelen onze juridisch professionals dagelijks betekenisvolle zaken voor rechtzoekenden. Zij kunnen hun werk goed doen wanneer sprake is van een gezond financieel klimaat. En daar komt jouw expertise bij kijken! Ben jij (assistent of junior) business controller en op zoek naar een baan met maatschappelijke impact? En kun je omgaan met veel vrijheid, verantwoordelijkheid en ruimte voor eigen initiatief? Maak dan je interesse kenbaar en laat je verrassen door de informele werksfeer binnen onze rechtbank!

Wat je gaat doen

Als business controller bij rechtbank Midden-Nederland ben je gespreks- en sparringpartner voor het management van onze afdeling Familie- & Jeugdrecht en de afdeling Bedrijfsvoering op het gebied van finance en control. Je adviseert over het opstellen, monitoren en behalen van organisatiedoelen en hebt een regierol in de planning-en-controlcyclus. Je zorgt voor een effectieve inzet van de P&C-instrumenten (begroting, jaarverantwoording en managementrapportages) en adviseert het management over beleid, werkprocessen, risicobeheersing, richtlijnen en toetsingskaders. Verder draag je bij aan het ontwikkelen van (financiële) tooling ten behoeve van een efficiëntere bedrijfsvoering zoals personele planningstools voor rechters en overig personeel. Ook stimuleer je samenwerking tussen de verschillende organisatieonderdelen binnen en buiten de rechtbank.

Functie-eisen


We zoeken een klantgerichte en proactieve business controller die goed kan communiceren en adviseren. Je werkt actief samen met je directe collega-controllers, maar ook met de juridische professionals, zowel binnen als buiten de rechtbank. Je beschikt over een sterk ontwikkeld analytisch vermogen en weet data te vertalen in relevante adviezen voor het management.

Verder:

 • Heb je een financiële opleidingsachtergrond op minimaal Hbo niveau;
 • Is ervaring een pre, maar nodigen we zeker ook assistent- of junior controllers, die toe zijn aan een volgende stap in hun carrière, van harte uit om te reageren;
 • Toon je lef en durf je je uit te spreken en innovatieve ideeën verder te brengen.

De rechtbank Midden-Nederland wil een organisatie zijn waar iedereen welkom is. We geloven dat de kracht van diversiteit de kwaliteit van ons werk verhoogt. Jouw unieke perspectief is daarbij waardevol. We zijn benieuwd naar jouw persoonlijke verhaal, je kwaliteiten en je werk- en levenservaring.


Arbeidsvoorwaarden


 • Salarisniveau schaal 11
 • Maandsalaris
  Min €3.662 – Max. €5.586 (bruto)
 • Dienstverband Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
 • Contractduur Zie vacaturetekst
 • Minimaal aantal uren per week 32
 • Maximaal aantal uren per week 36

Overige arbeidsvoorwaarden


Wij bieden je een goede werk- privé balans in combinatie met een uitdagend en afwisselend werkpakket. Je gaat deel uitmaken van het team Finance, Control en Informatievoorziening en werkt nauw samen met 2 senior business controllers en 2 junior businesscontrollers. Onze arbeidsvoorwaarden zijn uitstekend geregeld volgens de CAO Rijk:

 • Een jaarcontract voor 32 – 36 uur per week met de intentie tot een vaste aanstelling.
 • Afhankelijk van je ervaring een salaris tussen de € 3.500 en € 6.000 bruto per maand op basis van 36 uur per week;
 • Een individueel keuzebudget (IKB-budget) van 16,37% van je salaris (vakantiegeld en 13e maand inbegrepen). Met het IKB kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen zoals fiscaal voordelige vergoedingen voor o.a. bedrijfsfitness en fiets. Ook kun je IKB gebruiken om een nieuwe batterij voor je fiets te kopen.
 • Verlof van 144 uur plus 64 IKB-uren bij een werkweek van 36 uur. Uren bijkopen kan!
 • De mogelijkheid om per jaar drie officiële feestdagen te ruilen voor drie niet-officiële feestdagen. Dit is een proef binnen onze rechtbank.
 • Een goed pensioen voor later, dat je opbouwt bij het ABP.
 • Bij de Rechtspraak stimuleren we reizen met het OV of de fiets! Je krijgt een OV-chipkaart waarmee je gratis voor je werk reist óf je kunt een fietsvergoeding aanvragen.
 • Klimaat en verduurzaming vinden we belangrijke thema’s. Zo kun je gebruik maken van een werkgeversbijdrage om je woning te verduurzamen of je thuiswerkplek in te richten.
 • Daarnaast heb je een grote vrijheid in de indeling van je uren en kun je gedeeltelijk thuiswerken (geen reistijd, dat scheelt!). Voor thuiswerkdagen geldt een vergoeding.


Wil je de rechtbank Midden-Nederland alvast wat beter leren kennen? Bekijk hier onze korte bedrijfsfilm.


Bijzonderheden


Wil je direct solliciteren? Stuur dan je cv en motivatiebrief voor 17 april 2024 op via de button 'solliciteren' in deze vacaturetekst. De procedure bestaat uit twee sollicitatiegesprekken en een arbeidsvoorwaardengesprek.

Enthousiast, maar liever eerst vrijblijvend kennismaken? Kom een keer koffie drinken met een van de teamleden van team Finance, Control & Informatievoorziening. Bel Rein-Jan Guise, hoofd van de afdeling via 06 - 24 19 69 70 voor het maken van een afspraak.

Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Darek Tymecki (medewerker P&O) via recruitment.

Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Darek Tymecki (medewerker P&O), via [email protected] of 06 - 25 28 92 41. Het inwinnen van referenties behoort tot de procedure. Bij indiensttreding vragen we je altijd een Verklaring Omtrent het Gedrag te overleggen.

Binnen de Rechtspraak weten we heel goed zelf onze kandidaten te bereiken. We reageren daarom ook niet op acquisitie of aanbiedingen van bureaus of tussenpersonen.


Rechtbank Midden-Nederland

Rechtbank Midden-Nederland

Rechtspraak maakt samen leven mogelijk. Onafhankelijk, onpartijdig, integer en professioneel: zo maakt de rechtspraak het verschil tussen recht en onrecht. De rechtspraak staat daarmee in dienst van de samenleving. Vanuit deze missie stelt de Rechtspraak als speerpunten: snel, toegankelijk en deskundig. De rechtbank Midden-Nederland bestaat uit de kantoor- en zittingslocaties Utrecht en Lelystad en de zittingslocaties in Almere en Amersfoort. Bij de rechtbank werken ruim 850 mensen, onder wie 190 rechters. Samen behandelen zij per jaar 150.000 zaken voor de 1,8 miljoen inwoners van Utrecht, Flevoland en Gooi- en Vechtstreek. Deze zaken zijn zeer gevarieerd. Enerzijds heeft de rechtbank Midden-Nederland te maken met de grootstedelijke problematiek uit Utrecht en Almere, maar ook zaken uit de agrarische sector, grote handelszaken, stakings kort gedingen en mediazaken uit Hilversum passeren de revue.

Voor de rechtbank Midden-Nederland zijn externe oriëntatie én de kracht van de professional leidende principes. Dat betekent voor alle medewerkers: werken met de blik naar buiten, weten wat er in de maatschappij speelt en dat vertalen naar continue verbetering. Omgevingsbewustzijn, zelfreflectie, een lerende houding en het nemen van initiatieven zijn sleutelbegrippen in onze organisatie.


Rechtbank Midden-Nederland

Hoe te solliciteren

Om op deze vacature te solliciteren, moet u machtigen op onze website. Als je nog geen account hebt, registreer je.

Plaats een CV

Vergelijkbare vacatures

Assistent Category manager

PLUS, Utrecht, Utrecht
1 dag geleden
PLUS Retail B.V. Plaats: Utrecht Type baan: Parttime Uren: 15 uur Opleiding: hbo diploma Wat ga je doen? Ben jij commercieel en leergierig en krijg je energie van de dynamiek die de (food)retail met zich meebrengt? Dan is de rol van Assistent Categorymanager bij PLUS Retail jouw ideale stap! Wij zijn op zoek naar een nieuwe collega voor binnen het...
PLUS

Uitvoerder Woningbouw/Renovatie

Nivel Groep, Utrecht, Utrecht
1 week geleden
We zijn op zoek naar een praktische, organisatorisch sterke en ondernemende professional die zelfstandig leiding kan geven aan bouwplaatsmedewerkers. Communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk, zijn essentieel, evenals een proactieve houding. De ideale kandidaat ziet het als een uitdaging om renovatie- en transformatieprojecten te begeleiden, waarbij het instrueren en controleren van onderaannemers en het beheren van bouwplaatsgegevens en uren essentieel...
Nivel Groep

Pedagogisch medewerker BSO

Kindergarden, Utrecht, Utrecht
€ 2.539 - € 3.837 per maand
1 week geleden
Hou je van spel, dans en muziek of knutsel je graag met verschillende soorten materialen? Wij zijn op zoek naar jou! Jij kunt je verplaatsen in de belevingswereld van kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar. Jouw enthousiasme en energie dragen bij aan hun ontwikkeling in deze belangrijke fase. Kindergarden Madridstraat Onze BSO en kinderdagverblijf zitten...
Kindergarden