Data Analist / Scientist

Bencom Group


Datum: 1 week geleden
Stad: Groningen, Groningen
Contract type: Voltijd
Bencom Group

We zijn op zoek naar een data scientist om samen met ons de uitdagingen op het gebied van data aan te gaan. Ben jij enthousiast over de combinatie van data science, analytics en business intelligence? Sluit je dan aan bij het team!

De Bencom Groep voorziet consumenten, instellingen en bedrijven van onafhankelijke en objectieve informatie over diensten en tarieven op het gebied van telecom, internet, digitale televisie, energie, verzekeringen en hotelovernachtingen.

Over de functie

Als Data Scientist bij de Bencom Group werk je nauw samen met het datateam en heb je regelmatig contact met de business units om analyses, voorspellingen en data-inzichten te creëren. Je woont interne vergaderingen bij, bespreekt de vereisten met betrekking tot data en stelt proactief manieren voor om uitdagingen op te lossen met behulp van data. Je communiceert je resultaten rechtstreeks met de business door grafieken, presentaties of geaggregeerde gegevens te tonen. Je werkt voornamelijk met SQL en Python, binnen de Azure Cloud omgeving, en ook met Tableau.

Om aan data te komen, werk je nauw samen met onze data engineer en bespreek je met hem wat je nodig hebt of - indien mogelijk - gebruik je de bestaande data integratie tools om je eigen data in Azure Synapse te krijgen. Daarvoor gebruik je Python of PySpark. Je neemt deel aan dagelijkse stand-up meetings over de voortgang van het project, uitdagingen en mogelijke oplossingen. Daarnaast is het belangrijk dat je op de hoogte bent van de nieuwste technologieën en concepten en deze implementeert wanneer ze toegevoegde waarde hebben. Voortdurend leren is belangrijk, want het is essentieel om voorop te blijven lopen in het steeds veranderende datalandschap.

Werken als data scientist: de dag begint meestal met het prioriteren van de taken rondom data analyse en het bespreken ervan in de dagelijkse stand-up meeting. Afhankelijk van je specifieke taken plan je je dag als een mix van het bouwen van dataoplossingen (dataverzameling, rapportautomatisering, voorspellende modellering enz.) en overleggen met de business om hun pijnpunten te begrijpen of je data-inzichten te presenteren. De dag wordt afgesloten met een reflectie over wat je hebt bereikt, documentatie van het werk en het plannen van de volgende stappen..

Wat we zoeken

Je komt terecht in een gedreven en informeel team, waar je veel vrijheid hebt om zelfstandig te werken.

 • Je hebt een relevante HBO of WO opleiding afgerond;
 • Je hebt minimaal vier jaar werkervaring als data analist of data scientist;
 • Je hebt kennis van en ervaring met:
  • SQL, Python en datamodellering (vereist);
  • Visualisatie en rapportage met behulp van BI-Tools (vereist);
  • Azure Cloud en Azure Synapse (pré);
  • PySpark (pré)
 • Je hebt analytische vaardigheden en vind het prettig zelfstandig te werken;
 • Je hebt een strategische kijk op data science en data-analyse;
 • Je bent flexibel in je werk en kunt snel bijsturen om het dynamische werkveld te volgen

Wat we bieden

Je komt te werken binnen een gemotiveerd en informeel team, waar je veel vrijheid krijgt om zelfstandig te werken.

 • Veel ruimte voor eigen inbreng;
 • Werk met afwisselende en uitdagende projecten;
 • Mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen;
 • Marktconform salaris (afhankelijk van ervaring) en bonusmogelijkheden;
 • Pensioenbijdrage;
 • Deelname aan frequente personeelsuitjes

Hoe te solliciteren

Om op deze vacature te solliciteren, moet u machtigen op onze website. Als je nog geen account hebt, registreer je.

Plaats een CV

Vergelijkbare vacatures

Verkoop medewerker fulltime

MediaMarkt, Groningen, Groningen
1 week geleden
Wat ga je doen? Je zet je elke dag in om de wens van de klant en de medewerker te overtreffen. Dit doe je door: Te streven naar maximale klanttevredenheid; Klanten te adviseren bij de aankoop van elektronica en gadgets zoals telecom, computer en witgoed; Een totaaloplossing te bieden aan de klant. Naast geweldige producten bied je ook accessoires en...
MediaMarkt

Medewerker Bedrijfsadministratie 2

Enexis, Groningen, Groningen
€ 2.431 - € 3.473 per maand
3 weken geleden
Je zet je schouders eronder met … jouw collega's van de afdeling Realisatie in het team Technische Ondersteuning. Hier vorm je een team met collega's werkvoorbereiders, materieelbeheerders en andere medewerkers bedrijfsadministratie. Een team met veel ervaring waar een open cultuur heerst waarin feedback geven en ontvangen belangrijk is, waar humor een rol speelt en waar iedereen eigenaarschap toont. Het team...
Enexis

Communicatieadviseur

Gasunie, Groningen, Groningen
€ 66.182 - € 90.600 per jaar
3 weken geleden
Gasunie werkt hard aan de energietransitie. Van een bedrijf dat zich bezig hield met het transport van aardgas, ontwikkelen we ons naar een duurzame energie-infrastructuur onderneming die bouwt aan het energiesysteem van de toekomst. Zo dragen we bij aan een schone, moderne economie en gaan we klimaatverandering tegen. We doen dat met bijna 3000 collega’s, waarvan een groot deel op...
Gasunie