Architect IT/OT network security - renewable energy

Eneco


Datum: 1 week geleden
Stad: Rotterdam, Zuid-Holland
Salaris: € 80.000 - € 103.000 per jaar
Contract type: Voltijd
Eneco
  • Eneco - Rotterdam
  • 36 - 40 uur
  • 3-5 jaar/years
  • €80.000 - €103.000
 • Lever een directe bijdrage aan Eneco's doelstelling om in 2035 klimaatneutraal te zijn, door het beveiligen en optimaliseren van onze windparken, zonneparken, en warmtecentrales.

 • Beheer en verbeter de veiligheid van duurzame assets in Nederland, België, Duitsland, en het Verenigd Koninkrijk, en werk samen met een divers team van experts.

 • Ben betrokken bij geavanceerde technologieprojecten en innovaties die de toekomst van duurzame energie vormgeven, met de focus op veilige en schaalbare IT/OT oplossingen.

Waarom kiezen voor Eneco

Als pionier in de energietransitie heeft Eneco zich een ambitieus doel gesteld voor 2035: klimaatneutraliteit als bedrijf en samen met al onze klanten, 15 jaar eerder dan de wereldwijde klimaatovereenkomst. De behoeften van onze klanten veranderen snel, en we moeten hen begeleiden in deze transitie terwijl we onszelf voortdurend aanpassen om te voldoen aan de verwachtingen van de moderne digitale consument.

Binnen onze Business Unit Data & Technology Services (DTS) nemen we de verantwoordelijkheid voor cruciale aspecten zoals data, integratie, kernapplicaties, IT-infrastructuur en platformen. Samen met de verschillende bedrijfsafdelingen van Eneco Group werken we aan oplossingen die de energietransitie ondersteunen en onze doelstellingen realiseren.

Dit ga je doen

Deze rol vraagt om een balans tussen het verbeteren van onze huidige OT netwerkstructuur en het navigeren naar toekomstgerichte, cloud-gedreven IoT-oplossingen. Je zult de leiding nemen in het beveiligen van verbindingen, het waarborgen van de continuïteit van onze assets, en het innoveren binnen een steeds veranderende technologische en regelgevende omgeving. Met het oog op de toekomst richt je je niet alleen op het verbeteren van third-party toegang en het uitfaseren van verouderde technologieën, maar ook op het verkennen van nieuwe beveiligingsinitiatieven en het praktisch toepassen van innovaties die onze operationele technologie versterken. Je hoofdwerkzaamheden bestaan uit:

 • Initiëren en begeleiden van innovatieve projecten voor het optimaliseren en beveiligen van IT/OT-processen.
 • Ontwikkelen van robuuste, schaalbare oplossingen in samenwerking met architecten, security en operationele specialisten, gefocust op het standaardiseren van (internationale) processen.
 • Klantbehoeften en zakelijke trends vertalen naar IT/OT-oplossingen, met een focus op platformdenken.
 • Vormgeven aan de IT/OT-strategie voor hernieuwbare energie-assets.
 • Ontwerpen van veilige netwerkoplossingen voor diverse operationele technologieën en het verbeteren van de connectiviteit van verschillende assets.
 • Verhogen van cybersecurity volwassenheid, inclusief het praktisch toepassen van de nieuwste security innovaties.
 • Deelname aan standby-diensten om continue ondersteuning te bieden.
Gaat dit over jou?
 • Minimaal 3-5 jaar relevante ervaring in de rol van architect met specialisatie in netwerken, infrastructuur en cybersecurity, idealiter binnen IT/OT-omgevingen.
 • Praktische ervaring in het toepassen van technologieën en het stroomlijnen van processen, met ervaring in change management.
 • Bewezen expertise in het beheren van mission-critical systemen, met de vaardigheid om risico's effectief te identificeren en te mitigeren.
 • Kennis van IT / OT security standaarden en regelgeving zoals ISO 27 k, IEC62443 en NIS2.
 • Uitstekende beheersing van zowel Engels als Nederlands, in woord en geschrift.
 • Up-to-date kennis van de nieuwste trends en ontwikkelingen in zowel OT als IT.
Je bent verantwoordelijk voor
 • Het samenbrengen van mensen, processen en technologie met een nadruk op IT/OT.
 • Het invulling geven aan de IT/OT roadmap voor hernieuwbare energie-assets vanuit jouw vakgebied en expertise.
 • Stimuleren van een cultuur waarin veiligheidsbewustzijn en best practices binnen IT/OT integraal onderdeel zijn van dagelijkse operaties.
 • Toezien op de implementatie van cutting-edge beveiligingstechnologieën en innovaties binnen IT/OT-systemen.
Dit worden je collega's

Je komt terecht in een enthousiast team met gemotiveerde collega’s binnen de afdeling Business Technology Assets. Dit team bestaat uit circa 35 collega’s met o.a. een IT, IoT en een OT team. Het is een dynamisch team met veel verschillende expertises en belangen. Je zult dan ook dagelijks samenwerken met zowel je afdeling als externe stakeholders.

Dit hebben we je te bieden

Bruto jaarsalaris tussen de €80.000 en €103.000

Inclusief 8% vakantiegeld, goede pensioenregeling, voordelig sporten via Bedrijfsfitness Nederland en ouderschapsverlof

FlexBudget bovenop je
brutosalaris

Laat het uitbetalen, koop extra vakantiedagen of spaar het op

Alle kans jezelf te ontwikkelen

Eneco zet vol in op persoonlijke en professionele ontwikkeling

Hybride werken, thuis of op kantoor

Je werkt 40% op kantoor en 40% thuis. De andere dag bepaal je zelf waar je het beste kunt werken Werk dat werkt voor jou en het klimaat Kies je voor een carrière bij Eneco, dan kies je voor ambitie, groei en kansen. Je krijgt alle ruimte om jezelf te ontwikkelen en het werk te doen zoals het bij jou past. Daar hoort ook een goede werk-privébalans bij. Je kunt je tijden flexibel indelen en deels thuiswerken als je functie dat toelaat Zo werk je aan je eigen toekomst, maar óók aan die van de wereld. Want samen met je 4.000 collega’s ga je voor die ene grote missie: klimaatneutraal in 2035. We helpen klanten sneller verduurzamen, bedenken innovatieve oplossingen en pakken kansen met beide handen aan. Doe je mee?

Zo gaat het verder

Stap 1

Je solliciteert

Stap 2

Wij bekijken je sollicitatie zorgvuldig

Stap 3

Wij nodigen je uit voor een 1e (online) gesprek

Stap 4

Soms willen we je nog beter leren kennen en volgt er een online assessment en een 2e gesprek

Stap 5

Is er een match? Dan bellen we je met een passend aanbod. En dan... gefeliciteerd met je nieuwe baan! Meer weten over deze functie?

Hoe te solliciteren

Om op deze vacature te solliciteren, moet u machtigen op onze website. Als je nog geen account hebt, registreer je.

Plaats een CV

Vergelijkbare vacatures

Fysiotherapeut Feyenoord Vrouwen 1

Feyenoord, Rotterdam, Zuid-Holland
€ 4.300 - € 5.000 per maand
1 dag geleden
Ben je op zoek naar een uitdagende baan op medisch vakgebied waarin je zowel uitvoerend als adviserend bezig bent? Voor Feyenoord Vrouwen 1 zoeken wij per direct een Fysiotherapeut (40 uur). Rotterdam 40 uur per week HBO Feyenoord Rotterdam De functie: Samen met het team van fysiotherapeuten voer je handelingen uit tijdens trainingen en wedstrijden van de speelsters van Feyenoord...
Feyenoord

Hoofd Frontoffice

Ministerie van Defensie, Rotterdam, Zuid-Holland
€ 5.010 per maand
2 dagen geleden
Wat ga je doen? Als Hoofd Frontoffice zorg jij ervoor dat het team het uiterste uit zichzelf haalt om de interne klanten een onvergetelijke ervaring te bieden. De defensiecollega's die aankloppen met diverse (informatie)vragen, wensen, klachten en verzoeken worden steeds optimaal te woord gestaan, zowel via mail, telefoon als rechtstreeks op de kazerne. Jouw team, bestaande uit 4-6 personen, zorgt...
Ministerie van Defensie

Junior Legal Counsel

COFCO International North America, Rotterdam, Zuid-Holland
1 week geleden
Location: Rotterdam, Rotterdam, NL COFCO International is a global agri-business with a clear vision, strong values and a positive culture, focused on being a leader in the global grains, oilseeds and sugar supply chains. We provide the food the world needs in a responsible way. Headquartered is Geneva, Switzerland, we are ambitious, with the right structures and culture to meet...
COFCO International North America