Vrijwilliger diverse locaties

Neos (Nieuwe Eindhovense Opvang Stichting)


Datum: 1 week geleden
Stad: Eindhoven, Noord-Brabant
Contract type: Voltijd
Neos (Nieuwe Eindhovense Opvang Stichting)
Wil jij ook iets teruggeven aan de maatschappij? Mensen helpen die dat hard nodig hebben? Doe je dit liever op een praktische manier? Dan ben jij degene die wij zoeken! Er zijn verschillende manieren waarop je kunt helpen. Kijk hieronder naar de mogelijkheden!
NIEUW: Vrijwilliger Verpleegzorg
Wij zoeken mensen met een groot hart en warme handen om te ondersteunen op Neos Verpleegzorg. Voor de afdeling welzijn zijn wij op zoek naar vrijwilligers voor onze groep kwetsbare deelnemers. Onze bewoners zijn mensen met fysieke en mentale beperkingen. Zij verblijven op Verpleegzorg voor tijdelijke of langdurige ondersteuning.

Graag kijken we samen met jou welke (creatieve) kwaliteiten je hier kan en wil inzetten. Momenteel bieden wij hersentraining, knutselen en muziek middagen aan. Graag zouden wij ook laagdrempelige activiteiten omtrent beweging, koken en wandelen willen aanbieden. Ondanks dat we structuur aanbieden is ook geen dag hetzelfde en het is altijd gezellig.

De wekelijkse activiteiten vinden in de middagen plaats, maandelijks een bingo avond en incidenteel een uitje buiten de locatie overdag of in de avond. Hiervoor zoeken we ook begeleiding. Jouw uren en beschikbaarheid bespreken we graag verder in overleg. Dit kan variëren tot enkele uren per week, tot vaste dagdelen per week en/of maand. Alle hulp is welkom, en zijn wij erg blij mee. “

Vrijwilliger in de zorg
Hallo, wat leuk dat je op zoek bent naar een baan als vrijwilliger. Wij hebben jouw hulp hard nodig op onze locatie Verpleegzorg waar dak- en thuislozen met psychiatrische achtergrond worden begeleidt, verpleegd en verzorgd. Wij zijn met spoed op zoek naar mensen die ons kunnen ondersteunen met het ontbijt in de ochtend. We willen hier een gezellig samenzijn van maken. We bouwen samen aan meer welzijn op verpleegzorg. Een praatje met een bewoner, een handje helpen met het aanreiken van het ontbijt.

Daarnaast hebben wij bewoners die soms voor controle naar het ziekenhuis moeten en hier begeleiding bij nodig hebben. Hier ligt een uitdaging met de huidige tekorten in de zorg. Ben jij iemand die hierin een steentje wil bijdragen? Die helpende hand, het kleine gebaar om onderweg naar het ziekenhuis wat moed in te praten… Dan zijn we op zoek naar jou!

Vrijwilliger verhuizingen Beschermd Wonen
Voor onze deelnemers binnen 'Beschermd Wonen' zoeken we helpende handjes bij verhuizingen. De deelnemers hebben niet altijd een netwerk van familie en vrienden die hen zouden kunnen helpen bij verhuizingen. We zoeken daarom mensen die in overleg met ons, incidenteel beschikbaar willen zijn om bij verhuizingen de handen uit de mouwen te steken. De werkzaamheden zijn bijvoorbeeld meubels en dozen sjouwen, vloeren leggen, verven. Ben jij de 'Handige Harrie of Harriët' die wij zoeken en wil je graag iets voor onze deelnemers betekenen? Dan zien we graag je reactie tegemoet!

Vrijwilliger "Warm welkom" Barrierweg
Neos heeft zijn krachten gebundeld om een basisvoorziening te creëren die zij in samenwerking met diverse stakeholder en de gemeente vormgeven. De focus van de basisvoorziening ligt op werk & activering (meedoen naar vermogen): een kandidaat wordt zo snel mogelijk gestimuleerd een zinvolle dag invulling te hebben. De Barrierweg is een van de nachtopvangen die de basisvoorziening gaat vormen. Vanuit hier kunnen daklozen aan een nieuwe start beginnen die leidt tot een zelfstandige woning, werken naar vermogen (waar mogelijk betaald werk) en uiteindelijk duurzame zelfredzaamheid.

Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die de nieuwe kandidaten een warm welkom geven op deze locatie. Naast het opvangen van kandidaten, kunnen zij informatie verstrekken over de route die gelopen gaat worden, de verschillende soorten dagbestedingen en activiteiten bij HK1 en op andere mogelijke locaties. Maar ook gewoon een praatje maken op de locatie, samen naar de dagbesteding gaan, samen koken etc.

Vrijwilliger Huishoudelijke taken
Als vrijwilliger Huishoudelijke taken help je met praktische zaken op een vaste locatie. Er wordt veel bezuinigd in de zorg zodat er altijd vraag is naar extra ondersteuning. Denk bijvoorbeeld aan een uurtje helpen in de keuken, een helpende hand bieden bij het poetsen, iets repareren, een keer rijden om spullen van A naar B te vervoeren.

Vrijwilliger Buiten-de-deur-Buddy
Als vrijwilliger Buiten-de-deur-Buddy ben je actief op een vaste locatie en neem je het voortouw bij activiteiten naar keuze om bewoners te helpen met de stap naar buiten. Er wordt veel bezuinigd in de zorg zodat er nauwelijks tijd is voor broodnodige extra ondersteuning. Denk bijvoorbeeld aan een wandeling, potje voetbal, bewoners naar een activiteit begeleiden.

Vrijwilliger ambulant
Als vrijwilliger Ambulant help je met praktische taken bij mensen thuis. De mensen die je bezoekt zijn hard aan het werk om zelfstandig te kunnen wonen. Jij kan een belangrijk steentje bijdragen op weg naar die zelfstandigheid. Denk bijvoorbeeld aan ondersteuning bij het doen van boodschappen, het bezoeken van een huisarts of specialist, het bezoeken van de voedselbank, klusjes, verhuizen en het bieden van gezelschap.

Vrijwilliger Hand-in-Hand
Als vrijwilliger Hand-in-Hand ben je één op één actief op een vaste locatie met een cliënt. Je helpt de bewoner met simpele activiteiten. Er wordt veel bezuinigd in de zorg zodat er nauwelijks tijd is voor broodnodige extra ondersteuning. Denk bijvoorbeeld aan een wandeling, begeleiden naar een doktersafspraak, een luisterend oor, samen koken. Er zijn tal van laagdrempelige activiteiten waar iemand enorm mee geholpen is.

Vrijwilliger Sport-en-Spel
Wij zoeken gezelligheid! Er zijn verschillende manieren waarop je kunt helpen als vrijwilliger Sport-en-Spel. Wil je een helpende hand bieden bij de bak-club of op spelletjesavond? Of heb jezelf een creatief idee waarmee jij jezelf wilt inzetten voor bewoners op één van onze locaties?

Vrouwenopvang en Gezinnen
Voor locatie Vrouwenopvang en Gezinnen, zijn wij op zoek naar een enthousiaste vrijwilliger die de opvang van de kinderen wil verzorgen. Wil jij graag met kinderen werken en bijdragen aan de ontwikkeling/ontspanning van de moeders? Samen met andere vrijwilligers ga je, onder begeleiding van de Kind- en gezinscoach, de opvang van de kinderen verzorgen. Hierdoor kunnen de moeders deelnemen aan activiteiten, trainingen en Nederlandse les. Er zijn diverse werkzaamheden zoals samen met de kinderen knutselen, puzzelen, in de kinderkamer spelen. Daarnaast vragen we jouw hulp bij het klaar zetten van het fruit en kleine opruimwerkzaamheden. We zien graag een vrijwilliger 18+ met ervaring met kinderen en inzicht in de doelgroep en de bijkomende specifieke problemen of bereid je hierin te verdiepen. Beschikbaar in principe op de vrijdagmiddag van 12:00-17:00 uur en/of dinsdagochtend 10:00-13:00 uur.

Taalcoach Nederlandse les
We zijn op zoek naar een vrijwilliger die de Nederlandse taal goed beheerst in taal en schrift en dit graag wil leren aan kwetsbare vrouwen. De meeste dames spreken al een beetje Nederlands maar sommige ook helemaal niet. De ideale kandidaat is een man/vrouw die ervaring heeft in het lesgeven en uitdaging kan vinden in het behalen van kleine successen. Voel jij je aangesproken en help je deze dames graag op weg? Dan horen we graag van jou! Over jou: Je heb affiniteit met onze doelgroep (slachtoffers huiselijk geweld). Je beheerst de Nederlandse taal. Je bent hulpvaardig, geduldig en enthousiast. Aantal uren: 2 uur in de week. Dag is te bepalen in overleg.

Jouw werkdag
Je bepaalt zelf je beschikbaarheid. Elke seconde die je voor Neos in wilt zetten is waardevol. Als vrijwilliger wacht je een dankbare taak om de leefbaarheid van onze cliënten net iets aangenamer te maken.

Jouw kwaliteiten
 • Je bent iemand die van mensen houdt en hebt goede sociale vaardigheden
 • Je bent positief ingesteld, je kunt een goede sfeer creëren
 • Je hebt inlevingsvermogen en respect voor de leefwijze en situatie van de cliënten
 • Je bent niet afwachtend, maar neemt juist initiatief
 • Je staat stevig in je schoenen en kunt goed jouw grenzen aangeven en ook de grenzen van anderen zien
 • Je hebt affiniteit met onze doelgroep

Waar kun je op rekenen
 • Reiskostenvergoeding
 • Begeleiding
 • Kerstpakket
 • Je bent verzekerd onder werktijd
 • Cursussen om jezelf te ontwikkelen en te helpen in de omgang met de doelgroep

Ja, ik wil deze uitdaging!
Ben je benieuwd wat je voor iemand kan betekenen en of je misschien wel iemands wereld kan veranderen? Neem dan contact met ons op! Dan kijken we samen of jij iemand kan helpen door te doen wat jij leuk vindt!

Je kunt reageren door de button "solliciteer nu" aan te klikken. Graag aangeven voor welke vrijwilligersfunctie je in aanmerking wilt komen.

Vragen? Neem telefonisch contact op met Team HR tel.:040-2501592 of stuur een e-mail naar hr[at]neos.nl.
 • Een Verklaring Omtrent het Gedrag is noodzakelijk voor deze functie (wij verzorgen de aanvraag voor de VOG , hier zijn geen kosten aan verbonden)

-

Hoe te solliciteren

Om op deze vacature te solliciteren, moet u machtigen op onze website. Als je nog geen account hebt, registreer je.

Plaats een CV

Vergelijkbare vacatures

Fulltime Validation & Activation officer bij De Lage Landen

YoungCapital, Eindhoven, Noord-Brabant
€ 14 per uur
14 uur geleden
Start als Validation & Activation officer bij De Lage Landen in Eindhoven en profiteer van een aantrekkelijk salaris en diverse voordelen! Wat ga je doen? Denk je dat bedrijven zich moeten richten op doelen die verder gaan dan slechts kortetermijnwinst? Ben jij een enthousiaste en stressbestendige teamspeler? Dan is de functie van Validation & Activation Officer bij De Lage Landen...
YoungCapital

Business Course traineeship Randstad Groep Nederland

Tempo Team, Eindhoven, Noord-Brabant
€ 3.000 per maand
4 dagen geleden
Functieomschrijving Beschrijving Je beste zelf worden en anderen daarbij helpen. Dát is het uitgangspunt van een traineeship bij Randstad Groep Nederland. We zetten getalenteerde starters in hun kracht en begeleiden hen om uit te groeien tot unieke leiders van de toekomst. Uniek, omdat verschil er moet zijn. En uniek omdat iedereen op een eigen manier werkt, communiceert en leiding geeft....
Tempo Team

BBL opleiding kinderopvang | Korein | Eindhoven | Meerhoven

Korein, Eindhoven, Noord-Brabant
€ 2.420 - € 3.243 per maand
2 weken geleden
Sta jij te popelen om een actieve bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van kinderen, maar heb je helaas nog geen kwalificerend diploma? Dit is je kans! In september zijn er weer BBL-plekken beschikbaar op onze opleidingslocaties. Hier krijg jij de kans om in de praktijk het vak van pedagogisch medewerker te leren. Wij betalen jouw opleiding en je krijgt...
Korein