Afdelingshoofd analyse en rapportage

TU Delft


Datum: 1 week geleden
Stad: Delft, Zuid-Holland
Salaris: € 6.002 - € 7.305 per maand
Contract type: Voltijd
TU Delft

Functieomschrijving

Met de afdeling van experts op het gebied van analyse en rapportage zorg jij voor de gehele Financial Control van de universiteit. Je bent verantwoordelijk voor een slim ingericht en vlot lopende planning- en evaluatiecylcus (P&E-cyclus). Daarnaast verzorgt de afdeling alle periodieke financiële rapportages op basis van volledige, tijdige en juiste financiële informatie. Daarnaast is de afdeling sparringspartner voor de interne en externe audits.

Samen met diverse stakeholders zorg je voor een effectief en efficiënt standaard proces voor de totstandkoming van de rapportages. Je streeft continu naar verbetering en implementeert verbeterinitiatieven. Je bouwt modellen die gebruikmaken van trends en business aannames ten behoeve van kosten/baten analyses. Je zet sterk in op automatisering en digitalisering.

Tot slot ben je verantwoordelijk voor de vertaling van ESG-wetgeving naar beleid, procedures en rapportages voor de TU Delft.

Via een jaarplan en kpi’s maak je duidelijk wat de ambitie is van de afdeling en stimuleer je optimale performance. Je verzorgt tijdige en accurate rapportages over de performance. Dat je zaken steeds goed afstemt met de andere afdelingshoofden/managers binnen Finance spreekt voor jou voor zich. Je zorgt voor samenwerking in de P&E-cyclus.

In 2024 loopt de aanbesteding voor de implementatie van een nieuw financieel systeem. Naast dat jouw rol belangrijk is tijdens de aanbesteding, heb je een leidende rol bij de implementatie van het nieuwe systeem wat betreft de standaardisering van rapportages voor bestuur van de universiteit, faculteiten en diensten.

Jouw ambitie? Effectief en efficiënt ingerichte financiële processen die zorgen voor tijdige en accurate rapportages die bestuur en management van de TU Delft maximaal ondersteunen.

Functie-eisen

 • Je hebt een universitaire opleiding op het gebied van accounting of finance;
 • Je hebt een accounting kwalificatie (RA);
 • Je hebt meer dan zeven jaar ervaring in het opstellen van (externe) financiële rapportages en het maken van forecasts;
 • Je hebt kennis van vakgebieden/technologieën/processen gerelateerd aan analyse en rapportage;
 • Je hebt bewezen ervaring met het neerzetten van een organisatiestructuur en de allocatie van verantwoordelijkheden en taken in een team;
 • Je bent organisatiesensitief, maakt makkelijk contact, en kunt goed omgaan met diverse belangen en bent in staat om binnen dit krachtenveld verbeteringen door te voeren;
 • Je hebt ervaring met coachend leiderschap, waarbij je gericht bent op het continu ontwikkelen en verbeteren van medewerkers en het team.

Arbeidsvoorwaarden

 • Het dienstverband is 1 jaar met uitzicht op vast.
 • Een functieomvang van 36-40 uur per week.
 • Een salaris dat is gebaseerd op schaal 13 uit de CAO Nederlandse Universiteiten met een minimum van €6.002 en een maximum van €7.305 bruto per maand op basis van een volledige werkweek (38 uur), plus 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%.
 • Een uitstekende pensioenregeling via het ABP.
 • De mogelijkheid om jaarlijks een individueel arbeidsvoorwaardenpakket samen te stellen.
 • Korting bij zorgverzekeraars.
 • Flexibele werkweek.
 • Jaarlijks 232 verlofuren (bij 38 uur). Via het individueel keuzebudget kun je bovendien verlofuren verkopen of bijkopen.
 • Volop mogelijkheden om opleidingen, trainingen en cursussen te volgen.
 • Gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof.
 • Aandacht voor gezond en energiek werken met het vitaliteitsprogramma.

TU Delft

De Technische Universiteit Delft heeft een sterk fundament. Als bouwer van de wereldberoemde Nederlandse waterwerken en pionier in biotech is TU Delft een internationale topuniversiteit die wetenschap, engineering en design combineert. TU Delft staat voor onderwijs, onderzoek en innovatie van wereldklasse om uitdagingen op het gebied van energie, klimaat, mobiliteit, gezondheid en digitale maatschappij aan te gaan. Generaties Delftse ingenieurs hebben bewezen ondernemende probleemoplossers te zijn in bedrijfsleven en in sociale context.

Bij TU Delft omarmen we diversiteit als een van onze kernwaarden en zetten we ons actief in om een universiteit te zijn waar jij je thuis voelt en kunt floreren. We hechten veel waarde aan verschillende perspectieven en kwaliteiten, omdat wij geloven dat dit ons werk innovatiever, de TU Delft-gemeenschap levendiger en de wereld rechtvaardiger maakt. Samen bedenken en ontwikkelen we oplossingen die een positieve invloed hebben op wereldwijde schaal. Daarom nodigen we jou uit om te solliciteren. Je sollicitatie krijgt een eerlijke behandeling.

Challenge. Change. Impact!

Universiteitsdienst - Finance

De ambitie van de TU Delft vraagt om investeringen in onderzoek, techniek, en onderwijs, en dat zegt direct alles over het belang van Finance. Wij adviseren het College van Bestuur, de faculteiten en diensten over financiële vraagstukken op het gebied van business control, procurement, treasury management, fiscaliteiten en verzekeringen. Daarnaast zijn wij verantwoordelijk voor de planning- en controlcyclus en de gehele financiële administratie. Dit alles is onmisbaar voor de TU Delft om hun ambities waar te maken. Je bent van harte uitgenodigd om hiervan deel uit te maken.

Additionele informatie

Wil je meer informatie over de functie? Neem dan contact op met Theo Edel, Afdelingsmanager Financial Control & Afdelingsmanager Solution Centre, tel: 06-53548577, e-mail: [email protected].

Wil je meer informatie over sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met Sigrid Mens, HR-adviseur Finance, via 06-39825563 of [email protected].

Sollicitatieprocedure

Heb je interesse? Upload uiterlijk 30 april 2024 jouw motivatie en CV door gebruik te maken van het sollicitatieformulier. Motivatiebrief en CV dienen in de Nederlandse taal te zijn opgesteld.

 • Een pre-employment screening kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.
 • Sollicitaties die per email en/of post worden verstuurd nemen we niet in behandeling.
 • Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

FACULTY/DEPARTMENT

University Corporate Office – Finance

JOB TYPE

Finance

SCIENTIFIC FIELD

not applicable

HOURS PER WEEK

36-40

SALARY

€ 6.002,00 - € 7.305,00

DESIRED LEVEL OF EDUCATION

University graduate

VACANCY NUMBER

TUD05215

Apply Now

Hoe te solliciteren

Om op deze vacature te solliciteren, moet u machtigen op onze website. Als je nog geen account hebt, registreer je.

Plaats een CV

Vergelijkbare vacatures

Operator dagdienst

Pro industry, Delft, Zuid-Holland
€ 2.637 - € 2.974 per maand
1 week geleden
Als operator bij deze toonaangevende organisatie in de vleeswarenindustrie werk je met eindproducten die aan strenge kwaliteitseisen voldoen. Je werkt in de dagdienst, dus elk weekend ben je vrij! Daarnaast bieden ze uitstekende doorgroeimogelijkheden en investeren ze in hun medewerkers. Als je ambitieus bent, ben je hier aan het juiste adres! Als operator ga jij je voornamelijk bezig houden met...
Pro industry

Social Media Marketeer

Loop Biotech, Delft, Zuid-Holland
1 week geleden
Bij Loop Biotech zijn we op zoek naar een Social Media Marketeer om ons team te versterken. Full-time · Loop Biotech Factory Ben je gepassioneerd over social media en heb je een scherp oog voor detail? Wil je deel uitmaken van een dynamisch team dat viral content creëert en strategieën ontwikkelt om een groot publiek te bereiken? Dan hebben we...
Loop Biotech

Junior Service Adviseur

Zeeuw & Zeeuw, Delft, Zuid-Holland
2 weken geleden
Wij hebben voor jou een leuke & leerzame functie voor tenminste 32 uur per week binnen onze vestiging in Delft beschikbaar. Word jij helemaal blij van tevreden klanten en lekker veel afwisseling tussen administratieve taken én het ontvangen van onze klanten? Dan zijn wij op zoek naar jou! Jouw invloed én betrokkenheid Je houdt echt van contact met klanten en...
Zeeuw & Zeeuw