Adviseur recruitment

Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit


Datum: 1 week geleden
Stad: Den Haag, Zuid-Holland
Contract type: Voltijd
Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

Functieomschrijving

In de huidige arbeidsmarkt heb je het als recruiter bijna voor het kiezen. Dus waarom zou jij juist kiezen voor de Ministeries van Economische Zaken en Klimaat (EZK) en Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV)? Omdat je hier werkt aan de werving voor actuele thema’s als duurzaamheid, klimaat en stikstof. Je werkt mee aan onze ambities op het gebied van recruitment: inclusieve werving en het postioneren van EZK en LNV als aantrekkelijke werkgevers op de arbeidsmarkt.
Dit doe je samen met een team van enthousiaste collega’s (zes recruiters en onze coördinator Florien Brongers), die zich met ziel en zaligheid inzetten om de juiste mensen te blijven vinden voor deze mooie ministeries.

Jij bent helemaal in je element als je de regie mag voeren rondom het gehele werving en selectieproces. Als geen ander weet jij hoe je op de arbeidsmarkt verschillende doelgroepen kunt bereiken en pak jij hierin zowel een uitvoerende als een initiërende en vernieuwende rol. Hierbij zoek jij de samenwerking op met je collega’s binnen verschillende expertisegebieden (o.a. communicatie, team social, team diversiteit, gelijkwaardigheid en inclusie), omdat je nou eenmaal niet alle kennis zelf hoeft te hebben. De profielen waar je je op zult richten kunnen ver uiteen liggen: van informatievoorziening naar managementondersteuners, tot beleidsadviseurs op alle expertisegebieden die EZK en LNV rijk zijn. Daarnaast helpen we elkaar zodra iemand het te druk krijgt door een onvoorziene grote wervingsvraag.

Je komt terecht in een omgeving die continu in beweging is door alle interne én externe ontwikkelingen. Jouw gevoel voor mensen en hun verschillende belangen en perspectieven kun je bij ons heel goed gebruiken. Omdat jij dé expert bent, weet jij de hiring managers op de juiste manier te adviseren en draai je je hand er niet voor om om buiten de kaders te denken, creatieve oplossingen te bedenken en uit te voeren. Je begeleidt en bewaakt het gehele werving en selectie proces en bent betrokken bij de selectie(gesprekken) en wervingsacties. Je zorgt voor het continueren van de in gang gezette verbeteringen in recruitment en arbeidsmarktcommunicatie en denkt mee over verdere optimalisatie. Met het team deel je je kennis en werk je samen aan onze doelstellingen.

Jij vindt een goede candidate experience heel belangrijk en weet het persoonlijk te maken. Je vindt het belangrijk dat een organisatie inclusief werft en de toegevoegde waarde van diversiteit, gelijkwaardigheid en inclusie niet alleen ondersteunt in woorden maar er ook naar handelt.

Functie-eisen


 • Je hebt een hbo werk- en denkniveau.
 • Je hebt minimaal 3 jaar werkervaring als recruiter.
 • Je hebt actuele kennis van zowel recruitment als arbeidsmarktcommunicatie en je weet deze twee vakgebieden te combineren.
 • Je hebt een frisse kijk op zaken, bent resultaatgericht en denkt in oplossingen.

Competenties:

 • Resultaatgericht
 • Klantgerichtheid
 • Oplossingsgericht
 • Samenwerken
 • Omgevingsbewustzijn
 • Plannen en organiseren
 • Netwerken

Arbeidsvoorwaarden


 • Salarisniveau schaal 11
 • Maandsalaris
  Min €3.662 – Max. €5.586 (bruto)
 • Dienstverband Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd
 • Contractduur 2 jaar
 • Minimaal aantal uren per week 32
 • Maximaal aantal uren per week 36

Overige arbeidsvoorwaarden


Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.


Bijzonderheden


 • De kennismaking en selectieprocedure bestaan uit minimaal twee gespreksrondes en een afrondend arbeidsvoorwaardengesprek.
 • Het inwinnen van referenties of een assessment kan onderdeel zijn van de selectieprocedure.
 • Herplaatsingskandidaten en verplichte van werk naar werk kandidaten niet zijnde van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat en het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit dienen een aanwijzingsbesluit van het bevoegd gezag toe te voegen aan de sollicitatie.
 • Het betreft een tijdelijke functie voor een periode van 2 jaar.

Wat bieden wij jou nog meer:

 • Een prettige werkomgeving met goede faciliteiten op loopafstand van het centraal station.
 • Volop mogelijkheden om jezelf te blijven ontwikkelen en te specialiseren.
 • Wij vinden een goede balans tussen je professionele en privéleven belangrijk. Werktijden zijn, in onderling overleg, flexibel in te delen.
 • Word je aangenomen, dan behoort hybride werken tot de mogelijkheden; je werkt dan deels vanuit huis en deels op kantoor. Een goede thuiswerkplek vinden wij belangrijk. Wij bieden daarom een tegemoetkoming in de thuiswerkfaciliteiten en een thuiswerkvergoeding conform CAO Rijk.
 • Na sluitingsdatum zijn de vacaturetekst en de gegevens van de vacaturehouder online niet meer zichtbaar. Om te voorkomen dat je deze moet opvragen, verzoeken wij je de vacaturetekst te downloaden en te bewaren.

Acquisitie op onze vacatures wordt niet in behandeling genomen.


Meer over de functiegroep Adviseur Bedrijfsvoering

Door het Functiegebouw Rijk worden medewerkers en leidinggevenden geholpen bij het maken van resultaat- en ontwikkelafspraken in functioneringsgesprekken en krijgt men inzicht in de loopbaanmogelijkheden binnen de Rijksoverheid.

Meer informatie op Functiegebouw Rijksoverheid

Meer over jouw toekomstige afdeling

Directie Mens en Organisatie
De directie Mens en Organisatie (MenO) is een onderdeel van de bedrijfsvoering binnen de ministeries EZK en LNV. MenO focust op het verlenen van diensten aan (interne) klanten/gebruikers en ondersteunt de EZK- en LNV-organisaties en hun medewerkers zodat zij zich kunnen concentreren op hun primaire taak.
MenO biedt flexibele capaciteit, innovatief en professioneel advies, goede diensten en project- en programmamanagement om EZK en LNV te helpen hun doelstellingen te behalen. MenO heeft een regisserende en adviserende rol voor deze ministeries en bestaat uit drie onderdelen:

 • Bureau Managementondersteuning (BMO). BMO ondersteunt lijn-, project- en programmamanagement bij de DG’s, staf en bestuursraden van de kerndepartementen EZK en LNV.
 • Personeel en Organisatie (P&O). P&O richt zich op beleid en strategie op P&O-gebied met een focus op de krapte op de arbeidsmarkt en leiderschapsontwikkeling met het oog op een inclusieve organisatie.
 • POOL. POOL levert project- en programmatische expertise en capaciteit. POOL zet project- en programmamanagers en trainees in die (innovatieve) oplossingen voor complexe opgaven realiseren.

Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

Ministerie van Economische Zaken en Klimaat
Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) staat voor een duurzaam en ondernemend Nederland. We zetten ons in voor een uitstekend ondernemingsklimaat en een sterke internationale concurrentiepositie. Dit doen we door de juiste randvoorwaarden te creëren, ondernemers de ruimte te geven om te vernieuwen en te groeien, aandacht te hebben voor onze natuur en leefomgeving, en samenwerking te stimuleren tussen onderzoekers en ondernemers. Zo bouwen we onze topposities in landbouw, industrie, diensten en energie verder uit en investeren we in een duurzaam en ondernemend Nederland.
Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit
Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) staat voor een eerlijke en verantwoorde landbouw en visserij. We versterken het economisch perspectief van boeren, tuinders en vissers, en stimuleren duurzame productie en dierenwelzijn. Samen met alle betrokkenen werkt het ministerie aan het herstel en behoud van Nederlandse natuur. LNV wil de internationale koppositie van de agrarische sector verstevigen, met een nadruk op het benutten van kennis en innovatie. Daarmee dragen we bij aan de aanpak van het wereldvoedselvraagstuk.

Het ministerie van EZK werkt nauw samen met LNV. Samen streven we ernaar een werkgever te zijn waar iedere medewerker, ongeacht leeftijd, sekse, geaardheid, etnische afkomst en arbeidsbeperking, voor wil werken. Werken aan maatschappelijke vraagstukken in divers samengestelde teams maakt de ministeries effectiever, innovatiever en het werk leuker.

Contact

Voor meer informatie over deze vacature:

Florien Brongers (Teamcoördinator Recruitment en Arbeidsmarktcommunicatie)

06 29 66 95 48

Hoe te solliciteren

Om op deze vacature te solliciteren, moet u machtigen op onze website. Als je nog geen account hebt, registreer je.

Plaats een CV

Vergelijkbare vacatures

Facilitair Medewerker Huisvesting

Ministerie van Defensie, Den Haag, Zuid-Holland
€ 2.800 per maand
4 uur geleden
Wat ga je doen? Met een team van ongeveer 7 collega’s voer je de facilitaire werkzaamheden uit. Je werklocatie is het Majoor Jan Linzel Complex in Den Haag, waar de verschillende gebruikers hun dagelijkse werk uitvoeren. Wij zijn op zoek naar een enthousiaste facilitaire medewerker huisvesting die ons team komt versterken. Een facilitair medewerker die service en pro-actief handelen als...
Ministerie van Defensie

HSSE Coördinator Nederland voor Shell

Sodexo, Den Haag, Zuid-Holland
€ 7.250 per maand
3 dagen geleden
"Ben jij de specialist in het waarborgen van veiligheid, gezondheid, beveiliging en milieu als HSSE Coördinator op landelijk niveau?" Wat ga je doen? Als HSSE Coördinator heb je zowel een leidinggevende- als coachende rol binnen Sodexo. Specifiek gericht op onze klant Shell. Verdeeld over drie locaties (Den Haag, Amsterdam & Assen) biedt Sodexo Shell een compleet en breed scala aan...
Sodexo

Finance Business Partner Netherlands & Nordics

Alexion Pharmaceuticals,Inc., Den Haag, Zuid-Holland
3 dagen geleden
Location: The Hague, Netherlands Job reference: R-196742 Date posted: 04/08/2024 Finance Business Partner Netherlands & Nordics Location: Den Haag Reports To: Head of Finance & Commercial Excellence CENE This is what you will do: Alexion Central and Northern Europe CENE is looking a Finance Business Partner to support the CENE Alexion Finance efforts providing pertinent financial and controlling analysis. This...
Alexion Pharmaceuticals,Inc.