VIG (nacht)

Van der Hoeven Kliniek


Datum: 2 weken geleden
Stad: Utrecht, Utrecht
Salaris: € 2.870 - € 3.863 per maand
Contract type: Voltijd
Van der Hoeven Kliniek
Van der Hoeven Kliniek Utrecht Vervaldatum: 30 april 2024
 • 24 - 36 uur Per week
 • € 2.870,00 - € 3.863,00 Loonindicatie
 • Van der Hoeven Kliniek Utrecht Locatie


VIG (nacht)

(18-29 uur per week)

“In de nacht werk je met een klein en hecht team samen. Je bedenkt creatieve oplossingen om de-escalerend op te treden, binnen de mogelijkheden die er in de nacht zijn. Je draagt bij aan een goede nachtrust voor patiënten en zorgt daarmee voor een veiliger behandelklimaat.” - Verzorgende Individuele Gezondheidszorg bij de Wierde

Functie
Als nachtdienst houd je gedurende de nacht toezicht op de veiligheid en rust binnen de kliniek en draag je verantwoordelijkheid voor de continuïteit in de zorg. Je hebt in je werkzaamheden te maken met een psychiatrisch kwetsbare populatie, waarbij forensische scherpte van groot belang is. Dat maakt dat elk contact aan de deur anders kan zijn, zodoende is er voldoende dynamiek, ook in de nacht. Dit doe je echter niet alleen, wij hebben samenwerking als belangrijke pijler staan. Per nacht zijn er drie nachtdiensten aanwezig op een locatie van zo’n 80 patiënten, is er een nachtdienst portier en bij calamiteiten is er ondersteuning van de buurlocatie. Een nachtdienst begint om 22:15 uur en eindigt om 07:15 uur. Wij werken overwegend volgens een rooster in een ritme van een week op en een week af, afhv. het aantal uren van het dienstverband.

Wat ga je doen


 • Je maakt op wisselende tijden rondes en controleert daarbij of alle patiënten aanwezig zijn.
 • Je controleert actief op onregelmatigheden tijdens rondes, ter voorkoming van branden, braakpreventie, technische storingen en waterschade.
 • Je maakt een nachtrapport waarin alle gesignaleerde bijzonderheden vermeld worden en houdt daarnaast een bezettingslijst bij.
 • Je signaleert en reguleert eventuele stress en calamiteiten die gedurende de nacht kunnen ontstaan als gevolg van angst/onrust onder patiënten.
 • Je zorgt voor de overdracht naar de vroege diensten en naar de medische dienst.
 • Je zet medicatie voor de volgende dag uit en verricht noodzakelijke verzorgende handelingen.
 • Je fungeert als bedrijfshulpverlener gedurende de nacht en zet in de rol van Ploegleider BHV acties uit bij calamiteiten.

Wat bieden wij
Werken in de forensische zorg, vraagt om goed werkgeverschap. Dit zie je terug in onze arbeidsvoorwaarden, en alles daaromheen. Zo kun je op basis van een fulltime werkweek van 36 uur rekenen op:

 • Salaris tussen € 2.870,00 en € 3.863,00 bruto per maand (FWG 45). Hier bovenop ontvang je een onregelmatigheidstoeslag.
 • 166 vakantie-uren en 35 levensfasebudget-uren.
 • Eindejaarsuitkering van 8,33% van het jaarsalaris, 8% vakantiegeld en pensioenopbouw bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn.
 • Na een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.
 • Jaarlijks een teamuitje met aansluitend een diner.

En dat is nog niet alles. Wat dacht je van een jaarlijks individueel opleidingsbudget en balansbudget? Meer over ons werkgeverschap lees je hier.

Profiel

 • Je hebt de opleiding als Verzorgende Individuele Gezondheidszorg (VIG) MBO-3 succesvol afgerond.
 • Je bent stressbestendig en kunt anticiperen op onverwachte situaties en treedt daarbij doeltreffend en doortastend op.
 • Je beschikt over kennis van werkwijzen, procedures en relevante regelgeving of bent bereid dit te leren.
 • Je bent in het bezit van een certificaat Ploegleider BHV of bent bereid deze te halen.

Organisatie
Zeg je forensische psychiatrie, dan zeg je De Forensische Zorgspecialisten. Daarmee bedoel je óók ons bedrijfsonderdeel de Van der Hoeven Kliniek. Het centrum voor klinische psychiatrie met 2 locaties in Utrecht en 1 in Amersfoort. Het behandelen van onze patiënten doen we samen patiënten en collega’s. Bekijk hier onze locatievideo.

Wil je meer weten over de locatie Oudlaan in Utrecht? Kijk dan op https://hoevenkliniek.nl/locaties/oudlaan/.

Interesse
Neem contact op met met Kartal Uçar, Hoofd Behandelondersteuning & Organisatie via 030-275 82 33 of [email protected] om je inhoudelijke vraag te stellen of om alvast kennis met ons te maken. Direct solliciteren op www.werkenbijdfzs.nl/vacatures kan natuurlijk ook!

Goed om te weten: onze sollicitatieprocedure omvat een referentiecheck en bij indiensttreding vragen we om een VOG politiegegevens (Verklaring Omtrent het Gedrag).

Liever een kopje koffie?

Neem vrijblijvend contact met ons op en wij helpen je graag verder.

Neem contact op

Hoe te solliciteren

Om op deze vacature te solliciteren, moet u machtigen op onze website. Als je nog geen account hebt, registreer je.

Plaats een CV

Vergelijkbare vacatures

Administrative Assistant

Adecco, Utrecht, Utrecht
€ 16 per uur
1 dag geleden
We are looking for a motivated English Administrative Assistant to join our team until the end of June. As an Administrative Assistant, you will be responsible for a wide range of administrative tasks, including document processing, data entry, record keeping and supporting other team members as needed. For our client in Utrecht we are immediately looking for an administrative assistant...
Adecco

Teamleider constructies en spelen

BlueTrail, Utrecht, Utrecht
5 dagen geleden
Maak jij het als jouw doel het team constructies en spelen optimaal te laten presteren? Ben je een teambouwer en verbinder? Draai jij je hand hier niet voor om en vind je het een uitdaging hier nog stappen in te zetten? Ben je ondernemend, omgevingsbewust en kun je goed overzicht houden bij verschillende belangen? Je treedt adequaat op bij knelpunten...
BlueTrail

Pakketsorteerder

FC Utrecht Werkt, Utrecht, Utrecht
€ 10,26 per uur
1 week geleden
De wekker gaat. Het is vroeg, maar dit maakt jou niks uit. Jij werkt namelijk graag in de nacht tussen 3.30 uur en 7.30 uur. Wanneer je klaar bent heb je nog een hele dag voor je! Sommige collega's brengen hun kinderen naar school, anderen gaan zelf nog naar college. Dit kan allemaal! Daarnaast hoef jij niet per se te...
FC Utrecht Werkt