Gedragswetenschapper vrouwen- en gezinsopvang.

Neos (Nieuwe Eindhovense Opvang Stichting)


Datum: 1 week geleden
Stad: Eindhoven, Noord-Brabant
Salaris: € 5.483 per maand
Contract type: Voltijd
Neos (Nieuwe Eindhovense Opvang Stichting)
Houd jij er als gedragswetenschapper van om op unieke kansen af te stappen? Om in een uiterst boeiend werkveld zowel inhoudelijk ondersteunend en coachend aan de slag te gaan met medewerkers als ook analyserend beleid en praktijk bij elkaar te brengen? Dan hebben we een zeer interessante baan voor je: gedragswetenschapper in de vrouwen- en gezinsopvang. Een functie waarin je je expertise op het vlak van traumasensitief werken en huiselijk geweld volop kunt benutten en verder kunt uitbouwen. Hoe uitdagend wil je het hebben?

Jouw team
Ons team Vrouwen- en gezinsopvang is onderdeel van Neos. De missie van Neos is dat we ondersteuning bieden aan kwetsbare mensen om stappen vooruit te zetten. In principe ondersteunen we mensen thuis. Als dit (nog) niet kan, biedt Neos veilige opvang. We gaan altijd uit van de kracht van de mens en werken samen aan een betekenisvol leven.

Wij richten ons binnen de Vrouwen- en Gezinsopvang op slachtoffers van huiselijk geweld, mensenhandel en dakloze gezinnen. Via een traumasensitieve en systemische aanpak werken we aan het duurzaam stoppen van geweld, onveiligheid en dakloosheid. In samenhang hiermee willen we voorkomen dat de spiraal van problemen van ouder op kind wordt overgedragen. Met de vrouwen en gezinnen focussen we op een normale, veilige en zo zelfstandig mogelijke woonsituatie in combinatie met stabiele bestaansvoorwaarden (werk, inkomen) en persoonlijke ontwikkeling (gezondheid, sociaal netwerk, participeren in samenleving).

We werken nauw samen met een breed veld aan relevante partners op lokaal, regionaal en landelijk niveau: overheid, zorg, welzijn, participatie en onderwijs. Als bezitter van het kwaliteitskeurmerk Veiligheid in de vrouwenopvang vormen we met andere organisaties een landelijk stelsel van veilige opvang. We hebben de lat hoog liggen in ons werk.

Jouw werkdag
Jouw grote uitdaging zit in de interessante gelaagdheid in je functie en je brede invloed. Je draagt via ondersteuning en coaching bij aan de kwaliteit van individuele trajecten van vrouwen en gezinnen en werkt via signalering en analysering tegelijkertijd aan de verdere kwaliteitsontwikkeling van onze Vrouwen- en gezinsopvang.

Als gedragswetenschapper ben je ambassadeur van het methodisch werken, het werken met de meldcode en het traumasensitief werken. Je begeleidt de medewerkers bij hun professionalisering en in hun deskundigheid via supervisie, intervisie, werkbegeleiding, collegiale consultatie en coaching. Bij complexe casuïstiek sluit je aan bij gesprekken met vrouwen, gezinnen en/of samenwerkingspartners.

Vanuit jouw kennis van de dagelijkse praktijk signaleer je ontwikkelingen en (terugkerende) vraagstukken die om oplossingen en aanpassingen vragen. Jij draagt er vervolgens aan bij dat deze hun weg vinden in vernieuwing van aanpak en/of beleid bij Neos. Tegelijkertijd houd je landelijke ontwikkelingen bij, vertaalt deze naar het team en zorgt voor implementering.

Jouw kwaliteiten
 • Jouw talenten liggen dus op het brede gebied van:
 • Vertalen van de vastgestelde methodieken naar de uitvoeringspraktijk van de organisatie.
 • Analyseren van observaties om mogelijke hulpvragen te verduidelijken.
 • Stimuleren van de multidisciplinaire aanpak, zowel in- als extern.
 • Signaleren en analyseren van relevante (wetenschappelijke) trends en ontwikkelingen binnen het eigen expertisegebied.
 • Vertalen van (door)ontwikkelingen naar innovaties en doelstellingen ten behoeve van het inhoudelijk beleid en methodisch werken en bespreking ervan met staf en teamleider.

Wat breng je mee?
 • Academisch werk- en denkniveau.
 • Vaardigheden in het coachen en ondersteunen.
 • Vaardigheid in het zelfstandig werken.
 • Kennis van de meldcode Huiselijk Geweld en Kindermishandeling.
 • Kennis op het gebied van huiselijk geweld, systemisch werken, hechtings- en gedragsproblematiek.
 • Een benodigde beroepsregistratie (bij SKJ, NVO of NIP).

Waar kun je op rekenen
 • Een dienstverband van 36 uur per week voor de duur van één jaar (bij geschiktheid mogelijkheid tot verlenging).
 • Salaris conform Cao Sociaal werk, schaal 10 maximaal 5483,- op basis van een 36 urige werkweek.
 • Individueel Keuzebudget (=8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering).
 • Loopbaanbudget.
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden (fietsplan, sport).
 • Goede werksfeer.

Ja, ik wil deze uitdaging!
Ben je geïnteresseerd in deze mooie uitdaging? Dan komen we graag in contact met jou!

Je kunt solliciteren via de button op deze pagina, we ontvangen graag je c.v. en motivatiebrief.

Vragen? Neem dan contact op met Khadija van den Broek, HR adviseur, HR adviseur, telefoon 06 – 46075920 of HR[at]neos.nl

-

Hoe te solliciteren

Om op deze vacature te solliciteren, moet u machtigen op onze website. Als je nog geen account hebt, registreer je.

Plaats een CV

Vergelijkbare vacatures

Directiesecretaresse Parttime

Secretary Plus, Eindhoven, Noord-Brabant
€ 3.200 - € 4.300 per maand
1 dag geleden
Wat je gaat doen Als directiesecretaresse ben je het eerste contactpersoon voor de directie, en je houdt moeiteloos het overzicht. Met jouw uitstekende digitale vaardigheden en sterke communicatieve skills ben je in staat om problemen snel op te lossen. Daarnaast behoren de volgende taken ook tot je takenpakket: Beheer je de agenda van de directie; Handel je telefoon- en e-mailverkeer...
Secretary Plus

Cateringmedewerker

Albron, Eindhoven, Noord-Brabant
1 week geleden
Als cateringmedewerker verzorg jij het eten en drinken op verschillende locaties binnen het GGZ in Eindhoven. Op deze locatie verzorgen we dagelijks, van maandag tot en met zondag, het restaurant, de barista koffiebar en de winkel op de verschillende locaties; De Grote Beek, De Grijze Generaal en de Woenselse Poort. Jij ontvangt alle gasten met een warme glimlach, serveert heerlijk...
Albron

Audicien (Traineeship) bij Beter Horen Eindhoven

Beter Horen, Eindhoven, Noord-Brabant
€ 2.400 per maand
1 week geleden
Wil je echt een verschil kunnen maken in de levens van mensen? Wil jij een fulltime salaris ontvangen tijdens je opleiding? Ga dan voor eenwerk-leer traject en word audicien bij Beter Horen! In het kort Wereldwijd het grootste bedrijf in de hoorbranche; In twee jaar jouw diploma tot audicien behalen op mbo 4 niveau, volledig betaald door Beter Horen; Werken...
Beter Horen