Student operatieassistent

Rijnstate


Datum: 1 week geleden
Stad: Arnhem, Gelderland
Contract type: Voltijd
Rijnstate
Solliciteren kan tot en met 30 april 2024

Student operatieassistent

Word student-operatieassistent en kom werken en leren in het hart van ons ziekenhuis!

"In de praktijk van het OKC leer je elke dag zoveel nieuwe, gave dingen. Je werkt en leert niet alleen voor jezelf, maar kunt al tijdens je opleiding nuttig zijn voor het operatieteam en de patiënt; dat vind ik echt iets heel moois! " Kirsten Okkerse, voormalig student operatieassistent.

Als operatieassistent heb je een cruciale rol in de operatieve zorg met veel voorbehouden handelingen en complexe technologische ontwikkelingen die elkaar snel opvolgen. Je assisteert de operateur en coördineert en regisseert het zorgproces rondom de patiënt tijdens de operatieve periode.

Voordat een patiënt geopereerd wordt, zorg jij er voor dat de operatiekamer (OK) met alle instrumenten, apparatuur en andere middelen bedrijfsklaar is.

Tijdens de operatie kun je verschillende taken uitoefenen; omlopen, instrumenteren of assisteren. Als je tijdens een operatie instrumenteert, geef je de chirurg de benodigde instrumenten, hechtmaterialen, andere materialen en middelen aan. Als je omloopt geef je extra materialen aan, bewaak je de steriliteit daarvan en bedien je de apparatuur. Daarnaast zorg je voor de administratie. Assisteren houdt in dat je weefsels presenteert, hechtingen knoopt en mee-opereert.

Opleiding

Als student-operatieassistent ben je medewerker en student tegelijk. Je ontvangt salaris en de kosten voor de opleiding en studieboeken zijn ook volledig voor rekening van Rijnstate. Wij vragen er wel wat voor terug, namelijk een werkweek van 32 uur met daarbij de nodige thuisstudie.

De opleiding start in november 2024, de eerste zeven weken (voltijd, 40 uur) bestaan uit theorielessen die worden gegeven op de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Vervolgens ga je één dag in de week naar school en andere dagen ben je aanwezig in de praktijk, het operatiekamercomplex (OKC) in Arnhem en Zevenaar.

Het onderwijsprogramma van de HAN is modulair vormgegeven en het werken met Entrustable Professional Activities (EPA's) wordt in de praktijk ondersteund. De opleiding biedt theorie en praktijkopdrachten die de hbo-competenties omvatten; je wordt op NLQF-6 niveau opgeleid. Doordat het onderwijsprogramma modulair is vormgegeven is het mogelijk om met eerder verworven competities vrijstellingen te krijgen voor delen van de opleiding.

Ben je benieuwd naar de diverse opleidingen binnen de OK? We organiseren open middagen op het OKC op 27 juni, 17 september 2024 van 16.15 tot 18.00 uur. Interesse? Meld je aan via: [email protected].

Jouw vaardigheden

 • Diploma HAVO of VWO met profiel N&G / N&T of een MBO niveau 4 diploma of HBO diploma of diploma anesthesiemedewerker.
 • Je hebt een affiniteit met techniek.
 • Je houdt van afwisselend werk, je bent assertief, praktisch ingesteld en past je gemakkelijk aan wisselende omstandigheden aan.
 • Je maakt gemakkelijk contact en je kunt goed met mensen omgaan, zowel met collega's als met je patiënten.
 • Je kunt uitstekend samenwerken, waarbij je met anderen meedenkt en meewerkt aan een gezamenlijk doel.
 • Je bent stressbestending en raakt niet snel in paniek.
 • Tot slot kun je goed plannen en organiseren, een onmisbare eigenschap tijdens je opleiding.

Rijnstate biedt jou:

 • Leerarbeidsovereenkomst van 32 uur p.w. incl. lesdag.
 • Leerlingen salaris per 1 juni 2024, 1e praktijkleerjaar € 1.906,-. Zie ook: Schalen voor BVP, opleidingen, stagevergoeding | NVZ Cao Ziekenhuizen (cao-ziekenhuizen.nl
 • Eventueel maatwerk traject is bespreekbaar.
 • Een volledig betaalde opleiding op een dynamische werkplek binnen ons ziekenhuis.

De opleiding start twee keer per jaar aan de HAN in Nijmegen. De eerstvolgende startdatum is 28 oktober 2024.

Je CV en motivatiebrief kun je richten aan de praktijkopleiders van het OKC, Tineke Visser en Jeanette Kleinrouweler-Wissink. Voor inhoudelijke vragen over de vacature kun je contact opnemen met de praktijkopleiders via 088-005 3759/3756 of [email protected].

Wat gebeurt er na je sollicitatie?

 • Na de sluitingsdatum van 30 april volgt er een brievenselectie.
 • Na de brievenselectie wordt een geselecteerd aantal sollicitanten uitgenodigd voor een meeloopdag op 6 of 7 juni.
 • Na de meeloopdagen wordt een geselecteerd aantal sollicitanten uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek op 13 of 14 juni.
 • Is na het gesprek de keuze op jou gevallen, nodigen wij je uit voor een arbeidsvoorwaardengesprek.

Cindy Geerlings Recruiter


Daarom kies jij voor Rijnstate!

 • Werken aan je eigen ontwikkeling met ons Leerplein
 • Meewerken in innovatieve en duurzame projecten
 • Opleiden voor de toekomst
 • Aandacht en aanbod voor jouw vitaliteit
 • Doorgroeimogelijkheden binnen en buiten de zorg
Cindy Geerlings Recruiter

Hoe te solliciteren

Om op deze vacature te solliciteren, moet u machtigen op onze website. Als je nog geen account hebt, registreer je.

Plaats een CV

Vergelijkbare vacatures

Weekendhulp

terStal, Arnhem, Gelderland
1 week geleden
terStal is een modebedrijf met fashion voor de hele familie! Je kunt ons zowel online als offline vinden en met meer dan 200 winkels door heel Nederland voorzien wij een grote groep dames, heren en kinderen van de nieuwste mode. Denk je aan terStal dan denk je aan familie, fashion en no-nonsense. Voor ons filiaal Arnhem-Schuytgraaf zijn wij op zoek...
terStal

(Medior)Business Controller Rijksoverheid

EIFFEL, Arnhem, Gelderland
€ 3.200 - € 5.000 per maand
2 weken geleden
Ben jij een ambitieuze finance professional met minimaal 2 jaar ervaring en op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen de Rijksoverheid? Dan hebben wij de perfecte vacature voor jou! Wij zijn op zoek naar een enthousiaste (Medior)Business Controller die ons team komt versterken bij EIFFEL. Maak Impact als (Medior)Business Controller Rijksoverheid! Ben jij een ambitieuze finance professional met minimaal 2...
EIFFEL

Manager tankstation

TotalEnergies - Arnhem (Presikhaaf), Arnhem, Gelderland
€ 17,69 per uur
2 weken geleden
Als Manager Tankstation ben je verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken op het TotalEnergies servicestation. Als Manager Tankstation zorgt jij ervoor dat de veiligheid en plezierbeleving van de klanten gegarandeerd wordt. In deze functie heb je een leidinggevende rol over een team van gemotiveerde medewerkers. Je herkent hun kwaliteiten en garandeert dat de gezamenlijke doelen behaald worden. Jij zorgt...
TotalEnergies - Arnhem (Presikhaaf)