Coördinator Support en Bestuurssecretaris (0,8 - 1,0 fte)

Universiteit Leiden


Datum: 2 weken geleden
Stad: Leiden, Zuid-Holland
Salaris: € 4.332 - € 5.929 per maand
Contract type: Voltijd
Universiteit Leiden
Vacaturenr 14721 Functie-categorie Niet-wetenschappelijke functies Omvang (fte) 0,8-1,0 Extern/intern Intern , Extern Locatie Leiden Geplaatst op 2 april 2024 Sluitingsdatum 30 april 2024

Het Leiden Institute for Advanced Computer Science (LIACS) zoekt een

Coördinator Support en Bestuurssecretaris (0,8 – 1,0 fte)

Het Leiden Institute for Advanced Computer Science (LIACS) is op zoek naar een Coordinator Support die leidinggeeft aan het LIACS-supportteam en tevens fungeert als bestuurssecretaris. Het LIACS supportteam (ongeveer 6 medewerkers) omvat management ondersteuning, personeelszaken, front & back office en onze communicatieafdeling.

Werkzaamheden

Het Leiden Institute for Advanced Computer Science (LIACS) is sterk in ontwikkeling en zoekt een daadkrachtig Coördinator Support en Bestuurssecretaris die verantwoordelijk is voor de volgende taken:

 • Leiderschap en management: Je geeft leiding aan de afdeling Personeelszaken/Secretariaat van LIACS, waarbij je zorgt voor planning, periodieke overleggen, bevordering van samenwerking en het opstellen van ontwikkelplannen voor medewerkers. Je rapporteert hierbij aan de operationeel directeur van LIACS.
 • Operationele ondersteuning: Je biedt proactieve ondersteuning aan medewerkers bij het oplossen van operationele knelpunten en fungeert als eerste aanspreekpunt bij escalaties.
 • Samenwerking met instituutsbestuur: Je werkt nauw samen met het instituutsbestuur, waarbij je ondersteuning biedt bij planning en werkzaamheden van bestuursleden. Je vervult hierbij een brugfunctie tussen het managementteam van het instituut en het personeelszaken/secretariaat supportteam.
 • Bestuurssecretariaat:Als bestuurssecretaris bereid je bestuursvergaderingen inhoudelijk voor, leg je besluiten vast en zorg je voor communicatie en coördinatie van uitvoering van besluiten en actiepunten.
 • Strategische ontwikkeling: Je werkt strategieën en beleid uit op verzoek van het instituutsbestuur en draagt bij aan visie- en strategieontwikkeling op het gebied van personeelszaken.
 • Optimalisatie van processen: Je bent verantwoordelijk voor het continu aanscherpen en optimaliseren van (werk)processen binnen het personeelszaken/secretariaat supportteam.
 • Projectleiding: Je bent projectleider voor diverse tijdelijke projecten op het gebied van personeelszaken en bedrijfsvoering.
 • Rapportage en afstemming: Je stelt periodieke rapportages op en stemt af met de Coördinator Financiën en Projecten.

Profiel

 • Je hebt HBO+ werk- en denkniveau met relevante werkervaring in een complexe organisatie. Werkervaring binnen het hoger onderwijs is een pré.
 • Ruime ervaring in bedrijfsvoering en kennis van ontwikkelingen in het hoger onderwijs en relevante wet- en regelgeving.
 • Vermogen om soepel en adequaat om te gaan met verschillende belangen binnen de organisatie.
 • Ervaring met leidinggeven en samenwerking met directie van een organisatie.
 • Proactief en verbindend met een analytische en pragmatische aanpak.
 • In staat om slagvaardig en flexibel oplossingen te bieden voor onvoorziene problemen.
 • Sterke communicatieve vaardigheden in zowel het Nederlands als Engels, zowel mondeling als schriftelijk.

Beschrijving organisatie
Je maakt deel uit van het Leiden Institute of Advanced Computer Science (LIACS), één van de acht instituten binnen de Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen aan de Universiteit Leiden. LIACS verzorgt twee bachelor programma’s (BSc): Informatica en Data Science/Artificial Intelligence en drie masterprogramma’s (MSc): Computer Science, ICT in Business and the Public Sector en Media Technology met in totaal rond 1300 studenten.

Volgens een onafhankelijke onderzoeksvisitatie is LIACS een van de meest vooraanstaande informatica-afdelingen van Nederland. We streven naar excellentie in een zorgzaam instituut, waar uitmuntendheid, plezier en diversiteit hand in hand gaan. We bieden een duidelijk en uitnodigend carrièrepad aan jonge en getalenteerde wetenschappers met de ambitie om te groeien. Voor meer informatie over LIACS, zie https://liacs.leidenuniv.nl.

Wij bieden
Aanstelling vindt plaats conform de cao Nederlandse Universiteiten, in eerste instantie voor de duur van een jaar met uitzicht op een vast dienstverband, afhankelijk van gebleken geschiktheid en beschikbare middelen.

Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en werkervaring, minimaal € 4.332,- en maximaal € 5.929,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling (schaal 11) CAO Nederlandse Universiteiten.

Daarnaast kent de Universiteit Leiden goede arbeidsvoorwaarden. Zo is er sprake van een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantietoeslag (8%), uitstekende opleidingsfaciliteiten, betaald ouderschapsverlof en de mogelijkheid om via een keuzemodel arbeidsvoorwaarden op maat te kiezen. Alle informatie hierover kun je hier nalezen.

Diversiteit
De Universiteit Leiden hecht groot belang aan diversiteit en verwelkomt daarom speciaal sollicitaties van mensen uit groepen die nu in haar instelling ondervertegenwoordigd zijn.

Informatie
Voor meer informatie over de inhoud van deze functie kunt u contact opnemen met Caroline de Bruin, directeur bedrijfsvoering van LIACS, e-mail: [email protected]

Solliciteren
Enthousiast geworden? We maken graag kennis met je. Stuur ons je motivatiebrief en cv vóór 30 april middels de blauwe knop op deze pagina.

Hoe te solliciteren

Om op deze vacature te solliciteren, moet u machtigen op onze website. Als je nog geen account hebt, registreer je.

Plaats een CV

Vergelijkbare vacatures

Vulploegmedewerker

Action, Leiden, Zuid-Holland
20 uur geleden
Een leuke bijbaan dicht bij huis met een flexibel rooster. Hoe moeilijk kan het zijn? Bij Action houden we het graag simpel, ook als het om jouw baan gaat. Als vulploegmedewerker bij Action werk je in een leuk team en plannen we in overleg met jou je werkuren in. Vergeet vakkenvullen in de supermarkt; bij Action heb je pas echt...
Action

Inside Sales Agent

Search X Recruitment, Leiden, Zuid-Holland
€ 2.700 - € 3.400 per maand
6 dagen geleden
Zo’n beetje alles wat jij in huis hebt, is daar gekomen met behulp van vervoer over de weg. De Europese infrastructuur is de belangrijkste als het gaat om hoe Nederlanders aan hun spullen komen. Maar om die mobiliteit in stand te houden, te verbeteren en dit uit te breiden naar andere soorten vervoer, heeft deze provider in mobiliteit jouw hulp...
Search X Recruitment

Facultair Functioneel Beheerder en Medewerker Studentenzaken (0.8 - 1.0 fte)

Universiteit Leiden, Leiden, Zuid-Holland
€ 3.377 - € 4.640 per maand
6 dagen geleden
Vacaturenr. 14741 Functie-categorie Niet-wetenschappelijke functies Omvang (fte) 0,8-1,0 Extern/intern Extern , Intern Locatie Leiden Geplaatst op 9 april 2024 Sluitingsdatum 15 mei 2024 Bij het Cleveringa Instituut – afdeling Onderwijs Informatie Centrum - Beheer van de Stafdienst Bedrijfsvoering van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid is er een gecombineerde vacature voor een Facultair Functioneel Beheerder en Medewerker Studentenzaken (0.8 - 1.0 fte)...
Universiteit Leiden