Communicatieadviseur

Nationaal Dataportaal Wegverkeer


Datum: 2 weken geleden
Stad: Utrecht, Utrecht
Contract type: Voltijd
Nationaal Dataportaal Wegverkeer

Functieomschrijving

Wil jij bijdragen aan het verbeteren van de informatie op je navigatie als je in de auto rijdt of als je op je smartphone zoekt naar een deelscooter, deelauto of OV-reis boekt? Met smart mobility benutten we de kansen van digitalisering en automatisering om een zo flexibel mogelijk multimodaal mobiliteitssysteem te creëren, dat bijdraagt aan verkeersveiligheid, duurzaamheid en doorstroming. Voelt dit als een uitdaging die je aanspreekt?Lees dan vooral verder en gun jezelf Rijkswaterstaat!

Hoe jij bijdraagt in jouw rol
Om smart mobility goed te benutten, maken we binnen het IenW programma Digitaal Stelsel voor Mobiliteitsdata (DSM) afspraken met medeoverheden, navigatiediensten en Europese lidstaten over het delen van digitale informatie. Denk hierbij aan verkeersveiligheidswaarschuwingen, verkeersregels en juiste route informatie, oftewel alle info die op jouw smartphone naar voren komt als je trein, auto of deelscooter vastlegt.

Als communicatieadviseur ben je de uitvoerder van de communicatieaanpak van het DSM en draag je bij aan de ontwikkeling daarvan. Je maakt gebruik van offline en online middelen die daarvoor zijn en worden ontwikkeld. Je kunt hierbij denken aan de website, social media, nieuwsbrieven, magazines, vakbeurzen en het organiseren van specifieke DSM events. Hierbij kijk je niet alleen naar de kwaliteit van een middel, maar ook naar de inhoud van de boodschap.

Daarnaast ben je alert op ontwikkelingenin de omgeving van het DSM en speel je daar effectief op in. Je bent de drijvende kracht achter de marketing van het DSM en communiceert gericht over de resultaten van het programma. Jij weet wat er speelt binnen een breed netwerk van ons ministerie en bij mede-overheden en uitvoeringsorganisaties. Voor de communicatieboodschap van het DSM werk je dan ook nauw samen met de communicatieadviseurs van de uitvoeringsorganisaties. We zitten met het programmateam één dag in de week in Utrecht bij Nationaal Dataportaal Wegverkeer en één dag in de week in Den Haag bij het ministerie.

Dit is waar jij voldoening uit haalt
Als communicatieadviseur ben jij bekend met alle aspecten van communicatie, van strategieontwikkeling tot uitvoering, waarbij je voldoening haalt uit het creëren van impact door effectieve communicatie. Je houdt alle DSM-medewerkers scherp op communicatiekansen die uit hun werk voortvloeien. Je vertaalt resultaten en gebeurtenissen van het programma naar heldere begrijpelijke berichten.
Daarnaast stem je continu af met andere communicatieadviseurs binnen het mobiliteitsdata-domein en aangrenzende domeinen, organiseer je dialogen en evenementen voor DSM, en waarborg je een effectieve communicatie over de behaalde resultaten. Bovendien blink jij uit als je het voortouw kunt nemen in het communiceren over nieuwe, innovatieve oplossingen in de voortdurend veranderende wereld van mobiliteitsdata.

Wat wij aan jou waarderen
Het vergroten van de communicatiekracht is wat jou iedere dag drijft. Jij volgt de actuele ontwikkelingen op het gebied van smart mobility en maakt de vertaalslag naar zowel de interne als externe communicatie. Je beschikt daarbij over een foutloze en vlotte penen weet de boodschap en het communicatiemiddel feilloos af te stemmen op de doelgroep. Je hebt een politiek-bestuurlijke sensitiviteit ontwikkeld en weet wat nodig is om tot een goed resultaat te komen. Door je ervaring kun je niet alleen een mening vormen maar kom je ook tot een advies en de uitvoering hiervan.

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Wouter Quite, Programmamanaager van het Digitaal Stelsel voor Mobiliteitsdata, via 06-15637846. We kijken ernaar uit om van je te horen! Meer informatie vind je in deze kamerbrief (Kamerbrief over Digitaal Stelsel Mobiliteitsdata | Kamerstuk | Rijksoverheid.nl) en op de website van het Nationaal Toegangspunt Mobiliteitsdata.

Functie-eisen


 • je hebt een afgeronde opleiding in de richting van communicatie, journalistiek of een vergelijkbare richting
 • je hebt meerdere jaren ervaring als communicatieadviseur met zowel interne als externe communicatie in een adviserende rol
 • je hebt ervaring binnen een complexe bestuurlijke organisatie waarbij je je thuis voelt in een omgeving met veel zelfsturing
 • je hebt gedegen kennis van website-inrichting en het gebruik en inzet van sociale media. Je kunt adequaat adviseren over (communicatie-) aanpak en inzet ervan
 • je hebt ervaring met het organiseren van en participeren op congressen. Je bent in staat om het NTM goed te vertegenwoordigen. Je hebt ervaring met de begeleiding/aansturing van uitbestede werkzaamheden
 • je bent vaardig in het maken van publicaties op jouw vakgebied

Arbeidsvoorwaarden


 • Salarisniveau schaal 12
 • Maandsalaris
  Min €4.278 – Max. €6.320 (bruto)
 • Dienstverband Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd
 • Minimaal aantal uren per week 32
 • Maximaal aantal uren per week 36

Overige arbeidsvoorwaarden


Wat kan en mag je verwachten als je gaat werken bij 1 van de grootste werkgevers van Nederland? Veelzijdig werk en heel diverse banen en de belofte dat jij meewerkt aan een beter Nederland. Je mag je welkom voelen binnen een unieke mix aan collega's. Natuurlijk kun je óók rekenen op goede arbeidsvoorwaarden:

 • 144 vakantie-uren per jaar o.b.v. 36 uur
 • mobiele telefoon en laptop
 • hybride werken met een thuiswerkvergoeding van € 2,15 per dag
 • € 750,- voor het inrichten van je thuiswerkplek of het verduurzamen van jouw woning
 • 100% OV-vergoeding met de 2e klas mobiliteitskaart, ook voor OV-fiets en Greenwheels
 • fietsreiskostenvergoeding van € 0,21 per kilometer
 • elke 5 jaar € 500,- om fiets(accessoires) aan te schaffen
 • voor je elektrische fiets kun je elke 3 jaar € 300,- gebruiken voor een nieuwe accu
 • Individueel Keuzebudget van 16,37 % van je salaris
 • trainingen, cursussen, opleidingen: van persoonlijk leiderschap tot je BOA bevoegdheid
 • verlofregelingen per situatie, zoals zorgverlof, ouderschapsverlof, adoptieverlof en pleegzorgverlof
 • sportdagen met collega’s en een gezonde keuze in het bedrijfsrestaurant

Bijzonderheden


 • je standplaats is Utrecht. Bij Nationaal Toegangspunt Mobiliteitsdata stimuleren we het hybride werken. Werk in overleg met je leidinggevende en collega’s vanuit huis of op kantoor wanneer je functie dit toelaat
 • bij voldoende geschikte reacties kan de vacature eerder sluiten
 • een (online) voorselectietest of een assessment kan onderdeel zijn van het sollicitatieproces. Het maken van een casus en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, kan eveneens deel uitmaken van het sollicitatieproces. Het inwinnen van referenties kan deel uitmaken van het sollicitatieproces

Vragen?
Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met onze recruiter of kijk op onze website voor meer informatie.

Acquisitie op onze vacatures wordt niet in behandeling genomen.


Meer over de functiegroep (Senior) Adviseur

Door het Functiegebouw Rijk worden medewerkers en leidinggevenden geholpen bij het maken van resultaat- en ontwikkelafspraken in functioneringsgesprekken en krijgt men inzicht in de loopbaanmogelijkheden binnen de Rijksoverheid.

Meer informatie op Functiegebouw Rijksoverheid

Meer over jouw toekomstige afdeling

Je komt in een betrekkelijk klein team te werken (op dit moment +/- 15 personen). Het team is volop in beweging en ontwikkeling. Dat betekent dat je actief kunt bijdragen aan de koers en strategie van NTM vanuit jouw rol. Naast de manager van het team werk je nauw samen met de community-managers, de business-managers (voor het aansluiten bij maatschappelijke, landelijke en Europese trends), experts mobiliteitsdata en een product owner voor de ontwikkeling van datadiensten. In het team zitten ook een informatiearchitect, contentmanager en een communicatieadviseur.

Het NTM is de gemeenschappelijke uitvoeringsorganisatie van zeven samenwerkende dataknooppunten van mobiliteitsdata. Alleen door de krachten van deze organisaties te bundelen kan NTM multimodale en integrale data aanbieden.

NTM handelt in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. We zijn gehuisvest in het Provinciehuis in Utrecht, bij een van onze dataknooppunten: het NDW (Nationaal Dataportaal Wegverkeer). Wij maken gebruik van de expertise en capaciteit die NDW al jarenlang in huis heeft. Daarom werk je ook met plezier samen met de ICT-collega’s in de organisatie, die op dit punt volledig Agile werken.

Nationaal Dataportaal Wegverkeer

NDW is een initiatief van rijk, provincie en gemeenten en regelt voor hen de inwinning van verkeersdata, ziet toe op de kwaliteit en stelt de data beschikbaar voor allerlei afnemers. Hiertoe maakt en beheert de NDW verkeers- en netwerkmanagement applicaties voor en door wegbeheerders. Van overheid tot navigatiedienst. Dankzij deze applicaties kunnen rijk, provincies en gemeenten ervoor zorgen dat het verkeer goed wordt geregeld. Zo draag jij bij aan een veilige en gezonde leefomgeving.

De dienstverlening bestaat o.a. uit:

 • Actueel en historisch beeld van de situatie op jouw wegen;
 • Navigatiediensten voorzien van jouw data, zodat het wegennet minder wordt belast;
 • Plannen en communiceren van wegwerkzaamheden;
 • Samenwerken en plannen van gedigitaliseerde regelscenario’s;
 • Inzicht in het fietsverkeer;
 • Vindbare multimodale verkeersdata.

Meer informatie is beschikbaar op www.ndw.nu

Contact

Voor meer informatie over deze vacature:

Wouter Quite, Programmamanager Digitaal Stelsel voor Mobiliteitsdata

06-15637846

Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure:

Fleur Sluijs, adviseur Werving en Selectie

06-23177643

Hoe te solliciteren

Om op deze vacature te solliciteren, moet u machtigen op onze website. Als je nog geen account hebt, registreer je.

Plaats een CV

Vergelijkbare vacatures

Bijbaan Versmedewerker

Jumbo Supermarkten B.V., Utrecht, Utrecht
1 dag geleden
Met plezier aan het werk in Utrecht We horen je denken: ‘een leuke bijbaan? In een supermarkt? Jaja…’ Ja, echt wel! De állerleukste zelfs. De beste croissants van Nederland bakken, of de lekkerste kazen presenteren aan onze klanten, én er nog een goed salaris voor krijgen ook. Je werkt daarnaast in een supergezellig team met vrienden en leeftijdsgenoten. En hé,...
Jumbo Supermarkten B.V.

Jurist Beroepen

Yacht, Utrecht, Utrecht
€ 4.600 per maand
1 week geleden
Bedrijfsomschrijving Yacht heeft als missie om organisaties te ondersteunen bij het bereiken van hun doelen door hen te voorzien van de juiste professionals en expertise. We streven naar het creëren van meerwaarde voor klanten en professionals door talent te matchen met de juiste projecten en uitdagingen. Onze bedrijfscultuur kenmerkt zich door professionaliteit, teamwork, diversiteit en inclusie. We streven ieder dag...
Yacht

Persoonlijk Begeleider

Lister, Utrecht, Utrecht
€ 3.863 per maand
1 week geleden
Persoonlijk Begeleider | Grauwaart 24 uur per week Wat ga je doen? Je bent het eerste aanspreekpunt en de eerstverantwoordelijke voor de zorgverlening van de cliënten. De begeleiding is gericht op de ontwikkeling, het vergroten van de vaardigheden, zelfredzaamheid en het voorkomen van terugval en daarmee noodzaak tot opname van de cliënt. Jij coördineert de zorg rondom je cliënt. Dat...
Lister