Adjunct officier van justitie

Openbaar Ministerie


Datum: 2 weken geleden
Stad: Groningen, Groningen
Contract type: Voltijd
Openbaar Ministerie

Wil jij als Adjunct Officier van Justitie strafzaken behandelen en verwerken en in opdracht van de Officier van Justitie afdoeningsbeslissingen nemen? En wil jij in de zittingszaal veelvuldig optreden als plaatsvervangend Officier voor enkelvoudige zittingen? Dan ben jij wellicht onze nieuwe collega bij het parket Noord-Nederland in de gezondste stad van Nederland; Groningen!

Wat ga je doen?
Als Adjunct Officier heb je verschillende rollen:

 • Het behandelen en verwerken van strafzaken, het in opdracht van de Officier van Justitie nemen van afdoeningsbeslissingen;
 • Je let daarbij op onder meer de impact op het slachtoffer, de mogelijkheden tot het verhalen van de schade en beslaglegging en werkt, binnen de juridische en praktische mogelijkheden, toe naar een afdoening;
 • Je informeert de politie en ketenpartners over de afdoeningsbeslissing en de benodigde vervolgstappen;
 • Je werkt de afdoeningsbeslissing uit, registreert deze in het systeem GPS en informeert de betrokkenen;
 • Daarnaast treedt je op als plaatsvervangend Officier tijdens enkelvoudige zittingen en OM hoorzittingen.

Specifiek word jij ingezet binnen het jeugd-team. Je bent breed inzetbaar, voor het beoordelen van jeugdzaken, voor het doen van zittingen en voor ondersteuning in onderzoeken. In de gezamenlijkheid met het team en leidinggevende moet concreet worden hoe de inzet er precies uit gaat zien.

Wie ben jij?
We zijn op zoek naar een ervaren Adjunct Officier, je hebt dus al de nodige meters gemaakt in deze functie. Dit betekent dat je de leergang voor adjunct officieren positief hebt afgerond en ook in het bezit bent van het zittingsvaardigheidsbewijs (ZVB).

Heb je nog geen ervaring als Adjunct Officier maar spreekt deze vacature wel aan en voldoe je aan onderstaande functie-eisen? Voel je vrij om even met ons te bellen en / of solliciteer vooral!

Functie-eisen:

 • Je hebt een afgeronde WO-opleiding Nederlands Recht met verklaring van 'civiel effect;
 • Je hebt grondige kennis van en ervaring met het straf- en strafprocesrecht;
 • Je bent proactief, beschikt over daadkracht en bent gericht op samenwerken;
 • Je bent in staat je helder en overtuigend uit te drukken, zowel in woord als geschrift;
 • Je kunt goed onder druk werken en beslissingen nemen;
 • Je bent in staat om de context te zien zodat een passende interventie kan worden toegepast.

Waar kom je te werken?
Als adjunct-officier val je hiërarchisch en formatief binnen de afdeling interventies. Deze afdeling bestaat uit twee teams, het team VVC (veel voorkomende criminaliteit) en het team PGA (persoonsgebonden aanpak). De adjunct-officier wordt geplaatst in team PGA. Team PGA (persoonsgebonden aanpak) behandelt zaken waarbij we breder (moeten) kijken naar de persoonlijke omstandigheden van de verdachten of plegers. Denk aan mensen met gedrags- of psychische problematiek of verslavingen. Ook TBS en jeugdzaken vallen onder dit team. We werken in deze zaken nauw samen met diverse ketenpartners zoals bijv. de reclassering, hulpverleningsinstanties en zorg- en veiligheidshuizen.

Arrondissementsparket Noord-Nederland
Je komt te werken binnen het parket Noord-Nederland. Wil je een dynamische uitdagende baan én (blijven) wonen in een gebied met (meer) rust, ruimte en natuur? Dan is het parket Noord-Nederland iets voor jou! Onze medewerkers zetten zich op energieke en betrokken wijze in voor de strafrechtelijke handhaving van de rechtsorde in de provincies Friesland, Groningen en Drenthe. Door kennis en expertise te bundelen en te delen zijn wij in staat op een goede manier samen te werken en goede resultaten neer te zetten. En na een dag (hard) werken ben je binnen no time in het centrum van Groningen, de mooiste stad van Nederland!

Werken bij het Openbaar Ministerie
Het Openbaar Ministerie (OM) zorgt voor opsporing en vervolging van strafbare feiten. Bij het OM werken ruim vijfduizend medewerkers met diverse (culturele) achtergronden, opleidingen en kwaliteiten. Het is belangrijk dat alle collega’s zich bij het OM thuis voelen en gerespecteerd en gewaardeerd worden. Ook in talent en groei. Lees hier meer.

Overige arbeidsvoorwaarden
Naast het salaris ontvang je een individueel keuzebudget (IKB). Dit bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Die tijd zijn bovenwettelijke uren, naar rato omvang dienstverband en leeftijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van het budget te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in extra verlof en andersom, of besteden aan fiscaalvriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je ov-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden

 • Als Adjunct officier binnen het team VVC kun je ook ingezet worden op de ZSM-locatie waarbij ook onregelmatigheid aan de orde is.
 • In principe is een tijdelijk contract van een jaar van toepassing met uitzicht op een vast contract.
 • In beginsel start je als Interventiejurist (schaal 9). Tijdens de leergang tot Adjunct Officier ontvang je (aanloop)schaal 10. Na de leergang word je als Adjunct officier in schaal 11 geplaatst.
 • Indien je de leergang voor het adjunctschap nog moet volgen is in eerste instantie een assessment en een gesprek met een landelijke selectiecommissie onderdeel van de selectieprocedure.
 • Je start dan in beginsel als interventiejurist in schaal 9. Tijdens de leergang tot de functie van adjunct ovj ontvang je de (aanloop)schaal 10. Als adjunct officier van justitie word je in schaal 11 geplaatst.
 • De leergang start in september of november van dit jaar.
 • Voor alle functies binnen het OM geldt dat er een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aangeleverd moet worden.

Meer informatie
Wil je inhoudelijk meer weten over de functie? Neem dan contact op met Sanne Kromdijk, teamleider Interventies (06-21431291 / [email protected]).
Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Janke Nynke Akker (06-23741339 / [email protected]).

Sollicitatiewijze
Je kan je sollicitatiebrief en cv uploaden tot en met 30-4-2024 o.v.v. vacaturenummer OM-2975 via de knop solliciteer hieronder.


OM-onderdeel: Arrondissementsparket Noord-Nederland Standplaats: Groningen Maximaal aantal uren: 36 Vakgebied: Juridisch Werk-/denkniveau: Universitair Master Dienstverband: Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd Salarisschaal: 11 Deadline: 30-04-2024, 16:59

Hoe te solliciteren

Om op deze vacature te solliciteren, moet u machtigen op onze website. Als je nog geen account hebt, registreer je.

Plaats een CV

Vergelijkbare vacatures

Facilitair manager / Logistiek coördinator

Fotofabriek, Groningen, Groningen
2 dagen geleden
Functieomschrijving Ben jij iemand met oog voor detail en krijg jij energie van het stroomlijnen van logistieke processen, zodat de juiste producten op de juiste plekken en momenten beschikbaar zijn? Dan ben jij misschien wel de nieuwe collega die we bij Fotofabriek zoeken! Van fotoalbums tot innovatieve wanddecoratie, we bieden het allemaal aan op onze diverse webshops. En het gaat...
Fotofabriek

Leerkracht SO/SBO Schooljaar 2023|2024

Daan, Groningen, Groningen
3 weken geleden
IN HET KORT Dit vind je leuk Werken in het S(B)O; Werken in een mooie stad in de provincie Groningen; Werken bij ''de beste werkgever'', uitgeroepen door Effectory. Dit krijg je van ons Een inspirerende werkplek waar jij veel ervaring op gaat doen; Mij als je vaste contactpersoon binnen Daan; Mogelijkheden om interessante trainingen bij te wonen, georganiseerd door Daan!...
Daan

Manager Klantcontact

Fotofabriek, Groningen, Groningen
3 weken geleden
Functieomschrijving Wil jij een sleutelrol spelen in het ontwikkelen en implementeren van strategieën om de klantervaring te verbeteren en de doelstellingen van Fotofabriek te bereiken? Dan ben jij misschien wel de manager die wij zoeken voor onze Traffic- en klantenserviceafdeling, zowel voor B2B als B2C. Samen met een team van klantadviseurs streven we naar een perfecte afhandeling van klantvragen op...
Fotofabriek