Privacyfunctionaris

Openbaar Ministerie


Datum: 1 week geleden
Stad: Arnhem, Gelderland
Contract type: Voltijd
Openbaar Ministerie

Als privacyfunctionaris bij het arrondissementsparket Oost-Nederland, heb je een cruciale rol in het beheer van onze privacy portefeuille. Je draagt bij aan de ontwikkeling van het privacy beleid.

Wat ga je doen?
Als ervaren privacyfunctionaris heb je, samen met je collega privacyfunctionaris en een klein team, een belangrijke regierol omtrent de privacy portefeuille van het arrondissementsparket Oost-Nederland. Zo sta je aan de lat voor verschillende adviesproducten, draag je bij aan de ontwikkeling van het privacy beleid en de nadere implementatie daarvan voor Oost-Nederland. Je adviseert de Officieren van Justitie bij het verstrekken van documenten, of je wint advies bij hen in voor het informeren van derde partijen. Je zorgt voor het aangaan van nieuwe convenanten en verbindt hierbij de relevante afdelingen. Als privacyfunctionaris ben je verantwoordelijk voor de grote dossiers en neem je deel aan externe bijeenkomsten.

Je bent intern en extern actief op zoek naar recente ontwikkelingen, analyseert deze en zet deze om naar beleid voor Oost-Nederland. Je geeft gevraagd en ongevraagd advies over privacy wetgeving, waarbij je input gebruikt van je (directe) collega’s. Je hebt daarbij nauw contact met verschillende stakeholders binnen en buiten het parket, zoals, gebiedsofficieren, zaaksofficieren, beleidsadviseurs, privacyfunctionarissen van Politie en gemeenten en (aanverwante) adviseurs.

Concreet hou je je bezig met de volgende werkzaamheden:

 • Je bent verantwoordelijk voor de informatieverstrekking in strafzaken als het gaat om de Wet justitiële en strafvorderlijke gegevens (Wjsg).
 • Je bent namens de hoofdofficier verantwoordelijk voor het toezicht op de Bijzondere Opsporingsambtenaren in de regio.
 • Je neemt deel aan verschillende landelijke (privacy) platformen en overleggen, digitaal en/of fysiek.
 • Je zoekt actief contact met (landelijke) collega’s en onderhoudt een zorgvuldig contact met Politie en andere externe stakeholders.
 • Je bent in staat om binnen een klein team grote projecten (zoals: convenanten, BOA, Straf met Zorg, informeren werkgevers en interne opleiding) op te zetten, met als doel een betere borging van de privacy.
 • Je zorgt voor de implementatie van interne werkwijzen.
 • Je zorgt voor de juridische borging van samenwerkingsverbanden en/of convenanten tezamen met de politie, gemeenten en ketenpartners.

Wie ben jij?
Bij het opstellen van je adviezen, houd je rekening met de gevolgen van interne ontwikkelingen, beslissingen en acties voor de organisatie. Je herkent gevoeligheden en risico’s en kan daarnaar handelen en weet hier tussen te manoeuvreren. Je durft je onafhankelijk op te stellen, waarbij je staat voor jouw eigen professionele mening en een zakelijk meningsverschil niet uit de weg gaat. Daarnaast bezit je over een goede dosis overtuigingskracht, jij kan aansprekende argumenten gebruiken op het juiste moment om je gesprekspartner mee te krijgen in jouw visie. Daarbij houd je rekening met de politiek bestuurlijke omgeving waar je in opereert. Je bent een echte verbinder: je hebt oog voor de belangen van anderen, maar verliest nooit de verantwoordelijkheid en rol van het OM uit het oog. Plannen, organiseren en overzicht houden kan je goed. Je bent initiatiefrijk: je onderneemt actie, zoekt zelf kansen en mogelijkheden op en draagt uit eigen beweging ideeën of oplossingen aan. Je bent resultaatgericht, waarbij je abstracte beleidsdoelen door vertaalt naar concrete acties en resultaten op het afgesproken moment aanlevert.

Verder beschik je over:

 • WO werk- en denkniveau, bij voorkeur in Informatiemanagement, Nederlands (Privacy) Recht of Compliance.
 • Ervaring als (senior) adviseur en je hebt affiniteit met het strafrecht.
 • Aantoonbare kennis van en ervaring met wet- en regelgeving op het gebied van privacy.

Waar kom je te werken?
Je komt te werken op de afdeling Beleid en Strategie. De afdeling kent verder de clusters Algemeen Juridische Zaken, Communicatie & Persvoorlichting, Verwerving en Bewaken, Beveiligen & Crisisbeheersing. Het team waarvoor je komt te werken bestaat uit: een privacy coördinator, een adviseur gegevensbescherming, een medewerker advisering en een juridisch medewerker.

Momenteel is er sprake van een verandertraject, waarbij wordt gekeken naar een doorontwikkeling van deze clusters. Er werken verschillende (juridische) professionals die zich inzetten voor bijzondere zaken of belangrijke randvoorwaarden voor het OM om haar werk goed te kunnen doen. Het parket investeert in de kwaliteit van mensen en processen. Wij zijn betrokken op onze zaken en onze mensen. Wij zijn samenwerkingsgericht en collegiaal aanspreekbaar op onze verantwoordelijkheden.

Arbeidsvoorwaarden
De functie is gewaardeerd in schaal 11 CAO Rijk. Afhankelijk van ervaring en opleiding kan inschaling plaatsvinden in de aanloopschaal 10 CAO Rijk.

Overige arbeidsvoorwaarden
Naast het salaris ontvang je een individueel keuzebudget (IKB). Dit bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Die tijd zijn bovenwettelijke uren, naar rato omvang dienstverband. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van het budget te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in extra verlof en andersom, of besteden aan fiscaalvriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je ov-reiskosten woon-werkverkeer 2 klasse en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Werken bij het Openbaar Ministerie
Het Openbaar Ministerie (OM) zorgt naast het waken voor de veiligheid van personen voor opsporing en vervolging van strafbare feiten. Bij het OM werken ruim vijfduizend medewerkers met diverse (culturele) achtergronden, opleidingen en kwaliteiten. Het is belangrijk dat alle collega’s zich bij het OM thuis voelen en gerespecteerd en gewaardeerd worden. Ook in talent en groei. Lees hier meer.

Bijzonderheden

 • De arbeidsovereenkomst wordt aangegaan voor bepaalde tijd van de duur van één jaar met uitzicht op onbepaalde tijd.
 • De functie is voor 36 uur per week.
 • Het opvragen van een VOG is onderdeel van de selectieprocedure.
 • Een assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.
 • De selectiegesprekken vinden plaats op maandag 29 april 2024.

Meer informatie?
Wil je meer weten? Stuur dan een e-mail met jouw vraag en contactgegevens naar Chantal Perin (Adviseur recruitment a.i.) via e-mail [email protected]

Sollicitatiewijze
Je kan je sollicitatiebrief en cv uploaden tot en met 24-4-2024 o.v.v. vacaturenummer OM-2978 via de knop solliciteer hieronder.


OM-onderdeel: Arrondissementsparket Oost-Nederland Standplaats: Arnhem Maximaal aantal uren: 36 Vakgebied: Juridisch Werk-/denkniveau: WO bachelor Dienstverband: Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd Salarisschaal: 11 Deadline: 24-04-2024, 16:59

Hoe te solliciteren

Om op deze vacature te solliciteren, moet u machtigen op onze website. Als je nog geen account hebt, registreer je.

Plaats een CV

Vergelijkbare vacatures

Teamleider

Action, Arnhem, Gelderland
1 week geleden
(12 – 24 uur per week) Als Teamleider bij Action aan de slag, gewoon bij jou in de buurt? En daarnaast ook de kans krijgen om door te groeien in een zeer succesvolle internationale organisatie? Dan is de rol van Teamleider bij Action jouw baan! Work where the Action is! Als Teamleider ondersteun je de (assistent-) bedrijfsleider in jouw filiaal....
Action

Winkelmedewerker

Action, Arnhem, Gelderland
1 week geleden
Wil jij gewoon lekker werken bij een leuk bedrijf in de buurt? Met gezellige collega’s en prettige werktijden? Kom in actie en solliciteer vandaag nog als winkelmedewerker bij Action! Work where the Action is! Samen met je collega’s houd jij de winkel vol, netjes en strak. Zodat klanten snel de producten vinden en nooit misgrijpen. Uiteraard help je wel als...
Action

Helpdeskmedewerker ICT

ArtEZ University of the Arts, Arnhem, Gelderland
€ 2.417,47 - € 3.309,49 per maand
2 weken geleden
ArtEZ University of the Arts is de thuisbasis voor een diverse, internationale gemeenschap van studenten, docenten en onderzoekers die bij ons de ruimte vinden voor artistieke, intellectuele en persoonlijke groei. Kunst bindt ons. Kunst zet aan tot vernieuwende ideeën en alternatieve denkwijzen. Ons motto is: kunst verandert. Art changes. Met inspirerend kunstonderwijs op hbo bachelor- en masterniveau en toonaangevend artistiek...
ArtEZ University of the Arts