teamchef C - Basisteam Roosendaal

Politie


Datum: 1 week geleden
Stad: Roosendaal, Noord-Brabant
Salaris: € 4.595 - € 6.496 per maand
Contract type: Voltijd
Politie

Basisteam Roosendaal zoekt een mensgerichte en bestuurlijk-sensitieve teamchef C die vernieuwend denkt en mee wil bouwen aan de politie van de toekomst. Kun jij op inspirerende, krachtige wijze en met oprechte verbinding leidinggeven aan ons team? En zet jij je visie op de politie van overmorgen om naar concrete ideeën? Dan zoeken wij jou!

Specificaties vacature

Locatie(s):

Roosendaal

Organisatieonderdeel:

Eenheid Zeeland-West-Brabant

Vakgebied(en):

Management

Niveau:

HBO BACHELOR

Wat ga je doen?

Als teamchef C ben je er verantwoordelijk voor om het basisteam zo in te richten dat het effectief en efficiënt opereert. Dat betekent dat je niet alleen bezig bent met de dagelijkse gang van zaken, maar ook voor de langere termijn zoekt naar antwoorden op complexe vraagstukken binnen het werkgebied. Je stuurt op het bereiken van resultaten en houdt je bezig met koers en strategie. Dit doe je in nauwe samenwerking met het team.

Jij deinst niet terug voor eventuele weerstand en weet juist vanuit een duidelijke visie met een positief-kritische houding, lef en ondernemerschap de nieuw ingezette lijn door te zetten. Een veilige werkomgeving is essentieel voor het goed functioneren van het basisteam. Je weet wat mensen bezig houdt en wat zij nodig hebben. Je voelt daarbij feilloos aan hoe je, zonder al te strakke kaders en afbakening van taken, anderen in positie kunt brengen zodat zij hun werk goed uit kunnen voeren. Naast de personele verantwoordelijkheid ben je resultaat- en budgetverantwoordelijk voor het behalen van de resultaten die zijn vastgelegd in het teamplan.

Je voelt je eigenaar van veiligheidsproblemen, neemt besluiten als de situatie daarom vraagt en stelt prioriteiten. Jij kunt vanuit je praktijkervaring beredeneren wat belangrijk is en zodoende theorie en praktijk goed op elkaar afstemmen. Ook participeer je in diverse netwerken, zowel in- als extern. Zo ben je lid van het districtsmanagementteam en vertegenwoordig je de politieorganisatie in het driehoeksoverleg.

Waar ga je werken?

Basisteam Roosendaal (178 fte) vormt het fundament voor de lokaal verankerde basispolitiezorg. De robuustheid van het basisteam waarborgt de basisbeschikbaarheid en aanspreekbaarheid van de politie. Het gebied kenmerkt zich door de gemeente Roosendaal met haar stedelijke kenmerken, het ziekenhuis Bravis, Breda International Airport en enkele drukke verkeersaders en -knooppunten, de gemeente Moerdijk met het industriegebied Moerdijk, zeehaven en chemische industrie, de gemeente Halderberge en de gemeente Rucphen met hun typische groene- en plattelandskenmerken.

De gezamenlijke koers binnen District De Markiezaten is dat we contextgericht, in goede verbinding met elkaar en onze partners, werken aan veiligheid. Hierbij zijn de aanpak van ondermijnende criminaliteit, cybercriminaliteit en het sociale veiligheidsdomein de belangrijkste speerpunten. De succesvolle aanpak van ondermijnende criminaliteit vraagt om een overheid die gezamenlijk optreedt en die innovatief te werk gaat. De (basis)teams zijn zelfstandige onderdelen met tegelijkertijd een grote bereidheid om samen te werken en elkaar te helpen. Dit gebeurt op tal van onderwerpen zoals in het horecatoezicht, bij evenementen, bij de aanpak van hennepteelt en afwerking van verdachten.

Wie ben jij?

Je bent een initiatiefrijke collega die de verbindende schakel is tussen de operatie en het management. Je omarmt het Vernieuwend Werken/contextgedreven werken en door jouw enthousiasme weet je andere collega's mee te nemen en te stimuleren ook vanuit deze filosofie te denken. Je onderkent dat je in de grensstreek internationaal moet samenwerken, zoekt die actieve verbinding ook op en onderhoudt het netwerk. Je bent in staat om oude patronen te doorbreken, bent creatief en toont lef om alternatieve interventies uit te proberen. Je staat in oprechte verbinding met je team en weet mensen vanuit een positieve en toegankelijke manier te coachen en te inspireren. Je communiceert transparant en mensgericht en bent uitstekend in staat draagvlak te creëren.

Je hecht grote waarde aan medewerkersparticipatie en ziet het als een uitdaging om het maximale te halen uit de denk- en doekracht van je collega's. Je hebt een goede focus op de 'buitenwereld', beschikt over een grote mate van politiek-bestuurlijke sensitiviteit en je beweegt je gemakkelijk in verschillende kringen. Je voert op constructieve wijze het gesprek en bent flexibel in de communicatiestijl die je toepast. Daarnaast heb je een hands-on-mentaliteit, toon je lef en heb je een frisse blik. Je weet je ideeën goed onderbouwd uiteen te zetten, neemt duidelijke standpunten in en stelt beslissingen niet onnodig uit.

Verder vragen we hbo werk- en denkniveau* en een politiediploma op minimaal niveau 3.

Wat wij bieden

De standplaats is Roosendaal. . Er is ruimte voor 1 fte. Het betreft een functie voor 36 uur per week. De status van de functie is executief.

Omdat goede mensen belangrijk zijn binnen de politie investeren we in jouw toekomst. We bieden uitgebreide ontwikkelingsmogelijkheden en een aanstelling in tijdelijke dienst voor een proeftijd van een jaar. Bij voldoende functioneren wordt de aanstelling na een jaar omgezet in een vaste aanstelling.

Verder kun je het volgende van ons verwachten:

  • een bruto maandsalaris van minimaal € 4.595,- en maximaal € 6.496,- (schaal 12 Bbp) op basis van een 36-urige werkweek;
  • 8% vakantie- en 8,33% eindejaarsuitkering;
  • goede pensioenregeling en betaald ouderschapsverlof (meer info over verlof, regelingen en mogelijkheden).

De formele functie binnen het functiegebouw van de politie is teamchef C.

Interesse?

Bel of mail met Annet de Jonge, sectorhoofd De Markiezaten (06 - 51 43 45 12, [email protected]) als je meer informatie over de functie wilt hebben.
Voor vragen over de sollicitatieprocedure bel je met Werving & Selectie op 088 - 66 22 300.

Solliciteer uiterlijk 16 april via de sollicitatiebutton.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld

Hoe te solliciteren

Om op deze vacature te solliciteren, moet u machtigen op onze website. Als je nog geen account hebt, registreer je.

Plaats een CV

Vergelijkbare vacatures

Full Time Glazenwasser met hoogwerker ervaring

Schoonmaakbedrijf Verhoeven, Roosendaal, Noord-Brabant
2 weken geleden
Wij zoeken een gemotiveerde full time Glazenwasser met hoogwerker ervaring. Functie eisen / Wie zoeken we? Ervaring met hoogwerkers. Je kunt zelfstandig werken, toont initiatief, hebt technisch inzicht en denkt en werkt oplossingsgericht. Je hebt ervaring in de schoonmaak en met het werken met ladders, hoogwerkers en osmose glasbewassing. Je beheerst de Nederlandse taal in woord en geschrift. Je bent...
Schoonmaakbedrijf Verhoeven

KCC Medewerker parttime

Start People Almere, Roosendaal, Noord-Brabant
€ 14,67 - € 20,35 per uur
3 weken geleden
Over de functie Binnen de gemeente Roosendaal is het KlantContactCentrum (KCC) het telefonisch visitekaartje. Het KCC beantwoordt ruim 65% van de vragen die burgers aan de gemeente stellen. Er wordt pas doorverbonden naar de vakafdeling als de medewerker KCC de vraag niet zelf kan beantwoorden. Voor collega’s die niet bereikbaar zijn, maakt het KCC-terugbelnotities. Daarnaast beantwoordt het KCC ook vragen...
Start People Almere

Expediteur

Extra Talent, Roosendaal, Noord-Brabant
€ 2.800 - € 3.800 per maand
3 weken geleden
Ben jij de onderhandelaar die we nodig hebben? Als Expediteur bij onze organisatie ben jij degene die de beste deals weet te sluiten. We kijken uit naar jouw komst! Wat bieden we: Een salaris tussen de € 2.800,- en € 4.000,- bruto per maand; 30 vakantiedagen en 8,33% vakantiegeld; Reiskostenvergoeding; Een solide pensioensregeling; Mogelijkheid tot bonussen en doorgroeimogelijkheden. Wat ga...
Extra Talent