Fiscalist inkomensheffing

Belastingdienst


Datum: 2 weken geleden
Stad: Hoofddorp, Noord-Holland
Salaris: € 3.662 - € 7.094 per maand
Contract type: Voltijd
Belastingdienst

Kantoor Hoofddorp - Schiphol is verantwoordelijk voor de fiscale behandeling van ca. 130.000 ondernemingen in het MKB-segment. We bedienen met ongeveer 400 collega’s een groot werkgebied in Noord- en Zuid-Holland met een grote variëteit aan ondernemers. Tot het werkgebied behoren onder andere de bloemenveiling, de steden Leiden en Haarlem en natuurlijk ook de luchthaven Schiphol.
We beoordelen aangiften en verzoeken, behandelen bezwaren en voeren beroepsprocedures, we voeren belastingcontroles uit en innen belastingen. Je werkt in teams samen met professionals uit jouw vakgebied. Als fiscalist behandel je (zeer) complexe dossiers, aangiften en bezwaar- en/of verzoekschriften en internationale fiscale vraagstukken . Je krijgt alle gelegenheid voor vaktechnische ontwikkeling en verdieping en persoonlijke groei. Ons kantoor kenmerkt zich door een goede sfeer, met een open en informele cultuur.
We werken zowel thuis als op kantoor. Met elkaar in verbinding blijven, samenwerken en leren van elkaar is belangrijk. Ons kantoor in Hoofddorp is op hybride werken ingericht, ligt centraal in de Randstad en is goed bereikbaar met het ov.
Kortom, het is prettig werken in Hoofddorp!


Dit doe je bij de Belastingdienst


Je voert vooroverleg, behandelt bezwaarschriften en aangiften en voert eventueel beroepsprocedures op het gebied van de inkomensheffing. Uiteraard ga je daarover met ondernemers en hun adviseurs in gesprek en komt zo tot een standpuntbepaling. Hierbij heb je ook oog voor de andere belastingmiddelen Dit doe je in samenwerking met collega’s, vaktechnisch adviseurs en de vaktechnisch coördinator. Je hebt oog voor kwaliteit en bewaakt de voortgang jouw werkzaamheden. Zo realiseer je de overeengekomen (team)doelstellingen met in achtneming van de menselijke maat. Aangezien de Belastingdienst graag de compliance van burgers en bedrijven bevordert, staan transparantie, samenwerking en vertrouwen daarin centraal.Een bijzondere baan, omdat...
 • Je de werkzaamheden uitvoert in teams met één of meer verschillende belastingmiddelen.
 • Je jouw communicatieve vaardigheden volledig kunt benutten en ook je oplossingsgerichte handelen tot z’n recht komt.
 • Je alle ruimte en mogelijkheden krijgt voor je verdere professionele en persoonlijke ontwikkeling.


‘’Ik ga elke dag met plezier naar mijn werk, doordat geen enkele dag hetzelfde is. De diversiteit qua werkzaamheden maakt mijn functie zeer aantrekkelijk. Zo mag ik fungeren als vraagbaak, kan ik puzzelen met de fiscale wet- en regelgeving en mag ik namens de Belastingdienst procederen. Iedere casus is uniek en de complexiteit verschilt per casus. Er is voldoende uitdaging, zolang je je kansen maar pakt. Zowel op fiscaal als op communicatief gebied ben je nooit uitgeleerd!’’
Fatma, Fiscalist Inkomensheffing.


Wanneer past deze baan bij je?

 • Je hebt aantoonbaar wo- werk- en –denkniveau.
 • Je hebt uitstekende en actuele kennis van de inkomensheffing.
 • Je communiceert, zowel mondeling als schriftelijk, zorgvuldig en in goed Nederlands.

Jouw competenties
Besluiten nemen Klantgerichtheid Zelfontwikkeling Resultaatgerichtheid Samenwerken
De afdeling - Directie Midden- en Kleinbedrijf


De directie Midden- en Kleinbedrijf (MKB) is verantwoordelijk voor de fiscale behandeling van circa 3,1 miljoen verschillende zaken die vallen onder de noemer midden- en kleinbedrijf. Dit zijn 1,6 miljoen ondernemers, 300.000 stichtingen en verenigingen en de groeiende groep van 1,2 miljoen particulieren (bijvoorbeeld zonnepaneelhouders). De directie MKB levert een bijdrage aan de missie van de Belastingdienst en geeft op de volgende manieren invulling aan de uitvoerings- en toezichtstrategie van de Belastingdienst:

 • Snelle, betrouwbare en zorgvuldige behandeling
 • Deskundige en persoonlijke ondersteuning
 • Effectief toezicht en fraudebestrijding
 • Wendbare en toekomstbestendige organisatie

De directie MKB streeft ernaar dat bedrijven bereid zijn uit zichzelf fiscale regels na te leven, zonder dwingende acties van de Belastingdienst. De directie MKB is binnen de Belastingdienst verantwoordelijk voor de uitvoering van de integrale overheidssamenwerking, met o.a. gemeenten, het Openbaar Ministerie en de politie. Daarnaast voert de directie werkzaamheden uit voor de gehele Belastingdienst, bijvoorbeeld op het gebied van deurwaarderij en waardeonderzoek. Ook het toezicht door middel van controle op de belangrijkste belastingwetten en processen, zoals de Inkomensheffing (winst en niet-winst), Loonheffing, Omzetbelasting en Vennootschapsbelasting. Daarnaast is de invordering van verschuldigde belastingen een belangrijk onderdeel van het werk.

Er werken ongeveer 7.000 medewerkers binnen de directie MKB. Zij werken vanuit 20 locaties in het land.


De organisatie

Belastingdienst


Bij de Belastingdienst werken ongeveer 25.000 mensen verspreid over het hele land aan een financieel gezond Nederland. Dit doen we door eerlijk en zorgvuldig belastingen en premies volksverzekeringen te heffen, te innen en te controleren en fraude op te sporen. De Belastingdienst maakt het burgers en bedrijven zo gemakkelijk mogelijk om verplichtingen na te kunnen komen en gebruik te kunnen maken van rechten. Dat gebeurt met passende dienstverlening, door massale processen juist en tijdig uit te voeren én door adequaat toezicht uit te oefenen. De Belastingdienst is sterk in ontwikkeling en heeft de ambitie om de beste Belastingdienst voor Nederland te zijn met focus op fiscale taken en vakmanschap. Lees meer over de Belastingdienst op: https://over-ons.belastingdienst.nl


Bijzonderheden


We ontvangen je brief en cv graag in een Word- of PDF-bestand. Neem in de bestandsnaam jouw voor- en achternaam op. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die kennisgeving mee.

Onze selectieprocedure voor deze functie ziet er als volgt uit:

 • Allereerst wordt beoordeeld of een voorrangskandidaat binnen de Rijksoverheid in aanmerking komt voor deze functie.
 • Daarna wordt beoordeeld of jouw cv en motivatiebrief voldoen aan de gestelde functie-eisen.
 • Op 29 april, 30 april en 3 mei vinden de selectiegesprekken plaats.

Onderaan deze vacature vind je meer uitleg over de stappen die je doorloopt in de sollicitatieprocedure.

De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde kennis en werkervaring als op het opleidingsniveau. Vermeld deze daarom duidelijk in je cv.

De Belastingdienst zet zich in voor de banenafspraak: zoveel mogelijk banen realiseren voor mensen met een arbeidsbeperking. Val jij in deze doelgroep? Wij zullen je ondersteunen zodat je optimaal kunt functioneren, en daarmee jouw bijdrage aan Nederland kunt leveren. Of het nu gaat om aanpassingen op je werkplek, bepaalde voorzieningen in het vervoer of bijvoorbeeld vergoedingen van het UWV: samen met jou, je leidinggevende én een jobcoach gaan wij kijken naar jouw kwaliteiten en mogelijkheden om een passend werkpakket uit te voeren. Wil jij weten of je hierbij hoort en wat dit exact betekent voor jou? Lees hier meer.

Een (online) voorselectietest en/of een assessment kan deel uit maken van de sollicitatieprocedure, evenals het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken.

Jouw sollicitatie wordt alleen in behandeling genomen als je met de sollicitatie-button reageert en je cv en motivatiebrief zijn bijgesloten. Na sluitingsdatum is het niet meer mogelijk om je sollicitatie in behandeling te nemen. Houd er rekening mee dat het solliciteren technische problemen met zich mee kan brengen. Wacht hiermee dus niet tot het laatste moment.

Wanneer je solliciteert op een functie maak je eenmalig een account aan. Met je account kan je de status van je sollicitatie inzien.

Hoe te solliciteren

Om op deze vacature te solliciteren, moet u machtigen op onze website. Als je nog geen account hebt, registreer je.

Plaats een CV

Vergelijkbare vacatures

Teamleider mavo, havo of vwo

Katholieke Scholengemeenschap Hoofddorp, Hoofddorp, Noord-Holland
5 dagen geleden
10 dagen geleden geplaatst 0.8-1.0 fte/uur Hoofddorp Voortgezet onderwijs Katholieke Scholengemeenschap Hoofddorp Omschrijving organisatie De KSH is een overzichtelijke middelbare school (1100 leerlingen) die al 25 jaar goed onderwijs verzorgt. Een school waar ruim 100 medewerkers voor jou klaar staan. Waar je Spaans kunt leren of management & organisatie, Cambridge Engels of Grieks. We vinden kennis belangrijk op de KSH,...
Katholieke Scholengemeenschap Hoofddorp

Pedagogisch Medewerker | KDV Purmerstraat 19 Hoofddorp

Partou, Hoofddorp, Noord-Holland
€ 2.603 - € 3.489 per maand
1 week geleden
Over de locatie Een roofvogelshow of een heerlijk kerstbuffet? Hier kan het allemaal! Op onze gezellige en kleinschalige locatie doen we allerlei leuke dingen samen. Binnen kan er een potje tafeltennis gespeeld worden, of maak je samen met de kinderen een heerlijke smoothie of wrap. Wat dacht je van een modeshow houden of zelf een teletijdmachine bouwen? De oudere kinderen...
Partou

Schoonmaker

Vebego Cleaning Services, Hoofddorp, Noord-Holland
€ 13,42 - € 14,78 per uur
2 weken geleden
Als Schoonmaker bij Vebego Cleaning Services ben je verzekerd van goed werk. We geven je alles wat je nodig hebt om goed te kunnen schoonmaken. Jij zorgt er met jou warme lach en vriendelijke uitstraling voor vrolijke gezichten bij Kabouterhuis in Hoofddorp. Wij zoeken een Schoonmaker van maandag t/m vrijdag van 16.00-17.45 uur. Dit ga je doen Als Schoonmaker zorg...
Vebego Cleaning Services