Teamleider mbo - Het Perron Dronten

Landstede MBO Westeinde


Datum: 1 week geleden
Stad: Harderwijk, Gelderland
Contract type: Voltijd
Landstede MBO Westeinde

Waar ga je werken?

Bij het Perron, de school in Dronten voor praktijkgericht onderwijs, ontdek je hoe je een positieve impact kunt hebben. Samen met collega’s en teamleiders zetten we in op de talenten van onze medewerkers en studenten. Ben jij de verbindende factor met oog voor de student? Dan is het Perron misschien wel jouw bestemming!

Op het Perron, een samenwerking tussen Ichthus College, het Almere College en Landstede MBO, begeleiden we jongeren naar een mbo vervolgopleiding of werk. Dit doen we door ze te helpen bij het (h)erkennen van hun eigen talent en de ontwikkeling daarvan. Zodat ze stevig in hun schoenen staan en een bijdrage kunnen leveren aan de wereld om hen heen. Hierbij werken we nauw samen met lokale bedrijven en instellingen. Wij bieden persoonlijk en praktijkgericht onderwijs aan vanuit de gedachte van talentvol ontwikkelen Onderwijvisie mbo_Talentvol Ontwikkelen (landstedegroep.nl). Wij kijken met elkaar verder dan de traditionele wegen en richten ons onderwijs in passend bij de talentontwikkeling van de student. Daarnaast vinden we het belangrijk dat onze leerlingen en studenten het gevoel hebben dat zij gezien en gehoord worden. Binnen ons team creëren wij verschillende mogelijkheden voor leerlingen/studenten om hun doelen te bereiken. Een voorbeeld hiervan is de geïntegreerde leerroute, zie link voor meer informatie Vmbo-bbl en -kbl (ichthusdronten.nl). We werken nauw samen met het Almere College dat ook in het Perron gevestigd is.

Het Ichthus College en Landstede MBO zijn onderdeel van de Landstede Groep, een onderwijsgroep met 44 locaties in de wijde regio’s Zwolle, Harderwijk, Vechtdal, Lelystad, Kampen, Dronten en Raalte. Hier bieden we voortgezet onderwijs van praktijkonderwijs tot en met gymnasium, middelbaar beroepsonderwijs en volwassenenonderwijs. We verzorgen samen met ruim 3000 medewerkers onderwijs aan ongeveer 14000 leerlingen in het voortgezet onderwijs en ruim 10000 mbo-studenten.

In de ontmoeting met de ander ontmoet je ook jezelf. We zien om naar elkaar en erkennen de waarde van iedere persoon. Ons onderwijs kenmerkt zich door actief burgerschap en respectvolle ontmoetingen. Daarbij staan onze deuren voor iedereen open. We nemen bewust onze verantwoordelijkheid voor de wereld en gaan voor duurzaamheid en kansengelijkheid. Onze scholen geven op eigen en toegankelijke wijze invulling aan onze identiteit en waarden die voortkomen uit onze christelijke traditie. Zo helpen we elkaar om onze talenten te ontwikkelen en te benutten.

Strategische koers 2024-2028 - Landstede Groep (strategischekoerslandstedegroep.nl)

Over het team

Je gaat leidinggeven aan team mbo bestaande uit ca. 12 medewerkers op een school met een leuke, praktisch gerichte student populatie.

Dit team kenmerkt zich door altijd te kijken naar mogelijkheden, is oplossingsgericht en bezit een flinke portie teamspirit. We staan er samen voor! Daarnaast is dit team creatief, weten altijd binnen de kaders de beste oplossing te bedenken in belang van de student!

Het team is volop in ontwikkeling en er zijn mooie stappen gezet. Er is behoefte aan een leidinggevende die medewerkers stimuleert in hun verdere ontwikkeling, zorgt voor de juiste persoon op de juiste plek, die zichtbaar en vindbaar is voor medewerkers en studenten en daadkrachtig is. Tevens ben je met je team de ambassadeur van het mbo in het regionale netwerk.

Wat ga je doen?

Als teamleider geef je leiding aan en faciliteer je de activiteiten van jouw team van mbo-docenten, waarbij de focus ligt op het bieden van optimaal onderwijs. Samen met de teamleider van het vmbo ben je eindverantwoordelijk voor de borging van kwaliteit en de totale gang van zaken op onze locatie het Perron. Zelf ben je daarbij eindverantwoordelijk voor de kwaliteit van het mbo onderwijs. Je stimuleert de groei van medewerkers binnen de school door middel van betrokkenheid en leiderschap, en voert gesprekken die zowel bijdragen aan individuele ontwikkeling als aan het welzijn van de studenten. HR-gerelateerde taken, zoals verzuim, salarismutaties, gesprekscyclus zijn onderdeel van je dagelijkse werkzaamheden. Tevens ben je aanspreekpunt voor onze regionale stakeholders.

Ook maak je onderdeel uit van de schoolleiding in Harderwijk (met locaties in Harderwijk, Lelystad en Dronten). In de schoolleiding zijn de onderlinge lijnen kort en is de collegialiteit groot. Samen met je collega teamleiders en de directie verdelen we schoolbrede portefeuilles en zetten we de koers uit om te werken aan een sterke positionering van het beroepsonderwijs in onze (grote) regio. Dit doen we als team en vanuit een visie die nauw aansluit op een lerende organisatiecultuur.

Wat breng je mee?

 • Je bent een inspirerende onderwijskundige leider met aantoonbare leservaring in het onderwijs, bij voorkeur op mbo-niveau.
 • Jij bent een ware verbinder, altijd in contact met het werkveld en bedreven in het creëren van synergie, zowel intern als extern. Je streeft naar langdurige en vruchtbare samenwerking met de drie scholen gevestigd op het Perron.
 • Je staat bekend om je open en transparante communicatiestijl en je bent gefocust op het vinden van mogelijkheden, zelfs in complexe situaties. Voor jou is complexiteit een uitdaging die je met plezier aangaat.
 • Jij blinkt uit in analytisch denken en hebt een natuurlijk talent voor onderzoek matig werken.
 • Je bent bereid je structureel te ontwikkelen op gebied van leiderschap in het onderwijs.

Arbeidsvoorwaarden

Wat bieden wij jou?

Bij het Perron vind je een inspirerende werkomgeving met een positieve cultuur en een warme gemeenschap van leerlingen, studenten en collega’s. Je krijgt de autonomie om samen met je collega's de school te leiden binnen een hartelijk team waarin je je direct welkom zult voelen. Het Perron is een unieke plek, mede dankzij de samenwerking tussen het Ichthus College, Landstede MBO en het Almere College. Als onderdeel van de Landstede Groep bieden we volop mogelijkheden voor professionele ontwikkeling binnen een groot lerend netwerk, met uitstekende ondersteuning vanuit onze centrale organisatie.

Wat mag jij verder van ons verwachten:

 • een dienstverband van 0,7 fte, eventueel uit te breiden tot 0,3 fte, met lesuren of team overstijgende projecten.
 • een contract van een jaar met uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd bij goed functioneren;
 • inschaling afhankelijk van opleiding en ervaring, max. schaal LD in cao mbo € 4.452,00 - € 6.488,00 op fulltime basis;
 • 8% vakantiegeld en 8,33% eindejaarsuitkering;
 • reiskostenvergoeding;
 • pensioenregeling bij ABP;
 • collectieve verzekeringen.

De sollicitatieprocedure

Dit is jouw kans om impact te hebben op een unieke school!

Wil je eerst meer weten? Neem dan contact op met Jens de Craen (directeur) via tel. (06) 38585644. Eerst een kijkje komen nemen? Ook daar kun je Jens voor benaderen, onder het genot van een kop koffie beantwoordt hij graag al je vragen.

Jouw motivatiebrief en CV ontvangen wij graag uiterlijk dinsdag 16 april 2024 via onderstaande sollicitatiebutton.

De eerste gespreksronde staat gepland op woensdag 24 april 2024.

Een referentiecheck en een ontwikkelassessment kunnen onderdeel uitmaken van de procedure.

Nb.

Tegelijk met deze vacature staat de vacature teamleider VO Perron uit, zie link Teamleider vmbo - Het Perron Dronten | Landstede Groep

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Hoe te solliciteren

Om op deze vacature te solliciteren, moet u machtigen op onze website. Als je nog geen account hebt, registreer je.

Plaats een CV

Vergelijkbare vacatures

Project Coördinator Material Handling

AWL-Techniek, Harderwijk, Gelderland
€ 3.600 per maand
5 dagen geleden
What do we expect? You have at least a completed technical mbo 4 and several years of relevant work experience or a technical college education; You have a practical hands-on mentality; Knowledge of mechatronics and/or control technology is desirable; You are willing to travel abroad for your work (Benelux and America) and preferably have a good command of the English...
AWL-Techniek