EDP-Auditrechercheur FIOD

De Belastingdienst


Datum: 4 weken geleden
Stad: Zwolle, Overijssel
Salaris: € 3.091 - € 5.586 per maand
Contract type: Voltijd
De Belastingdienst

Een bijdrage leveren aan de bestrijding van financiële fraude en andere criminele activiteiten. Dat doe je als EDP auditrechercheur bij de FIOD. Als expert op het gebied van Electronic Data Processing (EDP) ben je betrokken bij doorzoekingen en onderzoeken op plaatsen waar anderen niet mogen komen. In deze unieke functie bij de opsporingsdienst van de Belastingdienst werk je dagelijks aan een veiliger en financieel gezonder Nederland.



Dit doe je bij de Belastingdienst


In de rol van EDP auditrechercheur ben jij verantwoordelijk voor het uitvoeren van ingewikkelde technische onderzoeken en controles bij verschillende bedrijven. Het gaat hier om 2 verschillende soorten controles: 'administratieve organisatie interne controles (AOIC)' en 'administratieve organisatie interne beheersing (AOIB).' Jij hebt vergaande kennis van hoe systemen, processen en mensen binnen verschillende organisaties met elkaar verbonden zijn. Zo vind jij het bewijs dat nodig is om financiële criminaliteit te bestrijden.

Als EDP auditrechercheur zijn jouw technische vaardigheden even belangrijk als jouw sociale vaardigheden. Je staat namelijk dagelijks in contact met verschillende belanghebbenden, zoals collega's, managers, advocaten en andere externe partijen. Jij kunt deze belanghebbenden, als dit nodig is, ingewikkelde technische zaken op een duidelijke manier uitleggen. Zo bouw je actief aan relaties op basis van vertrouwen en wederzijds respect.


Een bijzondere baan, omdat...

  • je betrokken raakt bij uitdagende onderzoeken in samenwerking met professionals met verschillende achtergronden.
  • je met jouw betekenisvolle werk bijdraagt aan een veiliger Nederland.
  • je bij de FIOD de kans krijgt om jezelf op persoonlijk en professioneel vlak te blijven ontwikkelen.


“Ik kom op allerlei verschillende locaties waarbij ik mijn kennis en ervaring kan gebruiken bij het begrijpen van informatie, systemen en mensen. Dat maakt mijn
werk uitdagend, spannend en zinvol.” Rick, EDP auditrechercheur



Wanneer past deze baan bij je?


Je hebt hbo-werk- en -denkniveau voorkeur fiscaal- of financieel-economisch gebied.
Je hebt minimaal 3 jaar werkervaring als EDP audit medewerker of ervaring in de financiële opsporing waarbij het uitvoeren van controles in systemen
van toepassing was.
Je hebt kennis van ICT. Als het nodig is, ben je bereid om hierin een opleiding te volgen en af te ronden.
Je hebt de opsporingsbevoegdheid of je bent bereid deze opleiding te volgen en met succes af te ronden.
Je bent, afhankelijk van de lopende onderzoeken, bereid om soms buiten kantooruren te werken.
Je hebt rijbewijs B, omdat je regelmatig verschillende locaties bezoekt voor bijvoorbeeld het verzamelen van informatie.



Jouw competenties
Oordeelsvorming Organisatiesensitiviteit Doorzettingsvermogen Mondelinge uitdrukkingsvaardigheid Samenwerken
De afdeling - Directie FIOD


Criminelen die geld witwassen. Mensen die zich verrijken ten koste van óns belastinggeld. Óf bedrijven die hun werknemers of leveranciers schaden door faillissementsfraude. Er is altijd iemand de dupe en fraude kent vele gezichten. Komt in het groot en klein voor én in alle lagen van de bevolking.
Fraude bestrijden is dan ook van groot financieel én maatschappelijk belang en dat doet de FIOD, de opsporingsdienst van de Belastingdienst.

Naast de traditionele fiscale, financiële en economische onderzoeken, waaronder complexe faillissementsfraude, zijn witwasbestrijding en corruptiebestrijding terreinen waar de FIOD meer op inzet. Daarnaast is er toenemende aandacht voor de aanpak van terrorismefinanciering, cyberfraude en ondermijning. We werken met gebruik van digitale middelen en de inzet van moderne technologieën. Ook wordt steeds meer opgetreden en gehandeld in internationale context.


De organisatie

Belastingdienst


Bij de Belastingdienst werken ongeveer 25.000 mensen verspreid over het hele land aan een financieel gezond Nederland. Dit doen we door eerlijk en zorgvuldig belastingen en premies volksverzekeringen te heffen, te innen en te controleren en fraude op te sporen. De Belastingdienst maakt het burgers en bedrijven zo gemakkelijk mogelijk om verplichtingen na te kunnen komen en gebruik te kunnen maken van rechten. Dat gebeurt met passende dienstverlening, door massale processen juist en tijdig uit te voeren én door adequaat toezicht uit te oefenen. De Belastingdienst is sterk in ontwikkeling en heeft de ambitie om de beste Belastingdienst voor Nederland te zijn met focus op fiscale taken en vakmanschap. Lees meer over de Belastingdienst op: https://over-ons.belastingdienst.nl


Bijzonderheden


We ontvangen je brief en cv graag in een Word- of PDF-bestand. Neem in de bestandsnaam jouw voor- en achternaam op. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die kennisgeving mee.

Onze selectieprocedure voor deze functie ziet er als volgt uit:

  • Allereerst wordt beoordeeld of een voorrangskandidaat binnen de Rijksoverheid in aanmerking komt voor deze functie.
  • Daarna wordt beoordeeld of jouw cv en motivatiebrief voldoen aan de gestelde functie-eisen.
  • In de periode van 22 t/m 29 april vinden de selectiegesprekken plaats.

Onderaan deze vacature vind je meer uitleg over de stappen die je doorloopt in de sollicitatieprocedure.

De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde kennis en werkervaring als op het opleidingsniveau. Vermeld deze daarom duidelijk in je cv.

De Belastingdienst zet zich in voor de banenafspraak: zoveel mogelijk banen realiseren voor mensen met een arbeidsbeperking. Val jij in deze doelgroep? Wij zullen je ondersteunen zodat je optimaal kunt functioneren, en daarmee jouw bijdrage aan Nederland kunt leveren. Of het nu gaat om aanpassingen op je werkplek, bepaalde voorzieningen in het vervoer of bijvoorbeeld vergoedingen van het UWV: samen met jou, je leidinggevende én een jobcoach gaan wij kijken naar jouw kwaliteiten en mogelijkheden om een passend werkpakket uit te voeren. Wil jij weten of je hierbij hoort en wat dit exact betekent voor jou? Lees hier meer.

Een (online) voorselectietest en/of een assessment kan deel uit maken van de sollicitatieprocedure, evenals het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken.

Jouw sollicitatie wordt alleen in behandeling genomen als je met de sollicitatie-button reageert en je cv en motivatiebrief zijn bijgesloten. Na sluitingsdatum is het niet meer mogelijk om je sollicitatie in behandeling te nemen. Houd er rekening mee dat het solliciteren technische problemen met zich mee kan brengen. Wacht hiermee dus niet tot het laatste moment.

Wanneer je solliciteert op een functie maak je eenmalig een account aan. Met je account kan je de status van je sollicitatie inzien.

Hoe te solliciteren

Om op deze vacature te solliciteren, moet u machtigen op onze website. Als je nog geen account hebt, registreer je.

Plaats een CV

Vergelijkbare vacatures

Inpakmedewerker

Pro industry, Zwolle, Overijssel
€ 2.600 - € 3.100 per maand
2 weken geleden
Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging en wil je snel aan de slag? Zoek niet verder! Via ons kun je op korte termijn beginnen bij een van onze opdrachtgevers als inpakmedewerker in een 3-ploegendienst. Samen met je collega's zorg je ervoor dat de producten voldoen aan de huidige kwaliteitseisen. Je werkt in een schone en georganiseerde omgeving en...
Pro industry

Trainee fysiek domein

EIFFEL, Zwolle, Overijssel
€ 2.800 per maand
2 weken geleden
Word jij onze trainee fysiek domein van de toekomst en bouw je mee aan een duurzame omgeving bij EIFFEL? Werken bij EIFFEL Wij zijn een interim consultancybureau gespecialiseerd in legal, bedrijfsvoering, strategie en verbinden van de beste professionals met invloedrijke organisaties. Onze gemeenschap van experts en talenten werkt samen om de bedrijfsvoering te versterken en verbeteren. We streven ernaar om...
EIFFEL

Leidinggevende schoonmaak vakantiepark Drenthe

Abeos Uitzendbureau, Zwolle, Overijssel
2 weken geleden
Over de functie Ben jij op zoek naar een schoonmaakbaan waar je naast geld verdienen het ultieme vakantiegevoel hebt? Ben jij betrouwbaar? En ben je klaar voor iets meer verantwoordelijkheid? Lees dan snel verder! Een onvergetelijke ontvangst van de vakantiegangers op het park, daar zorg jij samen met je collega's voor. Jullie hebben samen hetzelfde doel: een tevreden gast. Daar...
Abeos Uitzendbureau