Persoonlijk Begeleider B Agogisch

De Twentse Zorgcentra


Datum: 4 weken geleden
Stad: Almelo, Overijssel
Salaris: € 4.264 per maand
Contract type: Voltijd
De Twentse Zorgcentra

Door cliëntgericht te kijken zie jij niet het gedrag, maar mogelijkheden om binnen de individuele begeleiding samen met de cliënt het beste te kunnen bereiken.

Binnenhof 4 is een woning gelegen in de wijk Schelfhorst in Almelo. Bij ons wonen vijf mannelijke cliënten in de leeftijd van 18 tot 53 jaar oud. Ze hebben een sociaal emotioneel ontwikkelingsniveau tussen de 6 en 36 maanden. De verstandelijke beperking is het gevolg van variërende ziektebeelden zoals fragile x syndroom of zuurstoftekort bij de geboorte. Tevens is er sprake van stoornissen in het autistisch spectrum, hierdoor ligt het accent op het bieden van structuur en duidelijkheid. Op de woning wordt een eigen huishouden gevoerd: zelf boodschappen halen, zelf koken en waar nodig zelf wassen. Dit alles wordt zoveel mogelijk met de cliënten gedaan. Naast een verstandelijke beperking is er sprake van gedragsproblematiek. Hierdoor ligt het aspect op vroeg signaleren van en adequaat reageren op spanningsopbouw. Sta jij stevig in je schoenen en heb jij een scherp observatievermogen? Zie jij het als een uitdaging om escalaties te voorkomen door jouw begeleidingsstijl en nabijheid aan te passen op de zorgvraag? Als team vinden wij het van belang hier goed en nauw in op te trekken en samen te werken. Herken jij je hierin, dan zijn we naar jou op zoek!

Bij ons is geen dag hetzelfde. Als professionals zijn wij gefocust op wat de cliënten aankunnen en bieden wij maatwerk. Door de intensieve zorgvraag bieden wij nabijheid en houden wij met een scherp oog de balans van activeren en rust in de gaten. De cliënten hebben baat bij 1-op-1 begeleiding, waardoor ze in staat zij om samen activiteiten te ondernemen en te genieten van de dag. Balans in vraag en aanbod en leven met de dag is voor hun essentieel. Als lid van ons team ben jij goed in zelfstandig werken, maar werk je ook graag in teamverband.

Als team zijn we goed op elkaar ingespeeld. Vertrouwen in elkaar vinden we erg belangrijk, zeker op de werkvloer. Het team staat goed, is stabiel en dat heeft een positieve weerslag op de cliënten. We houden van de variatie in ons werk, van zowel de variatie in activiteiten als in begeleiding. Elke dienst vraagt iets anders van je en daarmee blijven we ook onszelf ontwikkelen.

Wij zijn op zoek naar een persoonlijk begeleider vol daadkracht en organisatietalent. Jij weet als geen ander alle nodige lijnen uit te zetten. Je hebt lef en neemt makkelijk initiatief, waarbij je het team in hun kracht weet te zetten. Ben jij de gedreven persoon die vanuit passie en betrokkenheid deze functie neer kan zetten? Dan maken we graag kennis met jou!

Wat breng je mee

  • Een afgeronde zorggerichte of agogische opleiding op minimaal kwalificatieniveau 5 (Associate Degree).
  • Ervaring met cliënten die bekend zijn met gedragsproblematiek.
  • Reflectievermogen: je reflecteert op eigen handelen om zo vanuit verschillende perspectieven je handelen te bekijken. Feedback te geven en te ontvangen.
  • Flexibiliteit, collegialiteit, passie voor het werk, betrouwbaar, humor en daadkracht.
  • Je bent in staat om resultaatgericht en methodisch te werken, hulpvraag van de cliënt is t.a.t leidend.
  • Je bent assertief, werkt oplossingsgericht en beschikt over tact en inlevingsvermogen.

Wat krijg je van ons?

  • Een mooie, uitdagende plek voor 24 uur per week
  • Een zelf organiserend team met veel kennis, ervaring én humor.
  • Een contract voor onbepaalde tijd.
  • Een salaris van max. €4.264- (FWG 50) bij een fulltime dienstverband.
  • De arbeidsvoorwaarden zijn geregeld in de CAO Gehandicaptenzorg.

Enthousiast?
Na binnenkomst van jouw sollicitatie (cv en motivatiebrief) wordt er binnen 5 werkdagen contact met je opgenomen.

VOG
De Twentse Zorgcentra is verplicht om van nieuwe medewerkers die van extern komen, een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) in het bezit te hebben en een referentiecheck te hebben gedaan, alvorens een arbeidsovereenkomst wordt aangegaan. De aanvraag voor de VOG en de vraag om toestemming voor het nagaan van referenties ontvang je tijdens de sollicitatieprocedure van P&O.

Voorrang
De vacature staat zowel in- als extern open. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten voorrang.

Acquisitie
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Hoe te solliciteren

Om op deze vacature te solliciteren, moet u machtigen op onze website. Als je nog geen account hebt, registreer je.

Plaats een CV

Vergelijkbare vacatures

Operators

Pro Industry, Almelo, Overijssel
€ 2.000 - € 5.000 per maand
12 uur geleden
FunctieomschrijvingSta jij te trappelen om jezelf te bewijzen in een nieuw en opwindend avontuur? In het bruisende Almelo ligt een geweldige kans op jou te wachten! Onze opdrachtgever, gedreven door een exponentiële groei, zoekt niet één, maar twee moedige procesoperators die bereid zijn de uitdaging aan te gaan. Maak je klaar voor een meeslepende reis door de wereld van de...
Pro Industry

Orderpicker

Wolfram Chain, Almelo, Overijssel
€ 2.400 - € 2.600 per maand
2 weken geleden
Kom werken voor een snelgroeiend bedrijf in de regio van Almelo en verdien tot wel €2600! Bij dit snelgroeiende bedrijf wat veiligheidsmiddelen verkoopt zijn wij opzoek naar enthousiaste orderpickers die het team willen versterken. Elke dag begint met een kop koffie om 7.45 en om 8.00 begin jij jouw dag. Er heerst een fijne en informele werksfeer maar er moet...
Wolfram Chain

Warehouse Tech 1

Panduit, Almelo, Overijssel
4 weken geleden
At Panduit, Our People Make the Difference. We're looking for individuals who share our passion for innovation, diversity and inclusion, and sustainability. Activities related to receiving of incoming goods according to guidelines and instructions for (unloading of trucks and containers and sorting these shipments) and the storage in the warehouse. Picking/Packing of customer orders, loading of trucks and containers, according...
Panduit