Veiligheidsmanager (m/v/x)

Gemeente Apeldoorn


Datum: 4 weken geleden
Stad: Apeldoorn, Gelderland
Salaris: € 4.211 per maand
Contract type: Voltijd
Gemeente Apeldoorn

“Overtuigend, verbindend en resultaatgericht”

Details vacature

Referentienummer:
A2024-1368

Regio:
Gelderland

Vacaturetype / functietype:
Contract

Startdatum:
27-03-2024

Sluitingsdatum:
04-04-2024

Locatie:
Gemeente Apeldoorn

Contactpersonen:
Paulien Maassen van den Brink
06-46000864


Met het taakaccent Ondermijning en (Georganiseerde) Criminaliteit voor 32-36 uur per week.

Hoe wapenen we ons tegen ondermijning en (georganiseerde) criminaliteit?
De komende twee jaar werken we binnen het Programma Integrale Veiligheid toe naar de doorontwikkeling van 4 veiligheidsmanagers. De functie van veiligheidsmanager is een nieuwe functie. De veiligheidsmanagers hebben ieder een bepaald taakaccent dat o.a. gerelateerd is aan de thema’s binnen het Integraal Veiligheidsplan 2023-2026. Dat taakaccent kan bij de vaststelling van een nieuw integraal veiligheidsplan ook wijzigen.

Jouw inzet zal met name gericht zijn op het voorkomen en bestrijden van ondermijning en (georganiseerde) criminaliteit. Dat betekent zowel inzet op de preventieve als repressieve kant van het werk en daarbij is de uitdaging dat we meer vanuit een strategische en tactische bril naar deze vormen van criminaliteit willen kijken. Welke fenomenen komen er op ons af en hoe gaan we daarop anticiperen. Daarbij is het uitgangspunt dat we met onze interne en externe (veiligheids)partners samenwerken en optreden als “1-Overheid”. Alleen dan kunnen we het verschil maken.

Voel je de uitdaging? Laat dan van je horen.

Wat ga je doen

  • Je bent inhoudelijk verantwoordelijk voor het behalen van de doelstellingen in het Integraal Veiligheidsplan (IVP) 2023-2026 voor de thema’s ondermijning en georganiseerde criminaliteit, gedigitaliseerde criminaliteit en jeugdcriminaliteit.
  • Je werkt nauw samen met de drie andere veiligheidsmanagers en maakt afspraken over een evenredige en juiste inzet van de veiligheidsadviseurs.
  • Je voert regie over het veiligheidsthema’s en de- projecten, bewaakt en bevordert de integrale samenhang (zowel in- als extern) met betrekking tot het beleid van de verschillende onderdelen in de organisatie
  • Je draagt zorg voor bewaking en rapporteert over de voortgang van het IVP en de overige veiligheidsprojecten en- onderwerpen met betrekking tot de financiële stand van zaken en de beslismomenten.
  • Je voert procesregie op de door de Driehoek geprioriteerde ondermijningsdossiers.
  • Je adviseert het bestuur, de directie en het (brede) management over politieke en bestuurlijke integrale (strategische) veiligheidsvraagstukken
  • Je bent de eerste (juridisch) adviseur van de burgemeester voor wat betreft zijn taken en bevoegdheden in de bestrijding tegen ondermijning en (georganiseerde) criminaliteit
  • Je bent verantwoordelijk voor de implementatie van het plan van aanpak voor wat betreft de bewustwording over ondermijning binnen de organisatie.
  • Je bent het boegbeeld voor de aanpak van ondermijning en (georganiseerde) criminaliteit en zoekt constant verbinding zowel in- als extern
  • Je hebt een breed inzicht van de maatschappelijke opgaves binnen en buiten de organisatie en geeft gevraagd en ongevraagd adviezen over kwetsbaarheden en veiligheidsrisico’s.
  • Je bouwt een netwerk op met andere gemeenten en ketenpartners om kennis en informatie te delen.
  • Je vervangt bij afwezigheid de voorzitter van het stafoverleg veiligheid en het portefeuilleoverleg en de secretaris van de Driehoek.
  • Voor de komende twee jaar heb jij een specifieke opdracht om te onderzoeken naar de mogelijkheid om regionaal samen te werken in de strijd tegen ondermijning en (georganiseerde) criminaliteit.

Waar kom je te werken
Werken voor Apeldoorn…

...betekent werken voor een open en ambitieuze organisatie. Met ruim 167.000 inwoners zijn we de 11e gemeente van Nederland. Met zo’n 2.000 collega’s werken we aan het Apeldoorn van nu én morgen.

Bij de gemeente Apeldoorn werk je niet alleen aan de beste dienstverlening voor onze inwoners, maar ook aan jezelf. Want met volop kansen voor ontwikkeling, zijn we een ambitieuze organisatie. Een dichte deur kom je bij ons niet gauw tegen, betrouwbare en innovatieve collega’s wel!

Binnen het Programma Integrale Veiligheid werken bevlogen veiligheidsadviseurs iedere dag aan de veiligheid van Apeldoorn. Binnen dit programma sturen we o.a. op de doelstellingen van de geprioriteerde thema’s van het Integraal Veiligheidsplan Apeldoorn 2023- 2026 (IVP). De geprioriteerde thema’s binnen het IVP zijn Ondermijning en georganiseerde criminaliteit, Jeugdcriminaliteit, Digitale Criminaliteit, Sociale Kwaliteit, Informatiemanagement en Zorg en Veiligheid. Je functionele aanstelling vindt plaats binnen de afdeling Concernzaken.

Wat bieden we
Een tijdelijk dienstverband voor 1 jaar voor 32-36 uur per week. Gelet op de beschikbare vacatureruimte is bij goed functioneren en bij voldoende financiële middelen een reëel uitzicht op een vast dienstverband.

Een salaris van minimaal € 4.211 bruto (aanloopschaal 11) en maximaal € 6.777 bruto (functionele schaal 12) bij een 36-urige werkweek. Het daadwerkelijke salaris is afhankelijk van je opleiding en werkervaring. Schaal 12 is indicatief vastgesteld. De definitieve inschaling moet nog plaatsvinden.

Een flexibel budget van 17,45% bovenop je salaris.

Een ruim aanbod van inhoudelijke en vaardigheidstrainingen.

Een inspirerende werkomgeving waarin je samen met je collega’s echt het verschil kunt maken door samen te werken aan een Veilig Apeldoorn.

Wat vragen we
Je hebt een afgeronde WO-master rechtsgeleerdheid. Je beschikt over aantoonbare kennis en beleidservaring in het veiligheidsveld en de daarmee gepaard gaande juridische complexiteit. Je bent vaardig in het ontwikkelen en uitdragen van beleid. Je hebt kennis van en ervaring met politiek/bestuurlijke verhoudingen. Je bent vertrouwd met de relevante (regionale en landelijke) ontwikkelingen en je weet die te vertalen naar de gemeentelijke organisatie. Tenslotte ben je gericht op samenwerking en leg je makkelijk de verbinding en kun je het veiligheidsbelang zowel mondeling als schriftelijk goed neerzetten. Je hebt een klantvriendelijke instelling en een goed gevoel voor humor.

Dit is handig om te weten
Reageren kan tot 5 april via de solliciteer knop. Heb je vragen over de vacature? Neem dan contact op met Paulien Maassen van den Brink, programmamanager Integrale Veiligheid (055-5802305 of 06-46000864). Krijg je geen gehoor app dan even.

Iedereen doet mee
De gemeente Apeldoorn is een inclusieve organisatie. We zijn ervan overtuigd dat we met een diverse organisatie beter zijn voorbereid op de ontwikkelingen in de samenleving. Naast je talent en kwaliteiten breng je ook je achtergrond en voorkeuren met je mee. Je bent welkom!

Hoe te solliciteren

Om op deze vacature te solliciteren, moet u machtigen op onze website. Als je nog geen account hebt, registreer je.

Plaats een CV

Vergelijkbare vacatures

Stagiair Sales - Omnisport

Omnisport, Apeldoorn, Gelderland
1 week geleden
Zoek jij een dynamische stageplaats in de evenementenbranche? Ben jij een commerciële duizendpoot en wil jij werken voor dé sportiefste evenementenlocatie van Nederland? Lees dan verder! De mooiste tijd beleef je bij Libéma! Omnisport Apeldoorn is dé locatie voor (top)sport, meetings & events. Met de 250 meter (A-status) Wielerbaan, de Indoor Atletiekbaan en de Topsporthal is Omnisport samen met de...
Omnisport

Startend Financieel medewerker

Walters People, Apeldoorn, Gelderland
€ 2.600 - € 3.100 per maand
2 weken geleden
Heb jij onlangs jouw (finance/administratie) opleiding afgerond? Ben jij op zoek naar jouw eerste of naar een nieuwe werkuitdaging? Heb jij kennis en enige ervaring opgedaan in de financiële administratie? Wil jij jezelf ontwikkelen als financial en ben je woonachtig in regio Apeldoorn? Kijk dan niet verder, want wij hebben dé vacature voor jou! Ben jij een ambitieuze starter die...
Walters People

Leerkracht groep 6 De Eendracht

Leerplein055, Apeldoorn, Gelderland
2 weken geleden
5 uur geleden geplaatst 8 fte/uur Apeldoorn Primair onderwijs Leerplein055 Omschrijving organisatie Leerplein055 is een onderwijsorganisatie met 23 openbare basisscholen in Apeldoorn. Daarnaast maken sbo de Boemerang (basisschool voor speciaal basisonderwijs) en Praktijkschool Apeldoorn (VO-school voor praktijkonderwijs) onderdeel uit van Leerplein055. Circa 3800 leerlingen bezoeken dagelijks de scholen van Leerplein055. Onderwijs aan kinderen staat bij ons centraal, dat betekent dat...
Leerplein055