Strategisch Beleidsadviseur Maatschappelijke Ondersteuning en Zorg / Wmo (32 uur)

Vereniging van Nederlandse Gemeenten


Datum: 2 weken geleden
Stad: Den Haag, Zuid-Holland
Salaris: € 4.278 - € 6.320 per maand
Contract type: Voltijd
Vereniging van Nederlandse Gemeenten

Landelijk verbetering brengen door lokaal het verschil te maken. Daar streven we naar bij de VNG. Ook op het gebied van maatschappelijke ondersteuning en zorg. Daarom zoeken we een ondernemende en verbindende belangenbehartiger voor gemeenten. Wil jij je richten op vraagstukken ten aanzien van de houdbaarheid van de Wmo voor alle 342 gemeenten van Nederland?

Wat ga je doen?

Namens de VNG ben jij dé vertegenwoordiger in het secretariaat van het gezamenlijke houdbaarheidsonderzoek Wmo met het Rijk (VWS, BZK en Financiën). Passende randvoorwaarden voor toegankelijkheid, betaalbaarheid, uitvoerbaarheid en kwaliteit van maatschappelijke ondersteuning en zorg komen mede door jouw belangrijke bijdrage tot stand. Door jouw energie op beleidsdossiers zoals de (her)invoering van een inkomensafhankelijke eigen bijdrage in de Wmo, kwaliteit en toezicht, de positie van het PGB, vraagstukken rondom inkoop en contractering, zorg je ervoor dat gemeenten passende ondersteuning en zorg aan inwoners kunnen bieden in balans met de middelen die zij daarvoor ontvangen van het rijk.

De bestuurlijke doelstellingen van gemeenten worden bereikt doordat jij ervoor zorgt dat de delegatie het gemeentelijk standpunt met goede onderbouwing en verve kan uitdragen. Je bevordert daarin de samenwerking met landelijke partners zoals de client- en mantelzorgvertegenwoordigers, zorg- en welzijnsaanbieders, associatie wijkteams, huisartsen, woningcorporaties en zorgverzekeraars. Ook zorg je ervoor dat bestuurlijk gemaakte afspraken worden uitgevoerd en dat dit bestuurlijk en ambtelijk met gemeenten wordt afgestemd.

Om de uitvoering van Maatschappelijke Ondersteuning en Zorg lokaal te versterken, doe je actief voorstellen op de ondersteuning die gemeenten nodig hebben, inclusief het organiseren van de middelen daarvoor en sturing daarop. Voor de bestuurlijke advisering binnen de VNG ben jij de schakel naar de delegatie Gezond Leven en de commissie Zorg, Jeugd en Onderwijs. Om draagvlak en uitvoerbaarheid van voorstellen te toetsen, organiseer je gesprekken met leden en andere belanghebbenden, formuleer je standpunten en draag je bij aan kennisontwikkeling van gemeenten.

Waar maak je deel van uit?

Bij de Vereniging van Nederlandse Gemeenten werken we aan de grote omkering. Gemeenten worden de eerste overheid, omdat zij het dichtst bij de burger staan. Deze omkering noemen we de ‘Stap naar voren’. Met hart en ziel werken we aan een sterkere lokale overheid zodat gemeenten

hun inwoners optimaal kunnen bedienen. Omdat we 342 gemeenten ondersteunen en zij ook onze agenda bepalen, maken we ook landelijk een groot verschil.

Als beleidsadviseur bij de VNG ben je onderdeel van de Directie Inclusieve Samenleving. Binnen deze Directie werken we in gezamenlijkheid aan de opgaven binnen het sociale domein. We leggen daarbij verbinding met democratische, ruimtelijke en economische opgaven. In het team Gezond Leven werken we aan opgaven om gezond leven gemakkelijker te maken, de vergrijzing op te vangen en goede ouderenzorg te leveren en kwetsbare inwoners (beschermd) weer te laten deelnemen aan onze samenleving.

Wat bieden we jou?

· Je krijgt een contract voor een jaar, met uitzicht op verlenging bij goed functioneren en gelijkblijvende bedrijfsomstandigheden.

· Jouw salaris bedraagt maximaal € 6.320,43 bruto per maand bij een 36-urige werkweek (cao rijk schaal 12). Daarnaast is de inschaling afhankelijk van opleiding en werkervaring met daarbij mogelijk plaatsing in een aanloopschaal.

· Je wordt ingedeeld in het generieke functieprofiel Expertise en advies C.

· Je krijgt een individueel keuzebudget (IKB) dat bestaat uit 16,3% van jouw salaris en is opgebouwd uit het vakantiegeld van 8% en de eindejaarsuitkering van 8,3%.
Het IKB geeft jou de mogelijkheid om zelf keuzes te maken. Je kunt jouw IKB-budget laten uitbetalen in de door jou gekozen maanden, gebruiken om IKB-verlofuren te kopen of gebruiken voor fiscaalvriendelijke IKB-doelen, zoals bijvoorbeeld een fiets, sport of studie/opleiding.

· Volledige reiskostenvergoeding met NS businesscard.

· Onze arbeidsvoorwaardenregeling is grotendeels afgestemd op de cao rijk.

· Bij een detachering blijven je arbeidsvoorwaarden conform je eigen cao/rechtspositie. Je blijft namelijk in dienst bij je huidige werkgever en je wordt uitgeleend aan de VNG.

· Gedurende jouw inwerkperiode zal een buddy jou wegwijs maken binnen de VNG.

· Bij de VNG geef je zelf sturing aan je carrière. Wij ondersteunen je daarin met de benodigde faciliteiten.

· We werken hybride en je krijgt ruimte om zelf te bepalen hoe je je werkdag invult. Daar tegenover staat dat je initiatief toont in het zoeken van verbinding en transparant bent over je aanpak en resultaten.

· Een mooie werkomgeving in een monumentaal pand; de Willemshof.

Wat neem jij mee?

· Wo-werk- en -denkniveau, bij voorkeur in een voor deze functie relevant vakgebied (bijvoorbeeld Bestuurskunde, Beleid en Management Gezondheidszorg, Gezondheidswetenschappen).

· Ervaring in een beleidsadviesfunctie bij de (lokale) overheid.

· Kennis van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning en Zorg, in het bijzonder van het brede gezondheidszorgstelsel in het algemeen is een pre.

· Je bent conceptueel sterk; je kunt denken in scenario’s en meerdere wegen bewandelen.

· Ervaring met het aantrekken van derde geldstromen en opdrachtgeverschap is een pre.

· Een stevige persoonlijkheid; je kan omgaan met verschillende (bestuurlijke) belangen, je kunt tegen een stootje en je weet in overleg met goede argumenten je punten voor onze leden te maken.

De VNG hecht waarde aan het vergroten van diversiteit binnen de organisatie. Verschillende perspectieven, achtergronden en inzichten vergroten de denkkracht en handelingsperspectieven van de VNG, waardoor we optimaal aansluiten bij de behoeften van onze leden, de gemeenten. Ook als je niet 100% voldoet aan de gestelde criteria, nodigen wij jou van harte uit om te solliciteren. Jouw persoonlijke ervaringen en/of levensverhaal kunnen wellicht behulpzaam zijn om buiten de kaders te denken.

Stap naar voren: solliciteer direct

Ben jij de initiatiefrijke Strategisch Beleidsadviseur Maatschappelijke Ondersteuning en Zorg / Wmo die we zoeken?

Reageer dan uiterlijk 10 maart.

Voor meer informatie over de functie kun je terecht bij Isabel Joosen, teammanager Gezond Leven. Isabel is bereikbaar via telefoonnummer 06 132 234 88.

Voor meer informatie over het sollicitatieproces, kun je terecht bij Team HR van de VNG. Zij zijn bereikbaar via telefoonnummer 070 373 84 00.

De VNG zoekt zelf haar kandidaten, aanbiedingen van derden worden niet op prijs gesteld.

Soort dienstverband: Parttime

Salaris: €4.278,00 - €6.320,00 per maand

Verwacht aantal uur: 32 per week

Rooster:

  • ma-vr

Secundaire arbeidsvoorwaarden:

  • Bedrijfsfeesten
  • Collectieve zorgverzekering
  • Dienstreizen vergoeding
  • Kerstpakket
  • Pensioen
  • Reiskostenvergoeding

Soorten aanvullende vergoedingen:

  • 13e maand
  • Vakantiegeld

Werklocatie: Hybride werken in 2514 JS Den Haag

Hoe te solliciteren

Om op deze vacature te solliciteren, moet u machtigen op onze website. Als je nog geen account hebt, registreer je.

Plaats een CV

Vergelijkbare vacatures

IT Projectmanager

Yacht, Den Haag, Zuid-Holland
€ 5.500 per maand
3 dagen geleden
Bedrijfsomschrijving Yacht is dé grootste HR-dienstverlener van Nederland. Met kantoren in Amsterdam, Utrecht, Rotterdam, Zwolle en Eindhoven, is er altijd een locatie in de buurt om samen te werken met collega's. Je hebt de vrijheid om te werken bij onze opdrachtgevers of vanuit huis, zodat je de perfecte balans kunt vinden tussen werk en privé. Wij nodigen je graag uit...
Yacht

Interne Jobcoach Binnenwerk regio Zuid-Nederland

Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK), Den Haag, Zuid-Holland
1 week geleden
Functieomschrijving Als jobcoach bij Binnenwerk heb je een veelzijdige baan binnen een snelgroeiende organisatie. In deze functie draait het echt om contact met mensen. Je ziet ze groeien en daar draag jij samen met de leidinggevende aan bij. Je haalt hier veel voldoening uit en je bent er echt voor de medewerker. Je bent als jobcoach werkzaam binnen de regio...
Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK)

Ontwerper mechatronica

Ymif Engineering B.V., Den Haag, Zuid-Holland
€ 2.750 - € 3.250 per maand
1 week geleden
Ontwerper mechatronica Wie zoeken wij? Ter versterking van ons team van specialisten zijn wij opzoek naar een leergierige Allround technisch medewerker die voor onze professionele opdrachtgevers zowel zelfstandig als in teamverband technische werkzaamheden kan uitvoeren. Wat zijn de werkzaamheden, jouw verantwoordelijkheden: Technische tekeningen ontwerpen en werkinstructies lezen Opbouwen van prototypes Testen van elektronische apparatuur Zelfstandig uitvoeren van algemene technische werkzaamheden...
Ymif Engineering B.V.