Juridisch Beoordelaar

Openbaar Ministerie


Datum: 1 week geleden
Stad: Utrecht, Utrecht
Salaris: € 2.595,43 - € 3.529,72 per maand
Contract type: Voltijd
Openbaar Ministerie

Wil jij je juridische kennis en vaardigheden aanscherpen terwijl je ons meehelpt om de grote stroom aan verkeersovertredingen te beoordelen? Het gaat hierbij om overtredingen zoals: snelheidsovertredingen, het negeren van rood licht of het mobiel bellen in de auto. Als je het leuk vindt om in een levendig team te werken aan een grote variatie aan overtredingen, lees dan verder!

"Elke zaak is anders, dit maakt mijn werk afwisselend en uitdagend. Het biedt kansen om steeds nieuwe vaardigheden te ontwikkelen. Van beroepschriften tot spoedeisende in gebreke stellingen en uiteenlopende hoorgesprekken – elke werkdag is uniek! Een geslaagde dag is voor mij zaken afsluiten waarbij de betrokkenen begrijpen waarom ik een bepaalde beslissing heb genomen." - Hanneke

Wat ga je doen?
Bij het Parket Centrale Verwerking Openbaar Ministerie (CVOM) in Utrecht beoordelen we jaarlijks meer dan 600.000 zaken. Op de afdeling Mulder beoordelen we beroepen die zijn ingediend tegen verkeersboetes (de Mulderbeschikkingen). Hierbij kun je denken aan boetes die opgelegd zijn vanwege bijvoorbeeld: snelheidsovertredingen, het negeren van rood licht of mobiel bellen in de auto. Aan de hand van gegeven kaders en wetten (Wet administratiefrechtelijke handhaving verkeersvoorschriften en de Algemene wet bestuursrecht) behandel je beroepen van burgers of hun gemachtigden die het niet eens zijn met een opgelegde boete. Onderdeel hiervan kan ook zijn dat je aanvullende informatie op moet vragen bij de burger of bij verbalisanten of dat je een hoorgesprek moet houden. Deze hoorgesprekken kunnen telefonisch of op locatie in omgeving Utrecht plaatsvinden.

Deze functie biedt jou een bijzondere kans om je juridische kennis te vergroten en je vaardigheden aan te scherpen. Het houden van een hoorgesprek is een goede investering in jezelf en in je toekomstige loopbaanmogelijkheden (binnen het Openbaar Ministerie). Daarnaast lever je samen met je collega’s een wezenlijke bijdrage aan een rechtvaardige maatschappij.

Er wordt niet van je verwacht dat je alle werkzaamheden van juridisch beoordelaar al direct kunt. Je krijgt tijd om de werkzaamheden eigen te maken. Je begint met een intern inwerk- en opleidingsprogramma op kantoor in Utrecht, waarbij je zowel kennis opdoet van de inhoudelijke eisen voor de beoordeling van een Mulderzaak, als van onze systemen. Je wordt hierin begeleid door ervaren senior beoordelaars. Daarnaast heb je een buddy aan wie je vragen kunt stellen. Jouw teamleider volgt je ontwikkeling en kijkt wat jij nodig hebt om uit te groeien tot een zelfstandige beoordelaar.

Wie ben jij?
Je kunt snel en zorgvuldig een oordeel vormen en met begrip voor wat kan, wat moet en wat wenselijk is. Je bezit goede communicatieve vaardigheden waardoor je goed zaken toe kunt lichten, je in een gesprek goed door kunt vragen en de regie kunt nemen in een gesprek. Je laat je niet gemakkelijk uit het veld slaan. Je kunt prima zelfstandig werken, wat niet betekent dat je een solist bent. Je begrijpt dat de kwaliteit van ons werk ook wordt bepaald door samenwerking. Initiatief nemen gaat je goed af.

Verder heb je:

  • Een juridische opleiding op minimaal mbo-4 niveau met enige (administratief) juridische werkervaring.
  • Bij voorkeur kennis van relevante wet- en regelgeving, zoals de Wet administratiefrechtelijke handhaving verkeersvoorschriften en de Algemene wet bestuursrecht.

Waar kom je te werken?
Je komt te werken bij Parket CVOM op de afdeling Mulder, in het team Mulder Beoordelen. Het team bestaat uit ongeveer 100 collega’s. Ondanks dat we deels thuis werken, worden iedere maand momenten van samenkomst georganiseerd. Je kunt denken aan een gezamenlijke bijeenkomst op kantoor met een deel van het team om werkafspraken te evalueren en bespreken en mogelijk relevante jurisprudentie en casussen met elkaar te delen. Maar ook aan een kerst- en paaslunch, suikerfeest of een pubquiz tijdens de maandborrel.

CVOM
Parket CVOM is het jongste parket van het Openbaar Ministerie, waar handhaving van de verkeersregels en de kleine norm centraal staan. Het landelijke parket beoordeelt meer dan 600.000 zaken per jaar, van Mulderberoepen (verkeersgedragingen) tot misdrijven (zoals alcohol in het verkeer) en overtredingen. Parket CVOM is een jonge en dynamische werkomgeving, waar intensief wordt samengewerkt met de andere OM- onderdelen en ketenpartners. Het werk van Parket CVOM raakt vele burgers en ligt regelmatig onder het vergrootglas van media.

Werken bij het OM
Het Openbaar Ministerie (OM) zorgt voor opsporing en vervolging van strafbare feiten. Bij het OM werken ruim vijfduizend medewerkers met diverse (culturele) achtergronden, opleidingen en kwaliteiten. Het is belangrijk dat alle collega’s zich bij het OM thuis voelen en gerespecteerd en gewaardeerd worden. Ook in talent en groei. Lees hier meer over diversiteit en inclusie.

Overige arbeidsvoorwaarden
Naast het salaris ontvang je een individueel keuzebudget (IKB). Dit bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Die tijd zijn bovenwettelijke uren, naar rato omvang dienstverband en leeftijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van het budget te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in extra verlof en andersom, of besteden aan fiscaalvriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je ov-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden

  • Je bent minimaal 32 uur per week beschikbaar.
  • In 2024 gaan wij op meerdere momenten werven voor deze functie. Op het moment dat je solliciteert en niet wordt aangenomen voor de functie, willen we je vragen het komende half jaar niet meer opnieuw te solliciteren. Bepaal dan ook voor jou het juiste moment van solliciteren.
  • Er zijn uitstekende mogelijkheden om thuis te werken met als uitgangspunt: 50% thuis en 50% op kantoor in Utrecht.
  • Een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor indiensttreding.
  • Deze functie is ingeschaald in aanloopschaal 6 of schaal 7 CAO Rijk. Afhankelijk van ervaring en kennis (dit bedraagt minimaal €2595,43 en maximaal €3529,72 bruto per maand o.b.v. 36 uur per week).

Meer informatie
Wil je meer over de functie weten? Dan kun je contact opnemen met Ingeborg Cools (Teamleider) via e-mailadres [email protected]

Sollicitatieprocedure
Jouw CV en motivatiebrief wordt door de commissie op donderdag 7 maart 2024 beoordeeld. Op maandag 11 maart 2024 en donderdag 14 maart 2024 vinden de selectiegesprekken op locatie plaats. Als dit positief is volgt er een nieuwe afspraak voor een arbeidsvoorwaardengesprek met de HR Adviseur.
Mocht je meer informatie willen over de sollicitatieprocedure, neem dan contact op met Chantal Perin (Senior Recruiter) via het telefoonnummer 06 - 52866380.

Sollicitatiewijze
Je kan je sollicitatiebrief en cv uploaden tot en met 4-3-2024 o.v.v. vacaturenummer OM-2766 via de knop solliciteer hieronder.


OM-onderdeel: Parket Centrale Verwerking OM Standplaats: Utrecht Maximaal aantal uren: 36 Vakgebied: Juridisch Werk-/denkniveau: MBO-4 Dienstverband: Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd Salarisschaal: 7 Deadline: 04-03-2024, 16:59

Hoe te solliciteren

Om op deze vacature te solliciteren, moet u machtigen op onze website. Als je nog geen account hebt, registreer je.

Plaats een CV

Vergelijkbare vacatures

Winkel Replenisher

PLUS, Utrecht, Utrecht
20 uur geleden
PLUS Retail B.V. Plaats: Utrecht Type baan: Fulltime Uren: 36 uur Opleiding: hbo werk- en denkniveau Wat ga je doen? Heb jij een derde oog waarmee je voorziet wat winkels nodig hebben voordat ze het zelf weten? Als winkel replenisher ben jij één van de belangrijkste schakels tussen de levering van goederen en het op orde houden van de voorraad....
PLUS

Ontwikkelmanager

Portaal, Utrecht, Utrecht
€ 5.653 - € 8.080 per maand
5 dagen geleden
Wil jij werken aan uitdagende vastgoedontwikkelingsprojecten in de regio Utrecht. In een rol op het waarbij je iedere dag in het complexe werkveld met strategische, financiële, maatschappelijke en (bouw) technische aspecten van het vak bezig bent? Dan is dit jouw kans. Wij zoeken een stevige Ontwikkelmanager voor onze vastgoedprojecten in de regio Utrecht. De functie Je gaat als Ontwikkelmanager werken...
Portaal

Ondersteunend Medewerker Toezicht

Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd, Utrecht, Utrecht
1 week geleden
Functieomschrijving Bureau Opsporing en Boetes van de Inspectie voor de Gezondheidszorg en jeugd (IGJ) is op zoek naar een Ondersteunend Medewerker voor de het team bestuurlijke maatregelen (TBM) voor 36 uur per week voor de duur van een jaar. Bureau Opsporing en Boetes is binnen de IGJ verantwoordelijk voor het organiseren van het strafrechtelijk onderzoek en het opleggen van bestuurlijke...
Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd