Adviseur Schade en Verzekeren

Gemeente Utrecht


Datum: 2 weken geleden
Stad: Utrecht, Utrecht
Salaris: € 3.317 - € 4.752 per maand
Contract type: Voltijd
Gemeente Utrecht

Utrecht heeft jou nodig! Ben jij een enthousiaste specialist in schade en verzekeren en werk jij bijvoorbeeld als schadebehandelaar bij één van de grote verzekeraars? Ben jij toe aan een nieuwe werkomgeving waarbij je je inzet voor de stad Utrecht? Dan hebben wij de uitdaging waar je naar op zoek bent. Want wij zoeken een nieuwe collega bij het team Schade en Verzekeren van de gemeente Utrecht. Interessant? Lees dan snel verder.

Dit is je werk

Als Adviseur Schade en Verzekeren behandel je schades, die binnen de gemeente Utrecht plaatsvinden. Je bent integraal verantwoordelijk voor jouw dossiers. Jij bepaalt of de gemeente aansprakelijk is en hoe hoog de schade is. Je hebt contact met Organisatieonderdelen voor informatie en afstemming over de schade afhandeling. In deze functie onderhoud je actief contact met de burger over zijn/haar schade. Daarnaast heb je ook contact met externe partijen, zoals belangenbehartigers, expertisebureaus en de verzekeringsmakelaar. Ook adviseer je organisatieonderdelen over risico’s en het wel of niet verzekeren van deze risico’s en help je de juiste afweging te maken.

Dit is je werkplek

De gemeente Utrecht biedt ruimte aan iedereen. We zien talent als basis en diversiteit als kracht om samen betere resultaten te behalen. Voor jou is er plek bij Team Schade en Verzekeren onderdeel van Juridische Zaken binnen het organisatieonderdeel FIJ (Finance, Inkoop en Juridische Zaken). Het team bestaat uit 7 collega’s Samen werken we aan het behandelen van alle schades die binnen de gemeente Utrecht plaatsvinden.

Dit is jouw inbreng

Bij de gemeente Utrecht vinden wij het belangrijk dat jij jezelf kan zijn. Daarom zijn wij benieuwd naar wie jij bent. Voor deze vacature breng je mee:

  • Je hebt een Hbo werk- en denkniveau
  • Je bent in het bezit van je WFT schadeverzekeringen zakelijk
  • Je kan goed resultaatgericht samenwerken
  • Je kan je flexibel opstellen en levert graag werk af van hoge kwaliteit

Dit bieden we je

Bij ons ga je werken aan jouw persoonlijke ontwikkeling, met uitdagende verantwoordelijkheden en in een omgeving met gedreven collega’s. Jij gaat niet alleen werken voor de gemeente, maar je zet je in voor de ruim 370.000 inwoners van onze mooie stad. Dit alles gebeurt op ons stadskantoor met uitzicht over de stad waar jij voor werkt. Tegelijk hoort daar een passend salaris bij.

Onderstaand vind je ons aanbod:

  • Een 36-urige werkweek met een bruto maandsalaris tussen de €3.317 en € 4.752 op basis van 36 uur (schaal 9). Het precieze bedrag stemmen we af op jouw kennis en ervaring.
  • Een Individueel Keuzebudget (IKB) van 17,05% boven op je salaris. Met het IKB pas je de arbeidsvoorwaarden aan naar jouw eigen wensen. Denk bijvoorbeeld aan het kopen van extra verlofuren, het kopen van een fiets of extra (vakantie)geld.
  • Een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar, met als uitgangspunt een snelle omzetting naar een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd
  • Je kunt hybride werken: we werken voor een deel samen op kantoor en voor een deel thuis. Natuurlijk zorgen we dat je thuis ook een goede werkplek hebt. Inclusief laptop, bureau en bureaustoel.
  • Bekijk hier een infographic over onze arbeidsvoorwaarden. Of kijk voor de volledige omschrijving naar deze pagina.

Dit is handig om te weten

Enthousiast geworden om als Adviseur Schade en Verzekeren aan de slag te gaan voor de gemeente Utrecht, solliciteer dan direct maar uiterlijk op 3 maart 2024. Na de sluitingsdatum laten we je zo snel mogelijk weten of we je uitnodigen voor een kennismaking.

Wil je eerst meer informatie over de inhoud van de vacature of ben je nieuwsgierig naar hoe deze baan er in de praktijk uitziet? Je kunt je inhoudelijke vragen stellen én je sollicitatie richten aan Michel Los, Vakspecialist Schade en Verzekeren, te bereiken via tel. 030 - 28 60778. Heb je vragen over de sollicitatieprocedure, dan kun je contact opnemen met Recruiter Bart Broeders, te bereiken via 06 – 18642811.

Kom je op gesprek, dan maken we hierbij gebruik van een lijst met vaste (gestandaardiseerde) vragen. Aan alle kandidaten stellen we dezelfde vragen. Zo kunnen we de resultaten eerlijker vergelijken en krijgt iedereen een gelijke kans.

Acquisitie

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Met deze vacature werven wij zelf onze nieuwe collega. Commerciële telefoontjes van bemiddelingsbureaus hebben daarom geen zin. Klik hier om in te schrijven in ons Marktplein inhuur voor onze inhuuropdrachten.

Hoe te solliciteren

Om op deze vacature te solliciteren, moet u machtigen op onze website. Als je nog geen account hebt, registreer je.

Plaats een CV

Vergelijkbare vacatures

Adviseur Crisisbeheersing kennisgebied Informatiemanagement

BlueTrail, Utrecht, Utrecht
6 dagen geleden
Het LOCC is opgericht in 2005. Wij ondersteunen crisispartners bij incidenten, crises of calamiteiten, of bij de dreiging daarvan. Dit doen we door hen te voorzien van relevante en actuele informatie en door de samenwerking tussen partners te coördineren. Het gaat daarbij bovenregionale, nationale of internationale crises. Ook kunnen overheden en crisisorganisaties bij ons een verzoek indienen voor extra bijstand...
BlueTrail

Begeleider zwangerschapsvervanging

Lister, Utrecht, Utrecht
€ 3.541 per maand
1 week geleden
Heb je werkervaring binnen de ggz en wil je deze verder uitbouwen? Heb je affiniteit met onze doelgroep en wil je in Utrecht aan de slag? Dan is dit je kans! Voor onze locatie Overvecht BW zoeken we een: Begeleider | Overvecht BW 32 uur per week | zwangerschapsvervanging per direct – tot eind september 2024 De locatie Utrecht Overvecht...
Lister

Autotechnicus / Assistent Vestigingsmanager Automotive

Euromaster, Utrecht, Utrecht
1 week geleden
We zoeken een Assistent Vestigingsmanager. Of eigenlijk: een Master. Wat het verschil is? Dat zit in je mentaliteit, motivatie en energie om zaken voor elkaar te krijgen en nog heel veel beter te worden dan je nu al bent. Veel ervaring vinden wij dus belangrijk, maar is geen vereiste om te kunnen starten. Als jij van aanpakken weet en elke...
Euromaster