Change manager

VZVZ


Datum: 2 weken geleden
Stad: Den Haag, Zuid-Holland
Contract type: Voltijd
VZVZ
32 - 40 uur wo Hybride - Den Haag Sluitingsdatum: 23 feb 2024 Solliciteer direct Eerst kennismaken Deel vacature Beschik jij over flinke kennis van sourcing in het algemeen en van change-, problem- en incident management in het bijzonder? En heb jij het vermogen om één of meerdere sourcing-partijen mee te nemen in onze visie op het veranderende ICT-landschap in de zorg en grootschalige gegevensuitwisseling? Dan is dit een mooie kans voor jou.

Wij zoeken een Change manager die een landelijke voorziening in de zorg centraal stelt. Bel ons direct voor een vrijblijvend digitaal kop koffie of thee of mail jouw motivatie.

Het speelveld

VZVZ is een netwerk ondersteunende organisatie. Wij ontwikkelen afsprakenstelsels, zodat het zorgveld landelijke uitwisseling van medische gegevens kan realiseren.Om dat te ondersteunen worden ook gemeenschappelijke voorzieningen ontwikkelt. Dit doen we voor zorgaanbieders die in netwerken en ketens samenwerken en zorginformatie uitwisselen. Het meest bekende stelsel is AORTA: zie https://www.vzvz.nl/diensten/afsprakenstelsels/aorta-lsp.

Dit doen we niet alleen. VZVZ werkt samen met koepels van zorgaanbieders en patiënten, verenigingen van ICT-leveranciers in de zorg, zorgverzekeraars, RSO Nederland en de regio’s, Nictiz, het Ministerie van VWS, de NEN, en met de individuele zorgaanbieders en leveranciers. We borgen samenhang tussen de diverse programma’s zoals MedicatieOverdracht, MedMij en Twiin en een aantal generieke voorzieningen zoals ZORG-ID (platform voor identificatie, authenticatie en safe signing), ZORG-AB (landelijk zorgadresboek) en Mitz (online toestemmingsvoorziening). VZVZ positioneert zich hierbij als een compacte en effectieve regieorganisatie, die helpt de doelen te verwezenlijken.

Het team

De primaire verantwoordelijkheid van het team Demand Management is het vertalen en uitvoeren van de (visie op) architectuur naar concrete dienstverlening en de aansluiting op andere oplossingen (waaronder zorgtoepassingen) in het veld.

Het team bestaat op dit moment uit 10 medewerkers. Binnen het team worden verschillende rollen ingevuld die te maken hebben met het aansturen van in- en externe sourcing-partijen. Onder andere op het gebied van (het inkopen van) gemeenschappelijke voorzieningen, contractmanagement, demand management, aansturing van service level management, product ownership en sturing op de functionele werking van applicaties, aansturing van problem-, change- en incident management en financial control.

Je rapporteert aan de Teamleider Demand Management.


Change manager

Als Change manager ben je verantwoordelijk voor change-, problem- en incident management. Je vervult deze functie op tactisch en operationeel niveau bij een groeiende organisatie. Je hebt binnen VZVZ contact met onder andere architecten, product- en projectmanagers, testers. En buiten VZVZ met de relevante sourcing partijen (ICT leveranciers) van landelijke voorzieningen, zoals Mitz, MedMij, LSP, ZORG-ID, Koppeltaal en ZORG-AB.

Je taken en verantwoordelijkheden:

 • Primair aanspreekpunt voor alle changes, problems en incidenten die op je pad komen;
 • Monitoren, beheren en bewaken van de voortgang, inclusief evaluatie en advies over de requirements;
 • Change verzoeken voorbereiden voor de sourcing partij(en) en voor interne afdelingen;
 • Functioneel beheer (indien van toepassing);
 • Intensief communiceren met sourcing partijen omtrent changes, incidenten en problemen;
 • Organiseren en voorzitten van de Change Advisory Board (CAB);
 • Beheren en controleren van de toegekende budgetten in overleg met de Demand Manager en de productverantwoordelijke.

Je werkt nauw samen met de Mitz product owner, die deze rol combineert met change-, problem- en incident management. Gezien de omvang van deze landelijke voorziening gaan we de 3 gebieden: front-end, backend en informatieve website verdelen over drie change managers en mogelijk aanvullen met change management voor een andere landelijke voorziening.

Wat vragen we van jou?

Om deze functie goed te kunnen vervullen ben je pragmatisch ingesteld en heb je goede analytische vaardigheden. Je bent resultaatgericht en je hebt een pro-actieve instelling. Communicatief ben je sterk, zowel mondeling als schriftelijk.

Daarnaast breng je het volgende mee:

 • Bachelor opleiding op het gebied van economie, bedrijfskunde of bedrijfskundige informatica;
 • Minimaal 3 jaar werkervaring als change manager, project manager of functioneel beheerder op het gebied van informatievoorziening en automatisering;
 • Inhoudelijke kennis van IT, waaronder het kunnen begrijpen van technische documentatie, ontwerpen en projectplanningen;
 • Ervaring met beheer en doorontwikkeling van bedrijf kritische maatwerkapplicaties, bijvoorbeeld in een rol als Change manager of Product owner;
 • In het bezit van ITIL PractitionerCertificaten, bij voorkeur Certified Service Manager;
 • Ruime ervaring met methodieken zoals Agile, Universeel Service Management (USM), De Projecten Fabriek (DPF) of Prince2.

Wat krijg je van ons?

Je komt terecht in een innovatieve en dynamische organisatie die maatschappelijk zinvolle resultaten levert met verschillende programma’s en projecten. De werkzaamheden zijn zeer veelzijdig. We hechten veel waarde aan kennisdelen, fysieke gezondheid en samen lachen. Ook (juist) in tijden van hybride werken.

Wij bieden:

 • Een uitstekend salaris inclusief een eindejaarsuitkering;
 • Een pensioenregeling;
 • Een opleidingsbudget;
 • Flexibele werktijden;
 • Ontwikkelmogelijkheden naar projectsecretaris of projectcoördinatie;
 • Introductie- en inwerkprogramma en een buddy.

Disclaimer
 • Indien we voor de genoemde sluitingsdatum een geschikte kandidaat hebben gevonden, kan het zijn dat we de vacature eerder dan de vermelde sluitingsdatum van onze website verwijderen. Reacties die na sluitingsdatum binnenkomen, nemen we niet in behandeling.
 • De sluitingsdatum kan verlengd worden tijdens ons selectieproces. Indien je nog niets van ons vernomen hebt, nemen we je sollicitatie mee in de verlengde sollicitatieprocedure.
 • Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Wij werken met onze eigen recruiter.

Hoe te solliciteren

Om op deze vacature te solliciteren, moet u machtigen op onze website. Als je nog geen account hebt, registreer je.

Plaats een CV

Vergelijkbare vacatures

Architect DNS migratie

Seven Stars, Den Haag, Zuid-Holland
2 dagen geleden
Functieomschrijving Tijdelijk 16 uur/week 's-Gravenhage Start 18 maart 2024 Voor onze opdrachtgever COA zijn wij op zoek naar een DNS Migratie Architect Beschouw jij jezelf als een specialist die houdt van veelzijdigheid en beschikt over consultancy- en engineeringcapaciteiten? Als DNS Migratie Architect vertaal je gestelde eisen uit doordachte visie- en strategiedocumenten naar consequenties voor Information Technology landschappen en beheeromgevingen....
Seven Stars

IT Projectmanager

Yacht, Den Haag, Zuid-Holland
€ 5.500 per maand
5 dagen geleden
Bedrijfsomschrijving Yacht is dé grootste HR-dienstverlener van Nederland. Met kantoren in Amsterdam, Utrecht, Rotterdam, Zwolle en Eindhoven, is er altijd een locatie in de buurt om samen te werken met collega's. Je hebt de vrijheid om te werken bij onze opdrachtgevers of vanuit huis, zodat je de perfecte balans kunt vinden tussen werk en privé. Wij nodigen je graag uit...
Yacht

Persoonlijk begeleider vb/ass zeer intensief

Middin, Den Haag, Zuid-Holland
€ 2.766 - € 3.861 per maand
1 week geleden
Wil jij graag een belangrijke rol spelen in het leven van mensen met een verstandelijke beperking? Vanuit een rol waarin je kan groeien? Kom werken bij Middin als persoonlijk begeleider vb/ass zeer intensief, midden in het leven van Den Haag. Dit ga je doen Op de locatie Ursulaland help je als persoonlijk begeleider (begeleider 4 zeer intensief) mensen bij het...
Middin