Medewerker datamanagement (36 uur per week)

Zorginstituut Nederland


Datum: 2 weken geleden
Stad: Diemen, Noord-Holland
Salaris: € 3.165,83 - € 4.440,57 per maand
Contract type: Voltijd
Zorginstituut Nederland

Medewerker datamanagement

Fondsen & Informatiemanagement, Datamanagement

Zorginstituut Nederland

VAN GOEDE ZORG VERZEKERD


Wij zoeken een medewerker datamanagement

Het team Data & Zorgfinanciering zoekt een nieuwe collega! Ben jij nauwkeurig, werk je gestructureerd en ben je communicatief sterk? Vind je het belangrijk om werk te doen waarmee je een bijdrage levert aan het verbeteren van de informatievoorziening in de gezondheidszorg en specifiek voor Zorginstituut Nederland? Dan maken wij graag kennis met je.

“Als medewerker datamanagement houd ik mij vooral bezig met het verwerken van gegevens die wij ontvangen. Ik zorg ervoor dat ik de processtappen nauwkeurig en tijdig uitvoer, zodat de BI-medewerkers tijdig met hun analyses aan de gang kunnen.” – Paul, medewerker datamanagement


Wij bieden jou

 • Een functie voor 36 uur per week met een arbeidsovereenkomst voor 1 jaar. Als het je bevalt bij het Zorginstituut en je naar tevredenheid functioneert, dan krijg je daarna een vast dienstverband.
 • Een salaris tussen € 3.165,83 en € 4.440,57 bruto per maand (schaal 9 CAO Rijk) bij een fulltime dienstverband, afhankelijk van werkervaring en opleiding.
 • Hybride werken, waarbij ons werk leidend is. Daarbinnen heb je de ruimte om te kiezen waar en wanneer jij je werk doet. Hierover ga je in gesprek met jouw team.
 • Flexibele werktijden voor een goede werk-privé balans, 28 vakantiedagen, aantrekkelijke verlofregelingen en een ABP-pensioenvoorziening.


Wat ga je doen?

Je werkt samen met je collega’s aan de verwerking van de datastromen. Dit betekent dat je zorgt dat de gegevens kwalitatief goed, tijdig en juist beschikbaar komen voor de gebruikers. Hiervoor verwerk je de datastromen middels reeds ontwikkelde programmatuur. Met deze programmatuur worden verschillende stappen in de verwerking van de datastromen gezet. Je voert deze stappen uit en controleert of de stappen juist zijn uitgevoerd.

In een dynamische samenwerking met je collega's ben je alert op mogelijke haperingen in de software. Bij twijfel of wanneer je merkt dat de programmatuur niet optimaal functioneert, schakel je snel met een teamlid om samen te brainstormen over verbeteringen. Of je nu zelf de verbeteringen implementeert of ze toevertrouwt aan gespecialiseerde teamleden die continu werken aan de optimalisatie van onze software, jij bent de drijvende kracht achter een naadloze dataverwerking.


Jouw profiel

Wij vragen van jou:

 • Je hebt een afgeronde mbo+ opleiding, bij voorkeur richting Informatica of een vergelijkbaar vakgebied;
 • Je kunt goed plannen;
 • Je kunt nauwkeurig werken;
 • Je werkt graag met collega’s samen;
 • Je werkt gestructureerd en komt afspraken na;
 • Je bent in staat om goed te luisteren en heldere afspraken te maken

Ervaring met SAS of andere programmeertalen is een pré.


Over het team

In team Data & Zorgfinanciering zorgen we voor het vergaren, beheren, delen, bewaren en vernietigen van alle gegevens die nodig zijn om de taken van het Zorginstituut te kunnen uitvoeren. Daarnaast zijn we uitvoerder en adviseur voor 3 financieringsinstrumenten in de zorg. Met het risicovereveningsmodel verdelen we de premiegelden voor de Zvw onder de zorgverzekeraars. Met het model voor de beheerskosten van de Wlz geven we zorgkantoren een vergoeding voor hun eigen kosten. Én we zijn uitvoerder van een aantal subsidieregelingen. Het team bestaat uit econometristen, gezondheidseconomen, data scientists, data analysis en data engineers. Ons gezamenlijke doel? Goede en passende zorg voor alle mensen in Nederland. Dat doen we door onze taken effectief en efficiënt uit te voeren. Daarbij is veel ruimte voor initiatief, doorgroeimogelijkheden en het verkennen van onze grenzen. Zo zetten we samen in op een gezond en datagedragen zorgstelsel.


Wat bieden we jou nog meer

 • Een Individueel Keuzebudget (IKB) van 16,37% van je salaris, dat het vakantiegeld en de eindejaarsuitkering bevat. Het IKB kun je naar eigen wens laten uitbetalen, omzetten in verlofuren of besteden aan een fiscaal-vriendelijk doel, zoals een fiets voor woon-werkverkeer, bedrijfsfitness of een werkgerelateerde opleiding.
 • De mogelijkheid om compensatie-uren op te bouwen. Hiermee kan je de uren die je wekelijks meer maakt flexibel inzetten als verlofuren op een ander moment.
 • Een laptop en telefoon.
 • Een vergoeding van reiskosten (of een thuiswerkvergoeding) conform CAO Rijk.
 • Een goede thuiswerkinrichting.
 • Toegang tot een breed aanbod van online trainingen voor je persoonlijke en professionele ontwikkeling.
 • En meer mogelijkheden die je mag verwachten van een goede werkgever.


Word jij onze nieuwe medewerker datamanagement? Leuk! Deze vacature staat open tot we een goede kandidaat hebben gevonden, de gesprekken vinden tussentijds plaats. Voor deze vacature vragen we je om alleen je cv te uploaden. Daarnaast stellen we je drie vragen. De antwoorden op deze vragen zien we als jouw motivatie(brief). Wij hechten waarde aan een diverse en inclusieve organisatie en willen op deze manier zo objectief mogelijk selecteren.


Meer informatie

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Johan Visser, manager Data & Zorgfinanciering (06-41685221). Neem voor vragen over de sollicitatieprocedure contact op met Wouter Neuhaus, corporate recruiter (06-81026767).


Werken bij Zorginstituut Nederland

Onze belangrijkste taak is het samenstellen van het basispakket van de zorgverzekering voor iedereen in Nederland. Zodat we allemaal – jong of oud, arm of rijk, gezond of ziek – goede zorg kunnen krijgen wanneer we die nodig hebben. De opgave voor de toekomst is groot: we worden ouder, er is minder zorgpersoneel, er komen steeds meer dure medicijnen en er wordt een groter beroep gedaan op de langdurige zorg. Het Zorginstituut waakt erover dat onze zorg goed en betaalbaar is én blijft. Dit alles om ons geld voor de zorg alleen te besteden aan waardevolle behandelingen waarvan vaststaat dat die écht werken. Deze ingewikkelde keuzes maken we uiteindelijk voor en namens 17,8 miljoen Nederlanders. Zodat iedereen ook in de toekomst toegang houdt tot goede en betaalbare zorg.


De kerntaken van het Zorginstituut zijn:

 • Adviseren aan de minister van Volksgezondheid, Welzijn & Sport (VWS) over de inhoud van het basispakket en het innemen van standpunten daarover.
 • Bevorderen van de kwaliteit en inzichtelijkheid van de zorg.
 • Ontwikkelen van informatiestandaarden om de informatie-uitwisseling binnen de zorg te stimuleren.
 • Beheren van de fondsen Zorgverzekeringswet (Zvw) en Wet langdurige zorg (Wlz) en het verstrekken van informatie over de kosten in de zorg.
 • Uitvoeren van de risicoverevening.

Wij hebben veel contact met de wereld om ons heen. Denk aan zorgaanbieders, zorgverzekeraars, wetenschappers, universiteiten, patiënten (-verenigingen) en professionals, zoals artsen, verpleegkundigen, verzorgenden, fysiotherapeuten en apothekers. Eigenlijk met de hele samenleving! We zijn daarbij sterk in beweging en volgen een duidelijke koers de komende jaren. Verbinden, inspireren en richting geven zijn daarbij belangrijke pijlers. Het Zorginstituut is een zelfstandig bestuursorgaan (ZBO) en legt verantwoording af aan de minister van VWS. Er werken ruim 500 mensen vanuit huis én vanuit ons mooie kantoor in Diemen.

Meer informatie over het Zorginstituut kun je vinden op onze website: www.zorginstituutnederland.nl/over-ons/werken-bij-het-zorginstituut


Organisatiecultuur van het Zorginstituut

Het Zorginstituut staat voor verbinden, inspireren en richting geven. Wij werken aan een organisatiecultuur waarin diversiteit, inclusiviteit en gelijkwaardigheid centraal staat. Wij geloven dat talent zich veilig kan ontwikkelen door ruimte te bieden aan de verschillen van mensen. Wij werken continu aan een omgeving waarin iedereen zichzelf mag en kan zijn.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie stellen wij niet op prijs


Dienstverband Bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Omvang functie Fulltime
Salaris Een salaris tussen € 3.165,83 en € 4.440,57 bruto per maand (schaal 9 CAO Rijk) bij een fulltime dienstverband, afhankelijk van werkervaring en opleiding
Aantal posities 1
Uren 36
Plaats Diemen
Provincie Noord-Holland
Land Nederland
Referentienummer 2024/8
Contact
  Johan Visser, +31641685221 Wouter Neuhaus, +31681026767

Gepubliceerd 06-02-2024
Uiterste datum 31-05-2024

Hoe te solliciteren

Om op deze vacature te solliciteren, moet u machtigen op onze website. Als je nog geen account hebt, registreer je.

Plaats een CV

Vergelijkbare vacatures

Administratief Medewerker bij ABN AMRO

Unique Amsterdam, Diemen, Noord-Holland
€ 16 - € 17 per uur
5 dagen geleden
Wat we bieden Een opdracht bij ABN AMRO met een tijdelijk dienstverband van minimaal 6 maanden met kans op verlenging; Voor de functie customer support geldt een bruto uurloon vanaf 16 euro per uur Een fulltime (24-40 urige) werkweek bij ABN AMRO; Volledige reiskostenvergoeding voor het OV of €0,22 per km met een maximum van 80 km per dag; Internetvergoeding...
Unique Amsterdam

Helpende niveau 2

Zorgwerk, Diemen, Noord-Holland
2 weken geleden
Je zoekt flexibel werk als Helpende niveau 2 (in loondienst of als zzp'er) in Diemen en omstreken en je hebt affiniteit met V&V-huizen en psychogeriatrie? Bekijk dan snel deze vacature en schrijf jezelf binnen 8 minuten veilig online in bij Zorgwerk. Diverse leuke organisaties, o.a. op het gebied van V&V-huizen in Diemen (en regio Amstelland, Noord-Holland) waar je via Zorgwerk...
Zorgwerk