Manager IT Service- en Contractmanagement

Erasmus Universiteit Rotterdam


Datum: 2 weken geleden
Stad: Rotterdam, Zuid-Holland
Salaris: € 6.002 - € 7.305 per maand
Contract type: Voltijd
Erasmus Universiteit Rotterdam

Introductie

De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een vooraanstaande internationale universiteit in het hart van Rotterdam, met sterke focus op maatschappelijke impact en innovatie. Wij zijn opzoek naar een Manager voor de unit Management Services. Als Manager IT Service- en Contractmanagement speel je een cruciale rol bij de optimalisatie en het managen van IT-bedrijfsvoerings- en IT-managementprocessen.

Functie-omschrijving

Als Manager IT Service- en Contractmanagement ben je manager van de unit Management Services (MS) bij de Dienst Erasmus Digitalisation & Information Services (EDIS) zorg je ervoor dat je met de IT-bedrijfsvoeringsprocessen de organisatiedoelen optimaal ondersteunt. Denk aan contractmanagement, IT-servicemanagement, kwaliteitsmanagement, communicatie, finance, HR en bedrijfsondersteuning. Je coördineert, harmoniseert, zorgt voor verdere professionalisering en zorgt voor een optimale samenwerking met andere afdelingen. Je geeft leiding aan een team van twaalf toppers!

Naast de kernverantwoordelijkheden binnen de unit Management Services, heb je tevens specifieke portefeuilles onder je hoede. Twee voorbeelden daarvan zijn duurzaamheid en de introductie van een kostenmodel. Hierbij ben je de drijvende kracht om de doelen in die portefeuilles te behalen. Je bent een belangrijke schakel in de ontwikkelingen op het gebied van de samenwerking met de markt. Efficiëntie staat hoog op de agenda, want als manager ben je eveneens verantwoordelijk voor een optimale kosteninrichting van onze IT. Hier komt jouw expertise in kostenbeheersing goed van pas, zodat financiële middelen effectief worden ingezet.

Een ander belangrijk facet van jouw rol is het in gezamenlijk verband verbeteren van de samenwerking. Als Manager IT Service- en Contractmanagement ben je dan ook onderdeel van het managementteam (MT) van EDIS. Je hebt de taak om centrale en decentrale afdelingen dichter bij elkaar te brengen, waardoor een soepele samenwerking ontstaat. Hierbij zorg je voor een naadloze afstemming van processen voor een optimaal functionerende organisatie.

Functie-eisen

We zoeken een ervaren manager die:

 • De unit Management Services naar nieuwe hoogten kan tillen;
 • Brede kennis heeft van bedrijfsvoering in organisaties;
 • Thuis is in het IT-domein, IT-processen en IT-dienstverlening;
 • (bij voorkeur) ervaring heeft in de universitaire wereld.

Wat breng je mee?

 • WO werk- en denkniveau;
 • Aantal jaar werkervaring als manager bij voorkeur binnen het IT domein
 • Ervaring met (IT-)bedrijfsvoeringsprocessen binnen een publieke complexe organisatie context;
 • Goede relaties kunnen bouwen en onderhouden met verschillende stakeholders;
 • Leidinggevende skills om je team te motiveren en te verbinden.

Belangrijke competenties

 • Bestuurlijke sensitiviteit en inlevingsvermogen;
 • Saamhorigheidsgevoel en bindend vermogen;
 • Besluitvaardigheid en overtuigingskracht;
 • Analytisch vermogen en oordeelsvorming;
 • Plannen en organiseren.

Arbeidsvoorwaarden

We bieden je een internationaal georiënteerde en afwisselende baan in een enthousiast team, met uitstekende arbeidsvoorwaarden overeenkomstig de Collectieve Arbeidsvoorwaarden Overeenkomst Nederlandse Universiteiten (CAO NU).

De startdatum van de functie wordt in overleg bepaald. Het salaris is afhankelijk van jouw kennis en ervaring en bedraagt bij een fulltime aanstelling (38 uur) tussen € 6.002 en € 7.305 bruto per maand Schaal 13, conform de CAO-NU. Je hebt als standplaats Campus Woudestein - Rotterdam, bij Erasmus Digitalisation and Information Services (EDIS). De functie heeft een omvang van 0,8 fte - 1 fte. Het contract wordt aangegaan voor een periode van (contractduur) en kan bij goede prestaties en onveranderde organisatieomstandigheden omgezet worden in een vaste aanstelling.

Alles wat we je verder te bieden hebben vind je hieronder!

 • Alles wat je nodig hebt voor een goede work-life balance: thuiswerken in overleg, 41 vakantiedagen bij een 40-urige werkweek, 8% vakantiegeld en 8.3% eindejaarsuitkering, en flinke korting op een abonnement voor ons sportcentrum op de campus.
 • Een duurzame, inclusieve en diverse werkomgeving met een open cultuur waar je jezelf kunt zijn en we aandacht hebben voor elkaar en voor de wereld. Maak bijvoorbeeld gebruik van onze fietsbijdrage of neem deel aan netwerken zoals Young@EUR, Fame, of QuEUR.
 • Tijd en ruimte voor je ontwikkeling in de breedste zin: ontwikkeldagen en een persoonlijk carrièrebudget, buitenlandse uitwisselingsmogelijkheden grotendeels op onze kosten, en gratis toegang tot onze universiteitsbibliotheek.
 • Een goed pensioen bij ABP waar wij 2/3e aan bijdragen, korting op diverse collectieve verzekeringen bij Zilveren Kruis Achmea, Loyalis, Allianz, en een reiskosten-, thuiswerk- en internetvergoeding.
 • Combineer je je baan met ouderschap of heb je deze wens voor de toekomst? EUR biedt gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof en volledig betaald aanvullend geboorteverlof voor partners, en er is een kinderopvang op de campus.

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke visie op onderwijs en onderzoek – onze missie luidt dan ook ‘Creating positive societal impact’. Aan de EUR werken ruim 3.700 medewerkers en volgen bijna 33.000 studenten uit 140 landen ons wetenschappelijk onderwijs. Alles wat we doen, doen we onder het credo The Erasmian Way - Making Minds Matter. We zijn wereldburgers, verbindend, ondernemend, ruimdenkend en maatschappelijk betrokken. Deze Erasmian Values fungeren als ons interne kompas en maken de Erasmus Universiteit herkenbaar én onderscheidend voor de buitenwereld. Vanuit deze waarden, met een ruime blik en met oog voor diversiteit, verschillende achtergronden en opvattingen, werken onze medewerkers nauw samen aan het oplossen van maatschappelijke uitdagingen vanuit het dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Mede dankzij de hoge kwaliteit en de positieve maatschappelijke impact van ons onderwijs en onderzoek en onze kenmerkende mentaliteit kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. www.eur.nl.

Faculteit / Instituut / Dienst

De professional services organisatie kent zeven centrale diensten: Erasmus Digitalisation and Information Services, Human Resources, Finance, Real Estate & Facilities, Marketing & Communication, Education and Student Affairs en Erasmus Research Services.

Groep

De dienst EDIS binnen PRO is een ondernemende dienstverlener voor de Erasmus Universiteit die betrouwbare informatiediensten en communicatietechnologie levert en samen met interne en externe partners zorgt voor constante vernieuwing met een zo kort mogelijke ‘time-tomarket’. Om dit doel te realiseren heeft EDIS zich georganiseerd naar de doelgroepen Onderwijs, Onderzoek en Bedrijfsvoering. De verantwoordelijkheid is belegd in resultaatverantwoordelijke teams. Deze teams hebben specifieke kennis van de doelgroep en hun processen, de bestaande en gewenste IV/IT-inrichting en de marktontwikkeling.

Afdeling

De afdeling Management Services (MS) binnen de dienst EDIS draagt zorg voor een professionele bedrijfsvoering en efficiënte inrichting van de bedrijfsvoering processen van de dienst EDIS. We zijn in control en werken transparant en compliant. MS ondersteunt de dienst EDIS in haar missie dé ondernemende en gewaardeerde IT-dienstverlener voor de EUR te zijn. MS richt zich op de volgende taakgebieden: IT proces- en kwaliteitsmanagement, Contractbeheer en -management, Officemanagement, Project Management, Communicatie, Finance en HRM.

Additionele informatie

Wil je meer weten over de procedure, neem dan contact op met onze corporate recruiter Ariëlle van Sluijsdam via [email protected] of + 31 (0)6 39353347

Voor meer informatie over de EUR verwijzen we je graag naar onze website www.eur.nl

Solliciteren

Ben jij die ervaren IT-manager met een passie voor dienstverlening en sterke verandervaardigheden? Stel je aan ons voor door te solliciteren met jouw cv en een motivatiebrief. Het opvragen van referenties en online screening (VOG) zijn onderdeel van de sollicitatieprocedure.

Ben jij een geschikte kandidaat dan zullen we je uitnodigen voor een eerste kennismakingsgesprek. Let wel: Dit kan dus ook al plaatsvinden voor de sluitingsdatum van de procedure!

We zien je sollicitatie graag tegemoet.

EUR biedt gelijke kansen aan alle medewerkers en sollicitanten, ongeacht genderidentiteit of -uiting, seksuele gerichtheid, religie, etniciteit, leeftijd, neurodiversiteit, arbeidsbeperking, burgerschap of ander aspect dat hen uniek maakt. We hopen je in onze gemeenschap te mogen ontmoeten.

Hoe te solliciteren

Om op deze vacature te solliciteren, moet u machtigen op onze website. Als je nog geen account hebt, registreer je.

Plaats een CV

Vergelijkbare vacatures

Events Manager (B2B SaaS)

EasyGenerator, Rotterdam, Zuid-Holland
12 uur geleden
Full-time Company Description Easygenerator isn’t just a company, it’s a rocketship to your career! We’re a dynamic Dutch powerhouse transforming the e-learning landscape. Our award-winning authoring tool is a game-changer, embraced by 50,000+ innovators in over 150 countries, including giants like Kellogg’s, T-Mobile, and Walmart. Imagine being part of a team that's reshaping how knowledge is shared globally! At Easygenerator,...
EasyGenerator

Management Assistent Parttime

Secretary Plus, Rotterdam, Zuid-Holland
€ 3.000 - € 3.800 per maand
2 dagen geleden
Wat je gaat doen Ahoy daar, doorzetters en aanpakkers! We zijn op zoek naar een Management Assistent die zowel de Rotterdamse havenmentaliteit als de Haagse elegantie in zich heeft. Ben jij klaar om de leiding te nemen en te schitteren als de rechterhand voor een van onze vooraanstaande opdrachtgevers? Lees dan snel de rest van de vacature! Als Management Assistent...
Secretary Plus

Operator 5 ploegen

Pro industry, Rotterdam, Zuid-Holland
€ 3.200 - € 3.650 per maand
5 dagen geleden
Deze opdrachtgever is een toonaangevende producent van hoogwaardige kabels en systemen voor de energie- en communicatie-industrie. Wij zijn op zoek naar een gemotiveerde operator productie om het team te versterken. Als operator productie ben je verantwoordelijk voor het bedienen van de machines en het bewaken van het productieproces. Je zorgt ervoor dat alles soepel verloopt en dat de producten van...
Pro industry