Adviseur Beleid regio Amsterdam (1 jaar)

Raad voor de Kinderbescherming


Datum: 3 weken geleden
Stad: Amsterdam, Noord-Holland
Contract type: Voltijd
Raad voor de Kinderbescherming

Functieomschrijving

Ben jij op zoek naar een baan die ertoe doet? Wil jij beleid maken midden in de praktijk van kinderbescherming en jeugdstrafrecht? Wil je bijdragen aan het verbeteren van het stelsel van jeugdzorg en jeugdbescherming en de jeugdstrafrechtketen? Solliciteer dan op de functie van adviseur beleid voor de regio Amsterdam.


De RvdK is een uitvoeringsorganisatie van het ministerie van J&V en heeft een beleidsafdeling met op elke locatie regionale beleidsadviseurs. Als regionale beleidsadviseur ontwikkel je samen met de uitvoeringspraktijk regionaal beleid. En samen met je collega’s van het landelijk team maak je landelijk beleid.


In de regio Amsterdam spelen er op dit moment veel beleidsontwikkelingen die om extra inzet van een beleidsadviseur vragen. Een beleidsadviseur die veel ervaring heeft in een politiek-bestuurlijke omgeving en naast de inhoudelijke beleidsdossiers ook de organisatie van beleid op de locatie helpt verbeteren. Het betreft hier een vooralsnog tijdelijke vacature voor een jaar.


Wat worden je taken?

 • Je zorgt allereerst voor beleidsontwikkeling: je brengt kennis en ervaring in bij regionale en landelijke beleidsoverleggen en bent de verbinding met de werkvloer en de keten in de regio over beleid. Je werkt aan beleidsontwikkelingen in bijvoorbeeld proeftuinen en pilots. Met je collega beleidsadviseur op de locatie wordt de portefeuilleverdeling afgestemd.
 • Je begeleidt de implementatie van (landelijk) beleid binnen jouw locaties. Je communiceert hierover op jouw locaties, organiseert bijv. bijeenkomsten, en zorgt voor monitoring en evaluatie van het beleid. Je zet je in om de samenwerking tussen beleid en de collega’s op de locatie te versterken en denkt mee over hoe dat het beste kan.
 • Je maakt samenwerkingsafspraken- en goed op elkaar aansluitende werkprocessen met organisaties in de keten over het primair proces en werkt hierin intensief samen met de gebiedsmanager.
 • Je ondersteunt vanuit jouw vakgebied de teams op locaties. Je werkt daarvoor samen met je stafcollega’s zoals de controller, teamcoach, HR-adviseur en de gebiedsmanager.
 • Je ondersteunt en adviseert de vestigingsmanager over beleidsaangelegenheden.

Functie-eisen

 • Je beschikt over een academisch werk- en denkniveau en opleiding in een relevante richting.
 • Je hebt veel ervaring in ontwikkeling, implementatie en evaluatie van beleid, in een politiek-bestuurlijke context
 • Je hebt kennis van het beleidsterrein van de RvdK, zoals het stelsel van jeugdhulp en het justitiële jeugdstelsel.
 • Je hebt kennis van jeugdstrafrecht, kinderbescherming en/of familierecht.
 • Je bent sterk in probleemanalyse en in staat om vraagstukken in een bredere context te zien en te verbinden.
 • Je bent sterk in het creëren van draagvlak en afstemming over beleidsadviezen, zowel intern als extern met ketenpartners. Je bent in staat hierin een voortrekkersrol pakken en zo het beleid binnen de locatie goed te positioneren.
 • Je bent sterk in het schrijven van heldere stukken en het mondeling presenteren van bijvoorbeeld standpunten of kennisoverdracht.

Arbeidsvoorwaarden

  Salarisniveau schaal 12 Maandsalaris Min €4.278 – Max. €6.320 (bruto) Dienstverband Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd Contractduur 1 jaar Minimaal aantal uren per week 32 Maximaal aantal uren per week 36

Overige arbeidsvoorwaarden

 • Hybride werken - op locatie, thuis of waar het jou uitkomt;
 • Ouderschapsverlof - gedeeltelijk betaald;
 • Telefoon en laptop - van de zaak;
 • NS Businesskaart - volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer;
 • Individueel Keuzebudget (IKB) - stel jouw arbeidsvoorwaarden gedeeltelijk zelf samen;
 • Ontwikkelmogelijkheden - voor persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling;
 • Korting - op bedrijfsfitness en verzekeringen.

Bijzonderheden

 • Anders kijken. Meer zien. Een divers en inclusief Raad voor de Kinderbescherming. Wij geloven dat medewerkers het beste tot hun recht komen in een inclusieve werkomgeving waar respect, samenwerking en aandacht voor individuele kwaliteiten en ontwikkelmogelijkheden voorop staan. Wij willen dat iedereen bij de Raad voor de Kinderbescherming zich welkom en gewaardeerd voelt, ongeacht achtergrond of voorkeur. We bevorderen werken in diverse teams en inclusieve leiderschapsvaardigheden. Hiermee houden we rekening tijdens de selectieprocedure.
 • We bieden je een jaarcontract als rijksambtenaar. Bevalt het van beide kanten, dan zetten we het contract om naar vast.
 • Voor deze functie heb je een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) nodig.
 • Ontvangen we zowel geschikte interne als externe sollicitaties? Dan hebben interne kandidaten voorrang.
 • Je sollicitatie ontvangen we graag voor 4 maart 2024.

Meer over de functiegroep (Senior) Beleidsmedewerker

Door het Functiegebouw Rijk worden medewerkers en leidinggevenden geholpen bij het maken van resultaat- en ontwikkelafspraken in functioneringsgesprekken en krijgt men inzicht in de loopbaanmogelijkheden binnen de Rijksoverheid.


Raad voor de Kinderbescherming

Kinderen hebben recht op een gezonde en stabiele ontwikkeling. Daar zetten medewerkers van de Raad voor de Kinderbescherming zich elke dag voor in. Wij beschermen het recht van het kind én het recht van ouders hun kind zelf op te voeden en grijpen daarom niet zomaar in

Bij onze organisatie kun jij je talent inzetten om op te komen voor de rechten van kinderen voor wie stabiel en veilig opgroeien niet vanzelfsprekend is. Daarvoor hebben wij de diverse talenten van al onze medewerkers nodig. We geloven dat verschillende perspectieven en achtergronden een verrijking zijn voor onze organisatie en het werk dat we doen. Bij ons is iedereen welkom. Ongeacht gender, leeftijd, culturele achtergrond, religieuze achtergrond en seksuele oriëntatie. Samen werken we voor kwetsbare kinderen in Nederland. Omdat ieder kind dat ernstige schade dreigt op te lopen het recht heeft veilig verder op te groeien

Bij de Raad voor de Kinderbescherming werken we in zelforganiserende teams, verspreid over heel Nederland. Zelforganisatie geeft professionals zoals jij de ruimte om in teamverband - binnen de teamopdracht - de beste keuzes te maken in het werk en voor het kind. Je krijgt steun waar je dat nodig hebt. En de kans om te leren en je te ontwikkelen

Onze organisatie is onderdeel van het ministerie van Justitie en Veiligheid. Als je bij ons in dienst treedt, word je dus rijksambtenaar. Met bijpassende goede arbeidsvoorwaarden

Raad voor de Kinderbescherming

Contact

Voor meer informatie over deze vacature:

Bianca Poldervaart

[email protected] 0646280223

Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure:

Yvonne van den Berg

[email protected]

Hoe te solliciteren

Om op deze vacature te solliciteren, moet u machtigen op onze website. Als je nog geen account hebt, registreer je.

Plaats een CV

Vergelijkbare vacatures

Office Manager

Walters People, Amsterdam, Noord-Holland
€ 3.000 - € 3.800 per maand
2 dagen geleden
Voor een advocatenkantoor in Amsterdam zijn wij op zoek naar een ervaren Office Manager voor 32-40 uur per week. Ben jij een ervaren Office Manager? En vind je het leuk om daarbij HR werkzaamheden op te pakken? Lees dan snel verder! Dit advocatenkantoor bestaat uit ca. 20 werknemers. Je werkt veel samen met de Juridisch Secretaresses en bent daarbij verantwoordelijk...
Walters People

Onderzoeksassisstent Klimaatscholen

Universiteit van Amsterdam, Amsterdam, Noord-Holland
€ 12,5 per uur
3 dagen geleden
Onderzoeksassisstent Klimaatscholen Faculteit/Dienst: Faculteit der Maatschappij- & Gedragswetenschappen Opleidingsniveau: Universiteit Functie type: Ondersteunend Beheer Personeel Sluitingsdatum: 9 mei 2024 Vacaturenummer: 12721 Heb je een passie voor duurzaamheid en vind je het leuk om met jongeren te werken? Ben je niet bang om je mouwen op te stropen en Nederland te doorkruisen voor de wetenschap? Lees dan snel verder! Wat ga...
Universiteit van Amsterdam

Office Manager

Secretary Plus, Amsterdam, Noord-Holland
€ 2.700 - € 3.700 per maand
5 dagen geleden
Wat je gaat doen Als ervaren Office Manager in de regio Amsterdam ben jij dé expert binnen het secretariële vakgebied. Je bent enthousiast om je kennis te delen en doet dit het liefst bij diverse organisaties. Om ze op die manier naar een hoger niveau te tillen. Bij Secretary Plus krijg je die kans om jouw kennis en expertise te...
Secretary Plus