Geestelijk verzorger Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis

Erasmus MC


Datum: 2 weken geleden
Stad: Rotterdam, Zuid-Holland
Contract type: Voltijd
Erasmus MC

Geestelijk verzorger Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis

Als geestelijk verzorger help je mensen (opnieuw) verbinding te vinden met zichzelf en anderen, met hun innerlijke spirituele bronnen of met God, met hun eigen waarden en normen, in hun levenservaring
 • Reageer t/m 22-02-2024
 • 06.24.24.TS
 • 24 uur
 • WO
 • Paramedisch
Solliciteer
 • Reageer t/m 22-02-2024
 • 06.24.24.TS
Functie inhoud

Functie inhoud

Als geestelijk verzorger in het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis ben je aanspreekpunt voor patiënten, ouders en zorgverleners op het gebied van existentiële vragen en betekenisverlening. De kwetsbare situatie van patiënten in ons kinderziekenhuis raakt het hele gezin in alle aspecten van het leven. Verbinden is ons kernwoord.

Je biedt begeleiding aan de ouders van patiënten, patiënten en hun naasten. Je werkt daarbij nauw samen met medisch maatschappelijk werkers, medisch psychologen en medisch pedagogisch zorgverleners; je bent onderdeel van het psychosociaal team. Op het gebied van ethische dilemma's of persoonlijke zingevingsvragen bied je ook ondersteuning aan zorgverleners, zoals artsen, verpleegkundigen of andere collega's. Je bent actief betrokken in alle aspecten van de kinder-palliatieve zorg en beschikbaar voor consultatie op het gebied van cultuur en religie, ethiek en levensbeschouwing. Niet onbelangrijk: je biedt de mogelijkheid voor gebed of het verrichten van de doop.

Naast je taken in de patiëntenzorg deel je jouw expertise door deel te nemen aan verschillende medisch-ethische werkgroepen. Dit kan bijvoorbeeld bij het Kinder Comfort team zijn maar ook door onderwijs aan met name kinder- en obstetrieverpleegkundigen en in klinische lessen.

De organisatie van de herdenking van overleden kinderen is een belangrijk onderdeel van jouw werk.

Werkomgeving

Werkomgeving

Het Erasmus MC is geworteld in Rotterdam, wereldstad en thuishaven. De context waarin je komt te werken is daarmee per definitie interreligieus en multicultureel. Echt Rotterdams, maar met patiënten uit heel Nederland en zelfs vanuit de hele wereld. We werken hard aan het verbeteren van de zorg van vandaag en de gezondheid van morgen.

De Geestelijke Verzorging maakt deel uit van de unit Psychosociale Zorg binnen de afdeling Kinder- en Jeugdpsychiatrie. Onze discipline bestaat uit 2 collega’s en heeft als doel zo breed mogelijk ondersteuning te bieden voor alle geloofsovertuigingen en culturele achtergronden. Er is een nauwe samenwerking met de afdeling Psychosociale Volwassenenzorg. Met deze collega’s deel je de bereikbaarheidsdienst buiten kantooruren. De unit Psychosociale Zorg heeft als doel het leveren van een bijdrage aan de zorg en de psychosociale ontwikkeling van het zieke kind en diens familie.

Het enthousiaste team bestaat uit medisch psychologen, medisch maatschappelijk werkers, medisch pedagogisch zorgverleners en geestelijk verzorgers. Je werkt intensief met hen samen. Je bent werkzaam in een medische setting en werkt integraal samen met medisch specialisten en verpleegkundigen vanuit een visie van patiënt family centered care (Samenzorg).

Het hulpaanbod van de psychosociale zorg is heel gezinsgericht. Niet de ziekte of aandoening maar het functioneren, de veerkracht en eigen regie van patiënt en diens gezin staan centraal.
De afdeling Kinder- en Jeugdpsychiatrie/psychologie van het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis is de enige, in een kinderziekenhuis gelegen, zelfstandige universitaire kinder- en jeugdpsychiatrische afdeling in Nederland met eigen onderzoekslijnen. De afdeling heeft naast de unit Psychosociale zorg een poliklinische unit en 2 (dag)klinische units. Daarnaast is er een research-unit waarin de zorg voor kinderen en jongeren met een psychiatrische aandoening en hun families centraal staat.

Profiel

Profiel

Als geestelijk verzorger ben je toegankelijk, enthousiast, inlevend en gericht op het creëren van een gevoel van onderlinge verbondenheid. Dit typeert jou als geestelijk verzorger. Je bent ondernemend met een goede balans in durf en bescheidenheid. Je hebt oog voor ethische, multiculturele en levensbeschouwelijke vraagstukken binnen het Erasmus MC en haakt daarbij aan. Kortom je stelt je actief en dienstbaar op als expert op het gebied van zingeving binnen het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis.

Daarnaast:

 • Heb jij een afgeronde academische opleiding theologie en geestelijke verzorging.
 • Ben je in het bezit van een actuele SKGV-registratie.
 • Heb je kennis van verschillende culturen, levensbeschouwingen en zingevingsconcepten en weet je op een persoonlijke manier te verhouden tot de individuele invulling die mensen daaraan geven.
 • Ben je in staat bij drempelmomenten, van geboorte tot levenseinde, passende rituele begeleiding te geven.

We hebben in ons team verschillende culturele achtergronden en religies die al goed vertegenwoordigd zijn. We missen nu nog een geestelijk verzorger die bekend is met de christelijke traditie.

Bekijk hier de voorwaarden voor indiensttreding bij Erasmus MC.

Wat bieden wij

Wat bieden wij

 • Een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband.
 • Een bruto maandsalaris tussen de € 4.498,- en € 6.156,- (schaal 11) bij een volledige werkweek van 36 uur. Een toeslag voor onregelmatige diensten.
 • Doorgroeimogelijkheden en opleidingen.
 • Gedeeltelijk thuiswerken behoort tot de mogelijkheden, net als 4 x 9 uur werken.
 • Een 13e maand die we in november uitkeren en een reiskostenvergoeding.
 • Een pensioenverzekering bij het ABP. Wij betalen 70% van je pensioenpremie waardoor je netto salaris hoger uitvalt dan je misschien denkt.
 • Sportfaciliteiten in het Erasmus MC. En heb je een lekke band? Onze fietsenmaker repareert deze graag.

Alle arbeidsvoorwaarden zijn conform de cao Universitair Medische Centra.

Meer informatie

Meer informatie

Maak van deze vacature als geestelijk verzorger jouw nieuwe baan! Solliciteer nu via de sollicitatiebutton. Het begint met doen.
Inhoudelijke vragen over de vacature? Samiye Sahin Ozturk, geestelijk verzorger, beantwoordt deze graag via 06 282 469 80 of stuur een WhatsApp.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie is niet gewenst.

Hoe te solliciteren

Om op deze vacature te solliciteren, moet u machtigen op onze website. Als je nog geen account hebt, registreer je.

Plaats een CV

Vergelijkbare vacatures

Marketing en Communicatie Stagiair

Extra Talent, Rotterdam, Zuid-Holland
€ 300 - € 500 per week
2 uur geleden
Jij wordt enthousiast van Marketing en Communicatie en volgt een relevante opleiding. Een organisatie waar jij helemaal jezelf kan zijn en jouw creativiteit de vrijloop kan laten gaan, spreek je aan. Wil jij een bijdrage leveren aan de marketinguitingen van 2 bedrijven? Dan zijn wij opzoek naar jou! Wij bieden jou Een stagevergoeding tussen de €300,- en €500,- bruto per...
Extra Talent

Medewerker salarisadministratie

Moore DRV, Rotterdam, Zuid-Holland
7 uur geleden
OVER DE VACATURE Student | starter (0-2 jaar) MBO/MBO+ 32-40 uur Rotterdam Havens DIT KRIJG JE VAN ONS Eigen mentor en goede begeleiding Vrij besteedbaar sportbudget Studiekostenvergoeding en trainingen Flexibele uren en tijd voor jouw studie Wil jij de salarisadministratie leren verzorgen van ondernemers in de echte economie? En vind jij het belangrijk om veel samen te werken in collegiaal...
Moore DRV

TEAMLEIDER PRODUCTIE MAASVLAKTE

Sif Group, Rotterdam, Zuid-Holland
€ 3.742 - € 5.628 per maand
3 dagen geleden
Teamleider Productie Maasvlakte Teamleider Productie Maasvlakte Wil jij het verschil maken in de energietransitie en heb jij een passie voor techniek? Sif Group is op zoek naar een Teamleider Productie die ons gaat ondersteunen in de operatie en bijdraagt aan de groei en ontwikkeling van ons mooie bedrijf! Wat ga je doen? Als Teamleider productie bij Sif ben je het...
Sif Group