Coördinerend adviseur klachten en schade Douane

de Douane


Datum: 2 weken geleden
Stad: Rotterdam, Zuid-Holland
Salaris: € 4.758 - € 7.094 per maand
Contract type: Voltijd
de Douane

Bij het Douane Landelijk Kantoor verbinden we samen de wereld van onze opdrachtgevers met de uitvoering in de regio’s. Als Coördinerend Adviseur Klachten en Schade adviseer en vorm je beleid op het gebied van klachtenafhandeling. En dat met de mogelijkheid om je vaardigheden en kennis continu uit te breiden. Samen werken we aan een toekomstbestendige Douane.


Dit doe je bij de Douane


Bij ons komt alle specialistische kennis samen. Van douanerecht van de Unie en nationale fiscale wetgeving, tot aan strafrecht en wetgeving op het gebied van innovaties als kunstmatige intelligentie. Als Coördinerend Adviseur Klachten en Schade adviseer je over verzoeken om schadevergoeding die in de regio worden behandeld en over het beleid van onze klachtafhandeling. Het werkterrein is breed van klachten van reizigers tot verzoeken om schadevergoeding door multinationaal. Je begeleidt civiel-juridische procedures en bent het eerste aanspreekpunt voor de privaatrechtelijke afdeling van verschillende directies en de landsadvocaat op het terrein van klachten en schade. Ook behandel je politiek- bestuurlijk gevoelige klachtendossiers die afkomstig zijn van de Nationale Ombudsman.
Samen met 10 senior adviseurs ontwikkel je visies en kaders voor de Douane. Daarom is het belangrijk dat we luisteren naar de omgeving en de betrokken partijen. In deze functie komen ook politiek-gevoelige dossiers voorbij. Daar ga je uiteraard integer mee om.Een bijzondere baan, omdat...

  • je meewerkt aan een integere, innovatieve en toekomstbestendige Douane.
  • je in een afwisselende omgeving werkt.
  • er veel doorgroei- en verdiepingsmogelijkheden zijn.


"Het formele recht vormt de ruggengraat van onze organisatie. Het bepaalt hoe wordt gehandhaafd en welke waarborgen daarbij gelden. Het is onze taak de vertaalslag te maken van die regels naar de praktijk en vice versa. Dat vereist creativiteit en gevoel voor verhoudingen. En dat alles in een Europese context. Een dagelijkse uitdaging die wij graag aangaan." Joost, coördinerend specialistisch adviseur formeel recht Douane.


Wanneer past deze baan bij je?

  • Je hebt een wo-werk- en denkniveau, bijvoorbeeld aantoonbaar door een juridische opleiding.
  • Je hebt kennis van civiel recht en overheidsaansprakelijkheidsrecht bij een onrechtmatige overheidsdaad.
  • Je hebt bij voorkeur ervaring met het behandelen van klachten.
  • Je hebt bij voorkeur praktijkkennis op meerdere rechtsgebieden en processen binnen de Douane.

Jouw competenties

Bestuurssensitiviteit Overtuigingskracht Samenwerken Plannen en organiseren Netwerken
Douane Landelijk kantoor

Bijzonderheden


We ontvangen je brief en cv graag in een Word- of PDF-bestand. Neem in de bestandsnaam jouw voor- en achternaam op. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die kennisgeving mee.

Onze selectieprocedure voor deze functie ziet er als volgt uit:
  • Allereerst wordt beoordeeld of een voorrangskandidaat binnen de Rijksoverheid in aanmerking komt voor deze functie.
  • Daarna wordt beoordeeld of jouw cv en motivatiebrief voldoen aan de gestelde functie-eisen.
  • Op 12 maart vinden de selectiegesprekken plaats in Rotterdam.
Onderaan deze vacature vind je meer uitleg over de stappen die je doorloopt in de sollicitatieprocedure

De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde kennis en werkervaring als op het opleidingsniveau. Vermeld deze daarom duidelijk in je cv.

De Douane zet zich in voor de banenafspraak: zoveel mogelijk banen realiseren voor mensen met een arbeidsbeperking. Val jij in deze doelgroep? Wij zullen je ondersteunen zodat je optimaal kunt functioneren, en daarmee jouw bijdrage aan Nederland kunt leveren. Of het nu gaat om aanpassingen op je werkplek, bepaalde voorzieningen in het vervoer of bijvoorbeeld vergoedingen van het UWV: samen met jou, je leidinggevende én een jobcoach gaan wij kijken naar jouw kwaliteiten en mogelijkheden om een passend werkpakket uit te voeren. Wil jij weten of je hierbij hoort en wat dit exact betekent voor jou? Lees hier meer.

Een (online) voorselectietest en/of een assessment kan deel uit maken van de sollicitatieprocedure, evenals het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken.

Jouw sollicitatie wordt alleen in behandeling genomen als je met de sollicitatie-button reageert en je cv en motivatiebrief zijn bijgesloten. Na sluitingsdatum is het niet meer mogelijk om je sollicitatie in behandeling te nemen. Houd er rekening mee dat het solliciteren technische problemen met zich mee kan brengen. Wacht hiermee dus niet tot het laatste moment.

Wanneer je solliciteert op een functie maak je eenmalig een account aan. Met je account kan je de status van je sollicitatie inzien.


De organisatie

Douane


Het werkterrein van de Douane is opgedeeld in 8 regiokantoren, het Douane Landelijk Kantoor (DLK) en een drietal landelijke onderdelen. De regiokantoren bevinden zich in Amsterdam, Rotterdam, Breda, Groningen, Arnhem en Eindhoven en twee op de luchthaven Schiphol. Het Douane Landelijk Kantoor (DLK) in Rotterdam ziet toe op eenheid van beleid en uitvoering op het gebied van handhavingsbeleid, operaties, financiën en control, informatiemanagement en bedrijfsvoering en bewaakt de samenhang binnen Douane Nederland. Het Douane Landelijk Tactisch Centrum (DLTC) stuurt de handhaving aan op basis van risicobeheersing. Douane Centrale Processen (DCP) beheert vanuit Apeldoorn de douanesystemen en zorgt voor geautomatiseerde ondersteuning van de heffings- en inningsprocessen van de Douane en de Douane Landelijke Service Organisatie (DLSO) levert producten en diensten op het bedrijfsvoeringsterrein aan de douanekantoren.


De afdeling -
Douane Landelijk kantoor


De Douane is een handhavingsdienst, stelt de verschuldigde douanerechten en accijnzen vast en heft en int deze. De geïnde bedragen worden afgedragen aan de Nederlandse schatkist en de EU. De Douane zorgt er ook voor dat de samenleving zo goed mogelijk wordt beschermd tegen onveilige en ongewenste goederen. Hieronder valt een breed scala aan taken op het terrein van veiligheid, milieu, flora en fauna, gezondheid en cultuur. Én de Douane draagt bij aan het versterken van de concurrentiepositie van Nederland en de EU door toe te zien op de naleving van Europese maatregelen voor marktordening en te zorgen voor een snelle en goede douaneafhandeling, resulterend in zo min mogelijk oponthoud en lage administratieve lasten.

Hoe te solliciteren

Om op deze vacature te solliciteren, moet u machtigen op onze website. Als je nog geen account hebt, registreer je.

Plaats een CV

Vergelijkbare vacatures

Asset Manager Storage

KWH People, Rotterdam, Zuid-Holland
€ 4.500 - € 6.000 per maand
3 dagen geleden
Dit vinden wij Je wordt medeverantwoordelijk voor het management van een assetportfolio van een potentiële marktleider op het gebied van energieopslag! Marco ten Teije 06 - 21 67 66 34 [email protected] Wat ga je doen? S4 Energy ontwikkelt, bouwt en beheert van kop tot staart eigen energy storage projecten. Door de ontwikkeling die de organisatie doormaakt, groeit het portfolio met...
KWH People

Administratief/Secretarieel Medewerker

Horizon, Rotterdam, Zuid-Holland
€ 3.291,92 per maand
5 dagen geleden
iHUB gaat voor een veerkrachtige generatie in 2040. Hierbij nemen we de levenslust van kinderen en jongeren als vertrekpunt. Om ons ideaal te realiseren zoeken wij mensen met energie en een hart dat klopt voor kinderen en jongeren. Ben jij een vriendelijke, representatieve en georganiseerde aanpakker? Dan bieden wij jou de uitdagende rol van Secretarieel Medewerker Cliëntadministratie op onze locatie...
Horizon

Financial Accountant

Robert Half Netherlands, Rotterdam, Zuid-Holland
€ 3.000 - € 4.000 per maand
1 week geleden
Voor een klant in de Financiële sector, zijn wij op zoek naar een Financial Accountant (m/v/x). Het kantoor is gevestigd in Rotterdam. Het betreft een fulltime functie van 28 á 32 uur per week. In deze functie wordt rechtstreeks gerapporteerd aan de groepscontroller. Verantwoordelijkheden U bent verantwoordelijk voor de volledige administratie van meerdere nationale en internationale vennootschappen Tevens wordt van...
Robert Half Netherlands