Medewerker Veiligheid & Service Amersfoort

NS


Datum: 2 weken geleden
Stad: Amersfoort, Utrecht
Contract type: Voltijd
NS

Daarom wil je als medewerker Veiligheid & Service bij NS werken

Door goede service te verlenen zet jij de veiligheid van reizigers en collega’s op nummer 1. Groepen vrienden, gezinnen, forenzen, studenten, dagjesmensen, stelletjes. Allemaal maken ze dagelijks gebruik van onze treinen. Grotendeels verloopt dit vlekkeloos, maar soms zijn er situaties waarbij jij als medewerker Veiligheid & Service nodig bent. Denk bijvoorbeeld aan calamiteiten, een crisissituatie of aanrijdingen. Dan zorg jij als medewerker Veiligheid & Service ervoor dat reizigers zo goed en veilig mogelijk bij hun eindbestemming aankomen.

Predeep: 'Zo maak je samen met ons het reizen met de trein nog beter en leuker voor onze reizigers. Elke dag weer en ben je onderdeel van ons Topteam op de trein".

Dit ga je doen als medewerker Veiligheid & Service

Geen dag is hetzelfde. Het ene moment help je een reiziger met vragen, het volgende moment signaleer jij een mogelijk verdachte situatie bij een traject-, in- of uitgangscontrole. Jij houdt je oren en ogen altijd open. Na een interne opleiding van 6 maanden ben je klaar om met jouw team de veiligheid op het station en in de treinen te bewaken en zorg jij ervoor dat reizigers aankomen op hun eindbestemming.

Dit doe je door:

 • Goed zichtbaar en aanwezig te zijn voor de reizigers.
 • In te grijpen wanneer dat moet en reageert op oproepen bij calamiteiten, aanrijdingen of agressie en steunt daarbij ook de de conducteurs.
 • Te fouilleren, proces-verbalen uitschrijven en heb je als medewerker V&S bevoegdheid om geweld te gebruiken.

Dit zijn de functie-eisen

 • Je vindt het fijn om service te verlenen en tegelijkertijd te zorgen voor de veiligheid van de reizigers.
 • Jouw communicatieve vaardigheden in zowel het Nederlands en Engels helpen om goed te kunnen de-escaleren.
 • Je hebt een goede conditie, want het kan zijn dat je, met je collega, van de ene naar de andere kant van het station moeten rennen.
 • Je bent een echte teamspeler, want je werkt in wisselende samenstelling en altijd samen met een andere collega.
 • Je bent bereid om volgens een volcontinue rooster te werken. Dit houdt in dat je afwisselend zowel dagdiensten, nachtdiensten, weekenddiensten en op feestdagen ingepland kan worden. Het is belangrijk dat je bereid bent zijn om voor alle diensten beschikbaar te zijn en gemiddeld werk je 2 van de 3 weekenden.
 • Jouw gehoor- en gezichtsvermogen zijn goed; je onderscheidt kleuren goed en een bril is geen probleem tot maximaal +8 of -8.
 • Vanwege veiligheidsredenen is het belangrijk dat je tussen de 160 cm en 196 cm lang bent.
 • Je hebt een rijbewijs B (schakelauto) om met jouw collega’s naar calamiteiten te rijden of behaalt dit uiterlijk een jaar na indiensttreding.
 • Je bent gemotiveerd om een interne opleiding van 6 maanden te volgen, waarbij BOA domein 4 erg belangrijk is en daarvoor heb je een MBO 3 werk- en denkniveau nodig.
 • Je kunt met eigen vervoer (fiets, scooter, auto), binnen 45-60 minuten op je standplaats zijn.
 • Je bent 18 jaar of ouder.

Dit zijn de arbeidsvoorwaarden

Werken bij NS betekent dat je onderdeel bent van een organisatie die midden in de maatschappij staat en Nederland duurzaam bereikbaar maakt, voor iedereen. En als één van de grootste werkgevers van Nederland hebben we je ook veel te bieden:

Voor deze vacature, gebaseerd op een 36-urige werkweek, is dat onder andere:

 • Een startsalaris tot € 2.719,80 bruto per maand o.b.v. 36 uur en kun je tijdens je loopbaan doorgroeien naar een salaris van max. € € 3.506,76 bruto per maand o.b.v. 36 uur.
 • Boven op je salaris ontvang je een onregelmatigheidstoeslag. Deze toeslag voor onregelmatig werken ontvang je ook al tijdens je opleiding, dan is dit gemiddeld € 300 bruto per maand. Na de opleiding, wanneer je volledig wordt ingezet als medewerker Veiligheid & Service, kan dit bedrag oplopen tot gemiddeld € 500 - € 900 bruto per maand. Dit is afhankelijk van het rooster waarin je gaat werken.
 • 8% vakantiegeld, 3% eindejaarsuitkering en een uitstekende pensioenregeling.
 • Bij start van de opleiding kom je meteen in dienst van NS en word je betaald conform het salaris hierboven. NS betaalt ook jouw volledige opleiding.
 • Na afronding van de opleiding is het eventueel mogelijk om in overleg te kiezen voor een werkweek van 24 of 32 uur met bijpassend salaris.
 • Je hebt minimaal 24 vakantiedagen per jaar en afhankelijk van je leeftijd kan dit oplopen tot max. 32 vakantiedagen.
 • NS compenseert het werken in onregelmatigheid niet alleen in geld maar ook in tijd. Jaarlijks levert dit gemiddeld 5 extra vrije dagen op.
 • Bij goed functioneren krijg je na een jaar een vaste aanstelling.
 • Je hebt de mogelijkheid om 3 nationale feestdagen om te ruilen voor 3 niet-nationale feestdagen.
 • Je krijgt een NS businesskaart, die je o.a. kan gebruiken om naar de standplaats te reizen. Treinreizen in de 2e klas zijn gratis, reizen in de 1e klas kan tegen een kleine eigen bijdrage. Als je ervoor kiest om op een andere manier naar je standplaats te gaan dan krijg je alleen de reiskosten vergoed als het de eerste of laatste dienst betreft en je meer dan 10 km van de standplaats woont.
 • Korting voor gezinsleden op treinreizen.
 • Korting op Europese treinreizen zodra je 1 jaar bij NS werkt.
 • Met het NS Keuzeplan kun je je arbeidsvoorwaarden beter afstemmen op je individuele wensen. Zo kun je bijvoorbeeld sparen voor belastingvoordeel op de aanschaf van een fiets door verlof en/of brutosalaris in te zetten.

Wil je meer weten? Bekijk dan hier de NS CAO.

Solliciteren naar deze baan

En? Zet jij de veiligheid van reizigers en collega’s op nummer 1?
Solliciteer direct via de sollicitatiebutton. Binnen enkele minuten ontvang je een automatische sollicitatiebevestiging. We proberen zo snel mogelijk en in ieder geval binnen twee weken te reageren op jouw sollicitatie.

Nog vragen? Mail naar [email protected] of bel met 088 – 671 16 98 voor het antwoord.

Goed om te weten:

 • Bij NS vinden we iedereen uniek. Dit zie je in alles wat we doen, en dus ook in ons aannamebeleid.
 • De sollicitatieprocedure omvat onder andere een achtergrondonderzoek en het aanvragen van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).
 • Met deze vacature willen wij zelf onze nieuwe collega werven. Dit is dan ook géén oproep voor acquisitie.

Hoe te solliciteren

Om op deze vacature te solliciteren, moet u machtigen op onze website. Als je nog geen account hebt, registreer je.

Plaats een CV

Vergelijkbare vacatures

Corporate Traineeship Commercial

FrieslandCampina, Amersfoort, Utrecht
4 uur geleden
Do you like to work in a lot of different marketing and sales departments? And do you want to work on assignments within Shopper Marketing, Business Development or Brand Management? Than the Corporate Traineeship Commercial is perfect for you! Wat we vragen WO Master (completed master at the start of the traineeship); Commercial internship (preferably at a multinational); Entry level...
FrieslandCampina

Verkoopmedewerker Tankstation (32u)

Kreis Kleve, Amersfoort, Utrecht
2 weken geleden
Stellenbeschreibung Als jij een echte gastvrouw of gastheer bent, die zich inzet om iedereen blij en tevreden weer de weg op te sturen, dan past één van onze functies in een tankstations vast goed bij jou. Je rekent aan de balie de shopartikelen en de brandstof af en zorgt dat alle klanten veilig en in een schone omgeving kunnen tanken...
Kreis Kleve

Management Assistent

ABN AMRO, Amersfoort, Utrecht
€ 3.329 - € 4.755 per maand
3 weken geleden
Management Assistent In het kort Zie jij jezelf als de rechterhand van de CEO van ABN AMRO Hypotheken Groep? En zorg jij ervoor dat zij zich kan richten op de inhoud, door jouw secretariële skills? Lees dan snel verder. Je werk Als Management Assistent ondersteun je bij secretariële, administratieve en operationele taken. Door jouw planning en coördinatie skills zorg je...
ABN AMRO