Helpdesk medewerker Nationale Helpdesk Douane

de Douane


Datum: 2 weken geleden
Stad: Apeldoorn, Gelderland
Salaris: € 2.945 - € 3.954 per maand
Contract type: Voltijd
de Douane

Dé materiedeskundige van de systemen die Douane Nederland gebruikt. Dat ben je als helpdeskmedewerker in Apeldoorn. Spreekt het je aan om on the job te leren en bij te blijven met de laatste ontwikkelingen in de ICT? Solliciteer dan snel!


Dit doe je bij de Douane


Je gaat aan de slag bij de Nationale Helpdesk Douane (NHD). Gebruikers van onze (aangifte)systemen kunnen telefonisch en per e-mail bij jou terecht met al hun vragen en eventuele problemen. Samen met 12 collega’s beantwoord je vragen van ondernemers, softwareontwikkelaars en douaneambtenaren over onze geautomatiseerde aangiftesystemen.
Je analyseert de knelpunten en stelt de juiste vragen om vlot tot een optimale oplossing te komen. Kost een vraag te veel tijd of is meer onderzoek of specialistische kennis nodig? Dan zet je deze door naar collega’s van de tweede lijn. Daarbij houd je de klant steeds op de hoogte en zorg je dat die zich geholpen voelt. In samenwerking met de tweedelijnshelpdeskmedewerkers bouw je een kennisdatabase op om de dienstverlening te optimaliseren.

Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de communicatie over landelijke storingen, incidenten of problemen binnen een van de Douaneprocessen. Onze systemen zijn 24/7 operationeel en daarom draai je eens in de tien weken een stand-bydienst buiten de openingstijden van de helpdesk. Hiervoor word je uiteraard ook gecompenseerd. Tot slot signaleer je zelf knelpunten, waarvoor je verbetervoorstellen aandraagt of daarover adviseert.Een bijzondere baan, omdat...

  • je ondernemers, softwareontwikkelaars én douaneambtenaren verder helpt in hun werk.
  • je samen met je collega’s het initiatief kunt nemen om de ICT-dienstverlening van Douane naar een hoger plant te tillen.
  • er veel ruimte is voor learning on the job om jouw nieuwe werkzaamheden eigen te maken.“Ik werk nu ruim drie jaar bij de Nationale Helpdesk en ik beantwoord heel uiteenlopende vragen over bijvoorbeeld de verschillende elektronische aangiftesystemen. En dat is ook wat mij zo aanspreekt; de combinatie van dat klantcontact met ICT. ” Raymond, medewerker Nationale Helpdesk Douane.


Wanneer past deze baan bij je?

  • Je hebt mbo 4-werk- en -denkniveau.
  • Je hebt bij voorkeur ervaring met eerstelijnshelpdeskwerkzaamheden.
  • Je spreekt en schrijft goed Nederlands en Engels.Jouw competenties
Klantgerichtheid Analyseren Resultaatgerichtheid Samenwerken Omgevingsbewustzijn
Douane Landelijk kantoor

Bijzonderheden


We ontvangen je brief en cv graag in een Word- of PDF-bestand. Neem in de bestandsnaam jouw voor- en achternaam op. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die kennisgeving mee.

Onze selectieprocedure voor deze functie ziet er als volgt uit:
  • Allereerst wordt beoordeeld of een voorrangskandidaat binnen de Rijksoverheid in aanmerking komt voor deze functie.
  • Daarna wordt beoordeeld of jouw cv en motivatiebrief voldoen aan de gestelde functie-eisen.
  • Op 6 maart a.s. vinden de selectiegesprekken plaats.
Onderaan deze vacature vind je meer uitleg over de stappen die je doorloopt in de sollicitatieprocedure

De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde kennis en werkervaring als op het opleidingsniveau. Vermeld deze daarom duidelijk in je cv.

De Douane zet zich in voor de banenafspraak: zoveel mogelijk banen realiseren voor mensen met een arbeidsbeperking. Val jij in deze doelgroep? Wij zullen je ondersteunen zodat je optimaal kunt functioneren, en daarmee jouw bijdrage aan Nederland kunt leveren. Of het nu gaat om aanpassingen op je werkplek, bepaalde voorzieningen in het vervoer of bijvoorbeeld vergoedingen van het UWV: samen met jou, je leidinggevende én een jobcoach gaan wij kijken naar jouw kwaliteiten en mogelijkheden om een passend werkpakket uit te voeren. Wil jij weten of je hierbij hoort en wat dit exact betekent voor jou? Lees hier meer.

Een (online) voorselectietest en/of een assessment kan deel uit maken van de sollicitatieprocedure, evenals het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken.

Jouw sollicitatie wordt alleen in behandeling genomen als je met de sollicitatie-button reageert en je cv en motivatiebrief zijn bijgesloten. Na sluitingsdatum is het niet meer mogelijk om je sollicitatie in behandeling te nemen. Houd er rekening mee dat het solliciteren technische problemen met zich mee kan brengen. Wacht hiermee dus niet tot het laatste moment.

Wanneer je solliciteert op een functie maak je eenmalig een account aan. Met je account kan je de status van je sollicitatie inzien.


De organisatie

Douane


Het werkterrein van de Douane is opgedeeld in 8 regiokantoren, het Douane Landelijk Kantoor (DLK) en een drietal landelijke onderdelen. De regiokantoren bevinden zich in Amsterdam, Rotterdam, Breda, Groningen, Arnhem en Eindhoven en twee op de luchthaven Schiphol. Het Douane Landelijk Kantoor (DLK) in Rotterdam ziet toe op eenheid van beleid en uitvoering op het gebied van handhavingsbeleid, operaties, financiën en control, informatiemanagement en bedrijfsvoering en bewaakt de samenhang binnen Douane Nederland. Het Douane Landelijk Tactisch Centrum (DLTC) stuurt de handhaving aan op basis van risicobeheersing. Douane Centrale Processen (DCP) beheert vanuit Apeldoorn de douanesystemen en zorgt voor geautomatiseerde ondersteuning van de heffings- en inningsprocessen van de Douane en de Douane Landelijke Service Organisatie (DLSO) levert producten en diensten op het bedrijfsvoeringsterrein aan de douanekantoren.


De afdeling -
Douane Landelijk kantoor


De Douane is een handhavingsdienst, stelt de verschuldigde douanerechten en accijnzen vast en heft en int deze. De geïnde bedragen worden afgedragen aan de Nederlandse schatkist en de EU. De Douane zorgt er ook voor dat de samenleving zo goed mogelijk wordt beschermd tegen onveilige en ongewenste goederen. Hieronder valt een breed scala aan taken op het terrein van veiligheid, milieu, flora en fauna, gezondheid en cultuur. Én de Douane draagt bij aan het versterken van de concurrentiepositie van Nederland en de EU door toe te zien op de naleving van Europese maatregelen voor marktordening en te zorgen voor een snelle en goede douaneafhandeling, resulterend in zo min mogelijk oponthoud en lage administratieve lasten.

Hoe te solliciteren

Om op deze vacature te solliciteren, moet u machtigen op onze website. Als je nog geen account hebt, registreer je.

Plaats een CV

Vergelijkbare vacatures

Helpende niveau 2

Zorgwerk, Apeldoorn, Gelderland
2 weken geleden
Je zoekt flexibel werk als Helpende niveau 2 (in loondienst of als zzp'er) in Ugchelen en omstreken en je hebt affiniteit met V&V-huizen en psychogeriatrie? Bekijk dan snel deze vacature en schrijf jezelf binnen 8 minuten veilig online in bij Zorgwerk. Diverse leuke organisaties, o.a. op het gebied van V&V-huizen in Ugchelen (en regio Noord en Oost Gelderland, Gelderland) waar...
Zorgwerk

Administratieve inkoper

Beekman, Apeldoorn, Gelderland
3 weken geleden
Als administratieve inkoper bieden we jou een afwisselende functie waarin jij ervoor zorgt dat de taken snel en zorgvuldig worden uitgevoerd. Je houdt je o.a. bezig met prijsonderhoud en de bestellingen bij onze leveranciers. Je werkt zelfstandig en denkt hierbij logisch na welke van de vele uitzonderingsregels je dient toe te passen om zo onze artikelvoorraad op peil te houden,...
Beekman

Leerling Isolatiemonteur

Westerduin, Apeldoorn, Gelderland
€ 15 per uur
3 weken geleden
Heb je interesse om anderen comfortabel te houden tijdens de koude wintermaanden? Ben je op zoek naar een isolatieklus met hoge vraag? Grijp nu je kans! Word een leerling isolatiemonteur bij een fantastisch bedrijf dat je volledig zal onderwijzen in het vak. Nieuwsgierig? Lees verder of solliciteer direct! Jouw nieuwe werkplek Met ruim 40 jaar ervaring in isolatie en duurzaamheid,...
Westerduin