Content Manager

Sodexo


Datum: 3 weken geleden
Stad: Rotterdam, Zuid-Holland
Salaris: € 3.100 - € 5.300 per maand
Contract type: Voltijd
Sodexo

Creëer impact als onze Content Manager: bedenk creatieve strategieën voor onze merken en breng inspirerende verhalen tot leven in een mensgerichte en dynamische werkomgeving! Je gaat deel uitmaken van het marketing & communicatieteam van Sodexo, waar je een belangrijke rol speelt in de opbouw van onze merken en het creëren van boeiende verhalen.

Wat ga je doen?

Als contentmanager versterk jij de reputatie van Sodexo door met klanten, pers en medewerkers interessante en relevante verhalen te delen. Op basis van de (inter)nationale communicatiestrategie van Sodexo ontwikkel jij contentplannen en coördineert de uitvoering daarvan. Je zorgt dat klanten, pers en medewerkers enthousiast zijn over Sodexo als koploper in duurzame voeding en waardevolle ervaringen en dat onze merken onderscheidend zijn en groeien.

Je coördineert welke content, wanneer, hoe en via welke kanalen wordt gedeeld. Je analyseert hoe onze doelgroepen reageren en zoekt continue naar verbetermogelijkheden om het bereik en impact te vergroten. Je stuurt verschillende communicatiepartners aan en produceert ook zelf. Je werkt daarbij intensief samen met verschillende enthousiaste en professionele (inter)nationale collega’s van allerlei disciplines waaronder Marketing, Corporate Social Responsibility, Service Ontwikkeling, HR en Operations.

Je bent verantwoordelijk voor:

 • Je vertaalt de (inter)nationale communicatie- en merkstrategie van Sodexo naar content strategieën en contentplanning voor Sodexo Nederland.
 • Je coördineert de uitvoering van de contentplanning van Sodexo Nederland.
 • Je betrekt contactpersonen van de gehele organisatie actief bij de contentplanning via de periodieke contentboard.
 • Je stimuleert collega’s om goede verhalen te creëren, je creëert daarvoor richtlijnen, je bewaakt de tone of voice en geeft gevraagd en ongevraagd advies.
 • Als onderdeel van de contentplanning maak je een PR planning, onderhoud je contacten met de PR consultant en maak je persberichten.
 • Je initieert, ontwikkelt en coördineert (digitale) communicatie campagnes in nauwe samenwerking voor bijvoorbeeld de introductie van nieuwe services of interne communicatie doelen.
 • Je bedenkt creatieve communicatieconcepten, werkt deze zelf uit of coördineert de uitwerking in samenwerking met collega’s of externe communicatie partners.
 • Je voert de (eind)redactie op verschillende media zoals de website, klantnieuwsbrief, social media en de interne nieuwsbrief.
 • Samen met collega’s werk je mee aan de coördinatie en uitvoering van (klant) events.
 • Je toetst de effecten van je communicatie aanpak bij de verschillende doelgroepen, meet de resultaten, evalueert deze en gebruikt deze ervaringen en lessen bij volgende trajecten om het bereik en de effectiviteit steeds verder te verbeteren.
 • Je maakt onderdeel uit van het wereldwijde communicatie netwerk en sluit aan bij internationale meetings.
 • Je onderhoud contacten met (vak)pers, communicatie professionals van klanten en andere partners, bureaus en relevante stakeholders.
 • Vanzelfsprekend houd je jezelf voortdurend op de hoogte van relevante communicatie trends en ontwikkelingen en je helpt mee om van het Marketing & Communicatie team Sodexo Nederland het beste team in de branche te maken.

Waar ga je het doen?

Sodexo, opgericht in 1966 in Marseille door Pierre Bellon, is wereldleider in duurzame voeding en waardevolle ervaringen op elk moment in het leven: leren, werken, genezen en spelen.

De Sodexo Groep onderscheidt zich door haar onafhankelijkheid, het aandeelhouderschap van de oprichtersfamilie, het duurzame bedrijfsmodel en een breed portfolio van activiteiten, waaronder Food Services, Facility Management Services en Technical Services.

Met onze diensten geven we invulling aan alle uitdagingen van het dagelijks leven. Onze missie is tweeledig, het verbeteren van de kwaliteit van leven van onze werknemers en iedereen waaraan wij diensten verlenen, en bijdragen aan de economische, sociale en ecologische vooruitgang in de gemeenschappen waarin we actief zijn. Voor Sodexo gaan groei en sociale betrokkenheid hand in hand. Ons doel is om het dagelijks leven beter te maken voor iedereen om een beter leven te creëren voor ons allemaal.

In Nederland verzorgt Sodexo met circa 2.200 medewerkers het volledige scala aan food en facility management services voor het bedrijfsleven, industrie, overheidsinstellingen, ziekenhuizen en offshore-installaties. Van catering, receptie, onderhoud en schoonmaak tot aan integraal facility management.

Ons hoofdkantoor is gevestigd in Rotterdam waar je werkzaam bent in een team met ca. vier marketing & communicatie professionals. De werksfeer is collegiaal, gericht op co-creatie, continue verbeteren en er wordt intensief samengewerkt met alle afdelingen binnen Sodexo. De setting is open, informeel en enthousiast!

Wat neem je mee?

 • Een afgeronde HBO- of WO-opleiding richting Marketing & Communicatie
 • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring
 • Ervaring en kennis van merkopbouw, sociale media, contentplanning en -productie.
 • Passie voor contentcreatie en storytelling.
 • Nieuwsgierigheid naar mensen en hun verhalen, duurzaamheid en eten & drinken.
 • Uitstekendebeheersing Nederlands en Engelse taal.

Wat bieden wij?

Wanneer jij kiest voor een loopbaan bij Sodexo, kies je voor een organisatie met de ambitie om koploper te worden in duurzame voeding en waardevolle belevingen. Naast een professionele organisatie bieden wij natuurlijk ook een aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket.

 • Een salaris tussen € 3100 – en € 5300,- bruto per maand op basis van 40 uur, volgens de CAO Sodexo Facilitair en Faciliterend.
 • Contract vanaf 20 tot 24 uur.
 • Vanzelfsprekend krijg je de beschikking over een telefoon en laptop.
 • Vergoeding van reiskosten.
 • Goede pensioenregeling.
 • Mogelijkheid tot hybride werken.
 • Voor een goede werk-privé balans recht op 26 vakantiedagen en 12 ADV dagen (op basis van full-time).
 • De mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen door bijvoorbeeld toegang tot diverse trainingen en de mogelijkheid om relevante certificaten te behalen.

Heb je interesse:

Mijn naam is Anneke den Haan. Als recruiter begeleid ik deze procedure. Wil je meer informatie over deze functie, afdeling en/of Sodexo? Schroom niet, en neem contact met mij op via [email protected] of de rechts weergegeven contactgegevens. Wil je graag in aanmerking komen voor deze functie? Klik dan op de solliciteren knop en je hoort snel van ons.

Sodexo zet zich in voor diversiteit. Deze functie staat open voor sollicitanten ongeacht afkomst, leeftijd, geslacht, fysieke bekwaamheid en/of seksuele geaardheid.


Vacaturekenmerken

Werkweek 20,00 Locatieplaats Rotterdam Categorie vacature Kantoor Provincie Zuid-Holland Contactpersoon Anneke den Haan Telnr. contactpersoon 06-23262670 Interessant Je speelt een belangrijke rol in de opbouw van onze merken en het creëren van boeiende verhalen!

Hoe te solliciteren

Om op deze vacature te solliciteren, moet u machtigen op onze website. Als je nog geen account hebt, registreer je.

Plaats een CV

Vergelijkbare vacatures

Foto - Vrijwilliger (Tijdelijk)

De Nieuwe Gevers, Rotterdam, Zuid-Holland
3 dagen geleden
Project details Public Food 8-16 uur in totaal Verspreid over 2-4 weken Op locatie Organisatie in het kort Public Food strijdt voor gezond voedsel als basisvoorziening. Profiel vrijwilliger We zoeken een fotograaf om samen met ons onvergetelijke momenten vast te leggen, bijvoorbeeld bij activiteiten, inspirerende mensen of evenementen. Start:Starten binnen één maand Waarom we jou nodig hebben Met dit project...
De Nieuwe Gevers

Financiële administratie - Vrijwilliger (Tijdelijk)

De Nieuwe Gevers, Rotterdam, Zuid-Holland
1 week geleden
Project details Public Food 60-80 uur in totaal Verspreid over 18-20 weken Op locatie en/of vanuit huis Organisatie in het kort Public Food strijdt voor gezond voedsel als basisvoorziening. Profiel vrijwilliger Een finance specialist die voor een periode van min. 6 maanden, kan helpen bij financieel gerelateerde onderwerpen. Benodigd: ervaring met begroting & prognoses, financiële administratie, facturatie, etc. Start:We kunnen...
De Nieuwe Gevers

Verhuur makelaar

Rotterdam Apartments, Rotterdam, Zuid-Holland
1 week geleden
Fulltime van 09:00 - 18:00 HBO (Vereist) Verhuurmakelaar Rotterdam Als verhuurmakelaar werk je nauw samen met back office om te zorgen dat elke aanvraag zo efficiënt mogelijk wordt behandeld, waarbij de focus buiten kantoor ligt. De werkzaamheden bestaan onder andere uit: Zelfstandig inplannen van afspraken huurders & verhuurders Uitwerken van leads Uitwerken huurvoorstellen Opmaken van overeenkomsten inclusief gehele (fin./admin) afhandeling...
Rotterdam Apartments