Onderwijsmanager (0,8 - 1,0 fte)

MBO Amersfoort


Datum: 3 weken geleden
Stad: Amersfoort, Utrecht
Salaris: € 5.076 - € 7.024 per maand
Contract type: Voltijd
MBO Amersfoort

Bouw mee aan goed onderwijs. Het succes van onze studenten. Daar draait het allemaal om bij MBO Amersfoort. We willen dat onze studenten waardevolle leerervaringen opdoen, die hen helpen om van betekenis te zijn in de maatschappij. Daar zetten we ons allemaal voor in.


Binnen MBO Amersfoort zijn we op weg naar Eigentijds Onderwijs. Eigentijds Onderwijs richt zich op twee kernelementen in de MBO Amersfoort visie: flexibilisering & maatwerk en modernisering van onderwijsmethoden. Onze ontwerpprincipes geven richting bij het ontwerpen van onderwijs.


Voor de School voor Techniek is het aankomend schooljaar nog niet zo ver, dan bouwen we verder aan de basis op orde, als fundament voor verandering. Begeleiding en aandacht voor de ontwikkeling van de student staan hierbij centraal. Wij werken samen met externe partners vanuit het bedrijfsleven voor met name BBL studenten. Kom jij ons daarbij ondersteunen?


Dit ga je doen

Er staan meerdere uitdagingen op ons menu. Als onderwijsmanager coördineer je de ontwikkelingen in het onderwijs en ben je verantwoordelijk voor de dagelijkse aansturing, het financieel beheer van de school en de strategische beleidsontwikkeling.

Dit zijn jouw belangrijkste taken:

 • Facilitering en coaching van het team zodat het primaire onderwijsproces soepel loopt. Bijvoorbeeld door te zorgen voor een stevig basis-curriculum, werving van docenten en inzetplanning.
 • Coördineren van Eigentijds onderwijs en het implementeren van de ontwerpprincipes voor de School van Techniek.
 • Kwaliteitsverbetering van het onderwijs aanjagen door professionalisering en ontwikkeling van je team en van jezelf.
 • Afstemmen met onze externe partners vanuit het bedrijfsleven, voor met name de BBL studenten.
 • Bijdragen aan de beleidsontwikkeling van de School voor Techniek. Je wordt verantwoordelijk voor enkele portefeuilles. Ook draag je bij aan de centrale beleidsontwikkeling van MBO Amersfoort.
 • Onze school en MBO Amersfoort verder positioneren door kansen te signaleren en te pakken in samenwerking met het VO, HBO en andere ROC’s.

Onderwijsmanager: “Ik geniet in deze functie van het schakelen op verschillende niveaus. Het ene moment ben ik met de lange termijn bezig; hoe willen we het onderwijs in 2025/2026 organiseren en wat betekent dit voor onderwijs? Het andere moment gaat het om korte termijn en zit ik aan tafel met een slb’er en een student om tot een oplossing te komen bij uitval.”


Dit vragen we van je

Omdat we een sterk praktijkgerichte school zijn is het belangrijk dat je extern gericht bent. Je werkt mee aan het bouwen van een netwerk in het werkveld, je bent transparant en daadkrachtig en neemt daarnaast ook een gezonde dosis humor mee.


Verder heb je nodig:

 • WO werk- en denkniveau;
 • Leidinggevende ervaring in het onderwijs, mbo is een pré;
 • Ervaring met het bevorderen van een professionele cultuur;
 • Ervaring met kwaliteitszorg en bedrijfsvoering;
 • Analytisch vermogen, proces/planmatig werken en overtuigingskracht;
 • Transparante manier van werken en leidinggeven; je betrekt het team zoveel mogelijk.


MBO Amersfoort streeft naar een inclusieve organisatie, waarin iedereen zijn waarde kan toevoegen. Val je onder de doelgroep banenafspraken? Dan heb je bij gelijke geschiktheid voorrang.


Dit bieden we je
Een baan waarin je samenwerkt met professionals met een aanstekelijk enthousiasme voor hun studenten. Je krijgt de kans om je visie op onderwijs om te zetten naar beleid dat past binnen de School voor Techniek


Verder kun je rekenen op goede arbeidsvoorwaarden, zoals:

 • Een goed salaris: minimaal €5.076 en maximaal €7.024 bij een fulltime dienstverband (schaal 13 cao mbo).
 • Jaarcontract met uitzicht op verlenging.
 • 8% vakantiegeld en 8,33% eindejaarsuitkering.
 • Fietsplan.
 • Korting op software, verzekeringen en gratis sporten.
 • Een royaal aanbod van opleidingen in onze eigen TOF academie en ruimschoots scholingsdagen zodat we elke dag een beetje beter worden.


Dat is nog niet alles. Al onze arbeidsvoorwaarden vind je hier.

Dit zijn wij

Bij MBO Amersfoort kunnen mbo studenten kiezen uit 140 praktijkopleidingen verdeeld over 14 scholen. Een van die scholen is de School voor Techniek. Hier komen studenten die uiteindelijk willen werken in de bouw en techniek. We zijn een actieve en dynamische organisatie die altijd in ontwikkeling is. We werken bijvoorbeeld samen met het bedrijfsleven en brancheorganisaties zodat studenten veel praktijkervaring opdoen.


Bij de School voor Techniek werken zo’n 60 medewerkers (50fte) in de functie van docent, instructeur, bpv consulent, onderwijsassistent, medewerker examenbureau en medewerker administratie. Er zijn twee onderwijsmanagers en een directeur, die tevens ook eindverantwoordelijk is voor de School voor Welzijn & Gezondheidzorg.


Spreekt de baan je aan?
We zien je sollicitatie graag uiterlijk 29 februari tegemoet via de sollicitatiebutton. De selectieprocedure zal bestaan uit twee gesprekken en een assessment.


Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Marian Hoogebeen, Directeur School voor Techniek, via tel. 06-10375004.


Is deze functie niet wat je zoekt, maar wil je wel graag werken bij MBO Amersfoort? Volg ons dan op LinkedIn. Hier posten we regelmatig de nieuwste vacatures.

Hoe te solliciteren

Om op deze vacature te solliciteren, moet u machtigen op onze website. Als je nog geen account hebt, registreer je.

Plaats een CV

Vergelijkbare vacatures

Medewerker marketing en communicatie

Ska Servicecentrum, Amersfoort, Utrecht
€ 3.089 - € 4.220 per maand
1 dag geleden
Amersfoort 32-36 uur hbo schaal 8 €3.089,- tot €4.220,- Ik heb interesse Wat krijg je? Een uitdagende, afwisselende functie die veel ruimte biedt voor eigenheid en creativiteit, in een maatschappelijke omgeving. Het salaris is op basis van de cao-kinderopvang en de functie is ingedeeld in schaal 8 (minimaal €3.089,- tot maximaal €4.220,- bij een 36-urige werkweek). Een jong en gedreven...
Ska Servicecentrum

Operator 2-ploegendienst

Start People Nijmegen, Amersfoort, Utrecht
1 week geleden
Over de functie Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als machine operator in de omgeving van Amersfoort? En ben je bereid om fysieke werkzaamheden te combineren met het instellen en bedienen van een grote productiemachine? Maak dan van deze vacature jouw nieuwe baan! In deze organisatie draait alles om recycling. Daarvoor hebben we een modern machinepark draaien dat...
Start People Nijmegen

Procurement Market Analytics Expert - Packaging & Logistics

FrieslandCampina, Amersfoort, Utrecht
2 weken geleden
Do you want to make positive impact, work for one of the biggest dairy companies in the world, combine deep market knowledge with business partnering and enhance data driven decision making in procurement? Then we're looking for you. Purpose of the role Being a subject matter expert on market developments in the Packaging and Logistics domain Track material prices, their...
FrieslandCampina