Begeleider dag-nacht opvang flexpool

Kwintes


Datum: 2 weken geleden
Stad: Amersfoort, Utrecht
Salaris: € 2.666 - € 3.815 per maand
Contract type: Voltijd
Kwintes
Amersfoort min. 8 uur MBO - 4 22 februari 2024


Heb je ervaring in- of een sterke affiniteit met de maatschappelijke zorg en ben je flexibel inzetbaar? Kwintes biedt je een uitdagende baan bij de dak- en thuislozen opvang met mogelijkheden voor de dag en nacht.

Voor de dag-nacht opvang in Amersfoort zoeken we flexibele begeleiders. In deze functie word je op flexibele basis voor min. 8 uur per week ingezet bij de dag en nacht opvang op 2 locaties.

Jouw werktijden kunnen in de avond of in de avond en nacht zijn. Ook weekenden maken hier onderdeel van uit.

Dag
De dag begint met een overdracht van het nacht-team. Je bent in de eerste plaats verantwoordelijk voor de opvang van cliënten die dakloos zijn geraakt met als doel het vinden van een geschikte vervolgplek. Dit ondersteunen bestaat uit bed, bad, brood en begeleiding. Je creëert een veilige sfeer waarin iedereen in zijn/haar waarde wordt gelaten. De collega’s van de dag werken allemaal op locatie maar delen wel hun eigen tijd in. Je bouwt een vertrouwensband op en biedt praktische hulp bij dagelijkse activiteiten. Je signaleert (toenemende) problematiek en past het begeleidingstraject hierop aan. De begeleiding van cliënten staat voorop, maar ook is er veel ruimte om samen met het team invulling te geven aan het werk. Daarnaast zorg je voor de dagelijks administratie, registratie en rapportage.

Nacht
De avond begint met een overdracht vanuit het dag-team. De mensen krijgen vervolgens soep en een maaltijd. Je houdt de groep in de gaten en zorgt voor een gemoedelijk sfeer. Koken hoef je op het Smallepad niet te doen, daar is een kok voor. Op de IJsselberch kook je een aantal dagen per week. Na het eten ruim je op en maak je schoon. De werkzaamheden die hierna volgen zullen vooral op de groep gericht zijn. Cliënten kunnen met allerlei vragen komen. Van het uitdelen van handdoeken en beddengoed tot planningszaken die opgepakt worden (voor de uitstroom van cliënten). Voor het einde van je late dienst is alles (hopelijk) op orde en sluit je de dag af met een collega. Wanneer je een slaapdienst hebt, kun je van 23.30-07.00 slapen. Om 07.00 serveer je ontbijt en doe je de laatste administratieve klusjes. Na de overdracht aan het dag-team 09.30 zit je dienst erop.

Jouw werkplek

Je werkt binnen een leuk en gezellig team, wat belangrijk is met de zware problematieken waarmee we werken. De dak- en thuislozenopvang biedt opvang en begeleiding voor mensen vanaf 18 jaar, die dakloos zijn in Amersfoort en omstreken. Dit zorgt voor een diverse groep met diverse problematiek en achtergronden. Het team bestaat uit een 3 maatschappelijk werkers, ongeveer 20 sociaal agogisch medewerkers, een kok en een woonondersteuner. 24/7 is er een beveiliger aanwezig. Dagelijks begeleidt het team op 3 verschillende locaties 60 cliënten, zowel mannen als vrouwen. Eén locatie bevindt zich in het centrum, één op het terrein van Zon & Schild (IJsselberch) en er zijn 3 woningen in Amersfoort, waar cliënten begeleid wonen.

Over Kwintes
Kwintes ondersteunt mensen met een psychiatrische of psychosociale kwetsbaarheid. Wij bieden hulp bij wonen, werken en leren om een zo zelfstandig mogelijk leven te leiden. Kwintes is financieel gezond. Je vindt ons op veel verschillende plaatsen in Nederland, van Flevoland tot aan Utrecht en Gouda. Samen met 2.000 collega’s, stagiaires, vrijwilligers en zij-instromers zetten we ons in om mensen te helpen. Bij Kwintes gaan we uit van wat wél kan, ook als het om jouw loopbaan gaat. We bieden je werk met betekenis, de ruimte om jezelf te zijn en meer uit jezelf te halen. Onze kernwaarden zijn: vakkundig, vertrouwen en verbinden. Zie jij ook meer in mensen? Ontdek wat jij kunt betekenen!

Wat we van jou verwachten

Flexer zijn vraagt om snel te kunnen schakelen, zowel in je planning als in je gedrag. We verwachten dat je je goed kunt inleven en dat je toegankelijk bent. Je bent klantgericht en een teamspeler. Je kunt grenzen stellen en proactief, zelfstandig en evenwichtig handelen. Kwintes is altijd in beweging, het is fijn als je openstaat voor nieuwe ontwikkelingen.

Verder verwachten we:

 • Een afgeronde relevante MBO 4 zorg opleiding.
 • Of studerend in het laatste jaar van je HBO Social Work opleiding.
 • Bij voorkeur relevante werkervaring in de maatschappelijke sector.
 • Dat je flexibel inzetbaar bent.

Ons aanbod

 • Een salaris tussen € 2.666,- en € 3.815,- o.b.v. 36 uur (CAO Sociaal Werk, FWG 6).
 • Uitzicht op een vast dienstverband.
 • Onregelmatigheidstoeslag.
 • Een vaste eindejaarsuitkering in december van 8,33%.
 • Een uitstekende pensioenregeling waarin Kwintes voor 50% bijdraagt.
 • Secundaire arbeidsvoorwaarden: Individueel Keuze Budget.
 • Een ruim aanbod aan opleiding, training en coaching, zowel via de interne afdeling Leren & Ontwikkelen als extern.
 • Deelname aan ons ontwikkelprogramma: Standaard in vakmanschap.
 • Voordelig sporten, korting op producten en dagjes weg.
 • Een smartphone van Kwintes.

Informatie en solliciteren
Ben je geïnteresseerd? Reageer dan online en voor interne sollicitanten via Joost. Naast een cv ontvangen we ook graag je motivatie (dit is optioneel). Neem voor meer informatie contact op met Renee Krikke via [email protected]. De procedure bestaat uit meerdere gesprekken, een kennismaking met de cliëntenraad, en evt. een meeloopmoment. Het nagaan van referenties is onderdeel van de sollicitatieprocedure en bij indiensttreding vragen we om een VOG.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Hoe te solliciteren

Om op deze vacature te solliciteren, moet u machtigen op onze website. Als je nog geen account hebt, registreer je.

Plaats een CV

Vergelijkbare vacatures

Medewerker Bedrijfsprocessen

Royal HaskoningDHV, Amersfoort, Utrecht
5 dagen geleden
Wil jij als medewerker bedrijfsprocessen onderdeel zijn van een gepassioneerd team? Ben je proactief en accuraat? Houd je van autonomie in je werk en wil je volop kansen krijgen om jezelf te ontwikkelen en je horizon te verbreden? Wil je daarnaast dynamiek in je werk en graag een bijdrage leveren aan maatschappelijk relevante projecten waarin jij het verschil kunt maken?...
Royal HaskoningDHV

Coördinator Landelijke Meldkamer Dierenbescherming (J84)

Kreis Kleve, Amersfoort, Utrecht
1 week geleden
Stellenbeschreibung Wil jij een bijdrage leveren aan het welzijn van dieren en werken in een gezellige, informele organisatie? Een unieke kans om een functie uit te voeren die maar weinig anderen in Nederland hebben? Solliciteer nog vandaag als Coördinator Landelijke Meldkamer! Over deze baan Bij onze opdrachtgever, de Landelijke Meldkamer Dierenbescherming in Almere, is plaats voor een Coördinator. In deze...
Kreis Kleve

Commercieel medewerker binnendienst (24-40 uur)

Het Personeelshuys, Amersfoort, Utrecht
€ 2.600 - € 3.200 per maand
3 weken geleden
Onze opdrachtgever is een verhuurbedrijf van materialen t.b.v. events. Zij bezorgen dagelijks voor tientallen klanten materialen om hun feest of bijeenkomst tot een succes te maken! Als commercieel medewerker binnendienst zorg jij ervoor dat aanvragen op de juiste manier worden verwerkt. Je bent de spil tussen klant, magazijn en logistiek, een hele uitdaging op hectische dagen! Je geeft klanten een...
Het Personeelshuys