Financieel adviseur Europese Projecten

Gemeente Amsterdam


Datum: 3 weken geleden
Stad: Amsterdam, Noord-Holland
Salaris: € 5.008 - € 6.777 per maand
Contract type: Voltijd
Gemeente Amsterdam
Uren per week 32-36 uur
Plaatsingdatum 07-02-2024
Vacaturenummer CA10038774
Werk- en denkniveau WO
Salarisniveau € 5.008,- tot € 6.777,-
Sluitingsdatum 10-03-2024
Aantal fte 1
 • De gemeente Amsterdam is jaarlijks betrokken bij meerdere Europese (gesubsidieerde) samenwerkingsprojecten. Deze projecten worden inhoudelijk gemanaged door projectleiders binnen de gemeente.
 • Je bent als Financieel Adviseur Europese Subsidies verantwoordelijk voor diverse financiële vraagstukken waarin je als sparringpartner een belangrijke rol speelt.
 • Het is een uitdagende functie waar je te maken hebt met een complex stakeholdersveld en grote budget technische verantwoordelijkheden.

De functie

Je bent voor projectleiders de financieel adviseur waar ze op kunnen vertrouwen. Je hebt kennis van financieel beheer van Europese subsidieprogramma’s en kent de voorwaarden en financiële systemen die verbonden zijn aan de diverse programma’s. Je werkt voor meerdere diensten en directies, waar uiteenlopende financiële vraagstukken kunnen spelen ten aanzien van Europese projecten, afhankelijk van de rol van de gemeente. Europese projecten kennen een omvang van enkele tonnen tot miljoenen euro’s. In dat kader ben jij een belangrijk sparringpartner voor de projectleider, managers en budgethouders, en werkt nauw samen met het Team Europese Subsidies dat het aanvraagtraject verzorgt. Je kent de Europese financiële en administratieve regels en weet met overtuigingskracht te adviseren.

De werkzaamheden bestaan uit 3 hoofdonderdelen: Financieel advies, Financieel-administratieve processen en Financial Control-werkzaamheden. Dit houdt in het opstellen van financiële projectbegrotingen, bestedingsprognoses, het organiseren c.q. inrichten van een projectadministratie die voldoet aan de EU-richtlijnen en calculatie van declarabele- en niet declarabele (exploitatie-) kosten. Daarnaast het opstellen van declaraties en rapportages, tariefberekeningen en het op een juiste manier aan laten sluiten van het Amsterdamse financiële administratieve systeem op de systemen van de EU-programma’s. Je draagt zorg voor het organiseren van first level control en audits (EU-proof).

Dit doe je op een gemiddelde dag

Je krijgt te maken met het Europese speelveld, zowel op het gebied van subsidieprogramma’s, financiële verplichtingen als contacten met internationale partners. Het is dus zaak dat je de juiste informatie en cijfers naar boven weet te halen binnen de complexe omgeving van de Gemeente Amsterdam en deze weet te vertalen naar de Europese regels.

Daar komt bij dat je aantoonbare ervaring hebt met financiële regels van Europese subsidieprogramma’s, en bent in staat om directieleden en budgethouders gevraagd en ongevraagd van concrete adviezen te voorzien. Doordat je bekend bent met bestuurlijke en ambtelijke verhoudingen in een gemeente, kun je gezamenlijk met de inhoudelijke projectleiders in teamverband Europese projecten voor Amsterdam correct en positief afwikkelen richting Europa. Je werkt bij de afdeling Financiële Dienstverlening, maar zal ook veel kennis uitwisselen met het Team Europese Subsidies en de verschillende directies binnen de gemeente.

 • Initiëren en realiseren (schrijven) van kansrijke subsidieaanvragen (organiseren van betrokkenheid, draagvlakontwikkeling bij bestuurders en het ambtelijk apparaat, procesafspraken maken, vertalen van actuele subsidiekansen naar concrete projecten);
 • Procesbegeleiding van Europese subsidieaanvragen tot en met advies over de inrichting van een projectadministratie (schrijven, inrichten van het proces en uitvoeren, administratieve opbouw – geen projectbeheer);
 • Actieve projectverwerving via het maken van analyses van subsidiemogelijkheden en matching met gemeentelijke activiteiten (onder andere via het geven van voorlichting en presentaties over het subsidieaanbod, Europese voorbeeldprojecten etc.).

Hier ga je aan de slag

We willen een goede werkgever zijn die ervoor zorgt dat alle collega’s zich gezien en gewaardeerd voelen. We koesteren verschillen tussen collega’s, al die verschillen zorgen voor betere resultaten voor onze organisatie én onze stad. We streven daarbij naar een personeelsbestand dat een afspiegeling is van de beroepsbevolking van Amsterdam. Dus wie jij ook bent: bij ons ben je van harte welkom!

De gemeente Amsterdam ondergaat qua werkwijze een transitie naar een meer integrale programmasturing. Dat betekent onder meer een toenemende behoefte aan advisering vanuit de afdeling Financieel Advies. Wij adviseren alle clusters binnen de gemeente over financieel beheer, monitoring, sturing, verantwoording en beleidsontwikkeling. Zo hebben we over de volle breedte invloed op het (financiële) beleid van de gemeente Amsterdam.

Dit breng je mee

Voor deze functie Financieel adviseur Europese Projecten beschik je over:

 • Een HBO / WO opleiding in een relevante richting, zoals bedrijfseconomie of bestuurskunde, of vergelijkbaar
 • Minimaal drie jaar ervaring met het geven van financieel adviezen voor gemeentes, (semi)overheden en/of organisaties waar EU subsidieverantwoording veelvuldig voorkomt.
 • Minimaal drie jaar ervaring met financiële en administratieve vraagstukken van Europese subsidieprogramma’s;
 • Je hebt een resultaatgerichte en praktische instelling, focust op deadlines en realiseert dit via samenwerken en kennisdelen;
 • Ervaring met financiële systemen;
 • Ervaring met de juridische aspecten van de subsidieprogramma’s; Grant Agreement, Consortium Agreement;
 • Een sterk analytisch vermogen en uitstekend cijfermatig inzicht
 • Je hebt relativeringsvermogen;
 • Je bent een doorzetter en je hebt geduld

Aan competenties breng je mee:

 • Analytisch vermogen: Kan hoofd- en bijzaken onderscheiden, een vraagstelling in onderdelen uitsplitsen en logische verbanden leggen tussen de verschillende deelaspecten.
 • Samenwerken: Levert een constructieve bijdrage aan een gezamenlijk resultaat, in het bijzonder aan de sfeer en de relaties binnen de groep of het team.
 • Omgevingsbewustzijn: Laat blijken goed geïnformeerd te zijn over vakinhoudelijke, organisatorische, maatschappelijke, politieke ontwikkelingen of andere omgevingsfactoren en weet deze effectief te benutten voor de eigen functie of organisatie.
 • Aandacht voor details: Consistent en effectief kunnen omgaan met detailinformatie.
 • Inzicht: Inzicht hebben en verkrijgen in situaties, problemen en processen. Het uiteenrafelen van problemen en de onderdelen op systematische wijze onderzoeken. Het hebben van een volledig beeld van de context en overzicht op het geheel.
 • Resultaatgerichtheid: Concrete doelen als uitgangspunt nemen voor het eigen gedrag en hieraan vasthouden totdat het doel bereikt is.

Dit bieden we jou

Als Financieel adviseur Europese Projecten kom je ons 36 uur per week versterken en kun je rekenen op onderstaande arbeidsvoorwaarden.

 • Een bruto maandsalaris van € 5.008,- tot € 6.777,- (schaal 12) op basis van een 36-urige werkweek. Het exacte salaris wordt afgestemd op de opleiding, kennis en ervaring die je meebrengt.
 • Een arbeidsovereenkomst voor de duur van 1 jaar, met daarna de mogelijkheid op een overeenkomst voor onbepaalde tijd indien je op dit moment nog geen, of een tijdelijke, arbeidsovereenkomst hebt bij Gemeente Amsterdam.
 • Ontwikkel- en opleidingsmogelijkheden. Ons interne opleidingscentrum, de Amsterdamse School, biedt verschillende opleidingen, ontwikkeltrajecten en begeleiding in het werk waardoor je jezelf kan blijven uitdagen.
 • Een individueel keuzebudget (IKB) van 17,05% van jouw salaris dat je kunt gebruiken voor bijvoorbeeld extra pensioenopbouw of extra verlofdagen.
 • Een pensioenregeling bij ABP, het pensioenfonds voor overheid en onderwijs.
 • De nieuwe reiskostenvergoeding woon-werkverkeer ziet er als volgt uit:
  • Vergoeding voor reizen met openbaar vervoer € 0,21 per kilometer.
  • Voor de fiets (inclusief elektrische fiets en speed pedelec) en lopend € 0,15 per kilometer.
  • Auto, motor, brommer (exclusief speed pedelec) en snorfiets € 0,10 per kilometer.
  - en/of een thuiswerkvergoeding van € 3,- netto per werkdag dat je thuis werkt.
 • Een maandelijkse bijdrage in de ziektekostenverzekering.

Nieuwsgierig naar al onze arbeidsvoorwaarden? Bekijk de Personeelsregelingen Gemeente Amsterdam (PGA).

Solliciteren naar deze baan

 • Spreekt deze vacature je aan, dan ontvangen we jouw sollicitatie graag uiterlijk 10 Maart 2024 via de ‘direct solliciteren’ button.
 • Wij ontvangen graag je motivatie, waarin je in maximaal 1 A4 pagina toelicht waarom jouw werkervaring en competenties aansluiten bij deze functie. Je motivatie wordt meegewogen tijdens de selectieprocedure
 • Sluit jouw cv aan bij de functie-eisen, dan nodigen we je graag uit voor een sollicitatiegesprek.
 • De procedure bestaat in totaal uit twee gesprekken en een online assessment.
 • De gesprekken vinden deels digitaal en deels fysiek plaats.
 • Van elke collega die ons komt versterken vragen wij een recente Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).

Goed om te weten:

Ongevraagde acquisitie door bemiddelingsbureaus stellen we niet op prijs en kan leiden tot uitsluiting bij onze andere wervingsacties. Ook het ongevraagd sturen van cv’s door bureaus aan onze medewerkers zien we als acquisitie. Deze cv’s nemen we niet in behandeling.

#LI-POST

Hoe te solliciteren

Om op deze vacature te solliciteren, moet u machtigen op onze website. Als je nog geen account hebt, registreer je.

Plaats een CV

Vergelijkbare vacatures

Chauffeur horeca

Consolid, Amsterdam, Noord-Holland
€ 2.764 per maand
3 dagen geleden
Amsterdam Transport & Logistiek Geen specifieke vereisten 2764 per maand Chauffeur horeca Ben jij de C Chauffeur voor Bidfood die wij zoeken? Geniet je van leuke ritten, een goede planning en een fijne lunch? Reageer dan direct! Wat bieden wij? Een max. maandsalaris van €2.764,86 euro excl. toeslagen: Gunstige toeslagen; Direct een onbepaalde tijd contract is mogelijk; Mogelijkheid voor een...
Consolid

Office Manager

Secretary Plus, Amsterdam, Noord-Holland
€ 2.700 - € 3.700 per maand
5 dagen geleden
Wat je gaat doen Als ervaren Office Manager in de regio Amsterdam ben jij dé expert binnen het secretariële vakgebied. Je bent enthousiast om je kennis te delen en doet dit het liefst bij diverse organisaties. Om ze op die manier naar een hoger niveau te tillen. Bij Secretary Plus krijg je die kans om jouw kennis en expertise te...
Secretary Plus

Leerkracht middenbouw/bovenbouw (vervanging met uitzicht op vast)

Stichting Zonova, Amsterdam, Noord-Holland
5 dagen geleden
Amsterdam (0.1-1.0 fte/uur) Direct solliciteren op deze vacature? 11 uur geleden Primair onderwijs 0.1-1.0 Stichting Zonova Vacature informatie Startdatum: Per direct Reageren tot: 10-03-2024 Aantal fte/uur: 0.1-1.0 Type onderwijs: Primair onderwijs Omschrijving organisatie Jij gaat aan de slag voor Stichting Zonova. Bij Zonova zijn 20 basisscholen aangesloten, elk met hun eigen identiteit. Maar met de gezamenlijke overtuiging dat een school...
Stichting Zonova