Medewerker administratieve- en procesondersteuning (32-36 uur per week)

Regionale Uitvoeringsdienst Utrecht


Datum: 3 weken geleden
Stad: Utrecht, Utrecht
Salaris: € 3.877,87 per maand
Contract type: Voltijd
Regionale Uitvoeringsdienst Utrecht
Vacature

Bij de RUD Utrecht werken we talentgedreven. Vallen fouten jou meteen op (talent Foutenspeurneus), werk jij graag alles tot in de puntjes af (talent Doorzetter), kun jij grote hoeveelheden informatie hanteren en doorzien (talent Ontrafelaar) of heb je juist een heel ander talent dat bij deze vacature past? We gaan graag het gesprek met je aan.

Wat doet de RUD?
De RUD Utrecht voert in opdracht van 11 gemeenten en de provincie Utrecht taken uit op het gebied van vergunningverlening, toezicht en handhaving. Bij de RUD Utrecht werk je samen met ongeveer 190 collega’s, waarvan zo’n 160 toezichthouders en vergunningverleners en 30 medewerkers in de bedrijfsvoering. Samen werken we aan een schoon milieu, natuurbehoud en een veilige leefomgeving. We ontwikkelen ons steeds meer van een pure uitvoeringsorganisatie naar een breed inzetbare partner voor onze opdrachtgevers. De RUD Utrecht bestaat uit vier teams: (1)Bedrijfsvoering, (2)Bedrijven, (3)Bodem, Ondergrond en Asbest, en (4)Water, Natuur en Landschap (WNL).

Wat ga jij doen?
Binnen team Bodem, Ondergrond en Asbest ondersteun je vergunningverleners en handhavers met administratieve taken op het gebied van o.a. de Omgevingswet, de Omgevingsverordening provincie Utrecht en de Besluiten ‘Activiteiten Leefomgeving’ en ‘Kwaliteit Leefomgeving’. De invoering van de Omgevingswet is heel recent en jij hebt een belangrijke taak om deze invoering binnen de organisatie op jouw onderdeel administratief te ondersteunen. Met een eenduidige vastlegging zorg je voor kwaliteit van processen en data. Als medewerker voor administratieve- en procesondersteuning houd je je concreet bezig met het:

  • Versturen van brieven;
  • Versturen van beschikkingen inclusief het opmaken van begeleidende brieven en het publiceren van publicaties;
  • Inboeken van zaken op verzoek van je collega’s bij vergunningverlening en toezicht/ handhaving;
  • Inboeken van meldingen uit het Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO);
  • Dagelijks bijhouden van diverse mailboxen en aanspreekpunt zijn voor diverse organisaties, waterschappen en particulieren;
  • Registreren en verschaffen van informatie met betrekking tot bodemenergiesystemen en grondwateronttrekkingen (informatieverzoeken) en/of het ondersteunen van het Bodemloket;

Een werkdag in de praktijk
In de ochtend controleer je de mailboxen die jij in beheer hebt, om de nieuwe binnengekomen berichten te bekijken en te prioriteren. Sommige berichten kun je direct oppakken en snel afhandelen. In de inbox in het zaaksysteem (Power Browser) staan een aantal brieven klaar, naar aanleiding van een fysieke controle die een collega heeft uitgevoerd. Deze brieven moeten uiterlijk in de middag met de fysieke post mee, dus je pakt ze meteen op om te verzenden. Ook staat er een beschikking klaar. Hier ben je wel even zoet mee, omdat naast het verzenden van de beschikking ook een publicatie en begeleidende brief moet worden toegevoegd. Voordat je het weet, is het alweer lunchpauze.

In de middag handel je de overige mailtjes in de inbox af of stuurt deze door naar je collega’s bij toezicht en vergunningverlening. Naast het doorsturen en inboeken van deze berichten, fungeer je als schakel tussen vergunningverlening en toezicht. Als één van de weinigen ben je namelijk betrokken in de gehele keten van het proces; van aanmelding tot afhandeling.

Tussendoor komt een collega ook nog even langs om te vragen of jij die ene vergunning uit 1997 kunt vinden? Gelukkig weet jij die snel te vinden en heb je je collega veel zoekwerk bespaart.

Wie ben jij?
Je hebt al een aantal jaren ervaring in de wereld van de administratie. Je hebt in je carrière al met diverse zaaksystemen gewerkt en kunt gemakkelijk werkwijzen van nieuwe systemen eigen maken. Programma’s als Outlook, Excel en OneNote kennen nog maar weinig geheimen voor jou. Je vindt het prettig om met meerdere mensen in je omgeving te werken en houdt wel van een beetje drukte. Je raakt niet snel in de stress, ook niet als je collega’s misschien wel stress ervaren. Je houdt ervan om orde te scheppen en je vindt je uitdaging in het structureren van werkzaamheden, ook voor anderen.

Waarom zou je willen werken bij de RUD?
Werken bij ons betekent meer dan je taken uitvoeren. Je bent niet alleen handhaver, vergunningverlener, adviseur, manager of administratief medewerker: je bouwt ook mee aan een organisatie en je krijgt ruimte voor jouw ideeën en initiatieven. We vinden je talent belangrijk en stimuleren je om deze in te zetten voor de organisatie. Als jij je talenten kunt inzetten, dan vliegt de dag voorbij. In onze informele- en open cultuur gaan we uit van vertrouwen en kun je gedeeltelijk thuiswerken. Ook organiseren we diverse leuke activiteiten waar aan je kunt deelnemen, zoals een DOE-dag en diverse sportieve activiteiten, maar ook gezellige (team)borrels.

Wat krijg je van ons?
Je krijgt standaard een maandsalaris krijgt van maximaal €3.877,87 (+22,37% IKB= €4.745,35; schaal 8 van de CAO provincies). In eerste instantie krijg je een arbeidsovereenkomst voor de duur van één jaar, met oog op verlenging voor onbepaalde tijd. Een fulltime werkweek is 36 uur maar je hebt de mogelijkheid om ATV op te bouwen. Dan werk je 40 uur per week, hierdoor bouw je 204 extra verlof uren per jaar op. Daarnaast krijg je 144 uur verlof.

Contact en procedure
Herken jij jezelf in bovenstaand profiel? Dan gaan we graag met je in gesprek. Solliciteren kan t/m 14 februari door te klikken op de knop ‘solliciteer direct’. Met inhoudelijke vragen over deze vacature kun je het beste contact opnemen met Frank van Raad, teamleider ([email protected]) en voor vragen over de procedure met Daan van Osta ([email protected]) of 06 29 68 19 46.


Talent staat bij ons centraal, ongeacht wie je bent en waar je vandaan komt. Bij de RUD streven we naar een veilige werkomgeving waar je jezelf kunt zijn en werk doet waar je plezier en energie uit haalt. We weten dat hoe je naam gespeld is, hoe oud je bent, van wie je houdt en wat je gelooft niets zegt over jouw geschiktheid voor deze vacature. Talent als basis, diversiteit als kracht. Voel je welkom om te solliciteren!

Met deze vacature willen wij graag zelf onze nieuwe collega werven. Dit is dan ook géén oproep voor acquisitie.

Hoe te solliciteren

Om op deze vacature te solliciteren, moet u machtigen op onze website. Als je nog geen account hebt, registreer je.

Plaats een CV

Vergelijkbare vacatures

PhD position - genetic kidney diseases

UMC Utrecht, Utrecht, Utrecht
€ 2.901 - € 3.677 per maand
2 dagen geleden
We offer a position for a PhD student who is interested in unlocking the molecular fingerprint of rare genetic kidney diseases and to work towards therapy development for children. This organoid-based project is funded by the Dutch Kidney Foundation. Elke dag de zorg en de gezondheid van mensen verbeteren Goede arbeidsvoorwaarden Jezelf continu blijven ontwikkelen vinden we belangrijk Dit ga...
UMC Utrecht

Medior Campagnemanager Diversiteit

USG MarCom, Utrecht, Utrecht
€ 3.600 - € 5.500 per maand
5 dagen geleden
Over de functie Rijkswaterstaat wil een afspiegeling van de samenleving zijn in haar personeelsbestand. Daarom is er speciale aandacht voor diversiteit en inclusie en specifiek voor de instroom van divers talent. Het team arbeidsmarktcommunicatie (AMC) van Rijkswaterstaat werkt aan het onder de aandacht brengen van Rijkswaterstaat als werkgever en het werk dat gedaan kan worden. Daarbij heeft diversiteit onze speciale...
USG MarCom

Stagiaire Wijkbureau

Gemeente Utrecht, Utrecht, Utrecht
1 week geleden
Informatie over de stage-opdracht/werkervaringsplek Wat gaat de stagiair doen? De stagiair gaat ervaring opdoen in allerlei administratieve werkzaamheden die een wijkbureaumedewerker uitvoert. Dit zijn onder andere het verstrekken van informatie, inname van meldingen, het maken van afspraken, het organiseren van (wijk) bijeenkomsten, verslaglegging en de financiële bedrijfsvoering rondom initiatieven. Het zijn ondersteunende werkzaamheden en je gaat ook de wijk in....
Gemeente Utrecht