Operatieassistent in opleiding

UMC Utrecht


Datum: 2 weken geleden
Stad: Utrecht, Utrecht
Contract type: Voltijd
UMC Utrecht
Wij zoeken mbo-/hbo-verpleegkundigen of andere hbo-zorgprofessionals die de opleiding tot operatieassistent willen volgen in een academische setting. Ben jij gefascineerd door de constante vooruitgang in de medische wetenschap? Lees dan verder!
 • Elke dag de zorg en de gezondheid van mensen verbeteren
 • Goede arbeidsvoorwaarden
 • Jezelf continu blijven ontwikkelen vinden we belangrijk
Dit ga je doen


Altijd al op OK willen werken? Heb jij een nieuwe uitdaging nodig, in een academische setting, dan is dit jouw moment!

Elke patiënt is anders, elke operatie is uniek. Dat maakt het beroep operatie assistent uitdagend en afwisselend. Om de snijdend medisch specialist bij een operatieve behandeling goed te kunnen assisteren, moet je als operatieassistent op de hoogte zijn van de verschillende procedures, de bijbehorende technieken en inspelen op eventuele complicaties. Dat ga jij leren tijdens de opleiding.

De inservice opleiding, aan de UMC Utrecht Academie, duurt twee jaar en tien maanden (vrijstellingen zijn eventueel mogelijk) en biedt een combinatie van theorie en praktijk. Je combineert werken en leren dus met elkaar.

Tijdens je opleiding word je goed begeleid en met behulp van een digitaal praktijkopleidingsboek houd jij zelf je vorderingen bij. Als leerling operatieassistent kom je te werken in een hypermoderne en interessante werkomgeving.

Tijdens de opleiding loop je stage bij verschillende specialismen (o.a. kinderchirurgie, orthopedie, neurochirurgie) op verschillende locaties en uitwisseling met andere ziekenhuizen.

Hier ga je werken


Het OK-complex van het UMCU is één van de nieuwste, grootste en meest geavanceerde OK- complexen van Nederland. Om deze academische operaties goed te laten verlopen is de taak van operatieassistent heel belangrijk.

Na je opleiding volg je de ‘Academische module’ in één of meerdere specialismen.

Nadat je gediplomeerd bent als operatieassistent, heb je zicht op een vast contract, binnen één van de OK-teams, in het UMCU of in het WKZ. Combifuncties binnen de OK, verschillende locaties of ziekenhuizen, of een combinatie met onderwijs, is allemaal bespreekbaar.

Dit neem je mee
 • Je hebt de opleiding mbo-4 verpleegkunde of hbo verpleegkunde afgerond of bent in het bezit van een bachelordiploma van een (andere) gezondheidszorgopleiding.
 • Je bent leergierig, kan goed plannen en organiseren en houdt van een uitdaging.
 • Je kan zelfstandig werken, je eigen leerproces sturen en je durft initiatieven te nemen.
 • Vanwege de vele innovaties in het UMC Utrecht is het belangrijk dat je beschikt over technisch inzicht, improvisatievermogen en flexibiliteit.
 • Je staat sterk in je schoenen en komt voor jezelf op. Dat heb je nodig bij het werken in de verschillende teams tijdens je opleiding.


Dit bieden we jou


 • Een arbeidsovereenkomst voor de duur van de opleiding, met uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd na afronding van je opleiding.
 • Eindejaarsuitkering van 8,3% en vakantietoeslag van 8%.
 • Gunstige pensioenregeling bij ABP: wij betalen 70% van de premie.
 • Toegang tot allerlei cursussen en trainingen in GoodHabitz.
 • Cao à la carte: de mogelijkheid om extra arbeidsvoorwaarden te kiezen in ruil voor brutosalaris, zoals voor de aanschaf van een fiets, vergoeding van je internetabonnement en lidmaatschappen.

Heb jij interesse om deze opleiding te volgen? Wij zijn benieuwd naar jouw verhaal. Wij willen graag van je horen waarom deze functie op jouw lijf geschreven is en welke kwaliteiten jij in huis hebt.

De gesprekken vinden begin april plaats.

Wij geloven in de kracht van een divers team waarin ruimte is voor verschillende vaardigheden, expertises, sociale en culturele achtergronden. Wij zijn benieuwd naar jou!


Onze nieuwe collega's werven we zelf. We hebben geen behoefte aan acquisitie.


Sollicitatieprocedure

 • Een leuke vacature gevonden? Solliciteer! Stuur ons je cv en motivatiebrief

 • Dank voor je sollicitatie
  Je ontvangt meteen een ontvangstbevestiging van ons

 • Selectieproces
  Binnen twee weken na sluiting vacature hoor je van ons of je bent uitgenodigd

 • Eerste gesprek
  Samen kijken we of er een match is

 • Tweede gesprek
  Bij een match volgt er een voorstel arbeidsvoorwaarden of assessment

 • Welkom!
  Wat fijn dat je bij ons aan de slag gaat! Heel veel werkplezier!

Kom meer te weten over werken bij het UMC Utrecht


Dit bieden we jou
Kom je bij ons werken? Dan geldt voor jou de cao umc. Daarnaast bieden we je nog veel meer en organiseren we van alles zodat jij jezelf kan blijven ontwikkelen
Samen zijn wij UMC Utrecht
Wij geloven in de kracht van een divers team waarin ruimte is voor verschillende vaardigheden, expertises, sociale en culturele achtergronden. Wij zijn benieuwd naar jou!
Kom je langs
Binnen het UMC Utrecht organiseren we regelmatig evenementen. Zo kan jij je goed oriënteren op werken bij ons ziekenhuis!

Hoe te solliciteren

Om op deze vacature te solliciteren, moet u machtigen op onze website. Als je nog geen account hebt, registreer je.

Plaats een CV

Vergelijkbare vacatures

Onderzoeksassistent UCC-SMART

UMC Utrecht, Utrecht, Utrecht
€ 2.499 - € 3.434 per maand
6 dagen geleden
Heb jij een passie voor zorg en wil je ook graag een bijdrage leveren aan de kennis over hart- en vaatziekten? UCC-SMART, het inmiddels wereldberoemde cohort, zoekt een enthousiaste onderzoeksassistent met goede administratieve vaardigheden. Elke dag de zorg en de gezondheid van mensen verbeteren Goede arbeidsvoorwaarden Jezelf continu blijven ontwikkelen vinden we belangrijk Dit ga je doen Je draagt samen...
UMC Utrecht

informatiemanager Cyber en Electromagnetic Activities (CEMA)

Ministerie van Defensie, Utrecht, Utrecht
1 week geleden
Functieomschrijving Werken bij het ministerie van Defensie maar niet als militair? Word informatiemanager Cyber en Electromagnetic Activities (CEMA) binnen de IT van Defensie! Als je kiest voor een baan bij Defensie, dan kies je voor maatschappelijk relevant werk. Je draagt echt iets bij aan een veilig Nederland. Naast 40.000 beroepsmilitairen werken er ook nog zo’n 20.000 burgers bij Defensie. Wil...
Ministerie van Defensie

Medewerker financiële administratie (24-40 uur) 09-01-2024 13:07

Bakker Bart, Utrecht, Utrecht
1 week geleden
De Vital Food Group (VFG) Bij ons draait het om aandacht. Aandacht voor onze producten, onze gasten en onze medewerkers. Elke dag werken we allemaal naar het uiteindelijke doel; de gast blijer de deur uit laten gaan! De Vital Food Group (VFG) is de combinatie van Bart’s Retail, Bakerstreet en Bagels & Beans. Met deze combinatie is een uniek platform...
Bakker Bart