Behandelfunctionaris Toeslagen Toezicht Apeldoorn

De Belastingdienst


Datum: 3 weken geleden
Stad: Apeldoorn, Gelderland
Salaris: € 2.734 - € 4.440 per maand
Contract type: Voltijd
De Belastingdienst

Miljoenen mensen in Nederland krijgen een of meer toeslagen die voor hen onmisbaar zijn. Bijvoorbeeld om de kosten te betalen van de zorgverzekering, de zorg voor kinderen of ruimte om te wonen. Toeslagen draagt bij aan financieel gezonde huishoudens door het uitkeren van deze toeslagen. Als behandelfunctionaris ben jij hierbij onmisbaar.


Dit doe je bij Toeslagen


Als behandelaar in het proces Toezicht van Toeslagen selecteer, verzamel en analyseer je relevante feiten en belangen om de aanvraag van de burger te beoordelen en daarop rechtmatig en tijdig te beslissen. Als behandelaar heb je talent voor communicatie en dienstverlening maar mogen de overige competenties zeker niet onderbelicht blijven. Je moet heel goed de dossiers van de burgers doorzien en verbanden kunnen leggen tussen de uitvragen in de verschillende werkbundels van aanwezige stukken. Keuze durven maken, knopen doorhakken en de essentie van de beslissing omzetten in begrijpelijke taal. Brieven worden niet geschreven door gebruik te maken van tekstblokken maar zijn gericht specifiek op de casus. Schrijftalent hebben is dus wel nodig.

Als behandelaar in het proces Toezicht van Toeslagen vorm je een klantbeeld door materieonderzoek en help je de burger door het proces door persoonlijk contact te hebben. De burger staat centraal en moet duidelijk en begrijpelijk worden geïnformeerd over de procedurele gang betreffende zijn toeslagen en de beslissingen die je neemt.

Als behandelaar Toeslagen ben je ook aanspreekpunt en gesprekspartner voor interne partijen en directe collega’s. Het begeleiden van individuen of groepen is een belangrijk aspect in jouw werkzaamheden. Ook ondersteuning bij het geven van opleidingen kan hiervan onderdeel zijn. Zelf ben je resultaatgericht: zowel de burger als onze organisatie kunnen op je rekenen. Je gelooft in een individuele benadering: maatwerk is standaard in jouw dienstverlening. Ambities en capaciteiten? Bij Toeslagen is volop ruimte om door te groeien. Wil je doorleren en je ontwikkelen tot expert of leidinggevende? In samenspraak met jouw teamleider is er op termijn veel mogelijk.


Een bijzondere baan, omdat...

  • Je bijdraagt aan de missie van Toeslagen: vitale voorzieningen voor iedereen betaalbaar maken.
  • Je werkt in een omgeving waarin de burger centraal staat en iedereen doordrongen is van het belang van duidelijke en begrijpelijke informatie.
  • Binnen Toeslagen er volop ruimte is om op termijn door te groeien.


“Het liefste bel ik met mensen; dat komt toch persoonlijker over dan een formele brief. Je hebt dan ook veel ruimte om uit te leggen hoe de wetgeving in elkaar steekt. Persoonlijk contact met burgers wordt steeds belangrijker in ons werk. Je kunt mensen in het geval van een naheffing wel een rekening laten betalen, maar als ze niet begrijpen waarom wordt de kans wel groot dat het weer gebeurt. En dat willen we niet.”
Nynke, behandelaar Toeslagen


Wanneer past deze baan bij je?


Je hebt hbo-werk- en denkniveau, bij voorkeur heb je een diploma in een juridisch, economisch of financieel vakgebied, maar dit is geen vereiste.
Je hebt relevante werkervaring.
Je hebt affiniteit met wet- en regelgeving, zoals de Algemene wet bestuursrecht.
Je hebt ervaring met klantgerichte dienstverlening en met telefonisch en schriftelijk klantcontact.
Je spreekt en schrijft uitstekend Nederlands en je beheerst goed Engels.


Jouw competenties

Analyseren Flexibiliteit Klantgerichtheid Resultaatgerichtheid Samenwerken
Directie Toeslagen

Bijzonderheden


We ontvangen je brief en cv graag in een Word- of PDF-bestand. Neem in de bestandsnaam jouw voor- en achternaam op. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die kennisgeving mee.

Onze selectieprocedure voor deze functie ziet er als volgt uit:
  • Allereerst wordt beoordeeld of een voorrangskandidaat binnen de Rijksoverheid in aanmerking komt voor deze functie.
  • Op 5, 6 of 7 maart vinden de selectiegesprekken plaats. De instroomdatum is 1 mei 2024.
Onderaan deze vacature vind je meer uitleg over de stappen die je doorloopt in de sollicitatieprocedure

De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde kennis en werkervaring als op het opleidingsniveau. Vermeld deze daarom duidelijk in je cv.

Dienst Toeslagen zet zich in voor de banenafspraak: zoveel mogelijk banen realiseren voor mensen met een arbeidsbeperking. Val jij in deze doelgroep? Wij zullen je ondersteunen zodat je optimaal kunt functioneren, en daarmee jouw bijdrage aan Nederland kunt leveren. Of het nu gaat om aanpassingen op je werkplek, bepaalde voorzieningen in het vervoer of bijvoorbeeld vergoedingen van het UWV: samen met jou, je leidinggevende én een jobcoach gaan wij kijken naar jouw kwaliteiten en mogelijkheden om een passend werkpakket uit te voeren. Wil jij weten of je hierbij hoort en wat dit exact betekent voor jou? Lees hier meer.

Een (online) voorselectietest en/of een assessment kan deel uit maken van de sollicitatieprocedure, evenals het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken.

Deze functie start in schaal 7 en heeft doorgroeimogelijkheden naar schaal 9. Deze functie valt onder de functie groep “Behandelfunctionaris E” waarin de schalen 7, 8 en 9 zitten. Bij goed functioneren kun je binnen deze functie doorgroeien naar schaal 9 met de daarbij behorende periodieken. Het is niet mogelijk om te starten in schaal 8 of 9.

Wij bieden je een inwerkprogramma aan en afhankelijk van je opleiding en werkervaring een opleiding en/of training. Gedurende deze periode is het niet mogelijk om in deeltijd te werken (de 1e 6 weken dien je 40 uur beschikbaar te zijn voor de opleiding), daarna ga je volgens je werkpatroon aan de slag. Na een periode van ongeveer 3 maanden start de verdiepingsopleiding bestaande uit 6 modules (o.a. Kinderopvangtoeslag, huurtoeslag en zorgtoeslag) variërend van 3 tot 8 dagen. De opleidingen worden digitaal en fysiek gegeven. Als je deze periode hebt afgerond en bij goed functioneren in de praktijk, krijg je een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.

Jouw sollicitatie wordt alleen in behandeling genomen als je met de sollicitatie-button reageert en je cv en motivatiebrief zijn bijgesloten. Na sluitingsdatum is het niet meer mogelijk om je sollicitatie in behandeling te nemen. Houd er rekening mee dat het solliciteren technische problemen met zich mee kan brengen. Wacht hiermee dus niet tot het laatste moment.

Wanneer je solliciteert op een functie maak je eenmalig een account aan. Met je account kan je de status van je sollicitatie inzien.


De organisatie

Toeslagen


Dienst Toeslagen maakt vitale voorzieningen voor iedereen betaalbaar. Dát is onze missie!

Miljoenen mensen in Nederland krijgen een of meer toeslagen die voor hen onmisbaar zijn om de kosten te betalen van de zorgverzekering, de zorg voor kinderen en ruimte om te wonen. Dienst Toeslagen draagt bij aan financieel gezonde huishoudens door het uitkeren van deze toeslagen. Zo heeft iedereen in onze maatschappij toegang tot de meest vitale voorzieningen. Drie vragen staan centraal in ons werk en vormen het kompas in ons dagelijks handelen: Is het rechtvaardig? Doen we het samen? Zijn we aanspreekbaar?

Bij Dienst Toeslagen gebeurt veel. We werken met hart en ziel aan herstel van de kinderopvangtoeslagen. En daarnaast gaat het reguliere werk voor de huur-, zorg- en andere toeslagen onverminderd door. We trekken lering uit wat beter kan. Toeslagen maakt de komende jaren dus een sterke ontwikkeling door. Naar de best mogelijke dienstverlening voor burgers. Met medewerkers die weten hoe dat moet. Maatwerk waar kan. Toezicht waar moet.


De afdeling -
Directie Toeslagen


Dienst Toeslagen zorgt voor het juist, tijdig en rechtmatig toekennen en uitbetalen van de huur-, zorg- en kinderopvangtoeslag en het kindgebonden budget. Je werkzaamheden zijn gericht op verschillende vormen van interactie, gericht op de individuele behoeften, het gedrag en de omstandigheden van de toeslagbetrokken burger. Je werkt aan de hand van duidelijke klantbeloftes en past hierin de menselijke maat toe. Dit doen we op een zo efficiënt mogelijke manier en met minimale inspanning voor de burger.

Hoe te solliciteren

Om op deze vacature te solliciteren, moet u machtigen op onze website. Als je nog geen account hebt, registreer je.

Plaats een CV

Vergelijkbare vacatures

Montagemedewerker

Leemans Recruitment, Apeldoorn, Gelderland
€ 2.550 - € 2.850 per maand
3 dagen geleden
Functie omschrijving Ben jij een technische topper die graag met je handen werkt? Heb je ervaring met het installeren en onderhouden van koel- en klimaatsystemen? En ben je op zoek naar een uitdagende en afwisselende baan bij een toonaangevend bedrijf in de versbranche? Dan zijn wij op zoek naar jou! Onze opdrachtgever is gespecialiseerd is in het ontwerpen, produceren en...
Leemans Recruitment

Helpdesk medewerker Nationale Helpdesk Douane

de Douane, Apeldoorn, Gelderland
€ 2.945 - € 3.954 per maand
2 weken geleden
Dé materiedeskundige van de systemen die Douane Nederland gebruikt. Dat ben je als helpdeskmedewerker in Apeldoorn. Spreekt het je aan om on the job te leren en bij te blijven met de laatste ontwikkelingen in de ICT? Solliciteer dan snel! Dit doe je bij de Douane Je gaat aan de slag bij de Nationale Helpdesk Douane (NHD). Gebruikers van onze...
de Douane

Afdelingssecretaresse Verloskunde

Gelre Ziekenhuizen, Apeldoorn, Gelderland
3 weken geleden
Klantgericht, enthousiast en flexibel. Dat zijn de kwaliteiten die wij graag zien bij onze nieuwe afdelingssecretaresse verloskunde. In het kort Locatie: Apeldoorn Uur per week: 16,77 uur FWG: 35 Salaris max schaal FT: Functiecategorie: Algemeen ondersteunend Contact over vacature Afdeling Verloskunde 055-581 1515 Afdeling Je werkt op onze zeer dynamische afdeling van Gelre ziekenhuizen Apeldoorn. Onze teams streven naar een...
Gelre Ziekenhuizen