Psychomotorisch Therapeut

's Heeren Loo


Datum: 3 weken geleden
Stad: Leeuwarden, Friesland
Salaris: € 3.217 - € 4.712 per maand
Contract type: Voltijd
's Heeren Loo
Spreekt de complexiteit van het behandelen van mensen met niet-aangeboren hersenletsel je aan? Vind je het interessant om multidisciplinair samen te werken en help jij graag mensen bij het leren omgaan met veranderingen en het vergroten van hun zelfvertrouwen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Waar ga je werken?

Binnen ’s Heeren Loo De Noorderbrug bieden wij het behandelprogramma Hersenz. Deze behandeling wordt landelijk aangeboden door 13 verschillende zorgaanbieders. In de 3 noordelijke provincies biedt ’s Heeren Loo De Noorderbrug deze behandeling. Deze rol is gericht op de provincie Friesland en dan met name gericht op de locatie in Leeuwarden. Het betreft interdisciplinaire behandeling in de chronische fase van niet-aangeboren hersenletsel (NAH). De behandeling wordt gegeven door verschillende disciplines, zoals een psycholoog, psychiater, psychomotorisch therapeut, cognitief behandelaar, beeldend therapeut, fysiotherapeut, afasietherapeut en bewegingsagoog. De GZ- of neuropsycholoog voert als hoofdbehandelaar de regie.

Hoe ga je helpen?

In verband met een collega die helaas langdurig ziek is, zijn wij op zoek naar een psychomotorisch therapeut die ons tijdelijk wil komen versterken. Je voert interventies uit bij de meest voorkomende psychosociale, mentale en fysieke hulpvragen als gevolg van niet-aangeboren hersenletsel. Deze interventies zijn gericht op specifieke doelen, zoals het omgaan met emoties en veranderingen, het verkennen en herkennen van grenzen en het vergroten van zelfvertrouwen. Ook het opnieuw leren kennen van veranderde lichaamssignalen en de balans vinden tussen belasting en belastbaarheid staan centraal bij de behandeling. De behandeling is systeemgericht. Er wordt blended behandeling toegepast en we werken met landelijke kwaliteitsrichtlijnen.

Je gebruikt tijdens het behandelen kennis van psychopathologie, neuropsychologie, leer-en cognitieve theorieën, groepsdynamica en systeemtheorieën. Je voert het behandelproces uit onder supervisie van de GZ-psycholoog.

Samen met je collega’s werk je mee aan de ontwikkeling van de fysieke Hersenz-behandeling, zowel binnen De Noorderbrug als landelijk. Je vindt het belangrijk om te sparren met collega's. In je werk bouw je effectieve behandelrelaties met cliënten op. Je betrekt de cliënt actief bij de besluitvorming omtrent de behandeling. Dit zowel bij individuele behandeling als groepsbehandeling. Bij de groepsbehandeling bied je naast PMT ook training gericht op balans, uithoudingsvermogen en kracht.

Dit ben jij

Je hebt een afgeronde hbo opleiding tot psychomotorisch therapeut. Daarnaast:

 • ben je geregistreerd als psychomotorisch therapeut bij de NVPMT of ben je bereid om je te registreren
 • heb je werkervaring in individuele en groepsbehandeling, bij voorkeur met NAH cliënten
 • houd je je vakkennis bij en kan jij ontwikkelingen in je vakgebied toepassen in je werk
 • heb je kennis over of affiniteit met fitness
 • beschik je over goede communicatieve vaardigheden. Je werkt ook met mensen met afasie en apraxie
 • kan je goed samenwerken binnen een team als ook met externe organisaties en je werkt resultaatgericht
 • ben je in bezit van rijbewijs en auto, je werkt namelijk op verschillende locaties.

Dit bieden wij

 • Een tijdelijk contract voor 8 uur in de week verspreidt over twee dagdelen.
 • Salariëring conform de CAO Gehandicaptenzorg, FWG functiegroep 55 (minimaal € 3217,- tot maximaal € 4712,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband).
 • Jaarlijks een vakantietoeslag van 8%, een eindejaarsuitkering van 8,33% en balansverlof naast de wettelijke vakantie-uren.
 • Persoonlijke groei, inzicht en regie over je eigen ontwikkeling.

Wij leren jou graag kennen!

Een gesprek waarin wij jou leren kennen en onderzoeken waar jij tot je recht komt. Dat vinden wij belangrijk! Dat cv komt later wel. Eerst tijd voor een leuke kennismaking met onze recruiter. Dat kan telefonisch, maar ook onder het genot van een kopje koffie. Of bijvoorbeeld tijdens een inloopmoment of een wandeling over één van onze prachtige woonzorgparken. Samen kijken wij naar de beste plek voor jou binnen ’s Heeren Loo. Laat dan even je gegevens achter!

Hoe te solliciteren

Om op deze vacature te solliciteren, moet u machtigen op onze website. Als je nog geen account hebt, registreer je.

Plaats een CV

Vergelijkbare vacatures

Beeldend therapeut - Digitale Poli

Synaeda, Leeuwarden, Friesland
€ 3.616 - € 4.785 per maand
3 dagen geleden
Beeldend Therapeut - Digitale poli8 uur Ben jij een innovatieve en bevlogen beeldend therapeut en wil jij de digitale mogelijkheden aangrijpen door onze patiënten online behandeling aan te bieden? Bij de Digitale poli in Leeuwarden zijn wij op zoek naar een beeldend therapeut voor 8 uur in de week. Jouw functie bij Synaeda Als beeldend therapeut bij de Digitale Poli...
Synaeda

Operator Production

Adecco, Leeuwarden, Friesland
€ 2.691 - € 3.435 per maand
6 dagen geleden
Wil jij als operator productie aan de slag binnen FrieslandCampina in Leeuwarden? Ben jij opzoek naar een fulltime baan met doorgroeimogelijkheden, bereid om in 5 ploegendienst te werken? Dan is deze functie iets voor jou! In de bussenfabriek in Leeuwarden worden blikken gemaakt uit rollen staal. Er zijn verschillende productielijnen waar je werkzaam kunt zijn: de laklijn, laslijn en perslijn....
Adecco

Apothekersassistent

Medisch Centrum Leeuwarden, Leeuwarden, Friesland
1 week geleden
Opleidingsniveau mbo Arbeidscontract 24-36 uur per week Salaris FWG N.o.t.k. Voel je je aangesproken door het volgende? Je vindt het leuk om mensen te begeleiden bij (specialistisch) geneesmiddelgebruik. Je zoekt meer uitdaging in complexere farmaceutische vraagstukken. Je werkt graag in teamverband. Het lijkt je leuk om te werken in een poliklinische apotheek én je bent gediplomeerd apothekersassistente. Wacht dan niet...
Medisch Centrum Leeuwarden