Stafmedewerker Klinische Farmacie Support / Functioneel beheer

UMC Utrecht


Datum: 2 weken geleden
Stad: Utrecht, Utrecht
Salaris: € 3.202 - € 4.259 per maand
Contract type: Voltijd
UMC Utrecht
Heb jij een sterk analytisch denkvermogen en affiniteit met geneesmiddelen en automatisering? Dan zijn wij op zoek naar jou voor de uitdagende functie van stafmedewerker Klinische Farmacie Support bij de Apotheek van het UMC Utrecht
 • Elke dag de zorg en de gezondheid van mensen verbeteren
 • Goede arbeidsvoorwaarden
 • Jezelf continu blijven ontwikkelen vinden we belangrijk
Dit ga je doen


Op de stafafdeling Klinische Farmacie Support werk je mee aan het optimaliseren van het voorschrijfproces van medicatie en medicatieveiligheid voor de patiënt. Je stelt testplannen op, voert ze uit en geeft software vrij.

Je onderhoudt en ontwikkelt de basis van het medicatieproces in het ziekenhuis. Als stafmedewerker Klinische Farmacie Support ben je bovendien initieel betrokken bij het onderhoud van de voorschrijfsystemen. Ook ben je betrokken bij het implementeren en inrichten van nieuwe functionaliteiten. Je stelt testplannen op, voert ze uit en geeft software vrij voor productie. Daarnaast beantwoord je vragen van gebruikers en handel je incidenten af. Verder verricht je de coördinatie van recalls, participeer je op termijn in project- en (landelijke) gebruikersgroepen en verzorg je scholing over elektronisch voorschrijven voor artsen en studenten geneeskunde en farmacie.

Hier ga je werken


De ruim 250 medewerkers van de apotheek van het UMC Utrecht leveren dagelijks met veel inzet en enthousiasme hun deskundige bijdrage aan de geneesmiddelenzorg van de patiënt. Waardevol én grensverleggend; dat is de farmaceutische zorg die de apotheek wil bieden!

De apotheek is verantwoordelijk voor het medicatiebeleid in het ziekenhuis en staat voor toonaangevende ziekenhuisfarmacie betreffende patiënt- en productgerichte zorg, onderzoek, onderwijs en opleiding.

De stafafdeling Klinische Farmacie Support (KFS) bestaat uit negen medewerkers. Hier onderhouden en ontwikkelen we een infrastructuur die artsen, verpleegkundigen en apotheekmedewerkers ondersteunt. Hierdoor kan aan de (poli)klinische patiënt een geneesmiddel veilig worden voorgeschreven, uitgezet, bereid en toegediend. De afdeling is verantwoordelijk voor het functioneel beheer van diverse geneesmiddelvoorschrijf-, medicatiebewaking- en informatiesystemen, waaronder HiX, Cato (systeem tbv cytostatica) de geneesmiddeldatabank van MetaVision (intensive care) en het onderhoud van infuuspomp bibliotheken. Processen en werkinstructies worden vastgelegd in een kwaliteitssysteem Zenya.

Dit neem je mee


Je bent een zelfstandig medewerker met hbo-denk- en werkniveau. Verder heb je een sterk analytisch denkvermogen en affiniteit met geneesmiddelen en automatisering. Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden. Hierdoor ben je in staat om zelfstandig en proactief in projecten te participeren.

Bij voorkeur heb je affiniteit met apotheekprocessen, geneesmiddelen en automatisering. Ervaring met HIX en datamanagement/BI is een pré. De kennis hierover weet je te combineren en over te brengen naar anderen. Verder werk je nauwkeurig, efficiënt en systematisch, maar heb je ook de nodige flexibiliteit in acute situaties. We zijn benieuwd hoe jij invulling geeft aan onze kerncompetenties; samenwerken, eigenaarschap en vernieuwen of continu verbeteren.

Wij geloven in de kracht van een divers team waarin ruimte is voor verschillende expertises, sociale en culturele achtergronden.

Dit bieden we jou
 • Een salaris tussen de €3202 en €4817 bruto per maand (schaal 8 of 9), op basis van een fulltime dienstverband (36 uur).
 • Afhankelijk van je opleiding en ervaring wordt je ingeschaald in schaal 8 of 9.
 • Eindejaarsuitkering van 8,3% en vakantietoeslag van 8%.
 • Gunstige pensioenregeling bij ABP: wij betalen 70% van de premie.
 • Toegang tot allerlei cursussen en trainingen in GoodHabitz.
 • Cao à la carte: de mogelijkheid om extra arbeidsvoorwaarden te kiezen in ruil voor brutosalaris, zoals voor de aanschaf van een fiets, vergoeding van je internetabonnement en lidmaatschappen.

Wij geloven in de kracht van een divers team waarin ruimte is voor verschillende vaardigheden, expertises, sociale en culturele achtergronden. Wij zijn benieuwd naar jou!


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Sollicitatieprocedure

 • Een leuke vacature gevonden? Solliciteer! Stuur ons je cv en motivatiebrief

 • Dank voor je sollicitatie
  Je ontvangt meteen een ontvangstbevestiging van ons

 • Selectieproces
  Binnen twee weken na sluiting vacature hoor je van ons of je bent uitgenodigd

 • Eerste gesprek
  Samen kijken we of er een match is

 • Tweede gesprek
  Bij een match volgt er een voorstel arbeidsvoorwaarden of assessment

 • Welkom!
  Wat fijn dat je bij ons aan de slag gaat! Heel veel werkplezier!

Kom meer te weten over werken bij het UMC Utrecht


Dit bieden we jou
Kom je bij ons werken? Dan geldt voor jou de cao umc. Daarnaast bieden we je nog veel meer en organiseren we van alles zodat jij jezelf kan blijven ontwikkelen
Samen zijn wij UMC Utrecht
Wij geloven in de kracht van een divers team waarin ruimte is voor verschillende vaardigheden, expertises, sociale en culturele achtergronden. Wij zijn benieuwd naar jou!
Kom je langs?
Binnen het UMC Utrecht organiseren we regelmatig evenementen. Zo kan jij je goed oriënteren op werken bij ons ziekenhuis!

Hoe te solliciteren

Om op deze vacature te solliciteren, moet u machtigen op onze website. Als je nog geen account hebt, registreer je.

Plaats een CV

Vergelijkbare vacatures

Adviseur interne communicatie

Search & Co Groep, Utrecht, Utrecht
€ 85 per uur
2 dagen geleden
Voor de Provincie Utrecht zoekt Communicatie & Co een adviseur interne communicatie. In de rol van adviseur interne communicatie bij de provincie Utrecht ben je werkzaam op het niveau van de concerncommunicatie, als lid van het corporate communicatieteam. Je draagt de verantwoordelijkheid voor de communicatie van belangrijke ontwikkelingen en actualiteiten, die relevant zijn voor alle medewerkers. Je bent de communicatieadviseur...
Search & Co Groep

Dramatherapeut Ambulant Centrum Utrecht

Fivoor, Utrecht, Utrecht
3 dagen geleden
Dramatherapeut Ambulant Centrum Utrecht Als dramatherapeut lever je een bijdrage aan de algemene diagnostiek en het uitbreiden en uitvoeren van dramatherapie aan individuele en groepen cliënten met een intensieve en/of complexe zorgvraag. Als vaktherapeut verzamel je informatie over de cliënt in het kader van indicatiestelling en diagnostiek door middel van intakes en dramatherapeutische observaties en onderzoek. Je stelt het drama...
Fivoor

Management Ondersteuner

Ministerie van Defensie, Utrecht, Utrecht
€ 3.664 per maand
6 dagen geleden
Wat ga je doen? Wil je een essentiële bijdrage leveren aan de toekomst van de IT-infrastructuur van Defensie? Word Management Ondersteuner Als je kiest voor een baan bij Defensie, dan kies je voor maatschappelijk relevant werk. Je draagt echt iets bij aan een veilig Nederland. Naast 69.000 beroepsmilitairen werken er ook nog zo’n 21.000 burgers bij Defensie. Wil jij in...
Ministerie van Defensie