Procesinrichter

De Belastingdienst


Datum: 2 weken geleden
Stad: Apeldoorn, Gelderland
Salaris: € 4.278 - € 6.320 per maand
Contract type: Voltijd
De Belastingdienst

Meewerken aan een flinke vernieuwingsopgave binnen de keten Loonheffingen. Je doet het als procesinrichter loonheffingen bij de Belastingdienst. Jij zorgt dat veranderende wetgeving en onze automatiseringsprocessen met elkaar blijven kloppen. Zo kunnen we alle kernapplicaties vervangen. Dankzij jouw werk wordt het voor iedereen makkelijker om loonaangifte te doen.


Dit doe je bij de Belastingdienst


Het team Regie en beheer loonheffingen valt onder de centrale administratieve processen (CAP) van de Belastingdienst. We zorgen voor het opleveren van producten in de keten loonheffingen die werkgevers en burgers helpen bij hun fiscale verplichtingen. Als procesinrichter help je bij alle processen rond die producten; van uitvoeringstoets en voortbrenging tot implementatie. Ook stuur je op het invoeren en toepassen van nieuwe wetgeving binnen de automatisering. Of het nu gaat over wetgeving rond arbeidsmarkt, het pensioenstelsel of Europese samenwerking. Hier komt beleid, fiscaliteit, automatisering en uitvoering samen.

Met een multidisciplinaire aanpak bereid je de business voor op veranderingen. Met name het proces jaarovergang Loonaangiftebericht is jouw verantwoordelijkheid. Je coördineert wijzigingen en waarborgt tegelijkertijd de continuïteit van de productieprocessen. Je licht gebruikers voor en stemt de implementatieaanpak af met stakeholders zoals de partners binnen de Loonaangifteketen, externe softwareontwikkelaars en salarisadministrateurs. Daarvoor bouw je een groot netwerk binnen en buiten de organisatie op en ben je voor hen het aanspreekpunt. En werk je samen met materiedeskundigen, leidinggevenden, ICT-medewerkers en beleidsmedewerkers van verschillende ministeries. Je werk bestaat als adviseur daarnaast veel uit overleggen en afstemmen met het (lijn)management en de procesverantwoordelijke. Tijdig oplossingen vinden voor risico’s en knelpunten is één van je belangrijkste taken.


Een bijzondere baan, omdat...

  • Je deel uitmaakt van een team van specialisten op het gebied van fiscaal beleid tot functioneel beheer. Dat betekent dat je veel kunt leren van collega’s.
  • Er veel ontwikkelingen spelen binnen de organisatie. Bijvoorbeeld een grote vernieuwingsopgave binnen de keten loonheffingen, waarbij alle kernapplicaties vervangen worden. En grote wetgevingsdossiers die invloed hebben op ons werk. Uitdaging genoeg!
  • Je de kans krijgt om jezelf voortdurend te blijven ontwikkelen, zowel persoonlijk als vakinhoudelijk. Ook is er veel ruimte om door te groeien binnen de Belastingdienst
  • Plaats-en tijd onafhankelijk werken mogelijk is.


“Met collega’s werken aan grote geautomatiseerde logistieke- en administratieve productieprocessen geeft voldoening. Vooral omdat het burgers en bedrijven helpt. Je denkt mee wat de gebruiker van de systemen en processen in de organisatie nodig heeft om zijn werk te doen. Dat houdt het afwisselend en geeft zicht op het resultaat van je werk.” Ed, procesinrichter.


Wanneer past deze baan bij je?

  • Je hebt WO werk en denk niveau.
  • Je hebt ten minste 3 jaar relevante werkervaring in een soortgelijke rol en bij voorkeur kennis van de loonheffingen, processen en organisatieonderdelen van de Belastingdienst.
  • Je hebt kennis van en ervaring met organisatie-, proces- en inrichtingsprincipes.

Jouw competenties

Initiatief Organisatiesensitiviteit Resultaatgerichtheid Samenwerken Overtuigingskracht
Directie Centrale Administratieve Processen

Bijzonderheden


We ontvangen je brief en cv graag in een Word- of PDF-bestand. Neem in de bestandsnaam jouw voor- en achternaam op. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die kennisgeving mee.

Onze selectieprocedure voor deze functie ziet er als volgt uit:
  • Allereerst wordt beoordeeld of een voorrangskandidaat binnen de Rijksoverheid in aanmerking komt voor deze functie.
  • Daarna wordt beoordeeld of jouw cv en motivatiebrief voldoen aan de gestelde functie-eisen.
  • Op 11 maart 2024 vinden de selectiegesprekken plaats.
Onderaan deze vacature vind je meer uitleg over de stappen die je doorloopt in de sollicitatieprocedure

De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde kennis en werkervaring als op het opleidingsniveau. Vermeld deze daarom duidelijk in je cv.

De Belastingdienst zet zich in voor de banenafspraak: zoveel mogelijk banen realiseren voor mensen met een arbeidsbeperking. Val jij in deze doelgroep? Wij zullen je ondersteunen zodat je optimaal kunt functioneren, en daarmee jouw bijdrage aan Nederland kunt leveren. Of het nu gaat om aanpassingen op je werkplek, bepaalde voorzieningen in het vervoer of bijvoorbeeld vergoedingen van het UWV: samen met jou, je leidinggevende én een jobcoach gaan wij kijken naar jouw kwaliteiten en mogelijkheden om een passend werkpakket uit te voeren. Wil jij weten of je hierbij hoort en wat dit exact betekent voor jou? Lees hier meer.

Een (online) voorselectietest en/of een assessment kan deel uit maken van de sollicitatieprocedure, evenals het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken.

Jouw sollicitatie wordt alleen in behandeling genomen als je met de sollicitatie-button reageert en je cv en motivatiebrief zijn bijgesloten. Na sluitingsdatum is het niet meer mogelijk om je sollicitatie in behandeling te nemen. Houd er rekening mee dat het solliciteren technische problemen met zich mee kan brengen. Wacht hiermee dus niet tot het laatste moment.

Wanneer je solliciteert op een functie maak je eenmalig een account aan. Met je account kan je de status van je sollicitatie inzien.


De organisatie

Belastingdienst


Bij de Belastingdienst werken ongeveer 25.000 mensen verspreid over het hele land aan een financieel gezond Nederland. Dit doen we door eerlijk en zorgvuldig belastingen en premies volksverzekeringen te heffen, te innen en te controleren en fraude op te sporen. De Belastingdienst maakt het burgers en bedrijven zo gemakkelijk mogelijk om verplichtingen na te kunnen komen en gebruik te kunnen maken van rechten. Dat gebeurt met passende dienstverlening, door massale processen juist en tijdig uit te voeren én door adequaat toezicht uit te oefenen. De Belastingdienst is sterk in ontwikkeling en heeft de ambitie om de beste Belastingdienst voor Nederland te zijn met focus op fiscale taken en vakmanschap. Lees meer over de Belastingdienst op: https://over-ons.belastingdienst.nl


De afdeling -
Directie Centrale Administratieve Processen


De directie Centrale Administratieve Processen (CAP) is het kloppend hart van de Belastingdienst. Iedereen in Nederland heeft met ons te maken. Jaarlijks versturen en verwerken wij meer dan 316 miljoen brieven, e-mails, aanslagen en aangiften. De verantwoordelijkheid voor de ontvangst, verwerking en verzending van alle fiscale gegevens van én aan burgers en bedrijven ligt bij ons. CAP is georganiseerd in vier onderdelen: Gegevens, Heffing, Inning en Centrale Functies.

Samen zorgen zij ervoor dat iedereen in Nederland een aanslagbiljet krijgt, aangifte kan doen of een toeslag ontvangt. Om al deze gegevens op een verantwoordelijke en juiste manier te kunnen verwerken voert CAP miljoenen handelingen door, grotendeels geautomatiseerd. Onze ambitie? Massaal persoonlijk maken. Door zoveel mogelijk te digitaliseren, optimaliseren en slim gebruik te maken van data kunnen we dit mogelijk maken. Dit vraagt om medewerkers die mee- en vooruitdenken, nieuwsgierig zijn en zichzelf continu willen blijven ontwikkelen. Kijk voor meer info: https://werken.belastingdienst.nl/centrale-administratieve-processen-cap.

Hoe te solliciteren

Om op deze vacature te solliciteren, moet u machtigen op onze website. Als je nog geen account hebt, registreer je.

Plaats een CV

Vergelijkbare vacatures

Hostelmanager

Stayokay, Apeldoorn, Gelderland
2 dagen geleden
JE HOEFT NIET STRAK IN PAKMAAR GEWOON LEKKER IN EEN JEANS Stayokay Apeldoorn is een knus hostel aan Park Berg en Bos, in de buurt van de Apenheul en het Klimbos. Een unieke werkplek midden in de natuur, waar altijd een relaxte sfeer hangt. Van groepen tot gezinnen en van stapelbedden tot een duurzaam Wikkelhuisje, hier is het allemaal mogelijk....
Stayokay

Customer service Overheid

Kreis Kleve, Apeldoorn, Gelderland
1 week geleden
Stellenbeschreibung Je bent als Customer service medewerker Overheid het visitekaartje van de Belastingdienst. Jij luistert goed en vraagt door zodat je de ondernemer of burger kunt helpen. Je zal leren om de beller te informeren over het proces van het doen van aangifte of een aanvraag voor een toeslag. Het werk is dus heel divers. Je weet vooraf niet waar...
Kreis Kleve

Telefoniste

Search4you, Apeldoorn, Gelderland
€ 2.550 per maand
3 weken geleden
Ben jij opzoek naar een leuke en uitdagende telefonische functie Dan hebben wij een leuke functie bij onze vaste opdrachtgever uit Apeldoorn Wat heb je nodig Enige kennis en ervaring is een pré, geen vereist Je kan omgaan met computers en systemen Werken in wisselende diensten (tegen mooie toeslagpercentages!) Wat bieden wij je Een instapsalaris van minimaal €2550,00 per maand...
Search4you