Geoscientist SCAN

EBN


Datum: 2 weken geleden
Stad: Utrecht, Utrecht
Contract type: Voltijd
EBN

EBN zoekt ervaren Geoscientist


Hybride · Utrecht

EBN is een bijzonder bedrijf in de energiesector, waarvan de aandelen voor 100% in handen zijn van de Nederlandse staat. Kennis, kunde en slagkracht zetten we al meer dan 50 jaar in om een actieve en significante bijdrage te leveren aan ons toekomstig duurzaam energiesysteem. Daarmee geven we verbindende kracht aan de energietransitie en zetten we maatschappelijke ambities om in realiteit. Dat is wat we doen en dat is onze drive: Energising the Transition.


EBN draagt o.a. bij aan de inzet van geothermie door kennis te ontwikkelen en geld te investeren in projecten. Onze focus ligt daarbij vooral op aardwarmte en warmteopslag in de ondergrond. Ons ultieme doel is voorzieningszekerheid van duurzame warmte, nu en voor komende generaties. Deze Business Unit, Warmtransitie, bestaat uit +/- 40 personen en is groeiende. Voor dit team zoeken wij een ervaren Geoscientist die zich vooral zal richten op het SCAN-project. In het kader van dit project zal de komende jaren aanvullend verkenningsonderzoek worden uitgevoerd om de warmtetransitie te versnellen. In deze rol ben je onderdeel van dit multidisciplinaire team in het hart van de energietransitie.

De functie

Als Geoscientist heb je een brede rol binnen de Business Unit Warmtetransitie en adviseer je het management met betrekking tot het ondergrondse deel van het zoeken naar - en de ontwikkeling en exploitatie van - geologische energiebronnen.

Jij:

 • maakt actief deel uit van een regionaal exploratie- en ontwikkel team en helpt zo de warmtetransitie mogelijk te maken binnen de regio. Je kijkt hierbij naar de mogelijkheden van zowel diepe geothermie als ook naar mogelijkheden van lage temperatuur geothermie en hoge temperatuur opslag.
 • evalueert zelfstandig de Nederlandse ondergrond waarbij je gebruik maakt van seismiek, well logs, en andere geologische data in samenwerking met onze andere specialisten om te komen tot voorstellen voor nieuw te realiseren verkenningsonderzoek. Je werkt hierbij intensief samen met het Operations-team. Je kijkt daarbij ook naar hoe ondergrondaspecten het beste te koppelen zijn aan de bovengrondse warmtevraag;
 • helpt junior collega's zich verder te ontwikkelen.

Jouw profiel

Jij werkt graag in een continue veranderende omgeving. Je pakt zelf zaken op, maar weet ook in te schatten wanneer je anderen moet betrekken. Wat vragen wij verder van jou?

 • Een afgeronde WO-Master in Aardwetenschappen of Technische Aardwetenschappen
 • Minimaal 10 jaar relevante werkervaring. Van belang daarbij is ervaring met regionale- en exploratiegeologie: pre-drill evaluatie van projecten, onzekerheidsanalyse.
 • Kennis van de geologie van Nederland.
 • Je bent bekend met relevante softwarepakketten zoals Petrel, ArcGIS en QGIS, hebt uitgebreide ervaring met 2D/3D seismische interpretatie en het maken van putcorrelaties in Petrel.
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel in woord als geschrift.

Wat wij bieden

Een unieke werkplek binnen een groeiend bedrijf met een belangrijke rol in de Nederlandse energiesector. Samen met je collega’s heb jij een positieve impact op de energietransitie in Nederland. Hoe we dat doen? Daarnaast bieden wij jou:


 • Een arbeidsovereenkomst voor, in eerste instantie, een jaar met uitzicht op verlenging, met een salaris dat aansluit bij je kennis en ervaring. Het is mogelijk om minder dan 40 uur te werken (32 of 36 uur).
 • 42 vakantiedagen (op basis van een fulltime dienstverband).
 • Laptop en mobiele telefoon.
 • De mogelijkheid om jezelf te blijven ontwikkelen en (inhouse) cursussen te volgen, waaronder deelname aan het EBN leiderschapsprogramma.
 • Een fraaie werkplek in hartje Utrecht met een dakterras, heerlijke koffie & thee en sportfaciliteiten met trainer. Als je bij ons start dan zorgen we dat je een warm welkom en goede begeleiding krijgt. Je wordt gekoppeld aan een buddy die je wegwijs maakt in de organisatie en jouw team zorgt voor een inwerkprogramma.
 • Kortom: wij bieden je in alle opzichten een Great Place to Work!

Geïnteresseerd?

Dan ontvangen wij graag jouw motivatiebrief en cv. Solliciteer uiterlijk 27 februari We vragen je dan enkele gegevens in te vullen en jouw cv en motivatiebrief te uploaden

De procedure

Na ontvangst van je sollicitatie bekijkt een intern selectieteam jouw informatie. We streven ernaar binnen 5 werkdagen na de uiterlijke sluitingsdatum te laten weten of je wordt uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. Na het kennismakingsgesprek volgt een tweede gesprek waarin we vooral vakinhoudelijk het gesprek vervolgen. Na het tweede gesprek volgt een assessment, hier ontvang je later meer informatie over.

Informatie

Heb je nog vragen of wil je graag meer informatie over deze functie of EBN, dan kun je contact opnemen met onze recruiter via: [email protected]

Wij kiezen er bewust voor om de werving zelf te doen. Wij stellen dan ook geen prijs op aanbiedingen van bureaus of andere vormen van acquisitie.

Hoe te solliciteren

Om op deze vacature te solliciteren, moet u machtigen op onze website. Als je nog geen account hebt, registreer je.

Plaats een CV

Vergelijkbare vacatures

Assistent Horecamanager

Beers & Barrels, Utrecht, Utrecht
€ 2.800 - € 3.600 per maand
1 dag geleden
De gouden match Je bent: Een ervaren horeca manager en coach Gastgericht en een teamspeler Enthousiast, operationeel en ondernemend Je krijgt: Een salaris tussen € 2.800,- en € 3.600,- exclusief fooi Direct een vast contract Een goede werk/ privébalans, bijvoorbeeld 4 dagen werken of bij 5 dagen om het weekend vrij Volop groeikansen binnen RCE, de grootste horeca-organisatie van Nederland...
Beers & Barrels

intercedent

Randstad Nederland, Utrecht, Utrecht
6 dagen geleden
Functieomschrijving Succesvolle sollicitatie Fijn, de eerste stap is gezet! Je hebt je sollicitatie afgerond en deze is bij ons binnen gekomen. Binnen 2 werkdagen nemen wij contact met jou op per mail of telefoon. Als wij voldoende aansluiting zien met jouw profiel, willen we je uiteraard beter leren kennen tijdens een korte telefonische kennismaking. Op gesprek De talent acquisition specialist...
Randstad Nederland

Ervaren Hands-on Uitvoerder Renovatie & Transformatie

Continu Professionals, Utrecht, Utrecht
6 dagen geleden
Heb je vragen? Heb je een vraag over deze vacature of wil je aanvullende informatie? Bel of e-mail Tim Kool. Referentienummer V-071005 WHATSAPP MET ADVISEUR SOLLICITEER NU Je hebt nog 29 dagen om te solliciteren Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een ervaren en hands-on uitvoerder voor de bouwafdeling renovatie & transformatie met het oog op energetisch verbeteren. Als uitvoerder...
Continu Professionals