Begeleider

's Heeren Loo


Datum: 3 weken geleden
Stad: Tiel, Gelderland
Salaris: € 2.617 - € 3.535 per maand
Contract type: Voltijd
's Heeren Loo
"Zie jij wat ik nodig heb? Soms word ik boos en ben ik verdrietig, bied jij mij dan onvoorwaardelijke steun? Ik wil graag groeien, help jij mij hierbij?"

Jij als begeleider GGZ

Je werkt als begeleider op één van de zes woningen op ons woonzorgpark Thedingsweert in Tiel. Er heerst een gemoedelijke sfeer op het park. Winkels, het station en het centrum van Tiel liggen op een steenworp afstand. In en rondom het woonzorgpark bieden wij wonen, werk, dagbesteding en behandeling aan. De woningen zijn per twee aan elkaar verbonden. In de woningen hebben de cliënten hun eigen studio en is er een grote gemeenschappelijke woonkamer. Door de opzet van de woningen is er goed contact met de andere begeleidingsteams.

Bij de cliënten is er sprake van een lichte tot ernstige verstandelijke beperking en een vorm van moeilijk verstaanbaar gedrag (MVG). De cliënten hebben vaak moeite zich te uiten. Dit kan leiden tot verbale of fysieke agressie. De mate van de verstandelijke beperking en de uiting van het gedrag verschillen per cliënt. Als begeleider GGZ ondersteun je de cliënten op de manier die bij jou past. Misschien is dat met humor, eindeloos geduld of een grote hoeveelheid energie. Je weet altijd wel aansluiting te vinden bij de cliënten.

De hulpvraag is vaak complex door een achtergrond van hechtingsproblematiek, trauma’s en een gebrek aan vertrouwen. De cliënten hebben veelal een dubbele diagnostiek. Jij ziet de mens achter de beperking en creëert samen mooie momenten. Die inzet krijg je dubbel en dwars terug als een cliënt jou in de armen sluit, omdat jij onvoorwaardelijk naast hem blijft staan. Of als je een cliënt ziet opbloeien door de band die jullie samen hebben opgebouwd.

Hoe ga je helpen?

Jij leert als vast gezicht de cliënten echt goed kennen en signaleert zo oplopende spanning. Waar nodig, zet je een passende begeleidingsinterventie in om die spanning af te bouwen en verdere escalatie te voorkomen. Denk hierbij aan afleiden, ombuigen of een activiteit inzetten. Je laat de cliënt voelen dat je naast hem blijft staan en er – juist dan – voor hem bent. We werken volgens de methodiek Triple-C. Als je hiermee nog geen ervaring hebt, bieden we je een cursus aan.

Als begeleider ondersteun je de cliënten in hun huis én op de dagbesteding. Op die manier zien zij steeds dezelfde gezichten en blijft de kwaliteit van zorg gewaarborgd. De cliënten zijn graag actief en zoeken een begeleider die met ze mee gaat zwemmen, wandelen of ze bijvoorbeeld helpt bij hun folderwijk.

Jij werkt nauw samen met de verwanten/familie, je collega’s en andere professionals zoals de gedragsdeskundige. Zo creëer je een stabiele situatie waarin de cliënt zich kan ontwikkelen. En dat maakt jou waardevol. Voor de cliënt én voor je team.

Als begeleider maak jij écht verschil! Samen met jou kijken we welke woning het beste aansluit bij jouw (werk)ervaring, persoonlijkheid en wensen. Ook is het mogelijk om op verschillende woningen te werken als je graag meer uren maakt.

Dit ben jij

 • Je hebt een mbo-opleiding op minimaal niveau 3 richting gezondheidszorg of welzijn. Indien je nog niet getraind bent in Triple C, krijg je van ons de mogelijkheid tot scholing.
 • Jij bent een stabiele, evenwichtige en stevige persoonlijkheid.
 • Je hebt ervaring in het werken met cliënten met een matige tot lichte verstandelijke beperking met bijkomende uitdagingen.
 • Je hebt een natuurlijke nieuwsgierigheid naar het achterliggende gedrag van mensen.

Dit bieden wij

 • Salaris volgens de cao Gehandicaptenzorg tussen de 2617 euro en 3535 euro op basis van een dienstverband van 36 uur per week.
 • Voor begeleiders die werken met zeer intensieve groepen cliënten is er een extra arbeidsmarkt toeslag van 5%.
 • Vakantiegeld 8% in mei en eindejaarsuitkering 8,33% in december.
 • 144 uur vakantie én 57 uur balansverlof per jaar op basis van een dienstverband van 36 uur per week.
 • Als medewerker van de grootste zorgaanbieder in de Nederlandse gehandicaptenzorg profiteer je van talloze carrièrekansen en ruime doorgroeimogelijkheden.
 • Persoonlijke groei, inzicht en regie over je eigen ontwikkeling.
 • We werken binnen 's Heeren Loo persoonsgericht. Dat betekent dat je werkt vanuit de zorgvraag van de cliënt en tegelijkertijd jouw persoonlijke wensen hier zoveel mogelijk op afstemt.

Over 's Heeren Loo

’s Heeren Loo helpt mensen met een lichte tot ernstige (verstandelijke) beperking. Van jong tot oud, in heel Nederland. We geven de zorg en ondersteuning die zij nodig hebben. Lichte zorg waar het kan en intensieve zorg als het nodig is. Want de cliënt staat centraal. En met onze jarenlange kennis en ervaring, aangevuld met onze wetenschappelijke onderzoeken, helpen wij dagelijks onze cliënten én medewerkers verder.

Wij leren jou graag kennen!

Een gesprek waarin wij jou leren kennen en onderzoeken waar jij tot je recht komt. Dat vinden wij belangrijk! Dat cv komt later wel. Eerst tijd voor een leuke kennismaking met onze recruiter. Dat kan telefonisch, maar ook onder het genot van een kopje koffie. Of bijvoorbeeld tijdens een inloopmoment of een wandeling over één van onze prachtige woonzorgparken. Samen kijken wij naar de beste plek voor jou binnen ’s Heeren Loo. Laat dan even je gegevens achter!

Hoe te solliciteren

Om op deze vacature te solliciteren, moet u machtigen op onze website. Als je nog geen account hebt, registreer je.

Plaats een CV

Vergelijkbare vacatures

Leerling Koeltechniek

Westerduin, Tiel, Gelderland
€ 2.800 per maand
1 week geleden
Wil jij niet meer dagelijks werken tussen dezelfde vier muren? Kies dan voor Leerling Koeltechniek. Als Leerling Koeltechniek kan je binnen het bedrijf meerdere kanten op. Zo kan je bijvoorbeeld de kant op van servicemonteur, aircomonteur of een functie in de werkplaats. Je werkt bij elke functie in de dagdienst, maar de tijden kunnen verschillend zijn per functie. Om het...
Westerduin

Schoonmaker parttime

Start People Ede, Tiel, Gelderland
€ 14 - € 14,1 per uur
2 weken geleden
Over de functie Heb jij een oog voor detail en schoonmaken? Zie jij het wel zitten om parttime, 22 uur in de week schoon te maken bij een houthandel in Boven-Leeuwen? Solliciteer dan direct. Als schoonmaker ben je verantwoordelijk voor het schoonmaken van het kantoor, de kantine en de showroom in twee panden van het bedrijf. Je zorgt ervoor dat...
Start People Ede

Assistent begeleider

's Heeren Loo, Tiel, Gelderland
€ 2.027 - € 2.766 per maand
4 weken geleden
Wil jij onze begeleiders graag ontzorgen? Ben jij geduldig en verzorgend? Kom jij ons team versterkenJij als Assistent begeleiderBen jij verzorgend, geduldig en wil jij ondersteuning bieden aan onze begeleiders? Dan is de functie voor assistent begeleider in de verzorgende begeleidingsstijl wellicht perfect voor jou.Hoe ga je helpen?Als assistent begeleider help je onder andere mensen met een ernstige meervoudige beperking...
's Heeren Loo