Teamleider Business en Informatieanalyse

Gemeente Amsterdam


Datum: 1 week geleden
Stad: Amsterdam, Noord-Holland
Salaris: € 5.309 - € 6.993 per maand
Contract type: Voltijd
Gemeente Amsterdam
Uren per week 32-36 uur
Plaatsingdatum 20-11-2023
Vacaturenummer CA10033398
Werk- en denkniveau WO
Salarisniveau € 5.309,- tot € 6.993,-
Sluitingsdatum 03-12-2023
Aantal fte 3
 • Als teamleider heb je veel aandacht voor persoonlijke- en vakontwikkeling en werk je samen met collega’s in het belang van één i-Domein aan de verdere modernisering en professionalisering van je vakgroep.
 • Ook heb je een leidende rol in het uitdragen en stimuleren van agile (faciliterend en wendbaar) en inhoudelijk leiderschap.
 • Net zoals wij ben je maatschappelijk betrokken en wil je van toegevoegde waarde zijn voor het optimaliseren en digitaliseren van de dienstverlening voor de Amsterdammer.

De functie

Amsterdam wil zijn positie als digitale stad verder versterken. Om deze uitdaging te tackelen bouwen we samen aan een stevig en veilig fundament om digitale diensten te kunnen leveren aan zowel burgers, ondernemers als bezoekers. Zo werken we aan vele ontwikkelingen zoals de implementatie van een cloud platform, een data platform maar ook aan generieke voorzieningen. Ook betekent het dat de huidige 10 organisatieonderdelen samen gaan werken als i-domein gebundeld in 5 samenhangende directies. We kunnen daarmee snel en efficiënt blijven inspelen op de veranderingen in onze mooie stad. We werken opgavegericht, uitgaande van agile principes, samen met de collega’s uit de andere clusters en directies in multidisciplinaire teams. Digitaal voegt waarde en betekenis toe aan de opgaven voor de stad.

De leden van de vakgroep Business en Informatie Analyse (BIA) leggen de verbinding tussen de business en het I-domein en zorgen ervoor dat alle “I-producten” (systemen, applicaties, processen etc) overeenkomen met de behoeften van de business en die van de Amsterdammer. Ze richten zich daarbij op het snijvlak tussen business en IT en doen dit met aandacht voor architectuur, privacy, security, wet- en regelgeving en ethiek. In de vakgroep is veel aandacht voor persoonlijke- en vakontwikkeling en werken collega’s samen aan de verdere modernisering en professionalisering van de vakgroep.

Als teamleider binnen BIA stuur je als thought leader met coachende en inspirerende leidinggevende skills een team van circa 25 professionals aan. Door je team de juiste kaders, begeleiding en sturing te geven, voelen zij zich thuis in de vakgroep en kunnen zij zich richten op het verder ontwikkelen van het vakgebied en het verder verbeteren van de kwaliteit van hun producten en diensten. Als teamleider lever je samen met je collega teamleiders en de vakgroepmanager een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van en de verdere professionalisering van de vakgroep BIA. Je werkt mee aan de strategische personeelsplanning binnen je afdeling en zorgt dat je teamleden beschikken over de benodigde vaardigheden en kennis om goed aan de slag te kunnen in de uiteenlopende beleidsterreinen over de volle breedte van de gemeente Amsterdam. De BIA vakgroep is een actieve vakgroep die veel investeert in onderlinge verbinding, in professionalisering van het vak en de vakgroep, in innovaties en hogere kwaliteit van dienstverlening en organiseert daartoe veel events. Als boegbeeld binnen de vakgroep, draag jij het belang van actieve bijdrage daartoe uit. Je maakt onderdeel uit van het MT BIA en toont daarin niet alleen eigenaarschap voor de prestaties van je eigen team, maar voelt je verantwoordelijk voor de vakgroep brede resultaten.

Dit doe je op een gemiddelde dag

 • Je hebt overleg op verschillende niveaus: onder meer individueel overleg met medewerkers in je team, collegiaal overleg met andere teamleiders en een MT vakgroepoverleg.
 • Je draagt samen met de andere teamleiders gezamenlijke verantwoordelijkheid voor de ontwikkeling van het ‘analisten vak’ en de vakgroep zelf en staat in nauwe verbinding met het interne programmateam dat regie heeft over de werkgroepen die werken aan kwaliteit, producten en diensten.
 • Je bent mede- verantwoordelijk voor capaciteitsplanningen van medewerkers en staat in nauw contact met verschillende I-accounts. Je weet wat daar speelt en anticipeert op ontwikkelingen.
 • Je coacht je medewerkers vanuit ruimte en vertrouwen, maakt de strategische personeelsplanning, voert de functioneringsgesprekken met de medewerkers, maakt opleidingsplannen en schakelt met HR over uiteenlopende vraagstukken (bijvoorbeeld een actieve rol in werving- en selectieprocessen).
 • Je bent medeverantwoordelijk voor de werkbegroting van de vakgroep en draagt zorg voor een goede administratief financiële huishouding van jouw medewerkers en de doorbelasting naar de lijndirecties.

Hier ga je aan de slag

We willen een goede werkgever zijn die ervoor zorgt dat alle collega’s zich gezien en gewaardeerd voelen. We koesteren verschillen tussen collega’s, al die verschillen zorgen voor betere resultaten voor onze organisatie én onze stad. We streven daarbij naar een personeelsbestand dat een afspiegeling is van de beroepsbevolking van Amsterdam. Dus wie jij ook bent: bij ons ben je van harte welkom!

Directie Digitalisering en Innovatie (D&I)
De directie Digitalisering en Innovatie (D&I) is onderdeel van het cluster Digitalisering, Innovatie en Informatie (DII), waarbinnen alle i-taken zijn gebundeld. De directie is verantwoordelijk voor de organisatie van het strategisch partnerschap tussen de clusters en het i-domein. De directie draagt zorg voor het (bestuurlijk en ambtelijk) agenderen en organiseren van vernieuwing op strategische opgaven in de stad. Ook organiseert en onderhoudt de directie landelijk en internationaal strategische partnerships op het gebied van innovatie.

De vakgroep Business en Informatieanalyse
Je wordt geplaatst binnen de vakgroep Business en Informatieanalyse van de directie Digitalisering en Innovatie (D&I) maar je werkt vanuit een projectteam of agile team binnen een directie of stedelijke opgave. De vakgroep bestaat uit circa 80 enthousiaste en betrokken business- en informatieanalisten die zich dagelijks inzetten voor de digitale transformatie van de gemeente Amsterdam en het verbeteren van de dienstverlening aan de burger, ondernemer en bezoeker, door het inzetten van innovatieve toepassingen en technologieën. De werklocatie van de vakgroep is de President Kennedylaan. Afhankelijk van de opdracht die het beste bij jou matcht, heb je mogelijk ook een werklocatie elders in de stad met jouw project- of opgaveteam.

Dit breng je mee

Voor deze functie Teamleider Business en Informatieanalyse beschik je over:

 • Minimaal hbo werk- en denk niveau, bij voorkeur in de richting bedrijfsinformatica, bestuurskunde of bedrijfskunde;
 • Minimaal 5 jaar ervaring in changemanagement en procesinterventies.
 • Vernieuwende, innoverende, aantoonbare (coachende) leidinggevende ervaring en ervaring in stakeholdermanagement.
 • Je hebt affiniteit met analyse werkzaamheden en informatiekunde.

Aan competenties breng je mee:

 • Omgevingsbewustzijn: Laat blijken goed geïnformeerd te zijn over vakinhoudelijke, organisatorische, maatschappelijke, politieke ontwikkelingen of andere omgevingsfactoren en weet deze effectief te benutten voor de eigen functie of organisatie.
 • Relatiebeheer: Bouwt een positieve persoonlijke relaties op met klanten en andere contactpersonen, onderhoudt en benut ze.
 • Overtuigingskracht: Oefent, op basis van persoonlijk overwicht, invloed uit op mensen en situaties, gericht op acceptatie en het overwinnen van weerstanden. Communiceert ideeën duidelijk en stellig.
 • Resultaatgerichtheid: Concrete doelen als uitgangspunt nemen voor het eigen gedrag en hieraan vasthouden totdat het doel bereikt is.

Dit bieden we jou

Als teamleider BIA kom je ons 32 - 36 uur per week versterken en kun je rekenen op onderstaande arbeidsvoorwaarden.

 • Een bruto maandsalaris tussen minimaal € 5.309,- en € 6.993,- (schaal 13) op basis van een 36-urige werkweek. Het exacte salaris wordt afgestemd op de opleiding, kennis en ervaring die je meebrengt.
 • Een arbeidsovereenkomst voor de duur van 1 jaar, met daarna de mogelijkheid op een overeenkomst voor onbepaalde tijd indien je op dit moment nog geen, of een tijdelijke, arbeidsovereenkomst hebt bij Gemeente Amsterdam.
 • Indien je al een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd hebt bij de Gemeente Amsterdam, dan behoud je deze en word je overgeplaatst.
 • Ontwikkel- en opleidingsmogelijkheden. Ons interne opleidingscentrum, de Amsterdamse School, biedt verschillende opleidingen, ontwikkeltrajecten en begeleiding in het werk waardoor je jezelf kan blijven uitdagen.
 • Een individueel keuzebudget (IKB) van 17,05% van jouw salaris dat je kunt gebruiken voor bijvoorbeeld extra pensioenopbouw of extra verlofdagen.
 • Een pensioenregeling bij ABP, het pensioenfonds voor overheid en onderwijs.
 • Een reiskostenvergoeding van € 0,10 per kilometer, tot 45 kilometer enkele reis woon-werkafstand voor het aantal dagen dat je op kantoor werkt en/of een thuiswerkvergoeding van € 2,- netto per werkdag dat je thuis werkt.
 • Een maandelijkse bijdrage in de ziektekostenverzekering.
 • Hybride werken: in deze functie kun je deels thuis en deels op kantoor werken. We bieden (thuis)werkmiddelen aan om je werkplek veilig en gezond in te richten.
 • Een mobiele telefoon en/of laptop.

Nieuwsgierig naar al onze arbeidsvoorwaarden? Bekijk de Personeelsregeling Gemeente Amsterdam (PGA).

Solliciteren naar deze baan

 • Spreekt deze vacature je aan, dan ontvangen we je sollicitatie graag uiterlijk zondag 3 december 2023 via de ‘reageer op deze vacature’ button.
 • Wij ontvangen graag je motivatie, waarin je in maximaal 1 A4 pagina toelicht waarom jouw werkervaring en competenties aansluiten bij deze functie. Je motivatie wordt meegewogen tijdens de selectieprocedure.
 • De selectieprocedure bestaat uit een cv/brief ronde, een TMA-analyse (inclusief TMA-gesprek) en twee gespreksronden. We hebben een selectiecommissie van 6 personen samengesteld, bestaande uit een leidinggevende, twee directeuren, een recruiter en/of P&O adviseur en een directe collega met wie je zult samenwerken.
 • Sluit je cv aan op de functie-eisen, dan nodigen we je graag uit voor een sollicitatiegesprek.
 • De gesprekken vinden fysiek plaats, z.s.m. na sluiting van de vacature, op een door ons aangegeven kantoorlocatie te Amsterdam.
 • Van elke collega die ons komt versterken vragen wij een recente Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).

Ongevraagde acquisitie door bemiddelingsbureaus stellen we niet op prijs en kan leiden tot uitsluiting bij onze andere wervingsacties. Ook het ongevraagd sturen van cv’s door bureaus aan onze medewerkers zien we als acquisitie. Deze cv’s nemen we niet in behandeling.

#LI-POST

Hoe te solliciteren

Om op deze vacature te solliciteren, moet u machtigen op onze website. Als je nog geen account hebt, registreer je.

Plaats een CV

Vergelijkbare vacatures

IT Audit Manager

Apollo Solutions, Amsterdam, Noord-Holland
3 uur geleden
IT Audit Manager Opportunity *Competitive Salary + Excellent Cash Benefits + Flexible Working* My leading, multinational manufacturing client is on the search for a highly skilled IT Audit Manager to join their growing Internal Audit Team. This role is a Hybrid-Role based in Amsterdam. Responsibilities of IT Audit Manager: Plan and execute audit assignments and audit reports from first draft...
Apollo Solutions

FP&A Manager Benelux & Nordics (m/f/d)

Fluence Energy, Amsterdam, Noord-Holland
1 dag geleden
About Fluence: Fluence Energy, Inc. (Nasdaq: FLNC) is a global market leader in energy storage products and services, and optimization software for renewables and storage. With a presence in over 47 markets globally, Fluence provides an ecosystem of offerings to drive the clean energy transition, including modular, scalable energy storage products, comprehensive service offerings, and the Fluence IQ Platform, which...
Fluence Energy

Financial Accountant

Optiver, Amsterdam, Noord-Holland
5 dagen geleden
Are you a financial professional with a flexible mind and an eager to develop yourself? Are you accurate and can you easily connect the dots? Would you like to work in a highly entrepreneurial environment? Then you might be our new Financial Accountant, joining the Finance team! WHO WE ARE: Optiver is a tech-driven trading firm and leading global market...
Optiver