Fractiecoördinator Zuid-Holland

GroenLinks


Datum: 1 week geleden
Stad: Den Haag, Zuid-Holland
Contract type: Voltijd
GroenLinks

WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR?

Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks-PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je verder in provinciale politiek te verdiepen.

De GroenLinks-PvdA fractie houdt zich onder meer bezig met natuur, energie, vervoer, ruimtelijke ordening, wonen en bestuur. Help jij onze fractie om sociale, duurzame en inclusieve oplossingen te vinden voor actuele onderwerpen?

Als coördinator:

 • Organiseer je evenementen, bijeenkomsten en vergaderingen, zowel intern als extern
 • Beheer je de interne communicatie binnen de fractie
 • Ondersteun je de fractieleden bij werkbezoeken
 • Ondersteun je de fractie bij het politieke handwerk en facilitaire zaken
 • Werk je aan de relaties met raadsleden, wethouders, burgemeesters, Tweede Kamerleden en Eerste Kamerleden

Dit is waar jij voldoening uit haalt

Jij hebt een passie voor zowel de inhoud als de organisatorische aspecten van ons werk. Je bent op je best je als spin in het web, waarbij je onder andere onze vergaderingen notuleert en afspraken plant met raadsleden, wethouders en Kamerleden. Als een echte verbinder ben je graag het eerste aanspreekpunt en je verwerkt en beantwoordt vragen met vriendelijkheid en begrip. Je bent een meester in het behouden van het overzicht en het soepel schakelen bij veranderingen. Jouw brede visie en ideeën voor verdere professionalisering zijn van onschatbare waarde en je geniet van de kans om ze in de praktijk te brengen. In deze rol omarm je vrijheid en zelfstandigheid, waardoor je optimaal kunt floreren.

Wat wij aan jou waarderen

Jouw bijdrage in organisatorische, administratieve en inhoudelijke ondersteuning is onmisbaar. Je hebt een open en behulpzame houding en bewaakt de balans tussen dienstverlening en zelfverzekerdheid goed. Je beschikt over politiek-bestuurlijke inzichten, communicatieve vaardigheden en een scherp oog voor details. Daarnaast ben je altijd op zoek naar mogelijkheden voor verdere vakontwikkeling en digitalisering. Dankzij jouw vermogen om het grote plaatje te zien, blijft alles soepel verlopen.

WAT VRAGEN WIJ? (of functie-eisen)

 • Minimaal MBO werk- en denkniveau.
 • Affiniteit met politiek en politiek-bestuurlijke verhoudingen.
 • Affiniteit met het provinciale beleidsveld (fysieke domein: natuur, energie ruimte, wonen en vervoer)
 • Een voorliefde voor sociale, groene en linkse politiek.
 • Je kunt goed prioriteren en bent in staat de prioriteit die je aanbrengt helder te onderbouwen.
 • Een teamspeler, maar je bent ook in staat zelfstandig te werken.
 • Kennis van (lokaal) bestuur en de politieke arena is een pré.

WAT BIEDEN WE?

 • Een informele werksfeer in de grootste fractie van de Provincie Zuid-Holland.
 • Een werkplek in het centrum van Den Haag (tegenover het Malieveld)
 • De mogelijkheid om mee te werken aan een sociale, groene en inclusieve provincie
 • Een aanstelling van 24-28 uur per week voor 1 jaar, met zicht op een vaste aanstelling
 • Goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden (inclusief een volledige reiskostenvergoeding met het ov)
 • Het salaris is onder meer afhankelijk van opleiding en werkervaring en zal naar verwachting liggen tussen €`2955 - € 3692 (o.b.v. 35 uur, schaal 5/6)

MEER OVER JOUW TOEKOMSTIGE TEAM

Je komt nauw samen te werken met de statenleden van GroenLinks-PvdA Zuid-Holland. Sinds september 2023 bestaat de fractie uit 9 statenleden en 2 fractievertegenwoordigers. In 2023 onderhandelden GroenLinks en PvdA met 3 andere partijen over een coalitieakkoord. GroenLinks-PvdA heeft sinds de totstandkoming van het coalitieakkoord twee gedeputeerden. Verder werk je nauw samen met een communicatiemedewerker en een videomaker die gespecialiseerd zijn in het maken van beeld -en tekstmateriaal voor de communicatiekanalen op social media.

GroenLinks-PvdA wil een inclusieve en diverse beweging zijn. Wij verwelkomen mensen van verschillende leeftijden, achtergronden, geboorteplaatsen, huidskleuren, geloofsovertuigingen, genders en seksuele voorkeuren. We zijn benieuwd naar jouw unieke perspectief, persoonlijke motivatie, kwaliteiten. Wij moedigen iedereen die zich in het functieprofiel herkent aan om te solliciteren.

GEÏNTERESSEERD?

Mail dan uiterlijk 11 december een motivatie en een cv (of link naar je LinkedIn-profiel) naar [email protected]. Voor meer informatie over de functie kun je mailen naar of telefonisch contact opnemen met fractievoorzitter Sinan Özkaya ([email protected] of 06 – 41512360. Een eerste gesprek vindt plaats op 18 december in de middag/vroege avond.


Meer lezen

Hoe te solliciteren

Om op deze vacature te solliciteren, moet u machtigen op onze website. Als je nog geen account hebt, registreer je.

Plaats een CV

Vergelijkbare vacatures

Interim-manager Rijksoverheid

EIFFEL, Den Haag, Zuid-Holland
€ 5.000 - € 7.500 per maand
3 uur geleden
Of het nu gaat om complexe kwesties zoals de toeslagenproblematiek, zorg, vluchtelingenopvang, cybercriminaliteit of onderwijs: bij de Rijksoverheid wordt het nationale beleid gevormd, uitgevoerd en wordt er toezicht gehouden op de naleving ervan. Als consultant bij Eiffel krijg je de kans om jouw expertise in te zetten voor boeiende projecten binnen de Rijksoverheid. Wisselende projecten, in een nieuwe omgeving, met...
EIFFEL

Junior Projectmanager Gebiedsontwikkeling

EIFFEL, Den Haag, Zuid-Holland
1 dag geleden
EIFFEL Projects is op zoek naar een Junior Projectmanager Gebiedsontwikkeling die zich wil inzetten voor duurzame gebiedsontwikkeling en wil bijdragen aan het oplossen van woningtekorten. Als Junior Projectmanager Gebiedsontwikkeling draag jij bij aan complexe vraagstukken met oog voor de omgeving en de belangen van alle betrokken partijen. WAT GA JE DOEN Als Junior Projectmanager Gebiedsontwikkeling werk je aan diverse interim-opdrachten...
EIFFEL

Financieel-administratief medewerker, team Kanton

Rechtbank Den Haag, Den Haag, Zuid-Holland
5 dagen geleden
Functieomschrijving Ben jij zorgvuldig en klantgericht? En werk je graag aan mee aan de administratieve afhandeling en tijdige en juiste verwerking van zaken? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor onze locaties in Den Haag en Leiden zijn wij op zoek naar meerdere financieel-administratief medewerkers. Wat ga je doen? Als financieel-administratief medewerker (medewerker verwerken en behandelen) richt je je...
Rechtbank Den Haag