IT-businessanalist

Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst


Datum: 1 week geleden
Stad: Den Haag, Zuid-Holland
Contract type: Voltijd
Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst

Functieomschrijving

IT-vernieuwing aanjagen binnen de Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst in Den Haag; dat doe jij als businessanalist. Zowel in de breedte als diepte kijk jij naar de uitdagingen van vandaag en de ambities van de toekomst. En introduceer je nieuwe ideeën, werkwijzen en operationele capaciteiten. Bijzonder toch, dat de organisatie dankzij jou haar belangrijke taak effectiever kan uitvoeren, zowel op de korte als lange termijn?

Als expert binnen je vakgebied ben je gericht op continue verbetering. Dit doe je door technische vraagstukken te vertalen naar concrete oplossingen. Hierbij krijg je de kans je te ontwikkelen op één of meerdere kennisdomeinen, zoals data-analytics en datafusion, secure-cloudvoorzieningen, ML/AI-toepassingen, technische features ter ondersteuning van het analyseproces (zoals alerting, monitoring, searching), wereldwijde communicatievoorzieningen, beveiligings- en compliancemaatregelen of digitale weerbaarheid. Tegelijkertijd besef je dat alle domeinen in relatie staan tot elkaar. Je kijkt dan ook integraal en legt de juiste verbanden.

Je zoekt continu naar de laatste mogelijkheden in de markt. Brengen technologische ontwikkelingen of ideeën uit de organisatie kansen met zich mee? Dat benut je die en stimuleer je innovatie. Hiervoor initieer en begeleid je verandertrajecten en zet je je leiderschap in om de klus samen met andere professionals te klaren. Daarbij vervul je verschillende rollen, zoals productmanager, adviseur, expert en projectmanager. Zowel de strategische als praktische consequenties van verbeteringen en innovaties weet je helder voor het voetlicht te brengen. Je deinst er dan ook niet voor terug om op de zeepkist te gaan staan om nieuwe (technische) mogelijkheden te presenteren en de dialoog tussen stakeholders en technici te faciliteren.

Functie-eisen

Op basis van analyses verbeteringen voorstellen en deze verdedigen; laat dat maar aan jou over! Als geen ander weet jij klantbehoeften te identificeren en door te vertalen naar oplossingsrichtingen. Je hebt dan ook een beeld bij mogelijke IT-toepassingen als het gaat om het werk van de MIVD en bent aantoonbaar succesvol in het vernieuwen en verbeteren van IT. Daarnaast laat je je niet uit het veld slaan en ben je gewend om met veel verschillende belangen en partijen samen te werken. Verder vragen we het volgende van je:

 • Je hebt een universitair diploma op het gebied van (bedrijfskundige) informatica, IT-management of data-analytics, of gelijkwaardig niveau.
 • Je hebt ervaring met hedendaagse (ontwikkel)methodologie (SAFe of agile) en ondersteunende tooling, zoals Jira.
 • Je bent vaardig in conceptdevelopment voor het ontwerpen, experimenteren, beoordelen en doorontwikkelen van nieuwe mogelijkheden.
 • Je hebt kennis van ontwikkelingen op het gebied van (big)data-analytics en datagedreven processen, en kunt business-, techniek- en compliance-aspecten op dit vlak verbinden.
 • Je hebt ervaring met leidinggeven aan multidisciplinaire teams.
 • Je hebt ervaring met het doorzien en benutten van technologische ontwikkelingen en met organisatorische, door technologie ondersteunde verandertrajecten.
 • Je hebt eerder gewerkt op strategisch niveau en op het raakvlak van business en IT.
 • Je beheerst het Engels goed.
 • Je hebt bij voorkeur werkervaring in bigdata-organisaties.
 • Je hebt bij voorkeur werkervaring binnen het inlichtingendomein of een vergelijkbaar dataverwerkend domein, zoals opsporing.

Arbeidsvoorwaarden

  Salarisniveau schaal 12 Salarisomschrijving Dit salaris is gebaseerd op basis van een 38-urige werkweek Maandsalaris Min €4.914 – Max. €6.317 (bruto) Dienstverband Tijdelijke aanstelling met uitzicht op vaste aanstelling Contractduur twee jaar Minimaal aantal uren per week 32 Maximaal aantal uren per week 38

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering van 8,33%. Defensie hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer maximaal 75% betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden), studiefaciliteiten, een extra verlofregeling voor ouderen en een vergoeding woon-werkverkeer.

Bijzonderheden

 • Deze vacature wordt gesloten op het moment dat er ruim voldoende reacties zijn. de genoemde sluitingsdatum is niet leidend. Bij interesse adviseren wij dan ook om zo snel mogelijk te solliciteren.
 • Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure.
 • Voor meer informatie over het sollicitatieproces kun je mailen naar [email protected].
 • We vragen je om niet met anderen te spreken over je sollicitatie bij de Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (MIVD). Het kan je sollicitatie en eventuele loopbaan bij de MIVD schaden en je veiligheid in gevaar brengen.
 • Een veiligheidsonderzoek op niveau A, eventueel een psychologisch onderzoek, het opvragen van referenties en online screening zijn onderdeel van de sollicitatieprocedure.
 • Om in aanmerking te komen voor een functie bij de MIVD moet je de Nederlandse nationaliteit hebben en (in principe) de afgelopen tien jaar in Nederland hebben gewoond. Ook je eventuele partner en andere mensen in je omgeving worden mogelijk gescreend.
 • Houd er rekening mee dat de selectieprocedure, inclusief het veiligheidsonderzoek, ongeveer vijf maanden in beslag kan nemen.
 • Mogelijk meerdere rollen op verschillend schaalniveau.
 • Thuiswerken is helaas niet mogelijk.

Meer over jouw toekomstige afdeling

Een hoogwaardige IV-/ICT-omgeving is voor de Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (MIVD) van vitaal belang. De unit IT ondersteunt de inlichtingen- en veiligheidsprocessen van de MIVD door het leveren van informatiesystemen. We werken in multidisciplinaire ICT-teams die integraal verantwoordelijk zijn voor een groep van diensten, applicaties en systemen. De disciplines businessanalyse, architectuur, innovatie en projectmanagement horen ook bij onze unit. Daarnaast onderhouden we nationale en internationale relaties op het gebied van informatievoorziening, in het bijzonder ten behoeve van militaire operaties.

Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst

De Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (MIVD) ondersteunt Defensie bij het gereedstellen van de eenheden en bij militaire missies en vredesoperaties. Hiervoor verwerven we wereldwijd inlichtingen en veiligheidsinformatie op strategisch, tactisch en operationeel niveau. De MIVD speelt zo een cruciale rol bij de besluitvorming door de militaire leiding en de politieke top.

Werk je bij de MIVD, dan doe je werk dat er echt toe doet. Je draagt bij aan het beschermen van de Nederlandse belangen en de nationale veiligheid. Bovendien werk je in een zeer dynamische omgeving. We doen er alles aan om te zorgen dat je op jouw vakgebied up-to-date blijft, bijvoorbeeld door middel van opleidingen en kennisuitwisseling met onze partnerdiensten.

Omdat je bij de inlichtingen- en veiligheidsdienst werkt en met gevoelige informatie te maken krijgt, kun je de inhoud van je werk niet met je vrienden en familie bespreken. Maar wel met je collega’s. Daarom bouw je een bijzondere band op met hen. Er heerst een sterke onderlinge verbondenheid die er mede voor zorgt dat de meeste mensen lang bij de organisatie blijven werken. En allemaal werken we aan hetzelfde doel: de fysieke en digitale veiligheid van 17 miljoen Nederlanders.

Contact

Voor meer informatie over deze vacature:

recruitment afdeling

r[email protected]

Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure:

Dedicated HR

[email protected]

Hoe te solliciteren

Om op deze vacature te solliciteren, moet u machtigen op onze website. Als je nog geen account hebt, registreer je.

Plaats een CV

Vergelijkbare vacatures

ICT Coördinator Backoffice

ITSync, Den Haag, Zuid-Holland
€ 4.214 - € 6.989 per maand
4 uur geleden
Ben jij een gedreven professional met een passie voor ICT-infrastructuur en teamontwikkeling? Sta jij bekend om je leiderschapskwaliteiten en je vermogen om resultaten te behalen? Zoek je een uitdagende baan in een bijzondere omgeving? Dan zijn wij op zoek naar jou! Over de functie: Als Coördinator Backoffice ben jij de spil in het web van het Ministerie van Algemene Zaken...
ITSync

Notarieel Medewerker Vastgoed

Extra Talent, Den Haag, Zuid-Holland
€ 2.700 - € 3.300 per maand
5 dagen geleden
Aan de slag als Notarieel Medewerker op het Vastgoed bij één van de leukste notariskantoren van Den Haag? Lees snel verder! Ons aanbod: Salaris tussen de € 2.700,- en € 3.300,- bruto per maand op fulltime basis; 25 vakantiedagen; € 0,21 reiskostenvergoeding per kilometer; 8,33 % vakantiegeld; Een onwijs leuke en servicegerichte organisatie waar je jouw passie kwijt kan. Wat...
Extra Talent

Secretaresse

Nuffic, Den Haag, Zuid-Holland
€ 3.636 per maand
1 week geleden
Als secretaresse Erasmus+ werk je bij pijler Europa. Je fungeert als dé ondersteuning en het voorportaal van de manager Europa en de teamleiders. Je schakelt gemakkelijk tussen de waan van de dag en de langetermijnplanning van werkzaamheden. Je beheert de agenda's, maakt afspraken en stelt prioriteiten daarin. Daarnaast zorg je voor de coördinatie en het notuleren van de vergaderingen. Je...
Nuffic