Communicatieadviseur (36 uur)

Vereniging van Nederlandse Gemeenten


Datum: 1 week geleden
Stad: Den Haag, Zuid-Holland
Salaris: € 3.662 - € 5.586 per maand
Contract type: Voltijd
Vereniging van Nederlandse Gemeenten

Als communicatieadviseur bij de VNG ben je een denker én een doener. Je bent alert op relevante issues in de samenleving, bij onze leden en binnen de VNG. Je vertaalt vraagstukken naar heldere communicatiestrategieën en neemt verantwoordelijkheid voor de uitvoering ervan. Je bent in staat snel in te spelen op actuele ontwikkelingen.

Je bent ook een echte netwerker: collega’s weten je te vinden en kunnen op je bouwen. Je hebt ervaring in de politiek-bestuurlijke omgeving waar een vereniging als de VNG in opereert.Daarnaast heb je een goede pen en een goed oog voor beeld. Je bent op de hoogte van wat er speelt op het gebied van communicatie en benut kansen om nieuwe aanpakken en methodieken toe te passen.

Bij relevante issues in de media vorm je een sterk team met de woordvoerders en de andere collega’s binnen en buiten de afdeling, zodat het standpunt van de VNG bekendheid krijgt en gedragen wordt door onze leden en stakeholders. Je zet communicatie in als strategisch en integraal instrument om de doelstellingen van de (leden van de) VNG te bereiken.

Wat neem je mee?

 • Je hebt minimaal een afgeronde hbo-opleiding/bachelor op het gebied van communicatie.
 • Minimaal 5 jaar werkervaring als communicatieadviseur. Als je ervaring hebt binnen de gemeentelijke, provinciale of rijksoverheid en/of bij een landelijke leden- of belangenvereniging, dan is dat een pre.
 • Je bent omgevingsbewust, tactvol, herkent de (politieke) gevoeligheden en bent goed geïnformeerd over maatschappelijke en politieke ontwikkelingen.
 • Je bent pragmatisch, hebt oog voor detail en kwaliteit, en kunt goed plannen en organiseren.
 • Je bent enthousiast en hebt een open en directe manier van communiceren en klant- en servicegerichtheid.

De VNG hecht waarde aan het vergroten van diversiteit binnen de organisatie. Verschillende perspectieven, achtergronden en inzichten vergroten de denkkracht en handelingsperspectieven van de VNG, waardoor we optimaal aansluiten bij de behoeften van onze leden, de gemeenten. Ook als je niet 100% voldoet aan de gestelde criteria, nodigen wij jou van harte uit om te solliciteren. Jouw persoonlijke ervaringen en/of levensverhaal kunnen wellicht behulpzaam zijn om buiten de kaders te denken.

Wat bieden wij?

 • Je krijgt een contract voor een jaar, met uitzicht op verlenging bij goed functioneren en gelijkblijvende bedrijfsomstandigheden.
 • Jouw salaris bedraagt maximaal € 5.586,12 bruto per maand bij een 36-urige werkweek (cao rijk schaal 11). Daarnaast is de inschaling afhankelijk van opleiding en werkervaring met daarbij mogelijk plaatsing in een aanloopschaal.
 • Je wordt ingedeeld in het generieke functieprofiel Expertise en advies B.
 • Je krijgt een individueel keuzebudget (IKB) dat bestaat uit 16,3% van jouw salaris en is opgebouwd uit het vakantiegeld van 8% en de eindejaarsuitkering van 8,3%.

Het IKB geeft jou de mogelijkheid om zelf keuzes te maken. Je kunt jouw IKB-budget laten uitbetalen in de door jou gekozen maanden, gebruiken om IKB-verlofuren te kopen of gebruiken voor fiscaalvriendelijke IKB-doelen, zoals bijvoorbeeld een fiets, sport of studie/opleiding.

 • Volledige reiskostenvergoeding met NS businesscard.
 • Onze arbeidsvoorwaardenregeling is grotendeels afgestemd op de cao rijk.
 • Bij een detachering blijven je arbeidsvoorwaarden conform je eigen cao/rechtspositie. Je blijft namelijk in dienst bij je huidige werkgever en je wordt uitgeleend aan de VNG.
 • Gedurende jouw inwerkperiode zal een buddy jou wegwijs maken binnen de VNG.
 • Bij de VNG geef je zelf sturing aan je carrière. Wij ondersteunen jou daarin met de benodigde faciliteiten.
 • We werken hybride en je krijgt ruimte om zelf te bepalen hoe je je werkdag invult. Daar tegenover staat dat je initiatief toont in het zoeken van verbinding en transparant bent over je aanpak en resultaten.
 • Een mooie werkomgeving in een monumentaal pand; de Willemshof.

Jouw team?
Als adviseur maak je deel uit van het team Communicatieadvies (vijf medewerkers) van de afdeling Communicatie. De afdeling bestaat daarnaast nog uit de teams Woord- en Beeldvoering, Redactie en Publicatie, en Dienstverlening en Ledenrelaties. We houden ons namens en met onze leden bezig met de grote maatschappelijke opgaven van deze tijd, zoals klimaat en energie, wonen, zorg, veiligheid en digitalisering.

Wie zijn wij en waar zijn wij trots op?
De vereniging heeft als doel de lokale overheid te versterken, zodat gemeenten hun inwoners optimaal kunnen bedienen. Dat dragen we in ons hart en daar werken we elke dag met veel bevlogenheid aan. 342 gemeenten bepalen onze en dus ook jouw agenda. Vaak wordt die beïnvloed door de dagelijkse actualiteit, maar altijd vanuit het belang van onze leden. We zijn een lerende organisatie, we stellen ons continu de vraag waar we staan en wat we kunnen verbeteren.

Goed om te weten:
Wil je solliciteren? Reageer dan uiterlijk 5 december 2023.

Voor meer informatie over de vacature kun je terecht bij Esther Bunnik, hoofd Communicatie. Esther is bereikbaar via telefoonnummer: 06 - 27 087 625.

Voor meer informatie over het sollicitatieproces, kun je terecht bij Team HR van de VNG. Zij zijn bereikbaar via telefoonnummer 070 - 373 84 00.

De VNG zoekt zelf haar kandidaten, aanbiedingen van derden worden niet op prijs gesteld.

Soort dienstverband: Fulltime, Vaste baan

Salaris: €3.662,00 - €5.586,00 per maand

Rooster:

 • ma-vr

Secundaire arbeidsvoorwaarden:

 • Bedrijfsfeesten
 • Collectieve zorgverzekering
 • Dienstreizen vergoeding
 • Kerstpakket
 • Pensioen
 • Reiskostenvergoeding

Soorten aanvullende vergoedingen:

 • 13e maand
 • Vakantiegeld

Werklocatie: Hybride werken in 2514 JS Den Haag

Hoe te solliciteren

Om op deze vacature te solliciteren, moet u machtigen op onze website. Als je nog geen account hebt, registreer je.

Plaats een CV

Vergelijkbare vacatures

Financieel-administratief medewerker, team Kanton

Rechtbank Den Haag, Den Haag, Zuid-Holland
6 dagen geleden
Functieomschrijving Ben jij zorgvuldig en klantgericht? En werk je graag aan mee aan de administratieve afhandeling en tijdige en juiste verwerking van zaken? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor onze locaties in Den Haag en Leiden zijn wij op zoek naar meerdere financieel-administratief medewerkers. Wat ga je doen? Als financieel-administratief medewerker (medewerker verwerken en behandelen) richt je je...
Rechtbank Den Haag

Servicemonteur

HSU.nl, Den Haag, Zuid-Holland
€ 2.500 - € 3.500 per maand
6 dagen geleden
Onbepaalde tijd Den Haag 18 uur geleden geplaatst MBO 32-40 uuruur per week €2500-3500 per maand Voor een Servicebedrijf zijn wij in de regio Den Haag op zoek naar; Servicemonteurs (32-40 uur) Dit landelijk opererend servicebedrijf is dé reparatiespecialist op het gebied van kozijnen, hang-, en sluitwerk. Naast reparatiewerkzaamheden biedt dit servicebedrijf de klant preventieve onderhoudsdiensten aan én de mogelijkheid...
HSU.nl

Data Scientist

Enterpryze Consulting Ltd., Den Haag, Zuid-Holland
1 week geleden
Data Scientist Working Location: The Hague, Netherlands Security Clearance : NATO Secret Language: High proficiency level in English language EXPERIENCE AND EDUCATION: Essential Qualifications/Experience: · A minimum requirement of a Bachelor's degree at a nationally recognised/certified University in a relevant discipline (such as; Data Science, Mathematics/Statistics, Computer Science or Engineering) with 3 years of post-related experience · Experience with state-of-the-art...
Enterpryze Consulting Ltd.