Productverantwoordelijke Koppeltaal

VZVZ


Datum: 1 week geleden
Stad: Den Haag, Zuid-Holland
Contract type: Voltijd
VZVZ
32 - 40 uur wo Hybride - Den Haag Sluitingsdatum: 18 dec 2023 Solliciteer direct Eerst kennismaken Deel vacature Wil jij bijdragen aan betere passende zorg door betere beschikbaarheid en uitwisseling van informatie? Dan is Koppeltaal iets voor jou. VZVZ beheert het afsprakenstelsel Koppeltaal waarin zorgaanbieders, leveranciers, zorgverzekeraars en VZVZ samen bouwen aan een laagdrempelige brug tussen de wereld van patiënt en zorgverlener en de wereld van de digitale zorgoplossingen. De patiënt kan daardoor zelf of samen met anderen werken aan eigen gezondheid op de manier die het beste past.

Bij VZVZ ontwikkelen en onderhouden wij stelsels van afspraken, zoals Koppeltaal, die bijdragen aan het effectief, veilig en betrouwbaar uitwisselen van medische gegevens in de zorg. Regiedienstverlening met grote maatschappelijke relevantie binnen complexe samenwerkingsomgevingen. Kom jij ons versterken als Productverantwoordelijke, met Koppeltaal als hoofdtaak? Bel voor een online kennismaking of solliciteer direct!

Het speelveld

VZVZ wil de kwaliteit, veiligheid en efficiëntie van de gezondheidszorg verbeteren door zorgverleners beter te laten samenwerken. Dit doen we door beveiligde en gestandaardiseerde elektronische uitwisseling van medische gegevens met de deelnemers te ontwikkelen, faciliteiten te bieden en het gebruik te stimuleren. We voeren op landelijk niveau regie over dit proces. Dit alles ten behoeve van zorgaanbieders en patiënten. We werken nauw samen met o.a. regionale samenwerkingsorganisaties, Zorgverzekeraars Nederland, VWS, de zorgkoepels die de verschillende zorgaanbieders vertegenwoordigen, leveranciers en Nictiz.

Afsprakenstelsels, met daarbinnen nieuwe functies of voorzieningen, worden samen met verschillende partners ontwikkeld binnen programma’s. Wanneer deze als informatie-uitwisseling in gebruik genomen worden, komen deze in beheer bij de afdeling Stelselregie/Operations. Koppeltaal staat voor deze overgang van programmafase naar beheer en verdere doorontwikkeling. Elke dienst die in die volgende fase komt heeft een eigen Productverantwoordelijke die samen met het team van specialisten uit de verschillende VZVZ afdelingen en de betrokken leveranciers zorgt voor de continuïteit en voor de toekomstvastheid van de uitwisseling.

Jij als mens

Als Productverantwoordelijke ben je een verbinder. Je brengt de samenwerkingsmogelijkheden bij diverse partijen met verschillende belangen op de juiste manier onder de aandacht. Je bent een goede gesprekspartner voor externe partijen, zoals beleidsmedewerkers en zorgaanbieders. Je kunt complexe materie helder uiteenzetten.

Wat ga je doen?

In jouw primaire rol (24 uur per week) als manager van het virtuele team Koppeltaal Beheerorganisatie ben je verantwoordelijk voor het beheer en de doorontwikkeling van het afsprakenstelsel Koppeltaal. Je hebt een visie op de exploitatie van Koppeltaal, zorgt voor sturing op de roadmap en het jaarplan, bent verantwoordelijk voor het toegewezen budget en het functioneren van het team.

Binnen VZVZ ben je operationeel verantwoordelijk voor alle regiediensten die ten behoeve van Koppeltaal worden uitgevoerd. Denk daarbij aan relatiebeheer met de governance, architectuur, productmanagement, operationele ketenregie, acceptatie van deelnemers, implementatie-begeleiding, deelnemersadministratie, inkoop en beheer van voorzieningen. Je rapporteert aan de Directeur Stelselregie/Operations.

Naast bovengenoemde houd je je bezig in de rol als Projectleider (16 uur):

 • Aansturing van het team;
 • Relatiebeheer richting de stakeholders en het managen van de externe partners en het verzorgen van presentaties;
 • Sturen op het functioneren van de voorziening en de realisatie van de doorontwikkeling;
 • Opstellen van het jaarplan, de begroting en de verantwoording over de voortgang en de bewaking hiervan;
 • Zorgdragen voor de borging van een cultuur in het team die het maximale uit zichzelf en elkaar haalt;
 • Het projectmatig aansturen van andere implementatietrajecten buiten Koppeltaal, maakt ook onderdeel uit van de functie. Binnen de functie is er voldoende ruimte om je in te zetten voor de coördinatie van andere uitwisselingsvormen binnen andere stelsels.

Wat neem je mee

Om in deze functiegoed te kunnen functioneren, vragen wij naast uitstekende communicatieve vaardigheden, overtuigingskracht en een procesgerichte houding het volgende:

 • Afgeronde HBO/WO opleiding op het gebied van ICT en/of Bedrijfskunde;
 • Tenminste 5 jaar leidinggevende ervaring opgedaan als manager van professionals;
 • Kennis van en ervaring met netwerkregie en afsprakenstelsels op het gebied van informatie-uitwisseling;
 • Kennis van en ervaring met test- en certificeringsmethodieken;
 • Kennis van en ervaring met projectmanagementmethodieken;
 • Kennis en ervaring met agile ontwikkelprocessen zoals bijvoorbeeld Scrum en/of DevOps;
 • De teamcoach die medewerkers stimuleert en gericht begeleidt in hun ontwikkeling;
 • Toont initiatief, durf en ondernemingsgeest en is dynamisch, flexibel, stressbestendig en resultaatgericht;
 • Is oplossingsgericht en kan prima onder tijdsdruk werken.
 • Kennis en ervaring met ICT-processen, informatiesystemen en standaarden in de zorg is een pré.

Hoe te solliciteren

Om op deze vacature te solliciteren, moet u machtigen op onze website. Als je nog geen account hebt, registreer je.

Plaats een CV

Vergelijkbare vacatures

BIM-manager

Continu Professionals, Den Haag, Zuid-Holland
€ 3.500 - € 4.500 per maand
2 dagen geleden
Functieomschrijving Jij bent helemaal thuis in de o zo belangrijke digitale bouwwereld. Je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel voor het afronden van de complexe bouwprojecten. Hierdoor zorg je voor duidelijke BIM protocollen, adviseer je op het tekenwerk, zet je standaarden uit en werk je graag samen met interne en externe collega's. Hierdoor wordt de samenwerking en het uiteindelijke resultaat naar een...
Continu Professionals

Coördinerend beleidsmedewerker Uitvoeringskracht en Grondbeleid RO

Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK), Den Haag, Zuid-Holland
1 week geleden
Functieomschrijving Ben jij de verbinder tussen het nationale ruimtelijke beleid en de uitvoering daarvan? Weet jij in ruimtelijke processen de inzet van uitvoeringsdiensten van het Rijk goed aan te sturen? Kun jij een solide relatie bouwen tussen een beleidsdepartement en een rijksuitvoeringsorganisatie? Zie je grond als een succesfactor in gebiedsontwikkeling en hou je van complexe vragen? Dan ben je bij...
Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK)

Conversational copywriter

Presenter, Den Haag, Zuid-Holland
1 week geleden
Wat ga je doen? Radeloze klanten die meer willen weten over een retourproces omdat het bestelde artikel toch tegenvalt. Of mensen die willen weten wanneer de jaarrekening van hun energieleverancier komt. Klantenservices lopen over van de drukte en kunnen niet meer zonder technische en tekstuele ondersteuning. Vandaag de dag beantwoorden slimme chatbots deze eerstelijnsvragen, zonder dat daar menselijk handelen aan...
Presenter