Stagiair cluster Vrijheidsbenemende Sancties, team 2

Centraal Justitieel Incassobureau


Datum: 1 week geleden
Stad: Leeuwarden, Friesland
Contract type: Voltijd
Centraal Justitieel Incassobureau

Functieomschrijving

Burgers moeten erop kunnen vertrouwen dat een straf of maatregel die is opgelegd, ook snel en goed wordt uitgevoerd, of dit nu een geldboete, taakstraf of gevangenisstraf is. Ben jij die stagiair die hier graag een bijdrage aan levert. Dan zijn wij op zoek naar jou.

Wat ga jij doen?

Je gaat verschillende werkzaamheden van het cluster Vrijheidsbenemende Sancties (VBN) uitvoeren. Binnen het cluster VBN worden o.a. de volgende werkzaamheden uitgevoerd:

 • Het afhandelen van vonnissen;
 • Het plaatsen van de veroordeelde in een penitentiaire inrichting;
 • Het verwerken van voorgeleidingen (proces Voorlopige Hechtenis)
 • Het signaleren van veroordeelden.

Je zal dit gaan doen binnen team 2 van dit cluster, voor het proces Voorlopige Hechtenis en de controle van aftrek van voorarrest. Hiervoor heb je veelvuldig contact met het Openbaar Ministerie en de Penitentiaire Inrichtingen. Zorgvuldigheid, inzicht en kennis van regelgeving zijn hierbij belangrijke ingrediënten. Met je werkzaamheden ben je gericht op het bereiken van het ketenresultaat en de goede samenwerking met de ketenpartners. Je begint met een eenvoudig proces. Naarmate je stage vordert, je meer kan en je het CJIB en de processen beter leert kennen, zul je steeds meer taken erbij krijgen.

Functie-eisen

Wat vraagt deze stage van jou?

Voor deze stage zoeken we een enthousiaste student die graag bij het CJIB wil stagelopen. Je bent niet bang om vragen te stellen, neemt initiatief en maakt gemakkelijk contact met mensen. Je vindt het fijn om in een team samen te werken.

Daarnaast zien wij graag het volgende terug in je sollicitatiebrief en CV:

 • Jij volgt momenteel een BOL- opleiding Legal, Insurance & HR Services Specialist;
 • Je hebt een positieve en open houding;
 • Je bent nauwkeurig en flexibel;
 • Je hebt analytisch vermogen.

Arbeidsvoorwaarden

  Dienstverband BBL/BOL Minimaal aantal uren per week 32 Maximaal aantal uren per week 36

Bijzonderheden

Wat bieden wij jou?

 • Een stage waarin je veel kunt leren en kunt werken aan je eigen ontwikkeling;
 • Werkervaring binnen een innovatieve overheidsorganisatie die in ontwikkeling is;
 • We hebben een informele sfeer.
 • We zijn betrokken, werken graag samen en nemen stagiairs mee in hun ontwikkeling;
 • We zien je en werken met je samen als een medewerker van het CJIB;
 • Een stagevergoeding van € 747,- per maand op basis van 40 uur per week.

Interesse? Dan leren we je graag kennen!

Ben je na het lezen enthousiast en denk je “he wat leuk, daar wil ik stage lopen”, dan zijn wij heel nieuwsgierig naar je!
Als je nog vragen hebt dan kun je bellen of mailen met (Brigitta van der Roest), stagecoördinator, (06 2347 8703 of Postbusstagebureau.nl) of (Gea de Jonge), operationeel manager van cluster Vrijheidsbenemende Sancties team 2 (06 50186260 of [email protected] ) Zij vertellen je graag meer over de stage en het CJIB.

Weet je genoeg? Reageer dan voor 1 december 2023 digitaal via www.werkenvoornederland.nl. Wil je in je brief aangeven waarom je aan de competenties die staan bij “Wat vraagt deze stage van jou?” voldoet. En wij vinden het belangrijk dat je gemotiveerd bent om bij ons aan de slag te gaan. We lezen dan ook graag je motivatie voor deze stageplek. Veel succes met je brief en CV en wellicht tot binnenkort.

Centraal Justitieel Incassobureau

Jouw werkveld & team

Binnen het cluster Vrijheidsbenemende Sancties (VBN) zijn we verantwoordelijk voor de tenuitvoerlegging van opgelegde vrijheidsstraffen zoals TBS, Voorlopige Hechtenis en Onherroepelijke Vonnissen. We werken in vier teams met in totaal circa 75 medewerkers.
Het cluster VBN maakt onderdeel uit van de directie Executie. Deze directie geeft uitvoering aan de rol van het CJIB als regisseur van de tenuitvoerlegging van straffen in de executieketen. Alle uitspraken van rechters of beslissingen van het OM komen hier in de vorm van strafrechtelijke beslissingen binnen. We bepalen, op basis van het persoonsbeeld van de veroordeelde, welke uitvoering in de keten nodig is en zetten uitvoeringsopdrachten bij onze partners uit. Die partners zijn onder andere de Politie, het Openbaar Ministerie (OM), de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) en de reclasseringsorganisaties.

Contact

Voor meer informatie over deze vacature:

Brigitta van der Roest

[email protected] 06-23478703

Hoe te solliciteren

Om op deze vacature te solliciteren, moet u machtigen op onze website. Als je nog geen account hebt, registreer je.

Plaats een CV

Vergelijkbare vacatures

GZ- of masterpsycholoog, Bennemastate en Meckama State (Hurdegaryp/Kollum)

Noorderbreedte, Leeuwarden, Friesland
2 weken geleden
De ouderenzorg is dynamisch en volop in ontwikkeling. Als psycholoog ben jij degene die samen met je collega’s een waardevolle dag creëert met en voor onze cliënten. Jij bent de professional met ervaring in de ouderenzorg en die samen met onze vakgroep het verschil wil maken. Uitdagingen ga je niet uit de weg, omdenken is voor jou geen probleem en...
Noorderbreedte

VERKOOPMEDEWERKER

Cotton Club, Leeuwarden, Friesland
4 weken geleden
Locatie: Leeuwarden Uren per week: 15-25 Contract: Fulltime Ben jij sociaal en hou je van fashion en verkoop? Kun jij je vinden in onze kernwaarden fun, no nonsense, eigenzinnig en sympathiek?! Join the Club! What you do Met het verkoop team zorg je ervoor dat de winkel er fantastisch uitziet. Je hebt als verkoopmedewerker alle aandacht voor de klanten en...
Cotton Club

Juridisch medewerker

Tempo-Team, Leeuwarden, Friesland
€ 3.477,56 per maand
4 weken geleden
Functieomschrijving Bijt jij je graag vast in een dossier om deze op te lossen? Dan hebben wij een toffe baan voor jou. Jij gaat aan de slag als juridisch medewerker bij onze topwerkgever de Belastingdienst. Je krijgt een goed salaris tussen de € 2.693,69 en € 3.477,56 per maand. Wat bieden wij jou € 2.693,69 - € 3.477,56 per maand...
Tempo-Team